Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 10:12   #1771
Isgaard
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez kamila2709 Pokaż wiadomość

Pochwalę się jeszcze jednym nowym zakupem
Komody na ciuszki małej
Po prawej będzie stało łóżeczko

I jeszcze takie rameczki będą powieszone nad komodami i łóżeczkiem
Normalnie zazdroszczę Pięknie to już u Ciebie wygląda. Można wiedzieć co to za komoda?

Ja ostatnio chodziłam po meblowych i znalazłam mega mebelki dla dzieciaczka z Forte, model Snow i mocno zastanawiam się nad kupnem komody, szafy i biurka.

No i witam nowe mamusie

Edytowane przez Isgaard
Czas edycji: 2014-07-02 o 10:14
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:17   #1772
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Tez mam bana bo Majka ma wiecej ciuchów od nas razem wziętych hahaha

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 10:34   #1773
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

hihi, to tak, jak u nas. zreszta ja robie co jakis czystki i oddaje/wyrzucam ciuchy, ktorych nie nosze, a i tak sie mnoza. teraz maz kazal mi przejrzec letnie i tak na logike moglabym pooddawac sukienki, w ktore juz nie wchodze brzuchem, ale planuje wrocic do formy sprzed ciazy, wiec szkoda i tak sie gromadza.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:06   #1774
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
To ja się chwalę

1. Pajac z pandą i czapeczka
2. Dresik, kupiony na wyrost, mam nadzieję, że na wiosnę będzie
3. Półśpioszki jedne większe drugie mniejsze, w dwupakach
4. Pajac z dinusiem, któraś miała i pozazdrościłam
5. skarpetusie, butelki, smoczki, pierdółki

I moja miłość, kocyk z rzepami
Panda Mój TZ uważa, że to chłopięcy strój ale on ubrałby dziewczynkę w same różowe fatałaszki
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:13   #1775
kamila2709
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość

Kamila Ale śliczne rzeczy masz dla córeczki) Wózek też super wygląda) Mam nadzieje że te twardnienia już minęły??
Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
kamila2709 ojej ale super! Zazdraszczam! My chyba jednak komodę użyjemy tą co mamy, bo na nową nie ma miejsca za bardzo, ale jak patrze na to zdjęcie, to chcę taką Ślicznie to będzie wyglądało I te rameczki.....

Wózek fajny, tez się zastanawiałam nad Tako, ale chyba pójdę jednak w Jedo...no ale my używkę chcemy, więc to jeszcze może różnie być. Zależy czy znajdę ten co chcę. Jak tato mi zrobi piwnicę to mogę się zacząć rozglądać, będzie gdzie go wrzucić
Ja słyszałam opinie o Jedo Fyn (chyba tak się nazywał) i dziewczyna na niego klęła, a właściwie, to na spacerówkę, że jest beznadziejna i dziecko jej sie w niej zsuwa

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość

Piękna komoda oraz jej zawartość Wszystko jest super poukładane
Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Kamila - dobrze, że twardnienia brzuszka przeszły i oby nie wróciły! A komody zazdraszczam... Też bym taką chciała, ale niestety nie mamy gdzie wstawić dodatkowego mebelka pozostaje nam odstąpienie dzieciowi kilka szuflad w naszej komodzie
Ja nie mam juz miejsca na swoje ciuchy, a tym bardziej nie znalazłabym go na ciuszki dziecka

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Witam z rana Wstałam o 7 30, ogarnęłam siebie i podreptałam do sklepiku po bułeczki na sniadanko. Zrobiłam śniadanko wyprawiłam Tż do pracy i zdążyłam jeszcze wstawić pranko
Przepraaszam że nie cytuję- ale bardzo dużo tego jest na dziś
Także gratuluję wszystkim rozpoczętych Tygodni, Trymestrów, 100 dniówek pięknych zakupów wózkowych, ciuszkowych,oraz komódek -PIĘKNE SĄ!!! 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty, i witam dawno nieodwiedzające nas Mamusie
Tynka - 1400 gram to kawał chłopa
Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość

Kamila super komoda, wózek i reszta
Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Piękny wózek komodę też mam taką w planie kupic, niestety tylko 1 na dwie nie mam miejsca moja siostra taką ma i jest bardzo zadowolona, poza tym cena też ok
Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Normalnie zazdroszczę Pięknie to już u Ciebie wygląda. Można wiedzieć co to za komoda?

Ja ostatnio chodziłam po meblowych i znalazłam mega mebelki dla dzieciaczka z Forte, model Snow i mocno zastanawiam się nad kupnem komody, szafy i biurka.

No i witam nowe mamusie

Dziękuję dziewczyny Jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam i też dziękuję
Twardnienia juz nie mam, brałam Luteinę i teraz jest wszystko dobrze

Isgaard
to jest komoda z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E286969_S4.JPG

Vilet siusiaka już raczej nie będzie, bo lekarz juz na dwóch wizytach potwierdził dziewczynkę

Coffee, Nowa super ciuszki
kamila2709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:53   #1776
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Panda Mój TZ uważa, że to chłopięcy strój ale on ubrałby dziewczynkę w same różowe fatałaszki
A możliwe, że na chłopięcych nawet wisial, mi to tam nie przeszkadza, typowo chłopięcych nie kupuję, ale takie uniwersalne biorę, moim zdaniem panda jest unisex, tak samo dinozaur Staram się kupowac nowe w miare neutralne, żeby na drugie dziecko starczyło.

Cytat:
Napisane przez kamila2709 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam opinie o Jedo Fyn (chyba tak się nazywał) i dziewczyna na niego klęła, a właściwie, to na spacerówkę, że jest beznadziejna i dziecko jej sie w niej zsuwa

Coffee, Nowa super ciuszki
Wiem, że spacerówka taka sobie, podobno (ale tylko podobno) poprawili to od 2013 roku, a jak nie to poducha pod tyłek i na pare miesięcy też da radę.

Z resztą ja a) chcę używany b) na wiosnę będę z chustą pomykać c) na lato kupimy już lekką spacerówkę, ta będzie na wszelki wielki w teren, plażę, las, a większe dziecko już się podobno nie zsuwa.

Za to na gondolę nie widzialam ani jednej złej opini, więc mimo wszystko się nastawiam. Wolałabym Jedo Neiva, bo jest lepiej wykonany, ale to nowy model i wątpię, żeby mi się udało używkę znaleźć.

Idę robić obiad, bo zaraz padnę
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-07-02 o 12:59
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:04   #1777
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny*

ja dzis mialam troche latania, musialam odwiedzic ksiegowa i dowiedzialam się, ze zus z mojej wyplaty pobierze 18 procent podatku

w koncu upichcilam to leczo, ale na nic wiecej nie mam sily i postanowilam sie troche oszczedzac, bo jeszcze mi ta szyjka sie bardziej skroci i bedzie.

mnie brakuje jeszcze sporo rzeczy, ale duzo nam sie wydatkow spiętrzylo i czekam az mi ten zus cos wyplaci.

Kamila piekna komoda, wszystko tak slicznie poukladane, taki lad i porzadek zawsze mnie zastanawia jak ludzie to robia, ze maja taki porzadek , wszystko gdzies pochowane, nie ma zbednych rzeczy, u mnie ciagle a to ciuchy sie walaja, a to talerze , a to odkurzacz, no doslownie wszystko, mimo, ze mam duzo szafek, ale jakos tak wszystko pod reka

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:09   #1778
nowa8686
Zakorzenienie

Tynka mysle ze jak sie małe urodzą to juz nie bedzie tak poukładane hihi ja tez mam wszystko pieknie ladnie, potem czasu nie bedzie

Fasolinka
Stary 2014-07-02, 13:12   #1779
kamila2709
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny*

ja dzis mialam troche latania, musialam odwiedzic ksiegowa i dowiedzialam się, ze zus z mojej wyplaty pobierze 18 procent podatku

w koncu upichcilam to leczo, ale na nic wiecej nie mam sily i postanowilam sie troche oszczedzac, bo jeszcze mi ta szyjka sie bardziej skroci i bedzie.

mnie brakuje jeszcze sporo rzeczy, ale duzo nam sie wydatkow spiętrzylo i czekam az mi ten zus cos wyplaci.

Kamila piekna komoda, wszystko tak slicznie poukladane, taki lad i porzadek zawsze mnie zastanawia jak ludzie to robia, ze maja taki porzadek , wszystko gdzies pochowane, nie ma zbednych rzeczy, u mnie ciagle a to ciuchy sie walaja, a to talerze , a to odkurzacz, no doslownie wszystko, mimo, ze mam duzo szafek, ale jakos tak wszystko pod reka
Dziękuję
To jest natura człowieka, a raczej zboczenie Ja muszę mieć wszystko poukładane na swoim miejscu, bo inaczej jestem chora

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Tynka mysle ze jak sie małe urodzą to juz nie bedzie tak poukładane hihi ja tez mam wszystko pieknie ladnie, potem czasu nie bedzie
Tego sie najbardziej boję
Stary 2014-07-02, 14:02   #1780
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
hihi, to tak, jak u nas. zreszta ja robie co jakis czystki i oddaje/wyrzucam ciuchy, ktorych nie nosze, a i tak sie mnoza. teraz maz kazal mi przejrzec letnie i tak na logike moglabym pooddawac sukienki, w ktore juz nie wchodze brzuchem, ale planuje wrocic do formy sprzed ciazy, wiec szkoda i tak sie gromadza.
U mnie to samo, segreguję i segreguję, paczki opisuję "przed ciążą" "ciąża", "zimowe", "letnie", córkowe też tak mniej więcej, ale już się zaczynam mieszać Za dużo tego

Hej!
Miałam ostatnio ciężki okres z córką, ale mi dała do wiwatu
Jutro ruszamy nad morze, więc nadal będę siedzieć w krzakach
Trzymajcie kciuki za pogodę
Zdrówka Ciężarówki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:10   #1781
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

U mnie posegregowanie ciuchów skończylo się na wyrzuceniu ciuchów na "po ciąży" na fotel i tak sobie leżą i czekają nie wiem na co

Nie umiem trzymać porządku, co prawda u nas rzeczy mają swoje miejsce, ale za to rozrzucamy dookoła No ale od paru dni się pilnujemy, żeby w miare było ogarnięte

Próbuję się właśnie umówić na spotkania z położną, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, znalazłam miejscówkę blisko domu, gdzie są spotkania indywidualne i 30 tematów do przerobienia.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 14:52   #1782
anasiia
Raczkowanie

Śliczna ta komoda i ciuszki
Moze tez cos o sobie napisze.
27 lat, pierwsza ciaza - dziewczynka, mieszkam za granica + wykryta cukrzyca ciazowa
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:00   #1783
line_87
Rozeznanie

Coffee, kamila,, przesłodkie Wasze ciuszki, komoda też super! I te rameczki Pajacyki z dinusiem mam takie same

Dziewczyny, nie orientujecie się, do kiedy są wyprzedaże w Smyku? Bo dzisiaj wpadłam na moment do sklepu z ciuszkami dla maluszków i w mojej mieścinie wszystko taaaaaaaakie drogie, że opłaca mi się jechać 60km do Smyka

A i jestem przemega wkurzona, bo babka na parkingu obiła mi auto drzwiami jak wysiadała! Ja dopiero zaparkowałam, otworzyłam okno i mówię: "Nie widzi pani, że mi pani uderzyła drzwiami w samochód?" a ona bezczelnie, że mogłam nie parkować tak blisko (a stanęłam normalnie, ale przecież na parkingu czasem ciężko otworzyć drzwi tak mega szeroko, ale ona widocznie potrzebowała tyyyyyle miejsca do wysiadania) i powiedziała: "No i co mi zrobisz?", bezczelnie się zaśmiała i odwróciła. Krzyknęłam tylko za nią, że robię zdjęcia i wysyłam na straż miejską. I faktycznie zrobiłam, bo się patrzyła ale i tak z tym nic nie zrobię, bo ta rysa nie jest za bardzo widoczna... Ale mam nowiutkie auto, to jest pierwsze obtarcie, a babka była tak bezczelna, że masakra. Jakby przeprosiła, to ok, każdemu może się zdarzyć, ale ona jeszcze do mnie z pyskiem
Stary 2014-07-02, 15:04   #1784
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anasiia Pokaż wiadomość
27 lat, pierwsza ciaza - dziewczynka, mieszkam za granica + wykryta cukrzyca ciazowa
Gdzie mieszkasz jeśli to nie sekret?
Współczuje cukrzycy w którym jesteś tc?

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:17   #1785
kamila2709
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję cukrzycy

Dzięki dziewczyny, cieszę sie, że podobaja Wam się moje komody i ciuszki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 15:33   #1786
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Ja jestem nowa, czytam Was juz dluzszy czas ale do tej pory pracowalam i mialam duzo na glowie wiec nie mialam czasu sie udzielac....
Mam nadzieje ze teraz bede miala wiecej czasu
Termin mam na 5 pazdziernika noi bedzie dziewczynka
Witaj Powiększyłaś grono Królewienek
Cytat:
A to rozek ktory kupilismy i jedna piata tego co dostalismy.jak nie wiecej
Pięknotki!!!!
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
U mnie to samo, segreguję i segreguję, paczki opisuję "przed ciążą" "ciąża", "zimowe", "letnie", córkowe też tak mniej więcej, ale już się zaczynam mieszać Za dużo tego

Hej!
Miałam ostatnio ciężki okres z córką, ale mi dała do wiwatu
Jutro ruszamy nad morze, więc nadal będę siedzieć w krzakach
Trzymajcie kciuki za pogodę
Zdrówka Ciężarówki!
Ja tez musze mieć wszystko poukładane jak w pudełeczku-takie skrzywienie 3mam kciuki za pogodę -ma być w wwekend nawet ponad 30 stopni Udanego wypoczynku i szczęsliwej podróży
Cytat:
Współczuję cukrzycy..
Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Coffee, kamila,, przesłodkie Wasze ciuszki, komoda też super! I te rameczki Pajacyki z dinusiem mam takie same

Dziewczyny, nie orientujecie się, do kiedy są wyprzedaże w Smyku? Bo dzisiaj wpadłam na moment do sklepu z ciuszkami dla maluszków i w mojej mieścinie wszystko taaaaaaaakie drogie, że opłaca mi się jechać 60km do Smyka

A i jestem przemega wkurzona, bo babka na parkingu obiła mi auto drzwiami jak wysiadała! Ja dopiero zaparkowałam, otworzyłam okno i mówię: "Nie widzi pani, że mi pani uderzyła drzwiami w samochód?" a ona bezczelnie, że mogłam nie parkować tak blisko (a stanęłam normalnie, ale przecież na parkingu czasem ciężko otworzyć drzwi tak mega szeroko, ale ona widocznie potrzebowała tyyyyyle miejsca do wysiadania) i powiedziała: "No i co mi zrobisz?", bezczelnie się zaśmiała i odwróciła. Krzyknęłam tylko za nią, że robię zdjęcia i wysyłam na straż miejską. I faktycznie zrobiłam, bo się patrzyła ale i tak z tym nic nie zrobię, bo ta rysa nie jest za bardzo widoczna... Ale mam nowiutkie auto, to jest pierwsze obtarcie, a babka była tak bezczelna, że masakra. Jakby przeprosiła, to ok, każdemu może się zdarzyć, ale ona jeszcze do mnie z pyskiem
Zwyczajna SUKA z tego babsztyla!!! Naślij na nia myszy
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:48   #1787
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

anasiia: w jakim kraju mieszkasz? witaj

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:42   #1788
vilet784
Rozeznanie

U mnie też ciuchy posegregowane, ale bardziej z przymusu bo mieliśmy remont. Wlozylam wszystkie nieciążowe do worków i kartonów, rzuciłam w najdalszych kat piwnicy i luz, tylko jak potem przyjdzie tego szukać to ja nie wiem...

Ktoś polecał serial call the midwife - z pamiętnika położnej, właśnie obejrzałam dwa odcinki i również polecam

Współczuję cukrzycy jeśli to nie problem napisz proszę jak jest prowadzona taka ciąża? Masz dietę, przyjmujesz leki? Czy wizyty są częstsze niż standardowo?
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 18:08   #1789
Mixi89
Raczkowanie

Cytat:
Oj Liliotka, ja tak tylko na zdjeciach w miare ok wygladam, a TZ sie za glowe łapie, mowi, ze mam wielkie plecy ostatnio, brzuch tez mi sie wydaje ogromny, az mnie skora na plecach ciagnie, a u lekarza chyba naprawili wage, bo na mojej wychodzi ,ze przytylam 4 kg w miesiac, a na ich 6 kg, ale wage pokazuje ta sama, lekarz pierwsze co jak mnie zobaczyl mówi , no w koncu urosł pani brzuch

Mixi ja do szpitala jakichs b ladnych nowych nie wezme ubranek, tylko takie ktorych w razie czego nie bedzie mi szkoda

A ja po wizycie, malucj rosnie razem ze mna, wyglada na zdrowego , waga okolo 1400 gram, nastepna wizyte mam za 4 tygodnie, a moja szyjka jest narazie jeszcze niby dluga, ale od ostatniej wizyty sie skrócila z 45 mm do 36, ale doktor mowi, ze do 25 moze byc, a pozniej w razie czego krazek, narazie mam luteine na najblizszy miesiac, miejmy nadzieje, ze moja szyjka do porodu ladnie wytrzyma.

Agatkia bardzo mi przykro z powodu kotka((

Farminka, ale świetne łowy, zazdroszcze takich sh!
Skoro szyjka zaczeła się skracać,to uważaj na siebie,nie dźwigaj, a tak na wszelki wypadek, ja jestem panikara i na Twoim miejscu nie wytrzymałabym miesiąca do następnej wizyty. Ale na pewno wszystko będzie ok

Pozostałym gratuluje udanych zakupów, komody zazdroszczę, bo nie mam kasy na kupno a by mi się przydała.
Mixi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 18:55   #1790
slomka
in the dark of night

Wrocławianki coś na jutro:

Stary 2014-07-02, 19:16   #1791
nowa8686
Zakorzenienie

Ja padam. Violet dodam Cie jutro, nie mam sil odpalac laptopa.
3 god z chrzesnica Tz i brak sil, podziwiam mamy bedace w ciazy . Brzuch mnie ciagnie , zmeczona jestem hehe

W weekend 30 ponad stopni u nas bedzie w pon 34 Omg

Fasolinka
Stary 2014-07-02, 19:25   #1792
anasiia
Raczkowanie

Jestem we francji, tydzien 27 .
Trafilam na glupiego lekarza, ktory uwaza ze cukrzyca bierze sie z problemow i kazal mi sobie pomyslec nad soba i porozwiazuwac problemy:/ do tego kazal ograniczyc cukry proste( bez wyjasnien diet itd) dal mi skierowanie na jakies idiotyczne pobieranie krwi 2x w tyg dla kontroli glukozy. Ale ide do poloznej w przyszlym tygodniu i ona ma mi dac skierowanie do dietetyka, bo z tego co wiem to leczenie powinno wygladac tu podobnie jak w pl. Narazie staram sie to ogarnac sama, rodzice przyslali mi glukometr, stosuje diete, wyszukuje na necie co moge a czego nie moge jesc i z utesknieniem czekam na koniec ciazy, zeby moc najesc sie lodow czekolady i innych pysznosci !!
Stary 2014-07-02, 20:28   #1793
nocnyskowronek
Raczkowanie

Witam nową Mamusię
Współczuję cukrzycy... Dasz radę i wszystko będzie dobrze! Mieliśmy na wątku jedną Mamusię z cukrzycą ciążową, ale niestety od dłuższego czasu nic nie pisała - covderka. Ale może jak przeszukasz wcześniejsze wątki to się czegoś nowego z jej postów też dowiesz? Tak czy inaczej od nas też masz wsparcie

Kamila - cudna komoda! Szczególnie, że dokładnie tą samą mam na swojej liście zakupów Tylko u mnie sztuk 1

Siuska - kciuki za jutrzejszą obronę!

Edytowane przez nocnyskowronek
Czas edycji: 2014-07-02 o 20:34
nocnyskowronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:36   #1794
123spinka
Zadomowienie

hej dziewczyny dzięki za słowa wsparcia
mam nadzieję że mi przejdzie szybko bo już sama siebie coraz mniej lubie
poza tym denerwują mnie obcy ludzie ich głupota i bezmyślność
witam nową mamusię obyś została z nami do końca i jeszcze później

ehh miałam porobuć wam fotki moich zdobyczy ale cąły dzień spedziłam u mamy i nie zdążyłam ogarnąc tematu
ale obiecuję porobię i wstawię
dziś jeszcze kupiłam taki mięciusi gruby śpiworek dla maluszka do łóżeczka
jest rozpinany na prawie całej długści i na ramiączka
jest prze słodki za całe 8 złzostał u mamy jak go odbierzemy to też wam pokaże
Stary 2014-07-02, 20:39   #1795
vilet784
Rozeznanie

Nowa spoko nie spieszy mi się

Jestem we francji, tydzien 27 .<br />
Trafilam na glupiego lekarza, ktory uwaza ze cukrzyca bierze sie z problemow i kazal mi sobie pomyslec nad soba i porozwiazuwac problemy:/ do tego kazal ograniczyc cukry proste( bez wyjasnien diet itd) dal mi skierowanie na jakies idiotyczne pobieranie krwi 2x w tyg dla kontroli glukozy. Ale ide do poloznej w przyszlym tygodniu i ona ma mi dac skierowanie do dietetyka, bo z tego co wiem to leczenie powinno wygladac tu podobnie jak w pl. Narazie staram sie to ogarnac sama, rodzice przyslali mi glukometr, stosuje diete, wyszukuje na necie co moge a czego nie moge jesc i z utesknieniem czekam na koniec ciazy, zeby moc najesc sie lodow czekolady i innych pysznosci !! <br/>

O matko co za fajfus z tego lekarza... Masz możliwość zmiany na innego? Dobrze ze rodzice pomagają na pocieszenie powiem ci, że przynajmniej za dużo nie przytyjesz jak nie będziesz wcinala słodyczy
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:09   #1796
anasiia
Raczkowanie

Dzieki za wsparcie
Juz schudlam a dopiero 2 tyg diety, moze tez szybko dojde do formy sprzed ciazy ale serce mnie boli i plakac mi sie chce jak widze innych z lodami itd. Pozabtym ciaza to taki czas ze troszke sobie pozwalamy na zachcianki, mamy rozne smaki, a tu trzeba wszystko ograniczac :/ no ale zdrowie dzidziusia najwazniejsze.
Stary 2014-07-02, 21:28   #1797
slomka
in the dark of night

Cytat:
Dzieki za wsparcie
Juz schudlam a dopiero 2 tyg diety, moze tez szybko dojde do formy sprzed ciazy ale serce mnie boli i plakac mi sie chce jak widze innych z lodami itd. Pozabtym ciaza to taki czas ze troszke sobie pozwalamy na zachcianki, mamy rozne smaki, a tu trzeba wszystko ograniczac :/ no ale zdrowie dzidziusia najwazniejsze.
Zrób sobie domowe diet-lody No i kciuki za zdrowie

Jeżuuuuuu jest szansa, że w sobotę będę miała zamrażarkęęęęę Zamrożę sobie wszystko

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-07-02 o 21:29
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 21:47   #1798
anasiia
Raczkowanie

No wlasnie bede robic zwlaszcza ze mam TM to cos ukręce

Edytowane przez anasiia
Czas edycji: 2014-07-02 o 21:48
Stary 2014-07-02, 21:47   #1799
tynka88
Zadomowienie

Mixi wlasnie ja doktorowi mowie, ze ostatnio bylo 45 mm, teraz 36 mm i pytam czy przez miesiac do nastepnej wizyty sie nie skroci za bardzo, ale on spokojny, mowi, ze gdyby zeszlo do 25 mm to zalozy mi krazek, staram sie w miare mozliwosci przystopowac, bo sie zapedzilam chyba za bardzo i czasami za duzo bym chciala zrobic, a w ciagu dnia mam tylko jakies 1-1,5 godziny, zeby polezec tak na spokojnie.Jak tak przypominam sobie poprzednia ciaze, gdzies bardzo duzo odpoczywalam, bo byly ku temu warunki to dlugo mialam szyjke powyzej 40 mm, no miejmy nadzieje, ze wytrzyma wizyta 29 lipca to zobaczymy.

jestem przerazona wizja tych upałów chyba wyprowadze sie gdzies gdzie jest klimatyzacja a tak na powaznie dziewczyny nie moge oddychac , no coraz mi ciezej, skurcze mam lydek w nocy bardzo bolesne, rece i nogi cierpna, to sobie ponarzekalam

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:39   #1800
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Mixi wlasnie ja doktorowi mowie, ze ostatnio bylo 45 mm, teraz 36 mm i pytam czy przez miesiac do nastepnej wizyty sie nie skroci za bardzo, ale on spokojny, mowi, ze gdyby zeszlo do 25 mm to zalozy mi krazek, staram sie w miare mozliwosci przystopowac, bo sie zapedzilam chyba za bardzo i czasami za duzo bym chciala zrobic, a w ciagu dnia mam tylko jakies 1-1,5 godziny, zeby polezec tak na spokojnie.Jak tak przypominam sobie poprzednia ciaze, gdzies bardzo duzo odpoczywalam, bo byly ku temu warunki to dlugo mialam szyjke powyzej 40 mm, no miejmy nadzieje, ze wytrzyma wizyta 29 lipca to zobaczymy.

jestem przerazona wizja tych upałów chyba wyprowadze sie gdzies gdzie jest klimatyzacja a tak na powaznie dziewczyny nie moge oddychac , no coraz mi ciezej, skurcze mam lydek w nocy bardzo bolesne, rece i nogi cierpna, to sobie ponarzekalam
pewnie synek Ci na przeponę naciska stąd problemy z oddychaniem… Jejku tobie już zostało tak nie wiele z 2 i pół miesiąca i będzie synek z Wami)

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości