Rimini zbiorczy - wakacje, obozy - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 12:26   #1771
Julcik_
Przyczajenie

Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy

Jeej juz za 18 dni Rimini! Can't wait <3
Stary 2010-06-27, 15:22   #1772
Dominikaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenightmare Pokaż wiadomość
dokładnie wszytko mnie co roku koleżnaki błagają żebym im załatwiła obóz a tu w czerwcu każdej nie pasuej nagle termin . ale rok temu pojechałam tak jakby sama i była świetnei w Hiszpanii w Lloret De mar
a własnie ten mój obóz od 2 sierpnia , jest w tym hotelu Stella d italia
i mój jez z Prima Tour . ale koleżnaka próbuej mnie właśnie jescze wkręcić żebym pojechała z nimi ni Rimini z Harcura w lipcu od 12.-22 lipca . i musze własnie pogadac czy mozna się jescze przepisać . ale coś mi się zdaje że nie da tej porze juz rady .
Ja się kilka dni temu dowiedziałam że koleżanka jednak nie jedzie....powód? sama nie wie

Edytowane przez Dominikaaaaaa
Czas edycji: 2010-06-27 o 15:26
Dominikaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 15:39   #1773
yourenightmare
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dominikaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja się kilka dni temu dowiedziałam że koleżanka jednak nie jedzie....powód? sama nie wie
o no to rzeczywiście nie ładnie się zachowała .
ale u mnei to jzu druga koleznaka robi mnie w konia więc się przywyczaiłam.
kude szuakm jednak kogoś bo samej jechac troche głupio . kto chce od 2.08-13.08 oferta ta :
http://www.primatour.pl/s,226,Wlochy...alia_2010.html
yourenightmare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 16:06   #1774
Dominikaaaaaa
Raczkowanie

mi się w tej ofercie nie podoba jedno...dzielnica Viserbia...trzeba dojeżdzac do dyskotek, centrum Rimini itp...ja chyba zdecyduję się na wyjazd z BUTa

tam jest hotel w samym centrum Miramare, Carnaby i Altromondo bardzo blisko na piechote
Stary 2010-06-27, 16:12   #1775
yourenightmare
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dominikaaaaaa Pokaż wiadomość
mi się w tej ofercie nie podoba jedno...dzielnica Viserbia...trzeba dojeżdzac do dyskotek, centrum Rimini itp...ja chyba zdecyduję się na wyjazd z BUTa

tam jest hotel w samym centrum Miramare, Carnaby i Altromondo bardzo blisko na piechote
no w sumie mnie tez to dewnwrwuje , troche daleko no ale i tak jest specjalny bus który wozi na dyskoteki ; )
bardziej wolałabym jechac tez do jakiegos hotelu w miramare dzielnicy bo blisko wszedzie , jeszcze kombinuje na lipca z koelzanka do rossa cośtma hotel tez w miramare wiec fajnie by było tylko eni wiem czy coś sie daj ecsze zrobić .
Stary 2010-06-28, 12:48   #1776
BeeAnn
Zakorzenienie

to pewnie oczywiste, ale chcę się ostatecznie upewnić but i juwentur razem organizują obozy tak?

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 17:08   #1777
Dominikaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeeAnn Pokaż wiadomość
to pewnie oczywiste, ale chcę się ostatecznie upewnić but i juwentur razem organizują obozy tak?
TAK

jedzie ktoś może z BUTa (albo Juwentura) na obóz do Rimini autokarem od 01.08-12.08 ???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 17:29   #1778
yourenightmare
Przyczajenie

ej a czy ktoś was coś wie o tym czy bardzo daleko na piechote jest z Stella D italia do Centrum miasta tam do tych syskotek itp ?
i słyszałam że na disco zabieraja specjalne autobusy darmowe jak ktoś dalej jest usytułowany , i jesli mam 16 lat ale rocznikowo dopiero we wrześniu ; / to czy wpuszczą ?
Stary 2010-06-28, 22:11   #1779
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
ej a czy ktoś was coś wie o tym czy bardzo daleko na piechote jest z Stella D italia do Centrum miasta tam do tych syskotek itp ?
i słyszałam że na disco zabieraja specjalne autobusy darmowe jak ktoś dalej jest usytułowany , i jesli mam 16 lat ale rocznikowo dopiero we wrześniu ; / to czy wpuszczą ?
wszyscy straszą, że nie powinni Cię wpuścić, ale moim zdaniem wpuszczą bez problemu. moje koleżanki, które miały po 15 lat wpuszczali bez problemu, musiały sie trochę podmalować i nikt nie zwracał uwagi, nie trzeba było okazywać żadnego dokumentu. przynajmniej tak było na moim turnusie, na dyskotekach Carnaby i Altromondo

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 11:07   #1780
catmeow
Przyczajenie

tak jadę, z almaturu. domusska, Ty też?
catmeow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 13:32   #1781
yourenightmare
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
wszyscy straszą, że nie powinni Cię wpuścić, ale moim zdaniem wpuszczą bez problemu. moje koleżanki, które miały po 15 lat wpuszczali bez problemu, musiały sie trochę podmalować i nikt nie zwracał uwagi, nie trzeba było okazywać żadnego dokumentu. przynajmniej tak było na moim turnusie, na dyskotekach Carnaby i Altromondo
aha no to w sumie fajnie zalezy jeszcze na jakiego trafimy opiekuna . a nie wiesz czy rzeczywiście tak wszedzie daleko od Stella d italia hotelu ?
i czy zabieraja za darmoche na disco takie specjalne busy ? bo tak słyszałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 16:15   #1782
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
aha no to w sumie fajnie zalezy jeszcze na jakiego trafimy opiekuna . a nie wiesz czy rzeczywiście tak wszedzie daleko od Stella d italia hotelu ?
i czy zabieraja za darmoche na disco takie specjalne busy ? bo tak słyszałam
Niestety nie wiem, bo nie kojarzę gdzie jest ten hotel.
Tak, do Carnaby są specjalne busy za darmo, które zabierają ludzi z różnych części miasta. Jak macie jeszcze jakieś pytania, to pytajcie. I mówię, zakochacie się w Rimini!

Stary 2010-06-29, 18:13   #1783
Dominikaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
a nie wiesz czy rzeczywiście tak wszedzie daleko od Stella d italia hotelu ?
nom jesli chodzi o dyskoteki i o centrum Rimini to jest daaaleko...
ten hotel jest w dzielnicy Viserba, zresztą zobacz sobie:

http://maps.google.pl/maps?client=op...ed=0CBkQ8gEwAA
i wpisz: Stella d'Italia, Rimini, Italia

a później wpisz sobie np: Rimini Discoteca Altromondo

jest dość spory kawałek

Edytowane przez Dominikaaaaaa
Czas edycji: 2010-06-29 o 18:15
Stary 2010-06-30, 09:17   #1784
StworzonkoLesne
Przyczajenie

Ja także w tym roku wybieram się do Rimini. Czytałam wcześniejsze posty, więc wiem, że Ty - Schoko byłaś tam w tamtym roku. Pomęczę Cię więc trochę.

Ekchem, więc ostatnio zastanawiałam się jak ubrać się do autokaru. Tzn. teoretycznie powinno być bardzo ciepło, ale zważając, że będzie tam klimatyzacja, to już się waham trochę. No i podobno w czasie podróży ludzie marzną w nocy. Więc jak powinnam zrobić? ;>

O, i zastanawiam się nad wyborem wycieczki. Nie mam pojęcia czy lepiej będzie jak wybiorę Wenecję, czy Rzym. Może powiesz mi gdzie jest większy sens, jechać.^^
StworzonkoLesne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 10:34   #1785
encantada
Przyczajenie

A jedzie ktoś od 2 do 13 sierpnia z Almatura do hotelu consul ?
encantada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 11:30   #1786
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez StworzonkoLesne Pokaż wiadomość
Ja także w tym roku wybieram się do Rimini. Czytałam wcześniejsze posty, więc wiem, że Ty - Schoko byłaś tam w tamtym roku. Pomęczę Cię więc trochę.

