|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
, mi też niby to wszystko mierzył ( hehe, ciekawie bo niby to samo a w 15 minut - bez wywiadu bo już miał dane w komputerze) i dal papier na dwie strony, no ale nastawiałam się na coś więcej a najlepiej to jak mi pokazywał tarczyce, kurcze ja nie mam pojęcia jak wygląda tarczyca u dorosłego a co dopiero na usg u dziecka Dziewczyny mam jeszcze pytanie- czy dzidzia wam się przekrecala- u mnie na początku na wszystkich badaniach lezala glowa do dolu, teraz się okazuje ze glowe ma u góry ( hehe - dla mnie każde dodatkowe wskazanie do cesarki- more than welcome ), a w ogóle nie kojarze takiego momentu żebym czuła taki ruch że ona może się przekręcać, TŻ mówi, że następuje jakoś powoli żę ona stopniowo się przesuwa a nie pomyślałam żeby lekarza się zapytać jak to przebiega?
|
|
#1772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dzień dobry
![]() Wróciłam do domu i biorę się za nadrabianie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Zaskoczyłaś mnie bo jakoś czułam że u Ciebie będzie dziewczynka . Super że wszystko w porządku
|
|||
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koktajl !!! ![]() A ja zaraz zabieram się za robienie młodych ziemniaczków z fasolką i jajkiem sadzonym bo mi się marzy od początku tygodnia takie danie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Nemosku, gratuluję synusia Podobnie jak Domi myślałam,ż u Ciebie będzie dziewuszka:P Taszanta, gratuluję córeczki Abby, Dzidzia, ja też mam zarobić echo serca płodu... z racji tego,że mam nie wielką wadę serca, jednak na badaniu połówkowym z serduszkiem małego było wszystko ok i na 4d też sprawdzała i nie widziała nic niepokojącego... dlatego się zastanawiam czy aby na pewno jest Nam to potrzebne? bo jednak 150 zł będziemy musieli wydać na tą wizytę, a jak to ginka powiedziała "lepiej dmuchać na zimne"i dała Nam namiary na jakiegoś doktora ..., dziś mam wizytę i jeszcze zamierzam ją podpytać. No właśnie dziś w końcu wizyta
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-10 o 09:45 |
|
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem gin mnie wyśmiał Rzekł mi, że ibuprom można, ale w niewielkiej ilości tzn. 200mg na dobę, nie dłużej niż 3 dni, potem dwa dni przerwy i znowu można "kurację stosować". Ale po drugiej kuracji musi być dłuższa przerwa. I ja tak robiłam kilka razy.A- nie napisałam, bo ja też paskudne migreny miałam, ale minęły ok. 17tc na szczęście. Ja pytałam jeszcze wspominanej dr Pośpiech u której Nemosek była i ona to potwierdziła. Ale mówiła, że to ostrożnie trzeba, i żeby to był sam ibuprom, już nie łączyć z niczym innym : ani paracetamolem ani nospą, bo to dodatkowe obciążenie. Więc może zapytaj swojego gina? Nie chcę Ci doradzać, bo nie wiem jak z Twoim zdrowiem, ale jak mówię, mnie dwóch ginów powiedziało "Ok, ale...." |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana nie masz co myslec moje wczoraj bylo glowka w dol a i doktor mowila ze teraz ma tyle miejsca ze spokojnie sie przekreca! wiec luzik
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin ja tez bym sie zastanawiala nad tym badaniem czy robic,ale w sumie nie ma co doszukiwac sie a z drugiej strony lepiej miec spokojna glowe a 150 zl cie moze uspokoic
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratuluję też innym mamusiom poznania płci (zacytowałam i znikło i nie pamiętam waszych nicków) :/I witam się z rana, bo zapomnę się przywitać ![]() Wczoraj wieczorkiem drugi raz czułam jak mała się rusza, mąż się też załapał z bananem na buzi i musiała się obrócić, bo jak była przedtem główką w dół to ginka twierdziła, że ruchów się nie poczuje tylko bardziej ucisk na pęcherz. W zeszły pt rano bolały mnie jajniki, tak jakby ktoś je uciskał albo rozciągał, więc może mała się wtedy obracała ![]() Nudzi mi się tu w Bielsku może wyciągnę dziś męża na jakieś tournée po sklepach z wózkami
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten piękny poranek
od teraz postaram się być na bieżąco, weekend miałam intensywny, teraz w tyg trochę pracy ale jakoś dam radę![]() gratuluję wszystkich ostatnich wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące![]() wczoraj zwiedzaliśmy porodówkę w ramach SR, i powiem Wam że wygląda całkiem sympatycznie (na szczęście nie było żadnego porodu więc wszędzie mogliśmy zajrzeć ) sale b ładne, łóżka nowoczesne na piloty, dużo piłek, worków sako, drabinek... w każdej sali własna toaleta i prysznic i osobne wejścia, dodatkowo zajrzeliśmy na salę poporodową i jedna mama zgodziła się nas wpuścić do swojego pokoju, gdzie karmiła tam takiego maluszka to akurat wszystkim bardzo się spodobało
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty u nas na porodówce, tym bardziej że teraz ten oddział u nas jest po remoncie to aż miło będzie tam rodzić
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taszanta również nie pocytowało mi Twojego posta.Dzień dobry dziewczyny
|
|||
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nam położna zapowiedziała że któregoś dnia się umówimy na wyjście do szpitala . Nie mogę się już doczekać
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-10 o 09:46 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Nemosku Gratuluję
![]() aaby-niby jak wszystkie wcześniejsze badania były ok i nie ma innych odchylen to wszystko ok na ogół. Pytalam o komore bo ponoć wieksza Cześć przypadków dotyczy lewej. A Ty skad do bdg przyjedziesz? Jesteś z okolicy? nasturcja- poszukaj bloga haart, to moja znajoma z poprzedniego watku. Robi piękna biżu. Taszanta-jesli leze to czuje jak się wierci bo staje mi kolkiem wpoprzek, napina się i oddech kradnie . Ale robi to kilka razy dziennie .Dzastin u nas to Echo ma być tak na prawdę powtorka polowkowego, bo wtedy był za mały. My nie mamy chorób ani wskazan ale trzeba zbadać przeplywy żeby ocenić skad taki kurdupel a jakos to trzeba potem z nfzetem rozliczyc, wiec zapisali jako echo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!
Przez jeden dzień tyle naprodukowałyście, że przeczytałam po łebkach ![]() Gratuluję wszystkich poznanych płci i udanych wizyt! Budowniczka nie martw się wagą, skoro maleństwo rośnie to na pewno jest ok! To tylko na Twojąkorzyść - nie będziesz miała po porodzie problemów z powrotem do formy! Ja się melduję po połówkowym! Ogólnie wszytko jest ok tylko MAŁA była tak ułożona, że nie można było podejrzeć serduszka z każdej strony i w ogóle nie pokazała buźki. Lekarz zalecił ponowne "połówkowe" ale takie spóźnione za 5 tygodni. Poza tym zestresowałam się, bo powiedział, że ma mały żołądeczek (tż od razu, że za mało jem) i że nie wiadomo czy się właśnie nie wypróżniła czy jest trochę za mały ... Na szczęście za tydzień mam prywatną wizytę u mojego ginka, który ma lepszy sprzęt niż na tym połówkowym (bo połówkowe to z prywatnej lecznicy, którą mi sponsoruje pracodawca). Wtedy dowiemy się co z buźką, serduszkiem i tym żołądkiem. Do tego czasu staram się myśleć pozytywnie. Musi być dobrze! Nasze dziecko jest jakieś wstydliwe - na wszystkich innych usg pokazywała buźkę, a teraz się odwróciła w kierunku mojego żołądka i chowała gdzieś pod biodrem. Za to wtedy nie chciała pokazać tego co pokazała wczoraj - a wczoraj tak pięknie rozłożyła nogi, że lekarz powiedział, że na 100% nasza wymarzona dziewczynka ![]() A zapomniałam dodać, że niunia waży 275g Dziewczyny a wiecie co to znaczy I stopień BPD? Tak mi wpisał na wynikach ... Edytowane przez naan0007 Czas edycji: 2013-07-10 o 09:56 |
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, w czerwcu zaczęłam chodzić do SR. Teraz jest 2 tygodnie przerwy bo położna na urlop wybyła i dopiero 17 kolejne zajęcia mamy
. Z tego co wiem to Ty na zajęcia chodzisz z mężem tak ? Bo u nas to jest tak że co środę mamy zajęcia same (bez partnerów) a tylko 2 poniedziałki wypadają z TŻtami i na jednych zajęciach uczą mężczyzn jak zajmować się dzieckiem, a na drugich przekonują do porodu rodzinnego .Nawet to i lepiej że chodzimy na zajęcia bez partnerów bo mój by i tak nie mógł ze mną chodzić bo to jest w środy o godzinie 11 ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
.Napewno wszystko z jej żołądkiem w porządku, trzymam za to, nie stresuj się
|
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mam mocno kciuki za piątkowe badanie! Cytat:
Będzie dobrze A ja dziś weszłam na wagę i przez tydzień +1kg (wychodzi teraz pobyt nad morzem ), czyli już łącznie prawie 6kg na plus... jejku mogła by ta waga troszkę przystopować bo w takim tempie kiepsko to widzę...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dzastin spokojnie. Zamkniesz się w 12-14 kilo. To w miarę fizjologiczny przyrost na ciążę. Zresztą Twój szkrab duży, to skąd ma zasysać
.Moje nieposkromione dziecko jutro wraca do domku Edit:mieszkaniec brzucha sadzi mi mimo mojego tłuszczu taaak silne kopy, że normalnie wszystko mi skacze jak na trampolinie. Wasze też są takie silne? Córka miała tyle energii znacznie później. Może to dlatego, że chłopak ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-07-10 o 10:08 |
|
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Niech to jasny szlag, zaraz eksploduję. 2 raz usunęły mi się wszystkie odpowiedzi.
Dzisiaj zaczynam 21 tydzień! Z tego co pamiętam Basiunia pisz częściej. Cieszę się, że dobrze się czujesz. Jak przygotowania do ślubu i kompletownaie wyprawki? U mnie też kiepsko z apetytem.... De ale miałaś dzień Domii durexy są do d.. Ja polecam te apteczne na bazie wody - Feminium albo Intimel, teraz mam ten drugi jest super U nas zawsze w pogotowiu ![]() Magalska fajne zwiedzanie porodówki, a z tym gazem to już w ogóle, hehehe. Też bym chciała moją obejrzeć, ale musze się umówić osobiście. Trele chyba pytałaś o kocyki, ja mma jeden cienki ale cieply z mikrofibry. Planuje jeszcze 1 gruby i 1 z polaru. Marzy mi się ten z La Millou ale nie bardzo chcę wydać 160 zł na kocyk Issia fajne te ruchy co? Gratuluję Taszancie córeczki a Nemoskowi chłopaka ![]() Malinka ciekawe czy u Ciebie się potwierdzi córa, kiedy masz wizytę jakąś z USG kolejną? Budowniczka nie martw się waga. Dziecko rośnie, Twoje wyniki się poprawiły jest ok. U mnie tż w 21 tyg 0,5 kg na plusie tylko. Ciekawi mnie jedynie czemu u Ciebie jeszcze brzuszka nie widać, ale taka pewnie twoja uroda.
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
Anoula kiedy ja mam dwie lewe ręce!
![]() Taszanta już oglądam Zamówiłam winietki na stoły weselne. I chyba 10dni wcześniej to trochę zbyt późno Bejbziol biedny z taką matką- wariatką będzie |
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mały też ostro kopie... jak byliśmy nad morzem to kuzynka dostawiła rękę i aż odskocczyła jak jej sprzedał kopa ![]() Dzidzia,a wy już macie jakieś typy imion dla młodego? ![]() Ktosiula, gratuluję 21 tyg;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-10 o 10:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

chociaż nie zawsze był chętny do współpracy bo się chował,ale ginka cierpliwie próbowała po kilka razy.

, mi też niby to wszystko mierzył ( hehe, ciekawie bo niby to samo a w 15 minut
a nie pomyślałam żeby lekarza się zapytać jak to przebiega?

Kurcze gdybym wiedziała, to bym termin zmieniła itp. a tu taka 

za wizytę 

Ślub 25.08.2012