|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Kciuki za matmę! Cytat:
![]() Na mnie rano nie ma co liczyć bo moje dziecko akurat rano daje pospać, tfu tfu. Ja rodziłam na Żelaznej. I w sumie to, do czego przede wszystkim się nie mogę przyczepić to... żarcie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Książeczka pełni jeszcze funkcję ogranicznika, żeby nie wystawiała nóżek za szczebelki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja liczę miesiące od 16. do 16, ale u lekarza mówię tygodniami. Cytat:
Mój mąż rozmawiał w pracy zkimś kto ma drugie dziecko własnie i starsze od naszego o 1,5 miesiąca i powiedział że te problemy z brzuszkiem w drugim miesiącu to normalne i jak to przeżyjemy to w trzecim będzie lepiej.... Chciałabym już mieć za sobą ten drugi miesiąc. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja już chyba przeszła skok rozwojowy bo była nie do zniesienia zwłaszcza jednego wieczoru i nocy,a rano obudziło się jakby inne dziecko ![]() ![]() ![]() I też mam tą książeczkę do której strzeliła swój pierwszy uśmiech - dawałam zdjęcie na fb, mogę też tutaj dać. No tak, 20 min a myslałam ze to wiecznosc i jaki BÓL. Cytat:
Też pamiętam ten talerz czekający na mnie... a potem musiałam do mikrofali latać. Jak był u mnie akurat tż to mnie karmił a ja karmiłam małą ![]() Dziewczyny, jak to jest z odciąganiem mleczka swojego? Mam laktator ale jak ściągnę żeby zostawić mężowi to nie zrobi się nadprodukcja? Jak nad tym zapanować?
![]() |
#1774 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żywię się głównie kurczakiem, indykiem + ziemniaki (pieczone w piekarniku) albo jakieś zupy (np. rosół bez makaronu, krupnik, barszcz czerwony). A na śniadania i kolacje kanapki z chleba żytniego + jakaś szynka albo dżem z owoców, które można jeść przy karmieniu. Na przekąski znalazłam wafle ryżowe bezglutenowe (firmy Kupiec). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1775 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 3mamy za pepuszek ![]() Sorrki za brak polskich znakow ale pisze z ipada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko nie strasz mnie drugim miesiącem bo ja już się z młodą nacierpiałam a mamy ciut ponad 3 tygodnie ![]() To tam była mikrofalówka?! ![]() Ja ostatnio odciągałam właśnie na wieczór jak miałam wychodne i zajęło mi to cały dzień hehe. Odciągałam po trochu po każdym karmieniu więc w efekcie każda porcja była tyle co kot napłakał ale 60ml się na wieczór uzbierało. Bo generalnie zasada jest 7-5-3 min z każdej piersi naprzemiennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja pisze raz z komórki a raz z komputera więc tez przepraszam za brak PL znaków. Fotki na szybko dodałam do galerii ![]() Jeszcze mam problem u małej chyba z nietolerancja laktozy bo po tym jak zjadłam coś mlecznego Pati zwymiotowala i najadłam sie mega strachu bo zapikal monitor oddechu. Myślałam ze zawału dostanę ![]() Położna jakiś czas temu powiedziała ze można jeść przetworzone produkty mleczne np gotowane mleko może być jak nic sie dziecku nie dzieje ale widać u mojej PAtrysi to nie działa.
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
ooo...mi proponowali poród na Karowej (tzn zalecali przy cukrzycy).
Ale jak usłyszałam że według nich nie mam wskazań do cc to się zaparłam że nigdy w życiu. Wolałam 'swój" szpital, swoją lekarkę i cięcie ![]() Nie wiem czy jest sens chwalić swoje dziecko ale przesypia od 21 do 8 z jedną pobudką na jedzenie ![]()
#1781 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja byłam na poziomie 0 w szpitalu, a Ty? No własnie też coś słyszałam że po każdym karmieniu odciągać to co zostało..
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
rosllinka - super fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zadomowienie
|
jeju dziewczyny jak się cieszę! od wczoraj mojej Nince nie ropieje w ogóle oczko! już nie jest zaczerwienione też, myślę, że podziałał masaż + kropelki od pediatry a przedwczoraj umówiłam wizyte u okulisty i jak przez tydzien będzie ok to ją odwołam
![]() wczoraj moja księżniczka zasneła o 2 w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez bym tak wybrala. ale ja nie miałam ani 'swojego' lekarza, ani położnej, ani pomysłu gdzie indziej moglabym sie udac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja swoją też podnoszę do beknięcia, ale pod koniec już nie i jak uśnie to czekam aż przestanie podglądać i wtedy ją przenoszę. Czasami się nie udaje i jeszcze muszę lulać na rękach aby zasnęła. A dziś mój tż własnie walczy z Patrycją, bo nie śpi od 15:3o ![]() ![]() Ide szykować kąpiel bo nie wygląda na senną.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
widzę że nie tylko u mnie problemy ze spaniem. Ja nie wiem, podobno takie maleństwa śpią po 20 godz na dobę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A popołudniu to w ogóle rzadko śpi, ale czytałam, że to akurat dobrze. Bo podobno jak dziecko wtedy śpi to potem często w nocy mu się nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
Mój maluszek cały miesiąc tak spał w dzień i w nocy praktycznie budząc się tylko na karmienie. Dopiero teraz robi sobie trochę dłuższe przerwy w dzień, ale jak nie śpi 2 godz. to już jest bardzo zmęczony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Ile śpi niemowlę (są to dane dotyczące wielu dzieci, ale jedne potrzebują mniej, inne więcej snu i nie powinien być to powód do zmartwienia dla rodziców):
jednomiesięczne dziecko przesypia aż 16-20 godzin na dobę - to około 8 godzin w dzień i 8 godzin w nocy; dziecko w wieku trzech miesięcy w nocy przesypia około 10 godzin, a w dzień około 5, co w sumie oznacza tylko godzinę mniej na dobę; półroczne dziecko śpi godzinę dłużej w nocy, a dwie godziny mniej w dzień, co w sumie daje 14 godzin na dobę; do wieku 9. miesięcy maluch śpi mniej więcej tyle samo, ile półroczne dziecko; roczny maluch może spać około 12 godzin w nocy i 2 godzin w dzień - sen powinien nadchodzić już głównie nocą. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- mój w nocy śpi 8-10 godz, a w dzień, jak podliczyć drzemki przy cycku, to 2-3 godz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | ||||
Zakorzenienie
|
No to dowaliłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie rodziłaś? Cytat:
![]() ![]() Mi to odciąganie nie idzie, chyba mam za mało pokarmu albo cholera wie... póki co zarzuciłam odciąganie w innych ramach niż z powodu wyjścia. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
hejka! trochę was ostatnio zaniedbałam, ale obiecuję poprawę!
jutro mamy sesję zdjęciową, mam nadzieję że Michaś się na niej zachowa : ) a poza tym od 4 dni krwawię co mi się nie podoba, bo to nie jest @, to przez tabletki anty! było w nich napisane, że mogą pękać naczynka, lekarz też mi to mówił... ale to już 4 dzień i nie zapowiada się na koniec... po co mi takie tabletki gdzie ciągle będę krwawić?! to chyba nie jest normalne... muszę chyba umówić się znów do gina... drugi problem... ciągle boli mnie cewka moczowa... mam wrażenie, że nie mogę się wypróżnić do końca... czasem to nawet boli... albo idę oddać pare kropli ; / stosuję ten urinal, ale chyba gówno mi to daje ; / nie wiem teraz czy to też mówić ginowi czy do rodzinnego z tym problemem się zgłosić?! jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówiłam coś, że moja zasypia po wieczornej kąpieli? Poszła spać, ale się obudziła i "czyta" książkę. Mam nadzieję, że akcja w niej nie jest tak wartka i zaraz uśnie ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też tak myślę ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() A w międzyczasie ogrzewaj sobie nerki - masz jakąś poduszkę elektryczną, termofor? A jak nie masz to wystarczy butla z ciepłą wodą i pod kocyk czy kołderkę . ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Sola dziękuję za radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile jest tej krwi? Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
no tam w środku... ja takich tabletek też nigdy nie brałam, bo to są te jedno-hormonalne, co to mogę karmić przy nich... krwi jest jak podczas takiego ubogiego okresu, takiego kończącego się jak dla mnie, bo moje @ zawsze były dość spore, w tym że to czysta krew, a nie jakieś brązowe plamienia, co mi się nie podoba... i co mnie zaczyna pomału martwić... jak nie przejdzie do końca tyg. to na pewno gina odwiedzę
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że czasem zdarza się plamienie jak zaczyna się brać pigułki - jakieś tam zmiany hormonalne i te sprawy, ale powinno się to wyregulować przy kolejnych opakowaniach tabletek. Ale na Twoim miejscu poszłabym do gina, żeby to skontrolował. ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Kładę się spać, bo mi młodzież już padła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Jak do konca tyg. Dalej tak bede miala to na pewno sie zglosze do niego bo takbyc nie moze. A jak mam miec tak caly czas to juz wole gumki
. |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja najpierw lezalam na swojej sali porodowej pare godzin ze śniadaniem i obiadem bo nie było miejsc. Potem przenieśli mnie na tymczasowa gdzie były inne juz 3 osoby, a pózniej trafiłam dopiero do sali 2osobowej na poziom zero.
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie warszawianka, jeździłam tam tylko na kontrole
![]() ---- Kolejna pięknie przespana noc. Moja pierwsze 3 tyg tak przesypiała że tylko na karmienie się budziła, można się było ponudzić. Teraz całymi dniami praktycznie nie śpi, najwyżej krótkie drzemki
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-01-23 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.