Ekchem, więc ostatnio zastanawiałam się jak ubrać się do autokaru. Tzn. teoretycznie powinno być bardzo ciepło, ale zważając, że będzie tam klimatyzacja, to już się waham trochę. No i podobno w czasie podróży ludzie marzną w nocy. Więc jak powinnam zrobić? ;>

O, i zastanawiam się nad wyborem wycieczki. Nie mam pojęcia czy lepiej będzie jak wybiorę Wenecję, czy Rzym. Może powiesz mi gdzie jest większy sens, jechać.^^
Moim zdaniem powinnaś ubrać się przede wszystkim wygodnie, bo podróż jest trochę męcząca. Może jakieś spodnie 3/4? Ja pamiętam jechałam w dżinsach i nie czułam się dobrze. Awaryjnie możesz wziąć coś do przebrania się na postoju. Z klimatyzacją też trzeba uważać, bo jest zdradliwa i wiele osób przez nią miało chore gardło.

Co do wycieczek - ja byłam tu i tu. Dwa miejsca są godne zobaczenia, ale patrząc z perspektywy czasu jednak bardziej urzekła mnie Wenecja.
Owszem, Rzym też jest niesamowity i warty zobaczenia, jednak był bardziej męczący. 6-godzinna podróż z Rimini do Rzymu, a później ciągła gonitwa! Do Wenecji co prawda też jest kawałek, ale chyba aż tak tego nie odczułam, bo padłam od razu w autokarze i przespałam całą podróż. W każdym razie Wenecja bardziej mi się podobała. Jak dla mnie, to niesamowite miasto, te wszystkie wąskie uliczki, gondole, romantyczność tego miasta, dużo by wymieniać. (;

Edytowane przez Schoko
Czas edycji: 2010-06-30 o 11:32
Stary 2010-06-30, 12:38   #1787
myCocaine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinnaś ubrać się przede wszystkim wygodnie, bo podróż jest trochę męcząca. Może jakieś spodnie 3/4? Ja pamiętam jechałam w dżinsach i nie czułam się dobrze. Awaryjnie możesz wziąć coś do przebrania się na postoju. Z klimatyzacją też trzeba uważać, bo jest zdradliwa i wiele osób przez nią miało chore gardło.

Co do wycieczek - ja byłam tu i tu. Dwa miejsca są godne zobaczenia, ale patrząc z perspektywy czasu jednak bardziej urzekła mnie Wenecja.
Owszem, Rzym też jest niesamowity i warty zobaczenia, jednak był bardziej męczący. 6-godzinna podróż z Rimini do Rzymu, a później ciągła gonitwa! Do Wenecji co prawda też jest kawałek, ale chyba aż tak tego nie odczułam, bo padłam od razu w autokarze i przespałam całą podróż. W każdym razie Wenecja bardziej mi się podobała. Jak dla mnie, to niesamowite miasto, te wszystkie wąskie uliczki, gondole, romantyczność tego miasta, dużo by wymieniać. (;

No a mnie zaś bardziej zachwycił Rzym Podróż męcząca, długa i gorąca - to racja. No, ale jakoś ten Rzym (chociaż kawałek!) trzeba zobaczyć w ciągu jednego dnia Mnie zachwycił chyba sam fakt, iż zobaczyłam miejsca, które dotychczas znałam tylko z książek/filmów. To taki zbiór pamiątek, dzieł sztuki minionych czasów w jednym miejscu. Aa.. i zapomniałabym dodać, że pobyt w Watykanie przysporzył mi nie lada emocji - grobowiec Jana Pawła II (może troszkę przez ten pryzmat chwalę wycieczkę do Rzymu )
A Wenecja faktycznie urokliwie miejsce i właśnie większość ludzi chwali ją sobie za tą romantyczność. Ale jak dla mnie to miejsce te jest zbyt przereklamowane. Z czasem nudziły mnie te wszystkie wąskie uliczki, gondole itp. Na każdym kroku krajobraz niemalże taki sam .
- PARTY HARDER!
myCocaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 13:04   #1788
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myCocaine Pokaż wiadomość
No a mnie zaś bardziej zachwycił Rzym Podróż męcząca, długa i gorąca - to racja. No, ale jakoś ten Rzym (chociaż kawałek!) trzeba zobaczyć w ciągu jednego dnia Mnie zachwycił chyba sam fakt, iż zobaczyłam miejsca, które dotychczas znałam tylko z książek/filmów. To taki zbiór pamiątek, dzieł sztuki minionych czasów w jednym miejscu. Aa.. i zapomniałabym dodać, że pobyt w Watykanie przysporzył mi nie lada emocji - grobowiec Jana Pawła II (może troszkę przez ten pryzmat chwalę wycieczkę do Rzymu )
A Wenecja faktycznie urokliwie miejsce i właśnie większość ludzi chwali ją sobie za tą romantyczność. Ale jak dla mnie to miejsce te jest zbyt przereklamowane. Z czasem nudziły mnie te wszystkie wąskie uliczki, gondole itp. Na każdym kroku krajobraz niemalże taki sam .
To już po prostu zależy kto co lubi. Ja też miałam problem z wyborem gdzie powinnam pojechać, ale jakoś udało mi się tutaj i tutaj (przez co przez ostatnie dwa dni w Rimini byłam prawie bez grosza). Nie żałuję tych wycieczek na pewno, ale chętniej wróciłabym do Wenecji.

Stary 2010-06-30, 14:06   #1789
anuscha
Rozeznanie

a ile mniej więcej brałyście kasy i ile wydawałyście bez dodatkowych wycieczek?
anuscha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 14:15   #1790
StworzonkoLesne
Przyczajenie

Więc w takim razie nad tymi wycieczkami jeszcze będę się zastanawiać. Myślę, że zobaczę jeszcze na miejscu, i najwyżej tam się podejmie taką ostateczną decyzję.

Schoko, byłaś w hotelu Luna Rossa, taak? Jakie tam są warunki? Jest tam naprawdę tak bardzo bardzo beznadziejnie? Masz może jakieś zdjęcia pokoi z wyjazdu jeszcze? ^^
StworzonkoLesne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 14:35   #1791
Schoko
Wtajemniczenie

Tak, byłam w hotelu Luna Rossa. Jakoś tam dało się żyć, ostatecznie nie było tak źle. Pokoje 4 osobowe (ja miałam 5, bo dostawiłyśmy łóżko i przez to było straaasznie ciasno) z łazienkami. Pokoje w porządku, zazwyczaj łóżka piętrowe, szafa, lustro, klimatyzacja (dodatkowo płatna) i chyba tyle. Przy pokojach były też balkony, większe albo mniejsze, my dostałyśmy taką małą kitkę.
Ale to nic w porównaniu z łazienką. Moim zdaniem łazienki w tym hotelu to nieporozumienie. Bardzo małe i gdzieś tam przy suficie wisi prysznic, nie ma żadnej zasłonki, kurtyny, woda wszędzie, nawet często przedostawała się do pokoju przez nieszczelne drzwi.
co do pieniędzy, to miałam jakieś 200 euro, ale dużo z tego poszło mi właśnie na wycieczki, i zostało mi niewiele ponad połowę tej kwoty. i nie wiem, ale jakoś szybko mi ta kasa szła, a tu dyskoteki codziennie, a tu żarcie, picie, alkohol, jakieś bzdety... no i następnym razem jak pojadę do Rimini to na pewno wezmę trochę więcej money
Niestety nie mam żadnych zdjęć pokoi, mam tylko jedno hotelu.

Stary 2010-06-30, 15:05   #1792
yourenightmare
Przyczajenie

ej zapytam się jeszcze o to czy Prima tour -biuro z którego jade łączy się z jakimś innym biurem ? a jak tak to wiecie moze z jakim ? : d
Stary 2010-06-30, 18:23   #1793
malinooowa
Raczkowanie

Schoko! No nareszcie ktoś kto tam był i gada konkretnie, a nie jakieś bzdety od rzeczy! Mam kilka pytań, oto one:

1)Która dyskoteka jest lepsza? Altromondo (na fotach wygląda niesamowicie) czy Carnaby? A może jakieś inne kluby warte odwiedzenia?
2)Czy istnieje coś takiego jak karnety do klubu na kilak wejść? Jeśli tak to do jakich klubów, no i w jakiej cenie.
3)Ile ogólnie kosztuje wstęp na imprezy? Są jakieś zniżki dla kobiet? Lub np. coś w stylu White Party, gdzie każdy ubrany na biało wchodzi za free?
4)Ile kosztuje piwo, wódka itp. używki?
5)Czy w morzu są meduzy?

Na razie tyle, jak wymyślę więcej to napiszę!
2008 - Chorwacja
2007 - Włochy
2006 - Czechy

malinooowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 18:49   #1794
Schoko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinooowa Pokaż wiadomość
Schoko! No nareszcie ktoś kto tam był i gada konkretnie, a nie jakieś bzdety od rzeczy! Mam kilka pytań, oto one:

1)Która dyskoteka jest lepsza? Altromondo (na fotach wygląda niesamowicie) czy Carnaby? A może jakieś inne kluby warte odwiedzenia?
2)Czy istnieje coś takiego jak karnety do klubu na kilak wejść? Jeśli tak to do jakich klubów, no i w jakiej cenie.
3)Ile ogólnie kosztuje wstęp na imprezy? Są jakieś zniżki dla kobiet? Lub np. coś w stylu White Party, gdzie każdy ubrany na biało wchodzi za free?
4)Ile kosztuje piwo, wódka itp. używki?
5)Czy w morzu są meduzy?

Na razie tyle, jak wymyślę więcej to napiszę!
Okej, z przyjemnością odpowiadam na pytania, mogę godzinami opowiadać o Rimini.

1)Mi osobiście bardziej podobało się w Carnaby. Trzy piętra, każdy tańczy gdzie mu się podoba (mi się najbardziej podobało na poziomie z techno, mimo iż samego techno nie lubię). Altromondo ma fajny wystrój, taki trochę kosmiczny, ale Carnaby wygrywa. Przy wejściu dostaje się darmowego drinka, nie pamiętam czy w Altromondo też się go dostawało.
Jednakże będąc w Rimini nie przegapcie imprezy w pianie i pokazu laserów, z czego słynie Altromondo.
Co do klubów słyszałam jeszcze o Baja Imperiale (?) , ale nie miałam okazji tam byc, bo zabrakło czasu. Podobno jedna z większych dyskotek w Europie.
Jednak ja stawiam na Carnaby.

2)Tak, istnieją karnety do Carnaby, obecnie nie pamiętam już ile kosztują, ale na pewno parę euro się zaoszczędzało...
3)Niestety, nie trafiłam na żadne zniżki przy wejściu. Wejście do Carnaby 5 albo 7 euro, nie pamiętam ile, ale gdzieś tak w tych granicach.
4)Drinki na dyskotekach kosztują od 5 euro.
Poza tym whisky ok 10, limoncello 7, wino 4 - oczywiście podaję minimalną cenę. Piwo 1-2 euro. Wódka jakieś 6,7 euro. W cenach używek się nie orientuję.
5)Nie widziałam w morzu żadnej meduzy, ale same morze mnie nie szczególnie nie zachwyciło. Nie było bardzo zanieczyszczone ale też nie idealnie czyste. Z temperaturą wody też różnie bywało.

Stary 2010-06-30, 22:27   #1795
czekolada95
Przyczajenie

GG do czekolada95

Cytat:
ej zapytam się jeszcze o to czy Prima tour -biuro z którego jade łączy się z jakimś innym biurem ? a jak tak to wiecie moze z jakim ? : d
Możliwe, że z Selva Tour
czekolada95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 14:01   #1796
olunia1621
Przyczajenie

hej
mam pytanie jedzie ktoś może z prima tour do włoch stella di italia w terminie od 11.08-22.08
olunia1621 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 23:20   #1797
suny
Raczkowanie

StworzonkoLesne 4-14.07? ;d
suny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 10:10   #1798
domusska
Raczkowanie

GG do domusska

Cytat:
Napisane przez MissMistery Pokaż wiadomość
ja jadę z siostrą z almaturem właśnie od 24.07-04.08 ;p kto jeszcze?
ja jade z 4 kolezankami i 2 kumplami. ;d

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez catmeow Pokaż wiadomość
tak jadę, z almaturu. domusska, Ty też?
tez tez. skad? ;d
domusska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 18:42   #1799
madzialenao
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy

Cytat:
Napisane przez JBlond Pokaż wiadomość
Jedzie ktoś od o5.08 z Harctura? wybieram się z przyjaciółką
ja jadę, z 2koleżankami skąd wyjeżdżasz ?
madzialenao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 00:10   #1800
JBlond
Przyczajenie

Wyjeżdżam z Gdańska Madzialenao
JBlond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości