Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 19:12   #1771
chamra
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2015 część 35 - otwarcie sezonu!

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość

a z wiadomości dobrych ślubnych podpisaliśmy umowę z florystką będą kule z goździków (białe z akcentami różowymi) i świeczniki na nóżce
20 sztuk kuli zamówione w tym 3 na nasz stół i zastanawiam się czy dodać do tego litery ?? te takie z drewna
dotuniek możesz zdradzić ile taka kula/zestaw kosztuje? My chcieliśmy sami "zrobić" dekorację tzn. kupić wazoniki i świeczniki i tylko zamówić kule właśnie z goździków, też ok. 15-20szt. Coś jak w załączniku.

A litery robimy ze styroduru (mamy akurat możliwość wyciąć je po znajomości za grosze), będą przyklejone na bezbarwną plexi, żeby były bardziej stabilne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rektangel-wazon__0165349_PE290693_S4.jpg (33,1 KB, 7 załadowań)

...każdy z nas ma swoje małe przyzwyczajenia..
chamra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:12   #1772
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Buty czasem i u nas PM zabierają i wtedy Młody musi wykupić, ale jest też taki tekst, który Młody może odśpiewać " ja pantofle to mam w , mam pieniądze nowe kupię "
Dobre... zapamietam.
Jest piosenka "bucik panny młodej" czy jakoś tak na okoliczność kradzieży butów.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:14   #1773
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Buty czasem i u nas PM zabierają i wtedy Młody musi wykupić, ale jest też taki tekst, który Młody może odśpiewać " ja pantofle to mam w , mam pieniądze nowe kupię "
dobre
Dotuniek gratki, super, że wiekszość masz z głowy. A co do bukietu to nie wiem. Ty musisz zdecydować ja nie przepadam za broszkowymi są nie w moim stylu zupełnie
Stary 2015-01-05, 19:14   #1774
kruella_de_mon
Zakorzenienie

w biedrze dzis za 9,90 trymer do brwi. zastanawiam się czy kupic:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:14   #1775
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Przyśpiewki u mnie bywają przy ocEpinach. Jakieś tam o wianeczku, welonie itd. A potem na teściową (tej się zawsze obrywa). Mnie to tak nuuuudzi.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Zauwazylam. Bedziecie mieli tramwaj dla siebie? Tak jak się wynajmujr autobus tylko u was to tramwaj? Będzie czekal?
Najpierw goście mogą tramwajem przyjechać na ślub (będzie podstawiony na parking przy naszej sali i stamtąd pojedzie do kościoła), natomiast po kościele wspólnie z gośćmi pojedziemy tym tramwajem na salę

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, ale nie zauważyłam, że nie wysłało odpowiedzi
Gratuluję butów! I tramwaju - a tak z ciekawości, będzie wiózł gości, czy w innym celu?
I jak ten bukiet miałby wyglądać, no i jaki Ty chciałaś na początku?

Goździki są cudne. Chyba sama się zdecyduję na taki bukiet
na początku miałam mieć z kwiatów materiałowych i broszek, o coś takiego https://www.google.pl/search?q=bukie...B8QsAQ&dpr=0.9
natomiast dzisiaj, jak zamawialiśmy kwiaty na salę to pani zapytała, czy nie chciałabym mieć w nim akcentów żywych i że w sumie to fajnie by wyglądało - i tak od słowa do słowa powiedziała, że w sumie to ona może mi to zrobić właśnie z żywych kwiatów całość plus te moje broszki i teraz nie wiem
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:19   #1776
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio byłam na weselu, gdzie goście kradli młodym buty... i młodzi musieli je wykupić za wódkę
u nas na pewno to będzie bo świadkowa już mówiła, że mojego bucika nie odpuści

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:20   #1777
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chamra Pokaż wiadomość
douniek możesz zdradzić ile taka kula/zestaw kosztuje? My chcieliśmy sami "zrobić" dekorację tzn. kupić wazoniki i świeczniki i tylko zamówić kule właśnie z goździków, też ok. 15-20szt. Coś jak w załączniku.

A litery robimy ze styroduru (mamy akurat możliwość wyciąć je po znajomości za grosze), będą przyklejone na bezbarwną plexi, żeby były bardziej stabilne.
tylko weź pod uwagę, że ja biorę ślub w lutym i to w walentynki --> pani powiedziała, że to dzień roku kiedy kwiaty są najdroższe. Policzyła nam 47zł za jedną 20cm kulę, ale nie taką jak twoja z załącznika a coś takiego
tylko u nas będzie leżała kula na stole, a nie we flakonie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 19:20   #1778
viva91
na przekór do celu

Ja w sumie nie mam jeszcze butów, nie ma co kraść
Stary 2015-01-05, 19:20   #1779
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość

Idziemy zaraz zapisać się na kurs tańca
My sobie wczoraj zatańczyliśmy nasz pierwszy taniec i TŻ się ze mnie śmiał, że mam mega zaciesz. Uwielbiam z nim tańczyć. Nie moge się doczekać wesela. Jeszcze tylko 173 dni!

Cytat:
Każdy się bał podejść chocby z Mieszkiem, że mu zespól wytknie, że za mało.
Dopiero po tym tekście zrozumiałam, o co chodzi. Byłam w życiu na 3 weselach, na żadnym nie było zabaw z pieniędzmi.

Cytat:
Na ostatnich 4 weselach się nie sprawdziło
Mam nadzieję, że u mnie też się nie sprawdzi. Coś źle policzyłam. Sprawdziłam jeszcze raz i gdybym miała teraz tylko cykle 25dniowe, to dostanę @ idealnie w dniu ślubu. A gdybym miała tylko 26 dniowe, to 5 dni po ślubie... Teraz będę się modlić o jak najdłuższe cykle.

Cytat:
U nas odgrywek nie ma, są (a raczej do niedawna były) jeszcze przyśpiewki. Zazwyczaj kilku gości weselnych się jechało przebrać w jakieś śmieszne przebrania, na krzesłach w rzędzie siadali rodzice i PM i ci przebrani śpiewali po zwrotce a to dla taty młodego, a to młodej, dla nich samych, dla babć, chrzestnych, etc. przerywane "oj dana, oj dana", no i w międzyczasie jakaś zwrotka o wódce była i trzeba było im przynieść, były też zwrotki o jakiś 'przydatnych' rekwizytach typu wałek czy cebula Tylko nikt za to pieniędzy nie żądał, tylko zazwyczaj 2-4 flaszki wódki.
Jeju, nie cierpię wszelkich przyśpiewek weselnych. Ale już wiem, że będą, bo rodzina TŻa jest ze wsi i nie wyobrażają sobie wesela bez... Obgadam z zespołem, żeby było jak najbardziej kulturalnie. Wiem, że nasz zespół robi tzw. "biesiadę przy stołach" - wspólne śpiewanie "Hej sokoły" itp. Coś takiego może przeżyję.

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
O i jeszcz enie lubie krzeselek czy wskakiwania facetom na plecy- na zasadzie krzeselek - i biegac po jakies majtki facetow, prezerwatywy i bog wie co jeszcze..
Takie zabawy to czysta żenada. Zdecydowanie przed weselem muszę obgadać z zespołem zadania, które będą w "krzesełkach". Ja to bym w ogóle tych krzeseł nie robiła, ale ponownie - "bez tego przecież nie ma wesela"...
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:20   #1780
aga99792
Zakorzenienie

z bucikami się spotkałam ale mam nadzieję ze mi nie zabiorą

jejju jak ja sie cieszę że u nas tych odgrywek nie ma i porywania Panny Młodej

taaak a i jeszcze chyba Grania pisała że na podlasiu tez jest ale nie w każdej rodzinie
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:24   #1781
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Najpierw goście mogą tramwajem przyjechać na ślub (będzie podstawiony na parking przy naszej sali i stamtąd pojedzie do kościoła), natomiast po kościele wspólnie z gośćmi pojedziemy tym tramwajem na salę

na początku miałam mieć z kwiatów materiałowych i broszek, o coś takiego https://www.google.pl/search?q=bukie...B8QsAQ&dpr=0.9
natomiast dzisiaj, jak zamawialiśmy kwiaty na salę to pani zapytała, czy nie chciałabym mieć w nim akcentów żywych i że w sumie to fajnie by wyglądało - i tak od słowa do słowa powiedziała, że w sumie to ona może mi to zrobić właśnie z żywych kwiatów całość plus te moje broszki i teraz nie wiem
ja bym wolała z żywych, chyba że chcesz, żeby Ci ładnie do końca życia wyglądały, to lepiej materiałowe
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 19:25   #1782
kruella_de_mon
Zakorzenienie

wszystko zalezy od dogadania sie z zespolem. My juz zapowiedzielismy ze chcemy zbieranie na wózek, ale mają zachecac grosikami "chociazby grosik!" a nie jakimis staruchami na papierze:P. to ma byc zabawa, a grosiki symboliczne. Jak ktos bedzie chcial dac wiecej to da wiecej, nic na siłę. Raz 5letni chlopczyk poszedł po kamyczek plaski, wrzucil i tez zatanczył, a co. Zabawa to zabawa
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:25   #1783
201805091331
Konto usunięte

chyba już pytałyście ale ponawiam, kim jest P.P?
201805091331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:25   #1784
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Jeju, nie cierpię wszelkich przyśpiewek weselnych. Ale już wiem, że będą, bo rodzina TŻa jest ze wsi i nie wyobrażają sobie wesela bez... Obgadam z zespołem, żeby było jak najbardziej kulturalnie. Wiem, że nasz zespół robi tzw. "biesiadę przy stołach" - wspólne śpiewanie "Hej sokoły" itp. Coś takiego może przeżyję.
Na szczęście coraz częściej odchodzi się od tych przyśpiewek, ale one nigdy u mnie w rodzinie chamskie nie były, goście się śmiali, nie byli zniesmaczeni tekstem skierowanym do siebie.

A 'biesiada przy stołach' musi być, ja tam to akurat lubię
Stary 2015-01-05, 19:27   #1785
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio byłam na weselu, gdzie goście kradli młodym buty... i młodzi musieli je wykupić za wódkę
Rany, nie cierpię tego. A nie wiem, czy przypadkiem na naszym weselu nie będzie największego weselnego "kradzieja". Kilka lat temu dzieciak chyba w gimnazjum nawet nie był, a wycyganił od państwa młodych kilka flaszek wódki za skradzione fanty. Mam buty na pasek, będę o nie walczyć, nie oddam.

Cytat:
Ej, ale jak to, tramwaj na parkingu??
Stary 2015-01-05, 19:30   #1786
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Spisuję piosenki-chyba nie ma co tego odkładac. I jak usiadlam z zeszytem to taka pustka w głowie...

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie mam jeszcze butów, nie ma co kraść
Ja mam dwie pary-niech biorą.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:30   #1787
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
wszystko zalezy od dogadania sie z zespolem. My juz zapowiedzielismy ze chcemy zbieranie na wózek, ale mają zachecac grosikami "chociazby grosik!" a nie jakimis staruchami na papierze:P. to ma byc zabawa, a grosiki symboliczne. Jak ktos bedzie chcial dac wiecej to da wiecej, nic na siłę. Raz 5letni chlopczyk poszedł po kamyczek plaski, wrzucil i tez zatanczył, a co. Zabawa to zabawa
Uroczo.
Po moim zespole nie spodziewam się raczej nic obscenicznego, ale zawsze lepiej pogadać. Z nimi to pewnie nawet inny będę miała problem - wydają się strasznie sztywni, disco polo unikają, a my wręcz przeciwnie.
Stary 2015-01-05, 19:31   #1788
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
chyba już pytałyście ale ponawiam, kim jest P.P?
o ile to ta to myha

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:31   #1789
chamra
Raczkowanie

Cytat:
tylko weź pod uwagę, że ja biorę ślub w lutym i to w walentynki --> pani powiedziała, że to dzień roku kiedy kwiaty są najdroższe. Policzyła nam 47zł za jedną 20cm kulę, ale nie taką jak twoja z załącznika a coś takiego
tylko u nas będzie leżała kula na stole, a nie we flakonie
Dzięki, mam nadzieję, że takie o których ja myślę będą trochę tańsze, pora też będzie bardziej sprzyjająca

A co do bukietu brałabym z żywych kwiatów+broszki, żywy kwiatek to jednak żywy kwiatek

