Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 12:11   #1771
benetta
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
ja coś czuje że w połowie października już będziemy witać powoli maluszki na świecie

Jeeeeeeeeeeejku jakie to słodkieeeee !!

Jaki słodziak !!

Gratulacje kolejnych tygodni ! i kciuki za wizyty
też tak myśle czyli za 3 tygodnie....

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
nie było mnie od piątku... i mam kurde 17 stron nadrabiania? poszalałyście???

dziękuję za troskę i sms-y - nie spdziewałam sie! kochane jesteście

u mnie się trochę powaliło, mieliśmy dwie awarie - wodno-kanalizacjyjną (na weekend nie wiadomo czemu zostaliśmy bez wody w kuchni i w klozecie hydraulik z dyżuru rozwalił nam baterię w kuchni jak próbował wodę "naprawić" i walczyliśmy z jej wymianą, co z różnych względów nie było proste); u Miśki w pokoju nagle zaczeła odpadać stara farba w dwóch miejscach i jak już zaczęła tak przy naszel lekkiej pomocy odpadła z 1/4 powierzchni ścian więc zapadła decyzja o remoncie pokoju na cito. i tak weekend spędziliśmy w marketach budowlanych a ostatnie 2 dni szpachlowaliśmy, malowaliśmy i szorowaliśmy. nie czuję rąk i nóg, dłonie mnie bolą nawet jak na kompie piszę
idę zaraz sprzątać do reszty po tym remoncie, chcę zdążyć zanim młoda wróci z przedszkola. ogólnie na dobre wyszło ale jestem tak styrana że aż żal. jeszczez ze 3 pralki prania mam do zrobienia, prasowanie i parę innych rzeczy.
nie wiem jak ja Was nadrobię, ale nadrobię!
ale dobrze że teraz a nie jak przyjedziecie z maluchem ze szpitała

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka nooooo! Dobrze, ze tym razem cala
Ja nawet na pazdziernik nie wchodze. Nie chce sie stresowac
ja się zastanawiam jak ja sobie ze stresem poradze jak Wy tutaj zaczniecie dzieciakami strzelać

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:12   #1772
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Hej!

aleście naskrobały...

moja koleżanka urodziła w tamtym tygodniu... dwa tygodnie przed terminem....
jak sobie pomyślę, że u mnie tez może być niebawem, to aż mnie ciary przechodzą.

Mała się już chyba przefiknęła w odpowiednią pozycję, bo kopie po żebrach, wypina dupkę i czkawkę odczuwam w innym miejscu
wszystko dopierao okaze się jednak na wizycie 30.09... póki co nie wiem ile wąży, mierzy itp...

dzisiaj mamy spotkanie ze SR w sali weselnej... będa jakies warsztaty zewnętrzne związane z pierwszą pomocą do wygrania spoooro fajnych nagród dla mamusiek

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:14   #1773
benetta
Zadomowienie

i jeszcze jedno bo sie zastanawiam jeszcze
ma któraś materac piankowy 6cm? czy to gówno totaslne czy jest ok? bo sie zastanawiam (miałam brać 11cm ale jakbym wzięła 6cm to już u tewgo samego sprzedawcy co łóżeczko)

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:20   #1774
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Niestety, ale to oczekiwanie na rozwarcie moze się dłużyć, zwłaszcza w szpitalu, a czymś głowę zająć trzeba
Dokładnie tak, ja się więc wcale dziewczynom nie dziwię Poza tym, wiecie jak to jest, na pewno nasze nie-ciężarne koleżanki i znajome wcale nie chciałyby o tym gadać, a tutaj przynajmniej jest grono, które rozumie temat

PS. Ja obstawiam, że pierwsze dzidzi z naszego wątku przyjdzie na świat w okolicach 8-10 października
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:30   #1775
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, ja się więc wcale dziewczynom nie dziwię Poza tym, wiecie jak to jest, na pewno nasze nie-ciężarne koleżanki i znajome wcale nie chciałyby o tym gadać, a tutaj przynajmniej jest grono, które rozumie temat

PS. Ja obstawiam, że pierwsze dzidzi z naszego wątku przyjdzie na świat w okolicach 8-10 października

NIE STRASZ!!!!!
ja jestem w pierwszej części listy "do odstrzału"...

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:34   #1776
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ma któraś materac piankowy 6cm? czy to gówno totaslne czy jest ok? bo sie zastanawiam (miałam brać 11cm ale jakbym wzięła 6cm to już u tewgo samego sprzedawcy co łóżeczko)
ja mam piankowy 6 cm, i uwazam ze jest barzo dobry, taki sam mialy dzieci mojej siostry i dzieci znajomych i one rowniez sobie chwalil, z czego jedna zainwestowala w lateksowy bo sie naczytala ze takie jest najlepszy potem zalowala i kuplila zwykly piankowy w auchanie najtanszy

ja tam od razy myslalam tylko o piankowym i to takim nie wiadomo jakim grubym ... przyszedl jak se go pomacalam to stwierdzilam ze sama bym mogla na takim spac ;p
Stary 2014-09-24, 12:40   #1777
AnetkaIzabell
Rozeznanie

wczoraj w wiadomościach mówili, ze rodzice walczą w sądzie , dziecko zmarło.. bo lekarze zwlekali w trakcie porodu sn z podjęciem decyzji o CC..pomimo że matka nalegała.. doszło do niedotlenienia mózgu...
zespół lekarzy badający sprawę przyznał, ze powinna mieć cc, bo to za długo trwało
-ciekawa jestem ile to za długo ?

w wiadomościach później mówili, ze mało która pacjentka zna swoje prawa zna tylko kurde szpitale tego prawa nie przestrzegają..
że powinnyśmy mieć plan porodu i szpital musi się go przestrzegać ...
w przypadku skierowania na cc..też jest jakiś plan porodu... przecież kontakt "skóra do skóry" też dotyczy kobiet skierowanych do cc...

mówili też że w trakcie porodu, gdy sie nie zgadzamy z lekarzem prowadzącym poród..to mamy prawo do opinii innego lekarza specjalisty
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 12:40   #1778
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka nooooo! Dobrze, ze tym razem cala
Ja nawet na pazdziernik nie wchodze. Nie chce sie stresowac
no jeszcze musza tylko wyslac kuriera po odbior tez peknietej

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

babo nie strasz!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:41   #1779
szybkawolna
Rozeznanie

myslicie ze jest sens przejechac sie dzis /ostatni dzien promocji/ po wszystkich pierdonkach /biedronkach/ zeby znalesc gdzies karton pieluch 2 lub 3 Dada ? ;/
Stary 2014-09-24, 12:42   #1780
AnetkaIzabell
Rozeznanie

w Św Rodzinie ponoć stawiają tak bardzo na poród sn..że rodzi się pośladkowo... tak więc trzeba jeszcze weryfikować szpital, bo mimo skierowania przez lekarza prowadzącego do cc... szpital może mieć inne zdanie...
Stary 2014-09-24, 12:58   #1781
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
to chyba przez przypadek się zainteresował, bo koleżanka na fb wystawiła, czy ktoś nie chce... tak jakoś wyszło,
na początku go sama trochę angażowałam.. a to przelew żeby zrobił - wtedy przy okazji widział co kupujemy...
ale co nie zmienia faktu, że fajnie jest jak facet sam z siebie takie rzeczy się angażuje.. mój im bliżej tym bardziej zaangażowany...

dziś mnie pytał, czy biustonosze co mi zamówił już przyszły miłe jest takie zainteresowanie

może go jakoś podstępnie zaangażuj...? niech zobaczy np "Twoją wielką bezradność" przy wyborze -czego tam jeszcze nie macie..może się pokwapi, żeby pomóc dokonać wyboru.. może będzie chciał pomóc... i tak kobieta na samym końcu sama zdecyduje, bo wie lepiej
łóżeczko też sama skręcałaś... ?
nie no nie jest tak, że nic nie robi :P
pokoik on wyremontował, mebelki też złożył w wybór wózka też się zaangażował ale jak miałam non stop dylemat co do koloru....to odpuścił...z resztą nie dziwię mu się, bo ja to jestem baaaardzo niezdecydowana

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość

Powodzenia na wizycie
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 12:59   #1782
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ale straszycie tymi porodami mi zostało 36 dni do porodu. Mam nadzieje, że synuś poczeka, bo mam jeszcze plany na 1,2,4 i 8 października i niech da mamusi jeszcze pozałatwiać wszystkie sprawy.

Czekoladka to super, że w końcu dotarła w całości.

Ja kupiłam dady 2, bo miałam tylko małą paczuszkę 1 z tesco(więcej nie kupuje, bo w szpitalu dają a boje się, że nie wykorzystam najwyżej dokupię). U mnie na 2 nie było popytu akurat, bo były już wystawione u mnie w biedrze od soboty, a siostra mi wczoraj kupiła. Wydaje mi się, że taka promocja często się pojawia w biedrze więc chyba nie ma takiej spiny.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:59   #1783
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie naszło na taką sałatkę: mix sałat + pomarańcze + grejfrut + jabłko + mocno przysmażona wątróbka tak na chrupko ... i wwszystko w sosie miodowo-musztardowym (musztarda koniecznie francuska)
o matko jakie to pyszne 3 wielkie talerze zjadłam.. ..dodam, ze od zawsze nienawidziłam wątróbki..dopiero w tej sałatce.. mniam
Załącznik 5798316
o jak ja nie lubię wątróbki ale może pod tą postacią, kto wie ładnie wygląda
Stary 2014-09-24, 13:01   #1784
Kiara_kier
Wtajemniczenie

ja biorę materac pianka-kokos 10cm grubości:
http://allegro.pl/materac-neptun-pia...612729011.html

Już mam w koszyku, jutro zamawiam i płacę, żeby na początku przyszłego tyg. był u nas
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:01   #1785
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

u mnie się trochę powaliło, mieliśmy dwie awarie - wodno-kanalizacjyjną (na weekend nie wiadomo czemu zostaliśmy bez wody w kuchni i w klozecie hydraulik z dyżuru rozwalił nam baterię w kuchni jak próbował wodę "naprawić" i walczyliśmy z jej wymianą, co z różnych względów nie było proste); u Miśki w pokoju nagle zaczeła odpadać stara farba w dwóch miejscach i jak już zaczęła tak przy naszel lekkiej pomocy odpadła z 1/4 powierzchni ścian więc zapadła decyzja o remoncie pokoju na cito. i tak weekend spędziliśmy w marketach budowlanych a ostatnie 2 dni szpachlowaliśmy, malowaliśmy i szorowaliśmy. nie czuję rąk i nóg, dłonie mnie bolą nawet jak na kompie piszę
idę zaraz sprzątać do reszty po tym remoncie, chcę zdążyć zanim młoda wróci z przedszkola. ogólnie na dobre wyszło ale jestem tak styrana że aż żal. jeszczez ze 3 pralki prania mam do zrobienia, prasowanie i parę innych rzeczy.
wow, noto faktycznie się porobiło... ale sobie poradziliście
teraz musisz nadrobić i zaglądać do nas częściej
Stary 2014-09-24, 13:03   #1786
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie naszło na taką sałatkę: mix sałat + pomarańcze + grejfrut + jabłko + mocno przysmażona wątróbka tak na chrupko ... i wwszystko w sosie miodowo-musztardowym (musztarda koniecznie francuska)
o matko jakie to pyszne 3 wielkie talerze zjadłam.. ..dodam, ze od zawsze nienawidziłam wątróbki..dopiero w tej sałatce.. mniam
Załącznik 5798316
Narobilas smaka na watrobke w ciazy jeszcze nie jadlam
Cytat:
Hej dziewczyny!

Klapa ale przynajmniej macie teraz odnowione, ja tez bylam wnerwiona na nieprzewidziana wymiane okien ale przynajmniej bedzie sypialnia jak nowa
Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
myslicie ze jest sens przejechac sie dzis /ostatni dzien promocji/ po wszystkich pierdonkach /biedronkach/ zeby znalesc gdzies karton pieluch 2 lub 3 Dada ? ;/
Wczoraj w mojej byly, nie wiem jak reszta ale 2 to wychodza 10 zl taniej stwierdzilam ze nie warto bo nie wiem czy przypasuja...

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-24 o 13:30
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:04   #1787
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Ja korzystam z fajnej pogody i poprałam sobie pościel i dywaniki
trochę polatałam i już mnie d***a za przeproszeniem boli

Dziewczyny za prawie 3 tyg mam wesele, 2 dniowe... chyba nie pozwole TŻ pić na tym weselu znaczy się ja mam taką nadzieję że on i tak nie będzie pił, chyba mu nie muszę mówić nic ale kto tam wie co mu do łba strzeli (wesele naszych bliskich znajomych, więc pewnie go będzie kusić żeby sie napić) Jakbym się źle poczuła czy coś to lepiej żeby on był w gotowości a nie ja się jeszcze będe użerać z pijanym ...
my byliśmy na weselu 30.08 i mąż też nie pił, fakt musieliśmy też jechać autem jakieś 30 km
u mnie w rodzinie jest wesele 25.10 i jazdy 1,5 h autem....ale my już się nie wybieramy...za daleka trasa, a TP już tak bliski....

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
październikowa mamusia to rodzi na Wizaz
"2 godziny oksytocyny, rozwarcie 4 cm, jedziemy dalej. Boli."

a druga mamuśka
" 2palce i skurcze co 8min, wiec idzie niestety bardzo powoli :/"
pełna relacja

oby szybko im poszło
Stary 2014-09-24, 13:06   #1788
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
nie no nie jest tak, że nic nie robi :P
pokoik on wyremontował, mebelki też złożył w wybór wózka też się zaangażował ale jak miałam non stop dylemat co do koloru....to odpuścił...z resztą nie dziwię mu się, bo ja to jestem baaaardzo niezdecydowana
ee to nie masz co narzekać
Stary 2014-09-24, 13:13   #1789
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
mnie 6 cm wydawał się za cienki...kupiliśmy 10 cm i wydaje mi się w sam raz

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
ja mam piankowy 6 cm, i uwazam ze jest barzo dobry, taki sam mialy dzieci mojej siostry i dzieci znajomych i one rowniez sobie chwalil, z czego jedna zainwestowala w lateksowy bo sie naczytala ze takie jest najlepszy potem zalowala i kuplila zwykly piankowy w auchanie najtanszy

ja tam od razy myslalam tylko o piankowym i to takim nie wiadomo jakim grubym ... przyszedl jak se go pomacalam to stwierdzilam ze sama bym mogla na takim spac ;p
też mam tylko piankowy ale 6 cm jakoś mało mi się wydawało...
no, ale jak wiadomo jak masz już z tym doświadczenie to ok ja niestety nie miałam styczności i tak patrzyłam po linijce :P

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
u mnie w Biedronce, takiej nie za dużej, wczoraj widziałam jeszcze jedno opakowanie 2-ek ale podejrzewam, że w tych bardziej obleganych może już nie być...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Wczoraj w mojej byly, nie wiem jak reszta ale 2 to wychodza 10 zl taniej stwierdzilam ze nie warto bo nie wiem czy przypasuja...
właśnie wczoraj doszłam do tego samego wniosku, niby promocja fajna, ale co ja zrobię z taką ilością jak nie spasują dziecku i nam
kupię z jakiś czas normalną paczkę

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

miałam już nie wchodzić, ale szukałam koncepcji na obiad więc mówię zajrzę i do Was :P
ale zaraz już uciekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 13:14   #1790
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Naribilas smaka na watrobke w ciazy jeszcze nie jadlam
ja całe życie nienawidziłam wątróbki.. ale w tej owocowej sałatce i miodowo-musztardowym gęstym sosie... ubóstwiam..tylko ja sobie tak moocniej przysmażam taka się chrupiąca robi
Stary 2014-09-24, 13:20   #1791
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kurde chcialam kupic na Truskawie korektor moj ukochany HR bo jednak taniej w sephorze 180zł a tam 125zł , no i nie mam ani konta paypall ani karty kredytowej napisalam im meila czy mozna jakos zaplacic przelewem internetowym, czekam az odpisza.......
kupowala ktoras z was na strwaberry, com?

ale ladnie slonko swieci, ide po corke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:27   #1792
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj w wiadomościach mówili, ze rodzice walczą w sądzie , dziecko zmarło.. bo lekarze zwlekali w trakcie porodu sn z podjęciem decyzji o CC..pomimo że matka nalegała.. doszło do niedotlenienia mózgu...
zespół lekarzy badający sprawę przyznał, ze powinna mieć cc, bo to za długo trwało
-ciekawa jestem ile to za długo ?

w wiadomościach później mówili, ze mało która pacjentka zna swoje prawa zna tylko kurde szpitale tego prawa nie przestrzegają..
że powinnyśmy mieć plan porodu i szpital musi się go przestrzegać ...
w przypadku skierowania na cc..też jest jakiś plan porodu... przecież kontakt "skóra do skóry" też dotyczy kobiet skierowanych do cc...

mówili też że w trakcie porodu, gdy sie nie zgadzamy z lekarzem prowadzącym poród..to mamy prawo do opinii innego lekarza specjalisty
To wczoraj byla sprawa tego Bonka, jego zona miala bliźniaczki, poerwsza urodzila sie szybko sn a drugie siedzialo w brzuchu jeszcze 45min... I stad niedotlenienie :-/ wg mnie 45 min roznicy miedzy blizniakami bo nie podjeli decyzji o cc to skandal!!! Dziecko zmarlo po jakims czasie, masakra, a ta lekarka zwalala jeszcze na ordynatora! Jak ma walczyc o zycie to za wszelka cene a nie czekac na decyzje kogokolwiek
Stary 2014-09-24, 13:28   #1793
manieczka1
Zakorzenienie

Poprasowalam nasze rzeczy i na dzieciece nie mam sil musze odsapnac, moze mnie pozniej najdzie
U mnie w biedronce byly dzis jeszcze pieluchy. Ja na razie nie kupowalam. Mam jedynki i licze na to, ze jeszcze trafi sie jakas promocja w listopadzie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 13:36   #1794
siobhan1
Zadomowienie

Coś mi odp na taptalku nie działa. Próbuję i nic.
Na Łubinową chodzę do Wieczorka, jest bardzo delikatny. Wizyta 250 pln. Poród jest już za free.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:55   #1795
ela_86
Wtajemniczenie

widać, że tp się zbliżają,bo non stop temat która pierwsza urodzi i kiedy

sillesianna
witaj witaj, brakowało Cię

byłam po Jaśka.... no i jest kryzys.... o 12 mają obiad, ja byłam 13:30 i Pani mówi, ze płacze od obiadu....

a w domu mi coś tam opowiadał i mówi tak: "i Jasio powiedział, o już dwie mamy przyszły".....

może wrócę do tego, że będę przychodziła przed 13, po obiedzie zaraz... tylko boję się, żeby nie pogorszyć w ten sposób, bo już siedzi do tej 13:30... w zeszłym tyg nawet przed 14 raz go odebrałam i było w miarę, ale ten tydzień to duuuży krok w tył....
już sama nie wiem.... może sonda? już się gubię, nie wiem co jest dobre, a co złe.... muszę pomyśleć... ale teraz póki mam taką możliwość może będę, chodziła przed 13 po niego, póki nie opanujemy sytaucji, a potem bedę wydłużać.... tylko czy o się nie obróci przeciwko niemu....
eh......
no dzisiaj sama Pani powiedziała, ze gorzej niż inne dzieci, ale że spokojnie, oswoi się, jeszcze trzeba czasu dać...

idziemy na dwór... przewietrzę głowę....
Stary 2014-09-24, 13:56   #1796
Kasia427
Wtajemniczenie

Wysprzątałam na cacy pokój chłopaków... 4 godziny mi zeszły... 3 reklamówki śmieci wyrzuciłam (połamanych zabawek, zabawek którymi się nie bawią, dziwnych zabawek ), teraz przejrzało i zyskałam dodatkową szufladę młodemu podręczniki i rzeczy do szkoły tam ulokowałam
Czyli sypialnia, pokoj dzieci, kuchnia, salon, łazienka zrobione... parę dni mi zajęło ale w szoku jestem jaką mam chęć na sprzątanie... mąż to się aż boi co jeszcze wymyślę

Czekoladka ja nigdy nic nie zamawiałam przez tą stronę.. kosmetyki uwielbiam w douglasie kupować.. sephory u nas nigdzie niestety nie ma...
Stary 2014-09-24, 14:08   #1797
Mamulunda
Raczkowanie

dziewczyny kupujecie materacyki lifenest?? bo ja chyba sie zdecyduje
Stary 2014-09-24, 15:29   #1798
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Chryste Panie... 2h (!) zajęło mi ogolenie Bożenki i łydek....
ale się zmachałam!!!
to jest tortura totalnie sobie nie radzę, a w lusterku też prawie nic nie widzę już...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

a w ogóle to pofarbowałam włosy henną (tylko trochę przyciemniłam, a raczej wyrównałam kolor) i cholera jasna henna śmierdzi jak końskie łajno
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:46   #1799
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Chryste Panie... 2h (!) zajęło mi ogolenie Bożenki i łydek....
ale się zmachałam!!!
to jest tortura totalnie sobie nie radzę, a w lusterku też prawie nic nie widzę już...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

a w ogóle to pofarbowałam włosy henną (tylko trochę przyciemniłam, a raczej wyrównałam kolor) i cholera jasna henna śmierdzi jak końskie łajno
Wiem o czym mówisz, a za tydzień wizyta i znowu będzie trzeba się z tym zmierzyć. Ja bożene traktuje teraz kremem do depilacji mało przyjemne uczucie, ale szybsze niż maszynka i po maszynce mi krostki zaczęły wychodzić.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 15:50   #1800
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie materacyki lifenest?? bo ja chyba sie zdecyduje
A jakie to?

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Wysprzątałam na cacy pokój chłopaków... 4 godziny mi zeszły... 3 reklamówki śmieci wyrzuciłam (połamanych zabawek, zabawek którymi się nie bawią, dziwnych zabawek ), teraz przejrzało i zyskałam dodatkową szufladę młodemu podręczniki i rzeczy do szkoły tam ulokowałam
Czyli sypialnia, pokoj dzieci, kuchnia, salon, łazienka zrobione... parę dni mi zajęło ale w szoku jestem jaką mam chęć na sprzątanie... mąż to się aż boi co jeszcze wymyślę

Czekoladka ja nigdy nic nie zamawiałam przez tą stronę.. kosmetyki uwielbiam w douglasie kupować.. sephory u nas nigdzie niestety nie ma...
Szalejesz chyba porod blisko
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości