|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
ZygaEffka ja juz od stycznia uzywam oliwki a od 4mca bielenda sexy mama,takze teraz wieczorem oliwka a rano bielenda
![]()
#1772 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Mój się wkurza tylko jak ja się wkurzam na niego... Ale dzisiaj idzie do kolegi opić narodziny dziecka,mimo,że prosiłam,żeby ze mną dzisiaj spał a on nie,bo to kolega. I ja jestem bardziej zazdrosna niż zwykle i już sobie wkręcam,że jakieś baby tam będą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też wolałabym nie umieć płakać,bo ja to czasem z byle powodu ryczę ![]() No i Tż oznajmił,że jednak jedzie do kolegów,ja bardziej zazdrosna niż w stanie normalnym rozryczałam się w aucie jakby nie wiadomo co się stało. Potem na odchodne mu powiedział"Baw się tak,żebym nie miała powodów do czepiania się" i w ogóle się pokłóciliśmy tak jakby,bo zrobiłam scenkę gdyż zapytałam czy jego potencjalna pracodawczyni jest młoda,ładna itp. a na jego,że gruba i prawie przed 40 to powiedziałam,że jak komuś się bardzo chce to skorzysta i się wściekł o to. Wcześniej napisałam mu wiadomość za nim po mnie przyjechał i to pojechałam po bandzie,dobrze,że odczytał ją u mnie i nie zdążył u siebie,bo by jeszcze gorsza jazda była... Robię sałatkę może humor mi to poprawi ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1774 | |||
Raczkowanie
|
Mamuśki zacznę od tego że nauczyłam się cytować kilka na raz
![]() ![]() Cytat:
![]() W końcu musi zdążyć zanim dzidziuś się urodzi więc niech pracuje! A ja łóżeczko, laptopik i pełen relaks ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż od roku sam nigdzie nie był w sumie w ogóle . A teraz poszedł z kolegami.A ja im nie ufam i nienawidzę jego kolegów,bo to takie szmaciarze,że szkoda gadać... Zawsze go namawiają do głupot i oni swoje kobiety mają za nic i im tylko liczy się chlanie a ja nie chcę żeby mój Tż był w takim towarzystwie... W ogóle dzisiaj w jedną stronę przejechaliśmy 60 km i w drugą tyle samo i ja już padnięta byłam a Tż do mnie"heheh z Tobą to chyba już nie dałoby rady pojechać na dłuższą trasę,gdzieś nad morze czy coś" i wiecie co? Tak mu się rozryczałam,że aż normalnie usta mi drżały i się opanować nie mogłam ![]() ![]() Chyba czas się leczyć ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-05 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Wtajemniczenie
|
Meta wybacz ale jestes tak powalona jak ja
![]() ![]() ![]() ![]() Generalnie jestem zazdrosna o kazda kobiete na tym swiecie i widze ze masz podobnie ![]() to jest chore naprawde ![]() trzymaj sie Kochana ![]() ciekawe czy to sie jakos leczy ![]()
#1777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś 3x tu zaglądałam i za każdym razem miałam się odezwać i brakło sił lub czasu. Poszłam spać razem z córką w dzień! Przespałam się godzinę i wstałam a po kolejnej godz już mi się chciało spać... ![]() Nie wiem co chciałam Wam napisać i na co odpowiedzieć, ale pewnie ktoś inny już napisał to co ja chciałam ująć. ![]() Może poza tym jednym, że zostało mi wpojone do głowy, że mąż i żona powinni być dla siebie najważniejsi, potem dopiero są dzieci, rodzice, teściowie, rodzeństwo, przyjaciele i reszta świata. Zawsze stawać za sobą murem! Myślę, że jest w tym wiele mądrości. Dobrze jak dziecko jednak ma dwoje zgodnych rodziców - lepszego wzoru do naśladowania nie znajdzie. No i będzie czuło się bezpiecznie. Mówi się, że nie jest dobrze gdy kobieta po urodzeniu dziecka skupia się tylko na nim, a mąż jakby w odstawkę idzie. I jeszcze to przekonanie, że ja zrobię przy dziecku wszystko sama najlepiej - trzeba dać szansę tżetom i nie podsuwać im naszych lepszych rozwiązań - choćby w sposobie trzymania maluszka, kolejności ubierania, czy sposobu karmienia. Dobrze jak są włączani w opiekę nad dzieckiem bez kobiecych wskazówek, które mogą zniechęcić nawet najbardziej zaangażowanych. Napisałam to, bo padały tu stwierdzenia, że tż jest taki i śmaki i wogóle to teraz trzeba się skupić na maluszku i nim się zająć i niech tż robi co chce... Rozumiem narzekania na tżów, złość i chęć zabicia ich. Ale trzeba mieć zawsze w perspektywie dogadanie się i pogodzenie - jeśli obie strony tego chcą to się uda! ![]() Nie wiem czy tym co napisałam nie wywołam oburzenia albo innych negatywnych odczuć... ![]()
![]() |
#1778 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam dziś na obiad makaron z sosem z serka mascarpone (oczywiście bez mięsa) który był tu polecany, pycha ![]() ![]() ![]() ![]() Niestabilna gratuluję rocznicy i super faceta ![]() Mój niestety coraz częściej działa mi na nerwy, i nie chodzi tu o moje hormony ![]() Meta, Paulinka nie dajcie się wyprowadzać z równowagi, choć wierzę że to prawie niewykonalne. Ale zachowajcie siły i łzy na po porodzie, wtedy dopiero jest burza hormonów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem zazdrosna nawet o jego koleżankę,która jest gruba jak krowa i on sam twierdzi,że brzydka i obleśna ale często z nią pisze mimo,że już nie pracują razem i mnie to wkurza. Tak samo ja dzisiaj powiedziałam"O w środę do ginka,trzeba się ogolić ale Ty ze mną nie wchodzisz" a on" o a ja zadzwonię do A. czy mogę u niej dzisiaj się przespać" normalnie mało go nie rozszarpałam za to ![]() I on też zazdrosny,ale obraca to w żart choć wiem,że do mojego ginka teraz mnie nie puści samej po tym jak usłyszał jak go zachwalam przy każdej koleżance ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1781 |
Rozeznanie
|
#1782 |
Wtajemniczenie
|
Antananariwa a czym szczotkujesz te uda ze tak spytam
![]() Meta ja mam taka kolezanke z duzym biustem ktore ma zawsze wywalone na wierzch i kiedys miala po mnie wejsc do mieszkania a ze Tz byl w domu to powiedzial ze wyjde jej naprzeciw ![]() ![]() ja jestem nawet zla jak o swoich kolezankach mowi madzia czy kasia zamiast kaśka czy magda ![]() Nawet jak mu raz kumpela zlozyla mu zyczenia jako pierwsza bo zaraz z rana to bylam zla ![]() Albo jak bylismy ze znajomymi nad woda 2 lata temu to jedna laska ma duze cycki i do tego za ciasny kostium ![]() ![]() ![]() ![]() takich histori to mam mnostwo ![]() mowie ci musimy odpuscic bo tak to sie zyc nie da ![]()
#1783 |
Rozeznanie
|
Antananariwa też dorzucę pytania: jak długo jednorazowo? W jaki sposób? Jakie ruchy szczotką? W ogóle jak to wygląda?
#1784 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
malaPaulinka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raz mój TŻ też napisał do mnie tak smsa jak by nie do mnie i mu poejchałąm z kim się do uja umowiles ?!?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-04-05 o 20:15 Powód: błąd w opisie |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym co napisałaś o Tż też się zgadzam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zadomowienie
|
I ja też chce wiedziec jak sie szczotkowac !!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1788 |
Wtajemniczenie
|
Tylko ze ani ja ani Meta nie pisalysmy ze odstawilybysmy Tztow na bok jak sie urodzi dziecko wiec tu w ogole nie o to tu chodzi
![]() Meta przydalby sie nam jakiś czat zeby dziewczyny nie musialy tego czytac i łapać się za głowe ![]()
#1789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam taką z Rossmana na długiej rączce ale nie polecam bo i tak trzymam za główkę a ta rączka mi przeszkadza. Może jak będę miała wielki brzuch to łatwiej będzie szczotkować nogi ale teraz chyba kupię jeszcze taką "do ręki". Szczotkuje się od dołu do serca. Czyli najpierw podeszwa stopy, góra stopy (podbicie?) nie zapominając o paznokciach, potem łydka, udo, pośladek i druga noga tak samo, brzuch ruchami okrężnymi, piersi też choć delikatnie, potem wewnętrzna strona dłoni, potem zewnętrzna z paznokciami, potem przedramię i ramię, niektórzy robią też pachy, i druga ręka, można też dekolt ale bardzo delikatnie. Ja zaczynałam od 2 pociągnięć każdej części ciała, teraz doszłam do pociągnięć. Ogólnie szczotkowanie całego ciała powinno trwać nie dłużej niż 5-10 minut. Potem obowiązkowo prysznic (podobno przy takim szczotkowaniu usuwa się toksyny i trzeba je z siebie zmyć) i jakiś balsam na ciało, lepiej się wchłania. Ja jestem bardzo zadowolona z efektów. Też miałam z tym problem ale w ciąży jakoś się mobilizuję, bo cały czas mam przed oczami brzuch mojej mamy, a skoro po pierwszej ja nic nie mam a smarowałam się mniej lub bardziej regularnie to wierzę że to działa. Więc spiąć się i smarować laseczki bo potem możecie żałować. Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-05 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Wtajemniczenie
|
Antananariwa
ja to myslalam tylko o biodrach i pupie bo tam mam cellulit hmm... nie wiem czy mi sie bedzie chcialo ![]() ![]() to trzeba cale cialo czy mozna tam gdzie jest źle ![]() a to mają być okrężne ruchy czy jakie bo ja nie rozumiem chyba:P
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-04-05 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dla mnie akurat dziecko będzie na pierwszym miejscu zawsze. Tak miałam w domu,że tato aniołem nie był,dopiero teraz po 40-tce się zmienia małymi kroczkami,bo drugi raz będzie dziadkiem i zawsze miałam wrażenie,że dla mojej mamy on jest najważniejszy mimo wszystko a ja jestem na drugim miejscu,bo tata. Jakoś tak X lat temu sobie powiedziałam,że dziecko zajmie u mnie 10 pierwszych miejsc a dopiero potem facet ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
Hej kochane!
Nie było mnie tylko kilka dni a Wy tutaj naskrobałyście tyle stron! Szalone ![]() Wreszcie mogę wrócić choć po części do żywych bo seminarium mam już zaliczone, wyniki właściwie opracowane i nikt już mnie aż tak nie będzie z niczym gonił. Mam praktycznie cały kwiecień i maj na napisanie pracy ![]() W czwartek byłam na badaniach piersi w związku z guzkiem który wyczułam chyba z 3 tygodnie temu - pisałam o tym ![]() Z badań wyszło, że te guzki nie są żadnymi groźnymi zmianami, jedna pierś jest bardziej gruczołowo utkana od drugiej ponieważ.... tą właśnie piersią w większości karmiłam mojego pierworodnego ![]() Druga jest w dotyku gładka, bez takich zmian. Cóż, teraz będę dla równowagi karmiła lewą żeby się deficyt wyrównał ![]() Mam przyjechać na kontrolę po zakończeniu karmienia czyli pewnie najwcześniej za rok. Z innych mniej ciekawych rzeczy to znowu jakieś ohydne zielsko pyli i mam nieziemski katar. A od kataru automatycznie podrażnione gardło (zresztą całą noc oddycham ustami - wszystko na wiór mam wyschnięte ![]() Dobrze, że ten dzień już się kończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja napiszę inaczej - znam ten problem z drugiej strony. Mój tż był chorobliwie zazdrosny. Złościł się że pocałowałam w policzek jego brata przy składaniu urodzinowych życzeń, kiedy odpowiedziałam cześć koledze z uśmiechem i w wielu, wielu innych, bzdurnych sytuacjach. Był czas kiedy miałam tak dość że mało brakowało żebym zakończyła ten związek. Naprawdę bardzo trudno żyć z takim zazdrośnikiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecko odejdzie szybciej niż się spodziewamy... Założy własną rodzinę, (w której spędzi większość życia), do której nic nam nie powinno być (rady, namowy, wizytacje rodziców/teściów przecież nikomu nie w smak). ...I pustka?... ![]()
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Dorissiri - oooo widzę, że mam takie samo podejście do wychowania! Ja nie umiem powiedzieć kto dla mnie ważniejszy bo ta "ważność" jest trochę inna, tzn. różna. Wiadomo, że dziecko kocham inaczej niż męża i że dziecko kiedyś mnie "opuści". A zakładam, że z tż to aż po grób.
My też się kłócimy, ale przez prawie 9 lat bycia razem nauczyliśmy się stosowania kompromisów. I to ja jestem tą połową która wiecznie warczy i szybciej mówi niż pomyśli (a później żałuje...) ale i tak jest o niebo lepiej niż kiedyś. Nie wyobrażam sobie życia bez mojego męża mimo, że czasem mam ochotę go zamordować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Wtajemniczenie
|
mój maz gtez jest od kilku dni nie do zniesienia
![]() ![]()
#1798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mała Paulinka dobrze szczotkować całe ciało, ale można się ograniczyć do problematycznych partii ciała. Pośladki, brzuch i piersi masuje się okrężnymi ruchami, resztę od dołu w górę do serca. Jak pisałam zaczynałam do 2 pociągnięć (lub okrążeń w zależności od części ciała) zwiększając co kilka dni o 1 aż doszłam do ok 7 a to po to, żeby nie podrażnić za bardzo skóry tylko powoli ją przyzwyczajać. Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-05 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak coś to mamy jeszcze klubik do narzekań,3maj sie ![]()
![]() |
#1800 |
Wtajemniczenie
|
Doris brawo za twoje posty, zgadzam sie z nimi. Mysle tez ze szczesliwi rodzice to szczesliwe dzieci
![]() Mimo ze jeszcze moje dziecko sie nie urodzilo to postanowilam sobie ze nigdy nie podwaze decyzji meza przy dziecku i tego samego wymagam od tza. Mam nadzieje ze nam to wyjdzie. Miminek dobrze, ze juz bedziesz z nami czesciej, tesknilysmy ![]() I cale szczescie ze z piersiami wszystko wporzadku ![]() Wiecie co do opieki nad maluszkiem. Ja bede musiala walczyc ze soba zeby ciagle nie gadac mezowi ze ma zrobic tak czy siak bo przeciez kobieta wie lepiej. Ale dam rade ![]() Wiem ze mezczyzna czuje sie potrzebny mogac pomoc przy dziecku. Moj maz ostatnio sie pytal jak czesto myje sie maluszka to ja mu na to ze tak okolo co drugi dzien, na co maz pyta: "tak rzadko??" Ja mowie ze po co czesciej jak sie nie wybrudzi (nie mowie tu o sytuacjach kiedy dziec jest caly w wymiotach czy kupce). A moj tz mowi ze szkoda ze co drugi dzien bo on by chcial codziennie i ze nie moze sie juz doczekac az zacznie sie zajmowac nasza ybka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.