![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Jeszcze nie przyjechał
![]() Wybór był ciężki.Bożesz ile ja sie musiałam nasłuchać o wyciszeniach,o komforcie i innych technicznych pierdołach.Czy benzyna czy diesel..(Słuchałam ,bo on mnie też słucha ,gdy paplam o Pauli np ![]() Reasumując-kupiliśmy- Citroena C 4 Grand Picasso ![]() Juka nie kupiłam podkładu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
skromnie zauważę, ze szczotka z Mary Kay, w przyzwoitszej cenie - tez jest milutka
![]() Ubrana, umalowana, niedługo wybywam. Sukienka od Miszki, of course ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
fajny samochodzik
![]() ja od tygodnia się maziam na noc ziają manuka z kwasem migdałowym... i od kilku dni mam wrażenie, jakby mnie twarz szczypała więc doszłam do wniosku, że może co drugi dzień będę go używać.... poza tym.... wczorajszy piątek 13 nie był zbyt miły.... najpierw mi kolega napisał ze 15min po rozmowie tel ze mną rozwalił samochód... niby mało ale i tak nastrój miał (ma nadal) do bani bo auto służbowe... jeszcze jakby szybko jechał no to jakoś by przełknął ale przy 30km/h.... a dzisiaj rano na fb widzę foty z wypadku w Czwie i się później dowiaduję, że inny kolega w nim zginął na miejscu.... świetny człowiek, miał się żenić lada chwila.... normalnie nie umiem się z tym pogodzić.... no nie wierzę...
#1774 |
Zadomowienie
|
Johasia - bardzo współczuję
![]() ![]() Miszka - i jak nowe autko? Podoba się? Odnośnie szczoteczek to jakiś miesiąc temu podjęłam "męską" ale i kobiecą decyzję - bo to lekkie szaleństwo było, przyznaję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Jahaska, zycie jest kruche, wie to ten, który otarł się o smierc, powtarzając słowa piosenki...Przerazaja mnie młodzi, którym się wydaje, ze sa nieśmiertelni, ze nieszczęścia, choroby, smierc przydarzają się innym.
Ja, rozgladajac się wokół, widze, ilu zostało znajomych mojej mamy...Wszyscy wujkowie i ciotki z mego dzieciństwa i młodości odeszli. Jej dawne imieniny to był pełen stół. dziś - 3 osoby. I wiem, ze zbliza się dzień, gdy ona odejdzie...Ta myśl mnie przeraza, ale nic z tym nie mogę zrobić... Kupiłam maske i krem eris z linku, który Wam podawałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zadomowienie
|
Hej, słoneczko u mnie przebija się przez chmury.
Johaśka, przytulam (tu powinny być przytulające buźki, ale ciągle mi nie wchodzą) Miszka, właśnie, jak tam samochodzik ? Dircik, podobno Mia lepiej oczyszcza. Nie pamiętam, czy ta znajoma mi to mówiła, czy na blogu przeczytałam, ale podobno Luna lepsza na rano, a Clarisonic na wieczór. Ja swojej nie zamienię na żadną inną, ale najważniejsze, że każda z nas zadowolona jest z tej, którą ma. Mnie w Lunie bardzo kusi ta końcówka anty - aging. Kama, czyli nie tylko mnie ta myśl przeraża. Przeraża tak bardzo, że nawet nie jestem w stanie Wam tego opisać. Chyba coś przegapiłam jeśli chodzi o linka z eris. Jaki krem i maska ? Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2015-03-15 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Duży,czarny-czego chcieć więcej
![]() Chociaz jak stoi koło mojej hondy stream ,to aż tak nie różni się gabarytem.Na zdjęciach wydawał się wyższy ![]() ![]() ![]() Aśka ![]() To przykre..Śmierć zabiera tyle istnień.Wczoraj podali w wiadomościach,że 2 letni Marcel zmarł po pobiciu przez ojczyma..Jeszcze nie posmakował życia-a został zakatowany..W innym miejscu-karamol,brawura i nie żyje parę osób.Gdzies w szpitalu,czy moze samotnie w domu- umiera człowiek wykończony chorobami..Ech.... Śpieszmy sie kochać ludzi tak szybko odchodzą..... Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-03-15 o 10:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
tak...mądre słowa....
Kama ja też własnie patrzę po rodzinie i widze, że tych starszych coraz mniej.... ale młodych też... dzisiaj ładna pogoda więc i humor ciut lepszy..... zrobiłam na obiad roladki i się właśnie duszą... do tego będzie kasza gryczana i sałatka (sałata lodowa, ogórek, papryka, pomidor i sos winegret...) w sumie to ja nie lubię gotować... ale jak już się zamykam w kuchni i to robię to wcale mi to źle nie wychodzi ![]() uciekam ogarnąć i poprasować górę prania ![]()
#1779 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=johambina;50658806][QUOTE]przytulam
![]() naoglądałam się okropności na onkologii, widuję je w pracy i nauczyłam się jednego oceniam to co mam i ludzi, którzy są przy mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zadomowienie
|
Dircik i jak Acnatac? Zadowolona jestes? Tez na niego zerkalam.
Ludzie odchodza zbyt szyblo, smutna prawda, szkoda... Dziewczyny odstapie ten krem z Pauli, http://www.paulaschoice.pl/pl/p/RESI...ants-60-ml/140 Piszcie na priv, jak ktoras zainteresowana. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-03-15 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Dana co studiujesz?Medycynę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Konto usunięte
|
Nie. Onkologię znam, bo maja mama chorowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Johaśka
![]() ![]() Ja niestety obserwuję to samo wokół. Coraz więcej ludzi wokół odchodzi. Ostatnio, kilka tygodni temu żegnaliśmy 49 kolegę z pracy. Zabrała go zakrzepica. Poszedł na tygodniowy urlop i na dzień przed powrotem zmarł. W Au umiera na raka mózgu 38 letni mąż przyjaciółki Tż. Daje to wszystko do myślenia, aby żyć każdym dniem i cieszyć się nim i doceniać. Nikt z nas nie zna dnia i godziny. Szkoda tylko, że w codziennym pośpiechu zapominamy o tym. Od rana pęka mi głowa. Mamy chmury i deszcz na zmianę. Jakiś front przechodzi. Miała być długi spacer a siedzę pod kocem z tabletka od bólu głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Juka, ten link
http://allegro.pl/eris-algorithm-mas...173470590.html ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- dziś stosowałam to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...nake-mask.html jak to produkty tej firmy - mocno przedreozała, choć oczywiście kupiłam taniej. jednak maski peel off to nie to, co lubia tygrysy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Kama, fajna ta maska. Pisz, jak wrażenia.
Nie polubię się z filtrem Pauli 50 niebieskim. Dobrze, że zamówiłam tylko 4 próbki. Kusi mnie to http://www.sklep.bio-med.pl/obagi-su...te-spf-50.html. Co myślicie ? I jeszcze to http://www.sklep.bio-med.pl/dermaque...-1w-30-ml.html. |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
Danusia wiem co mowisz... moja mama jak chorowała to też się napatrzyłam na onkologii....
już najgorsze co jest to małe dzieci na onkologii, nie potrafię zrozumieć skurczy....stwa tego świata :/ no ale wracając do dobrych rzeczy... po obiedzie pojechaliśmy w teren, połaziliśmy po skałkach, nogi bolą teraz czas na kawę.... lubię takie zmęczenie..... ![]() aaa i zapomniałam wam napisać... strasznie mnie korciły wszystkie części Greya ale stwierdziłam ze szkoda kasy na książki, tym bardziej ze nawet Was pytałam o zdanie.... i... nabywszy w końcu czytnik ebookow sciągnęłam sobie w/w Greya z chomika i... no nie powiem, żeby to jakiś szał był... natomiast w kolejce czeka 7 części Evanovich ![]() ![]()
#1787 |
Zakorzenienie
|
ja zabrałam się dziś za zaległa prasę
![]() ![]() No i zachęciłam się do poszukania książki Blackout o kryzysie energetycznym, czyli, co by się stało, gdyby zniknął prąd. i jak szybko nasz oparty na energii elektrycznej swiat by się rozpadł. co zresztą widać od razu, jak wieczorem prądu zabraknie ![]() http://merlin.pl/Blackout-Jutro-bedz...1,1585995.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Wstajemy drogie wizażanki
![]() ![]() Nadal szaro za oknem. Kto ukradł słońce? proszę się przyznawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w nowym tygodniu
![]() Uklika - masz problemy trądzikowe? Acnatac to połączenie tretynoiny i antybiotyku - klindamycyny. Jako działanie retinoidowe - myślę, że daje radę, a nie podrażniał mnie tak mocno jak Isotrex. Natomiast mimo kilkumiesięcznego stosowania, nie poradził sobie do końca z powstawaniem nowych "niespodzianek", stąd decyzja o kuracji doustnej. Ale pewnie, jak w większości, to bardzo indywidualna sprawa. Moje dzieci nie podrażnia np. ani Duac, ani Isotrexin. I nie łuszczą się po nich ... Czytam, że nie tylko ja mam ostatnio takie myśli związane z przemijaniem patrząc na coraz szczuplejsze grono starszego pokolenia i ich kondycję. Zgadzam się z Miszką (i ks.Twardowskim) - nie pozostaje nam nic innego jak śpieszyć się ich kochać i nie marnować cennego z nimi czasu. U mnie jest słońce - ale do kradzieży się absolutnie nie poczuwam ![]() Edytowane przez dircikowa Czas edycji: 2015-03-16 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zadomowienie
|
Znowu takie pustki ...
Uklika - u mnie też pewnie hormonalnie, i właśnie dlatego, że boję się hormonów po przejściach jakie miałam - padła propozycja Izoteku, który też ma dużą szansę zadziałać, może nie na przyczyny, ale skutki, za to bardziej długofalowo niż smarowanie. A w poprzednim poście wymieniłam 3 preparaty, które rodzinnie używamy i myślę, że wszystkie 3 są dobre. Dzieciom się BARDZO poprawił stan skóry, od kiedy używają (teraz zmiany nie są takie duże, już nie grożą bliznami itp.), więc na pewno leczenie ma sens. |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
Juka którego filtru Pauli nie lubisz?
Mojej córce na trądzik pomaga http://allegro.pl/hascoderm-lipozel-...046673295.html ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Dircik od kiedy zaczynasz izotek? Jestem dzis jakaś wypluta,zmęczona..Bez werwy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
Miszka - zaczęłam Izotek od wczoraj. Moje córce, ani mi kwas azelainowy niestety już nie wystarczał, ale potwierdzam, że warto od niego zacząć.
Z moich ostatnich niedrogich odkryć kosmetycznych - nie pisałam jeszcze o pudrze ryżowym Paese. Naprawdę udany produkt. Nie zmienia koloru, jest bardzo drobno zmielony, naturalny, ładnie utrwala makeup, wygładza i matuje. Ponoć bambusowy jest jeszcze mocniej bambusowy, więc mając w planach Izotek nie wybrałam go. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
hejjj....
ja dzisiaj wróciłam z pracy dość wcześnie i pojechaliśmy pod miasto połazić po lesie i się dotlenić trochę..... normalnie aż mi lepiej ![]() dircik ja się własnie zaczęłam zastanawiac nad ryżowym z paese ale jednak zamówiłam u koleżanki kolejny bambusowy z marizy ![]() ![]() ![]() chociaż wlasnie jestem na etapie poszukiwań albo pudru mineralnego albo podkladu mineralnego ale w formie sypkiej.... nie umiem się na nic zdecydować :/ ide na kawkę ![]()
#1795 |
Zakorzenienie
|
u mnie słonce jest
![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-03-16 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Kamlisa- skąd ja to znam
![]() ![]() W końcu u mnie też zaświeciło słońce po południu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
w netowej sephorze przeceny, jeśli ktoś jest zainteresowany
![]() Pieke kurczaka na jutro, jutro może upieke te czekoladowa babke...Powoli tez opróżniam zamrażarki, co lubię ![]() ![]() nowy krem filorgi, szkoda, ze słoik ![]() http://www.sklepestetyka.pl/Filorga_...700206&smlid=3 zapłaciłam już całość za wczasy, 9.05 coraz bliżej ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-03-16 o 17:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Dircik za mc puder ciśniesz w kąt..Nie zaopatruj się w mat,tylko w nawilżenie
![]() Kupiłam bazę Clinique.15 ml. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ce-primer.html i bazę Dior https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...minimizer.html Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2015-03-16 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
Miszka - niby tak ma być, ale zobaczymy jak pójdzie. Może mega nawilżenie z filtrami też będzie trzeba czymś utrwalać
![]() A jak całkiem będzie nie ok, to córka może używać - szczególnie, że to bez koloru kosmetyk. Dziś na obiad zrobiłam bulgur z warzywami i sos czosnkowy, a na deser lody śmietankowe z truskawkami. Zwykle mnie truskawki w marcu nie kuszą, ale te konkretne (hiszpańskie w Lidlu) tak ładnie już pachniały, że nie mogłam się powstrzymać. Taka namiastka lata. A jak w środku dnia na 2 godziny zaparkowałam samochód w słońcu, to po uruchomieniu włączyła się klimatyzacja, żeby ... schłodzić autko do zadanej temperatury 20 C. Niech zima już nie wraca! |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
a ja skusiłam się na to
![]() http://allegro.pl/biotherm-skin-best...158668490.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.