Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 22:29   #1771
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nataszka mojemu mężowi to chyba szpital wystawił .
ale zanim do szpitala poszedł, bo w pracy tż muszą chyba coś mieć wcześniej?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Nataszka a co ty do szpitala sie wybierasz , to juz pewne ? Na te migdaly ? Masz juz termin ? Pietr masz ?
Nooooooooo na wszystko odpowiadam no.

terminu nie mówię bo może lepiej tak po cichaczu.
Zobaczycie że mnie nie ma to wtedy

Piżamy dziś kupiłam w tesco były z F&F, stwierdziłam że nie ma co przepłacać bo ja nie śpię w długich spodniach a mieli spodnie po przeceniane z 40 na 20 od piżamy bardzo fajne i do tego bluzki po 25 zł takie bawełniane.Bardzo ładne i wziełam takie 3 komplety.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:38   #1772
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie wiem, myłam naczynia tyłem do niego, tz stał obok ale chował coś do lodówki. Michał jadł i nagle słyszę jak płacze a on na podłodze... nosek go bolał ale nic mu nie było w sumie. No i to nie pierwszy raz tylko my zawsze wystrachani że znów coś złamie

Hahaha! Nie no Wercia generalne grzeczna przecież jest... Ja tam zawsze aniołka widzę I delikatna bardzo bo Michał to jak chłop ze wsi, jak głaszcze to włosy wypadaję, jak przytula - dusi

Ja to zamiast jakies książeczki kupować, kupiłam ryzę papieru i toner do drukarki. Co dzień drukuje ok 6-10 kolorowanek ze strażakiem samem (ciągle te same bo jakoś niewiele tego w sieci) i Michał w kółko je koloruje... Ale widzę postępy, juz nie maże całej kartki na jeden kolor i widzi ze obrazek ma jakieś tam kontury
to taki delikatny jak mój

Bidulek mam nadzieję że sińca sobie nie nabił

Też właśnie szukałam kolorowanek do wydruku ale coś nie mogłam nic znaleźć

Aneczka Twój widzę też zapikował dzisiaj ,nie życzę choroby ,żeby przeszło

To jeszcze mój do kompletu przywalił głową w kant drzwi przed samym spaniem ,śliwa wyszła jak w bajkach

Koglus to powodzenia życzę
Bao ale masz już kawalera ,śliczne Twoje dzieciaczki takie delikatne
Megi no wybacz ale jaja sobie robisz ,czy wczesniej Twój stary na prawdę nie mógł znaleźć chwili na malowanie nie chodzi mi o samo malowanie bo ja też sama maluję ale nie przed wyjazdem na porodówkę

Co do malowania to u mnie też się szykuję na malowanie całego domu ,ale czekam aż się ociepli bo i szybciej wyschnie a nie chcę się dusić w tym smrodzie przy zamkniętych oknach.

Jutro mam naukę jazdy z przyczepką samochodową ,instruktor -mój stary mam nadzieję że żadne z nas nie wyjdzie z siebie
nie tyle chodzi o samą jazdę prosto ale nie umiem cofać z przyczepą a niestety nie raz to będzie konieczne przy wywożeniu uli.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:43   #1773
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
to taki delikatny jak mój

Bidulek mam nadzieję że sińca sobie nie nabił

Też właśnie szukałam kolorowanek do wydruku ale coś nie mogłam nic znaleźć

Aneczka Twój widzę też zapikował dzisiaj ,nie życzę choroby ,żeby przeszło

To jeszcze mój do kompletu przywalił głową w kant drzwi przed samym spaniem ,śliwa wyszła jak w bajkach

Koglus to powodzenia życzę
Bao ale masz już kawalera ,śliczne Twoje dzieciaczki takie delikatne
Megi no wybacz ale jaja sobie robisz ,czy wczesniej Twój stary na prawdę nie mógł znaleźć chwili na malowanie nie chodzi mi o samo malowanie bo ja też sama maluję ale nie przed wyjazdem na porodówkę

Co do malowania to u mnie też się szykuję na malowanie całego domu ,ale czekam aż się ociepli bo i szybciej wyschnie a nie chcę się dusić w tym smrodzie przy zamkniętych oknach.

Jutro mam naukę jazdy z przyczepką samochodową ,instruktor -mój stary mam nadzieję że żadne z nas nie wyjdzie z siebie
nie tyle chodzi o samą jazdę prosto ale nie umiem cofać z przyczepą a niestety nie raz to będzie konieczne przy wywożeniu uli.
Libra jazda z przyczepką to już wyższa szkoła jazdy u Ciebie,
powodzenia...

jak tam pufa butelkowa się sprawdza w użytkowaniu? Użytkujecie czy nie?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:51   #1774
lindsley
Zakorzenienie

Libra, ogólnie sporo tych kolorowanek jest tylko Michał musi mieć ze strażakiem Samem... nawet podróbki rozpozna.

Kurcze Michał popłakuje przez sen

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:54   #1775
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Nooooooooo na wszystko odpowiadam no.

terminu nie mówię bo może lepiej tak po cichaczu.
Zobaczycie że mnie nie ma to wtedy

Piżamy dziś kupiłam w tesco były z F&F, stwierdziłam że nie ma co przepłacać bo ja nie śpię w długich spodniach a mieli spodnie po przeceniane z 40 na 20 od piżamy bardzo fajne i do tego bluzki po 25 zł takie bawełniane.Bardzo ładne i wziełam takie 3 komplety.
Eeee no weź, bezsensu , pisz dokładnie kiedy w tym tyg ? Czy za tydzień ? Pizamie juz kupiłas to napewno nie w 2014

Libra no to bedzie ubaw , ciekawe kto głośniej bedzie kuwowal . Powodzenia, ja tez ne potrafię, dasz radę , przeszkoda do przeskoczenia

Lind ojjjj ucho ? Obudz go , albo na pól spiaco podaj syrop . A może cos mu sie śni. Sprawdź czy nie jest rozpalony .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:58   #1776
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Minka 100 LAT RADOŚCI DLA AMELKI

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków

Bao super dzieciaki Kubuś to już całkiem spory facet

Mrowak wszyscy moi siostrzeńcy mieli usuwane 3-cie migdały. Teraz najmłodszy ma mieć na dniach zabieg, najstarszy miał wszystkie migdały usuwane. U niego w połączeniu z cotygodniowym pobytem w solankach spowodowało to całkowity brak chorób. Pomijam ospę.

Młoda wysłałam Ci maila na priv

Kogluś powodzenia

Libra miłej nauki i cierpliwości. Przyczepa to wyższa szkoła jazdy

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Evi moja Zosia naciągnęła babcię na książeczkę z naklejkami . W biedronie co chwila są jakieś książeczki z naklejkami, fajna zabawa na jakiś czas.

Lind pomysł z papierem i tonerem też super
Stary 2013-03-17, 23:02   #1777
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind ojjjj ucho ? Obudz go , albo na pól spiaco podaj syrop . A może cos mu sie śni. Sprawdź czy nie jest rozpalony .
Nie jest rozpalony... chyba mu katar przeszkadzał... Dotykałam ucho ale nie reagował na to..

Taaa i wszyscy zapomnieli o Amelce Minki, dobrze że Izazula trzyma rękę na pulsie

Wszystkiego najlepszego dla Amelki

Michaś
Stary 2013-03-17, 23:05   #1778
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra jazda z przyczepką to już wyższa szkoła jazdy u Ciebie,
powodzenia...

jak tam pufa butelkowa się sprawdza w użytkowaniu? Użytkujecie czy nie?
pufa sie sprawdza jak najbardziej ,najczęsciej służy mi za podnóżek ale do siedzenia też ,na pewno zrobię jeszcze jedną
Dzięki
Cytat:
Libra, ogólnie sporo tych kolorowanek jest tylko Michał musi mieć ze strażakiem Samem... nawet podróbki rozpozna.

tak ale z traktorami dużo nie ma
a może nosek stłukł a dawałaś kropelki do ucha?
ja mam w dimu zawsze albo antotalgin albo otinum i zawsze zakrapiam przy katarze ,moze mu wkrop jak masz
Cytat:

Libra no to bedzie ubaw , ciekawe kto głośniej bedzie kuwowal . Powodzenia, ja tez ne potrafię, dasz radę , przeszkoda do przeskoczenia
oj no pewnie że do przeskoczenia ale ciekawe jak będzie szła nauka

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Amelki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:06   #1779
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
tak ale z traktorami dużo nie ma
a może nosek stłukł a dawałaś kropelki do ucha?
ja mam w dimu zawsze albo antotalgin albo otinum i zawsze zakrapiam przy katarze ,moze mu wkrop jak masz

Michaś
Stary 2013-03-17, 23:11   #1780
monka23
Zakorzenienie

Wszystkiego naj dla Amelki
Stary 2013-03-17, 23:11   #1781
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Właśnie rozliczyłam nasze PITy i chciałam wysłać online i pojawiał się komunikat że wystąpił błąd i nie wysłało. Próbowałam parę razy i teraz weszłam na zestawienie, okazało się że 7x wysłałam Ciekawe co z tego będzie.
Stary 2013-03-17, 23:12   #1782
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Właśnie rozliczyłam nasze PITy i chciałam wysłać online i pojawiał się komunikat że wystąpił błąd i nie wysłało. Próbowałam parę razy i teraz weszłam na zestawienie, okazało się że 7x wysłałam Ciekawe co z tego będzie.
7 razy zwrot dostaniesz
Stary 2013-03-17, 23:12   #1783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi no chyba Cię postraszyło z tym malowaniem
Stary 2013-03-17, 23:20   #1784
P0P70
Zakorzenienie

100 lat w zdrowiu i szczęściu dla Amelki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:21   #1785
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
7 razy zwrot dostaniesz
Serio? To ja zaraz kliknę kilka razy wyślij

Iza ja nie miałam problemu z wysłaniem.

Michaś
Stary 2013-03-17, 23:22   #1786
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

serio serio i gratis wycieczka do czuberlandi
Stary 2013-03-17, 23:25   #1787
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
No laski dawac maila na priva to podesle, poki co poszlo do tychod ktorych maila dostalam
to ja skromnie tez poprosze abc29@onet.eu

dziekuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:27   #1788
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

W ubiegłym roku wysłałam też bez problemów
Stary 2013-03-17, 23:43   #1789
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
W ubiegłym roku wysłałam też bez problemów
czasem system sie zawiesi

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

bao dzieciaki super masz isia jest cudna a kubulek wyglada na starszego

lind mam nadzieje ze reszte nocy misiu juz spokojnie przespi
pop wow masz co swietować ciesze sie razem z toba

nataszka fajnie ze trafiłas na taka lekarke , widac popmimo iz kase wezie interesuje sie pacjentem

u mnie klej w sztyfcie wsio zaklei

libra trzyma kciuki za jazde

koglus zdrowka dla ali

machaj zdania egzaminu

nataszka trzymam kcuki za tego migadała , i za amelke

sto lat amelce

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 00:49   #1790
P0P70
Zakorzenienie

Mego- możesz rodzic. Chcemy w koncu zobaczyć Kalinę

Stary 2013-03-18, 07:15   #1791
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

100lat dla Amelki. Zdjecia solenizantki prosimy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 08:11   #1792
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
aha no to dobrze , moj przed chwilą walnął w serwantkę głową
Maciej chyba się przeziębił , pokasłuje i katar ma lekki kupiłam pyrosol kids i podaje od rana , oby zadziałał nie mam ochoty przechodzić kolejnej choroby
no masz, następny chorowitekzdróka:roz a:
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Na co szczepisz?
ostatnia dawka na wzw b

Cytat:
Hej zajęta kobieto,
co Cie skłoniło do zrobienia prawka?
To bardzo dobra rzecz

Wpadaj częściej, zdrówka dla dzieciaczków

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

na ospę, jeśli dobrze pamiętam kolejna dawka.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

a to posiedzisz u fryzjera

to dzieci narobiły, strachu pewnie było.
nie, na ospę nie szczepiłam, iza za mała

Cytat:
kurczę ja nie mam pojęcia,

Bao... gdzie jesteś?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

hehe, to się popisała...
o tej porze to ja śpię

miałam upisany elaborat, po czym cyfrowy polsat mi się rozłączył jak to ma w zwyczaju i wsio poszło więc skrótowo: Kubuś w nocy miał 38 st. i dłąwił się flegmą, nie wiem czy od kataru czy kaszel dojdzie wybudziłam go, dałam ibum forte, popił soczku i śpi nadal. Boję się o Izę, ale już nadzieja, ze jej nie zarazi znikła....
Siostra dzwoniła, ze siostreznica też od wczoraj chora....no i wsio jasne a jak mówiłam w sobotę, że coś jej jest bo cała blada, oczy podkrążone i jest ciepła i charczy to mnie od glupków zwyzywała
o właśnie wstał - nie ma gorączki póki co....ale to chyba ibum jeszcze trzyma no i kaszel suchy ma:/

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 08:50   #1793
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No nieźle... to dziś jakiś pechowy dzień chyba. Mała podobno przy gościach (dzis były imieniny babci) stanęła na krześle i recytowała wiersze, po czym, nagle... wpadła pod stół podobno wyglądało groźnie, wszyscy zamarli a mała wyszła i się śmiała.
No i dała też raz popis przy gościach... jeden wujas to wyszedł z pokoju wystraszony (wszystkie zabawki latały w powietrzu) i powiedział "to ona tak też potrafi"?
faktycznie pechowy był wczorajszy dzień , hehe wujek fajnie powiedział

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

Czy któraś z Was się orientuje jak żona idzie do lekarza to trzeba pobrać zaświadczenie jakieś żeby mąż dostał opieke nad dzieckiem na czas pobytu żony w szpitalu?
To wystawią przed czasem pójścia tam?

nie wiem czy jasno się wyraziłam
nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Ja to zamiast jakies książeczki kupować, kupiłam ryzę papieru i toner do drukarki. Co dzień drukuje ok 6-10 kolorowanek ze strażakiem samem (ciągle te same bo jakoś niewiele tego w sieci) i Michał w kółko je koloruje... Ale widzę postępy, juz nie maże całej kartki na jeden kolor i widzi ze obrazek ma jakieś tam kontury
dobry pomysł , szkoda że moja drukarka się spsuła

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
no i jeszcze jeden pięknie, normalnie pięknie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
jak nocka ? ojej biedactwo ...

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

miałam upisany elaborat, po czym cyfrowy polsat mi się rozłączył jak to ma w zwyczaju i wsio poszło więc skrótowo: Kubuś w nocy miał 38 st. i dłąwił się flegmą, nie wiem czy od kataru czy kaszel dojdzie wybudziłam go, dałam ibum forte, popił soczku i śpi nadal. Boję się o Izę, ale już nadzieja, ze jej nie zarazi znikła....
Siostra dzwoniła, ze siostreznica też od wczoraj chora....no i wsio jasne a jak mówiłam w sobotę, że coś jej jest bo cała blada, oczy podkrążone i jest ciepła i charczy to mnie od glupków zwyzywała
o właśnie wstał - nie ma gorączki póki co....ale to chyba ibum jeszcze trzyma no i kaszel suchy ma:/
kurde , fatalnie żeby tylko nic się nie rozwinęło poważniejszego, oby Izunia się nie zaraziła
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:35   #1794
monka23
Zakorzenienie

Madzia a kto co zalecił żelazo ? Robilas te badania ? Ile ci wyszło ?

Lind a sprawdź tu strażaka Sama http://www.coloring-book.info/colori...age.php?id=221 , moze czegoś nie masz i tu http://www.cartoonito.co.uk/tv-show/...int-and-colour i tu http://www.oncoloring.com/fireman-sa...ing-pages.html i tu http://www.kids-n-fun.com/Coloringpages/Fireman-Sam i tu http://coloringpages101.com/coloring...reman_Sam.aspx . Nie mam pojęcia czy sie powtarzają .

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Libra a tu wciskaj po koleji traktor 1 , tractor 2 ... http://www.honkingdonkey.com/colorin...farm-vehicles/ , sprawdź tu http://www.coloring-pages-book-for-k...-to-print.html i tu ale moga wyjść miniaturki fotki https://www.google.co.uk/search?q=tr...iw=480&bih=208 , lepiej sprawdzić .
Stary 2013-03-18, 09:40   #1795
megi-megi
Zakorzenienie

Najpierw melduję się, a zaraz nadrobię.

megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:50   #1796
aneczkkaa
Zakorzenienie

monka ale fajne te stronki z malowankami rewelacja
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 09:58   #1797
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Evi - a moze warto byłoby przed spaniem zrobić jej inhalacje przynajmniej z soli. U nas jeszcze na kaszel działa tantum verde do psikania. .
byłyśmy dziś u lekarza i nie zapytałam. A to kurczę jej kaszel taki dziwny,ze sama nie wiem-jak jest tam za bardzo udrożni to się dopiero rozkaszleć może w nocy...

Byłam i w sumie dalej mało co wiem. Płuca i oskrzela czyste, może być alergia, może być wirus, o pasożyty wypytałam-ma skierowanie na kał, mam skierowanie do laryngologa, i na mocz.
I kazała dawać diphergan na noc...już dexa pico i sudafed za bardzo nie pomagają. I mamy iść pod koniec tyg.znów do słuchania...
I szukam teraz laryngologa właśnie...
Może potem jakiś wymaz...

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a powiedz mi czy dostęp pomiędzy druga dawka a pierwsza to 3 miesiące minimum czy mniej ?
nam lekarka mówiła, że min.6 tyg. I bardzo żałuję że wcześniej nie zrobiłam drugiej-raz że się nie ma jak wstrzelić, a dwa, że jest bardziej kumata i wiem, że rzeźnia będzie...

lind
, bidulek
Jak dziś?

u nas problem jest taki, że moja ma mało cierpliwości do kolorowania-choć czasem coś tam pokoloruje. I muszę powiedzieć, że całkiem łądnie jej to idzie, ale jakoś jej się szybko nudzi

libra, aneczka
, i wasze chłopaki też poszkodowane

bao
, oby się nic nie wykluło. I twoja siostra "super" jest

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 10:03   #1798
sara 85
Zakorzenienie

Młoda dziękuje

Wszyskiego najlepszego dla Amelki

Pop ale fajnie Oliwka karmi Nataszka dziewczyny masz prześliczne

Bao- Iza i Kubuś

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 10:22   #1799
evitka21
Zakorzenienie

i ja też dla amelii 100 lat

ania
, i dziewczyny, a co wy jakiś czas temu złego pisaliście o tym dipherganie?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 10:29   #1800
P0P70
Zakorzenienie

Bao - trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego i aby Iza sie nie zaraziła. Dwoje chorych maluchów to masakra.

Evi - a moze to mononukleoza. Moja tez kaszlała i nic jej nie było takiego widocznego. Zrób moze badania w tym kierunku.
Dla mnie to badanie kału jest bez sensu.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Megi - przestań zaciskaj nogi i na porodowke marsz. moze jeszcze nie dzisiaj bo tam pewnie tłok straszny ale jutro mogłabys juz urodzić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości