|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
Jeej juz za 18 dni Rimini! Can't wait <3
|
|
#1772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Dominikaaaaaa Czas edycji: 2010-06-27 o 16:26 |
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale u mnei to jzu druga koleznaka robi mnie w konia więc się przywyczaiłam. kude szuakm jednak kogoś bo samej jechac troche głupio . kto chce od 2.08-13.08 oferta ta : http://www.primatour.pl/s,226,Wlochy...alia_2010.html |
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
mi się w tej ofercie nie podoba jedno...dzielnica Viserbia...trzeba dojeżdzac do dyskotek, centrum Rimini itp...ja chyba zdecyduję się na wyjazd z BUTa
![]() tam jest hotel w samym centrum Miramare, Carnaby i Altromondo bardzo blisko na piechote
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bardziej wolałabym jechac tez do jakiegos hotelu w miramare dzielnicy bo blisko wszedzie , jeszcze kombinuje na lipca z koelzanka do rossa cośtma hotel tez w miramare wiec fajnie by było tylko eni wiem czy coś sie daj ecsze zrobić . |
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
to pewnie oczywiste, ale chcę się ostatecznie upewnić
but i juwentur razem organizują obozy tak?
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Przyczajenie
|
ej a czy ktoś was coś wie o tym czy bardzo daleko na piechote jest z Stella D italia do Centrum miasta tam do tych syskotek itp ?
i słyszałam że na disco zabieraja specjalne autobusy darmowe jak ktoś dalej jest usytułowany , i jesli mam 16 lat ale rocznikowo dopiero we wrześniu ; / to czy wpuszczą ? |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1780 |
|
Przyczajenie
|
tak jadę, z almaturu. domusska, Ty też?
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i czy zabieraja za darmoche na disco takie specjalne busy ? bo tak słyszałam |
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, do Carnaby są specjalne busy za darmo, które zabierają ludzi z różnych części miasta. Jak macie jeszcze jakieś pytania, to pytajcie. I mówię, zakochacie się w Rimini!
|
|
|
#1783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten hotel jest w dzielnicy Viserba, zresztą zobacz sobie: http://maps.google.pl/maps?client=op...ed=0CBkQ8gEwAA i wpisz: Stella d'Italia, Rimini, Italia a później wpisz sobie np: Rimini Discoteca Altromondo jest dość spory kawałek Edytowane przez Dominikaaaaaa Czas edycji: 2010-06-29 o 19:15 |
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Przyczajenie
|
Ja także w tym roku wybieram się do Rimini.
Czytałam wcześniejsze posty, więc wiem, że Ty - Schoko byłaś tam w tamtym roku. Pomęczę Cię więc trochę. ![]() Ekchem, więc ostatnio zastanawiałam się jak ubrać się do autokaru. Tzn. teoretycznie powinno być bardzo ciepło, ale zważając, że będzie tam klimatyzacja, to już się waham trochę. No i podobno w czasie podróży ludzie marzną w nocy. Więc jak powinnam zrobić? ;> O, i zastanawiam się nad wyborem wycieczki. Nie mam pojęcia czy lepiej będzie jak wybiorę Wenecję, czy Rzym. Może powiesz mi gdzie jest większy sens, jechać.^^ |
|
|
|
|
#1785 |
|
Przyczajenie
|
A jedzie ktoś od 2 do 13 sierpnia z Almatura do hotelu consul ?
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wycieczek - ja byłam tu i tu. Dwa miejsca są godne zobaczenia, ale patrząc z perspektywy czasu jednak bardziej urzekła mnie Wenecja. Owszem, Rzym też jest niesamowity i warty zobaczenia, jednak był bardziej męczący. 6-godzinna podróż z Rimini do Rzymu, a później ciągła gonitwa! Do Wenecji co prawda też jest kawałek, ale chyba aż tak tego nie odczułam, bo padłam od razu w autokarze i przespałam całą podróż. W każdym razie Wenecja bardziej mi się podobała.
Edytowane przez Schoko Czas edycji: 2010-06-30 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a mnie zaś bardziej zachwycił Rzym Podróż męcząca, długa i gorąca - to racja. No, ale jakoś ten Rzym (chociaż kawałek!) trzeba zobaczyć w ciągu jednego dnia Mnie zachwycił chyba sam fakt, iż zobaczyłam miejsca, które dotychczas znałam tylko z książek/filmów. To taki zbiór pamiątek, dzieł sztuki minionych czasów w jednym miejscu. Aa.. i zapomniałabym dodać, że pobyt w Watykanie przysporzył mi nie lada emocji - grobowiec Jana Pawła II (może troszkę przez ten pryzmat chwalę wycieczkę do Rzymu )A Wenecja faktycznie urokliwie miejsce i właśnie większość ludzi chwali ją sobie za tą romantyczność. Ale jak dla mnie to miejsce te jest zbyt przereklamowane. Z czasem nudziły mnie te wszystkie wąskie uliczki, gondole itp. Na każdym kroku krajobraz niemalże taki sam .
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też miałam problem z wyborem gdzie powinnam pojechać, ale jakoś udało mi się tutaj i tutaj (przez co przez ostatnie dwa dni w Rimini byłam prawie bez grosza ). Nie żałuję tych wycieczek na pewno, ale chętniej wróciłabym do Wenecji.
|
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
a ile mniej więcej brałyście kasy i ile wydawałyście bez dodatkowych wycieczek?
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Przyczajenie
|
Więc w takim razie nad tymi wycieczkami jeszcze będę się zastanawiać. Myślę, że zobaczę jeszcze na miejscu, i najwyżej tam się podejmie taką ostateczną decyzję.
Schoko, byłaś w hotelu Luna Rossa, taak? Jakie tam są warunki? Jest tam naprawdę tak bardzo bardzo beznadziejnie? Masz może jakieś zdjęcia pokoi z wyjazdu jeszcze? ^^ |
|
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, byłam w hotelu Luna Rossa. Jakoś tam dało się żyć, ostatecznie nie było tak źle. Pokoje 4 osobowe (ja miałam 5, bo dostawiłyśmy łóżko i przez to było straaasznie ciasno) z łazienkami. Pokoje w porządku, zazwyczaj łóżka piętrowe, szafa, lustro, klimatyzacja (dodatkowo płatna) i chyba tyle. Przy pokojach były też balkony, większe albo mniejsze, my dostałyśmy taką małą kitkę.
Ale to nic w porównaniu z łazienką ![]() co do pieniędzy, to miałam jakieś 200 euro, ale dużo z tego poszło mi właśnie na wycieczki, i zostało mi niewiele ponad połowę tej kwoty. i nie wiem, ale jakoś szybko mi ta kasa szła, a tu dyskoteki codziennie, a tu żarcie, picie, alkohol, jakieś bzdety... no i następnym razem jak pojadę do Rimini to na pewno wezmę trochę więcej money ![]() Niestety nie mam żadnych zdjęć pokoi, mam tylko jedno hotelu
|
|
#1792 |
|
Przyczajenie
|
ej zapytam się jeszcze o to czy Prima tour -biuro z którego jade łączy się z jakimś innym biurem ? a jak tak to wiecie moze z jakim ? : d
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
Schoko! No nareszcie ktoś kto tam był i gada konkretnie, a nie jakieś bzdety od rzeczy!
Mam kilka pytań, oto one:1)Która dyskoteka jest lepsza? Altromondo (na fotach wygląda niesamowicie) czy Carnaby? A może jakieś inne kluby warte odwiedzenia? 2)Czy istnieje coś takiego jak karnety do klubu na kilak wejść? Jeśli tak to do jakich klubów, no i w jakiej cenie. 3)Ile ogólnie kosztuje wstęp na imprezy? Są jakieś zniżki dla kobiet? Lub np. coś w stylu White Party, gdzie każdy ubrany na biało wchodzi za free? 4)Ile kosztuje piwo, wódka itp. używki? 5)Czy w morzu są meduzy? ![]() Na razie tyle, jak wymyślę więcej to napiszę!
|
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1)Mi osobiście bardziej podobało się w Carnaby. Trzy piętra, każdy tańczy gdzie mu się podoba (mi się najbardziej podobało na poziomie z techno, mimo iż samego techno nie lubię). Altromondo ma fajny wystrój, taki trochę kosmiczny, ale Carnaby wygrywa. Przy wejściu dostaje się darmowego drinka, nie pamiętam czy w Altromondo też się go dostawało. Jednakże będąc w Rimini nie przegapcie imprezy w pianie i pokazu laserów, z czego słynie Altromondo. Co do klubów słyszałam jeszcze o Baja Imperiale (?) , ale nie miałam okazji tam byc, bo zabrakło czasu. Podobno jedna z większych dyskotek w Europie. Jednak ja stawiam na Carnaby. 2)Tak, istnieją karnety do Carnaby, obecnie nie pamiętam już ile kosztują, ale na pewno parę euro się zaoszczędzało... 3)Niestety, nie trafiłam na żadne zniżki przy wejściu. Wejście do Carnaby 5 albo 7 euro, nie pamiętam ile, ale gdzieś tak w tych granicach. 4)Drinki na dyskotekach kosztują od 5 euro. Poza tym whisky ok 10, limoncello 7, wino 4 - oczywiście podaję minimalną cenę. Piwo 1-2 euro. Wódka jakieś 6,7 euro. W cenach używek się nie orientuję. 5)Nie widziałam w morzu żadnej meduzy, ale same morze mnie nie szczególnie nie zachwyciło. Nie było bardzo zanieczyszczone ale też nie idealnie czyste. Z temperaturą wody też różnie bywało.
|
|
|
#1795 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#1796 |
|
Przyczajenie
|
hej
mam pytanie jedzie ktoś może z prima tour do włoch stella di italia w terminie od 11.08-22.08 |
|
|
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
StworzonkoLesne 4-14.07? ;d
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- tez tez. skad? ;d
|
|
|
#1799 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Przyczajenie
|
Wyjeżdżam z Gdańska Madzialenao
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

but i juwentur razem organizują obozy tak?