Dziewczyny jakie macie propozycje na dekorację na ścianie/zasłonie za młodymi? Szukam jakiegoś nietypowego, fajnego rozwiązania. Też chcielibyśmy je sami sobie zrobić. Mamy do dyspozycji duuuże litery ze styroduru, coś w stylu K&T, widziałyście na żywo może takie rozwiązanie? (wtedy na stole ich już nie będziemy stawiać w mniejszej wersji)

...każdy z nas ma swoje małe przyzwyczajenia..
chamra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 19:35   #1790
Anabele23
Zakorzenienie

szukamy piosenki na pierwszy taniec. Chciałabym połowe lutego po sesjii żeby móc na spokojnie ogarniać
Stary 2015-01-05, 19:36   #1791
aga99792
Zakorzenienie

Te litery mogą fajnie wyglądać a nic.innego fajnego nie przychodzi mi do głowy. Hmm... Kulki.tiulowe?
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:37   #1792
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym wolała z żywych, chyba że chcesz, żeby Ci ładnie do końca życia wyglądały, to lepiej materiałowe
no właśnie nie wiem czego chce i tu jest problem... znaczy wiem, chce broszki a nie widziałam połączenia z żywymi więc nawet tego nie brałam nawet pod uwagę

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Rany, nie cierpię tego. A nie wiem, czy przypadkiem na naszym weselu nie będzie największego weselnego "kradzieja". Kilka lat temu dzieciak chyba w gimnazjum nawet nie był, a wycyganił od państwa młodych kilka flaszek wódki za skradzione fanty. Mam buty na pasek, będę o nie walczyć, nie oddam.

Ej, ale jak to, tramwaj na parkingu??
przy naszej sali jest pętla tramwajowa
Stary 2015-01-05, 19:40   #1793
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika555 Pokaż wiadomość
Asica wywoz panny mlodej odbywa sie nad ranem ok 4-5. Panowie zabieraja panne mloda w jakies.odosobnione miejsce, kilkaset metrow.od sali i czekaja na.mlodego, ten gdy sie zjawia musi miec ze soba wodke.i.zagryche... i chochelke. Pija wodke z.chochelki, jedza, dostaja wodke i gdy sa usatysfakcjonowani to oddaja mloda mlodemu. zalosne i bez sensu ale co...

Ja sie.pochwale,.ze.dzis wlasnie znalazlam kamerzyste, wlasnie z lodzi ale nie podam nazwy skoro nie wolno w kazdym razie facet wariat.
U mnie tez jest zwyczaj wózka i co do @ podczas slubu to mnie niezle nastraszylyscie... bylaby to katastrofal
Cytat:
kika a u mnie nie na zwyczaju picia przy wykupieniu mlodej. Mąż musi się potargowac i "zaplacic wódka".
Jak pojawiłam się na wątku i napisalan o porywaniu mlodej to chyba Majsterka mi napisala, ze nie wie co ja za gości na wesele zaprasza, ze takie tradycje kultywują.
Cytat:
Przyśpiewki u mnie bywają przy ocEpinach. Jakieś tam o wianeczku, welonie itd. A potem na teściową (tej się zawsze obrywa). Mnie to tak nuuuudzi.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Zauwazylam. Bedziecie mieli tramwaj dla siebie? Tak jak się wynajmujr autobus tylko u was to tramwaj? Będzie czekal?
Cytat:
Viva każdy ma prawo do wlasnego zdania. Ja mam o tyle dobrze, że moi bracia to planują czyli bliskie osoby. Dla mnie bardziej komfortowo niż np ktoś z rodziny TŻ albo ktoś obcy (widzialam filmiki z porywaniem przez organizujacych bramy).
Odniosę się do wszystkich postów razem Żona pamięta tą dyskusje to było jeszcze za czasów kiedy pierwszy raz przyszłam na wątek. U mnie to porywanie Młodej jest w bardzo kulturalny sposób organizowane, czasami nawet jest jakiś mały wóz i na tym młoda jest wywieziona. Młody daje chochle wódki każdemu z porywaczy i wracamy na salę. Wiem, że moich dwóch kuzynów planuje, ale są mi bliscy i wiem, że zrobią to bardzo kulturalnie.
Przyśpiewki jeśli są to przy oczepinach u mnie.
Ja byłam na nie jeżeli chodzi o zbieranie na wózek, ale teraz się nawet do tego przekonuję, w końcu sama zawsze trzymam 2 x 5 zł na wesele żeby zatańczyć z młodym. U mnie są to nieduże kwoty.

Zapisaliśmy się na kurs tańca towarzyskiego
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:40   #1794
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

ja dzisiaj złożyłam wniosek o dowód

A w ogóle ostatnio siedzieliśmy u świadka mojego TŻ i tak siedzimy, jemy lody z owocami, a on się pyta: "masz już suknię?"
ja mówię: "no mam"
a on z takim przerażeniem: "rany boskie, odłóż to, odłóż tą łyżeczkę, a jak przytyjesz?!"

Śmiałam się, że chyba powinien być moją "świadkową"
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:40   #1795
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki, mam nadzieję, że takie o których ja myślę będą trochę tańsze, pora też będzie bardziej sprzyjająca

A co do bukietu brałabym z żywych kwiatów+broszki, żywy kwiatek to jednak żywy kwiatek

Dziewczyny jakie macie propozycje na dekorację na ścianie/zasłonie za młodymi? Szukam jakiegoś nietypowego, fajnego rozwiązania. Też chcielibyśmy je sami sobie zrobić. Mamy do dyspozycji duuuże litery ze styroduru, coś w stylu K&T, widziałyście na żywo może takie rozwiązanie? (wtedy na stole ich już nie będziemy stawiać w mniejszej wersji)
Widziałam, ale nie umiem sobie przypomnieć gdzie. Jak znajdę, to wrzucę.
Dobrze, że mamy dekoracje w cenie, bo chyba bym pier.dolca dostała, jakbym jeszcze to miała wymyślać i załatwiać
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:41   #1796
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie nie wiem czego chce i tu jest problem... znaczy wiem, chce broszki a nie widziałam połączenia z żywymi więc nawet tego nie brałam nawet pod uwagę

przy naszej sali jest pętla tramwajowa
Ano jest, faktycznie.... Stary dobry Kraków
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:42   #1797
Anabele23
Zakorzenienie

co do dekoracji nietypowej za młodymi to może wstążki - sama planuje miec takie tło za nami ze wstążek o różnej szerokości i kolorach (niestety nadal bliżej niesprecyzowanych) i dekoracje sali tanecznej
Stary 2015-01-05, 19:46   #1798
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
co do dekoracji nietypowej za młodymi to może wstążki - sama planuje miec takie tło za nami ze wstążek o różnej szerokości i kolorach (niestety nadal bliżej niesprecyzowanych) i dekoracje sali tanecznej
różnych kolorach?

moje pierwsze skojarzenie:

Stary 2015-01-05, 19:46   #1799
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
dotuniek możesz zdradzić ile taka kula/zestaw kosztuje? My chcieliśmy sami "zrobić" dekorację tzn. kupić wazoniki i świeczniki i tylko zamówić kule właśnie z goździków, też ok. 15-20szt. Coś jak w załączniku.

Kocham goździki i też chciałabym takie kule, ale właśnie nie wiem na czym je umieścić. Oprócz tego na stołach będą nieduże misy z pomarańczowymi świecami sercami oraz z zielonymi kamykami u dołu. Teraz nie wiem czy takie jak tu u Ciebie czy na wysokich wazonach.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:47   #1800
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
My za nami będziemy mieć tylko kurtynę świetlną. Chcę jak najmniej ozdób. A literek nigdzie nie będziemy mieli, bo nasze literki bardzo brzydko wyglądają w połączeniu. Żebyście tylko z tymi dużymi literkami z tyłu nie wyglądali jak na konferencji jakiejś firmy.

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;49610783]ja dzisiaj złożyłam wniosek o dowód

A w ogóle ostatnio siedzieliśmy u świadka mojego TŻ i tak siedzimy, jemy lody z owocami, a on się pyta: "masz już suknię?"
ja mówię: "no mam"
a on z takim przerażeniem: "rany boskie, odłóż to, odłóż tą łyżeczkę, a jak przytyjesz?!"

Śmiałam się, że chyba powinien być moją "świadkową" [/QUOTE]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości