|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam do pierwszego posta linka do wag naszych dzieciaków, wpisujcie
![]() Ech mam dzisiaj zabiegany dzień. Pokoik Tusi już w części gotowy, mąż pomalował ściany i położył panele, dziadkowie nakleili tapetę. Bardzo mi się podoba efekt, jest taki jak chciałam. No ale jeszcze meble i wszystkie dodatki i się okaże jak to ostatecznie będzie wyglądać. Póki co jestem zadowolona z moich wyborów ![]() Jutro idę na strych po rzeczy po Tusi, popiorę ciuszki dla Zuzu to pewnie w końcu i ja się czymś pochwalę ![]() Ja ![]() ![]()
#1773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki no musze cos zrobic bo nie dam rady a boje sie ze wyladuje w szpitalu przez to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() Ja właśnie wróciłam ze zlotu czarownic hahaha ![]() ![]() ![]() ![]() No i mam być chrzestną dla tej co ma 9 miesięcy, a mała co na mnie spojrzała to w płacz i przerażenie w oczach ![]() Zmykam ponadrabiać, co tam popisałyście ciekawego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A później się zaopatrzyłam w pianki na podłogę i już nic nie ciągłą od podłogi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() Generalnie moi teściowie wcale nie są rodzinni. Mieszkałam z nimi ok. 3 lat i przeszłam piekło. ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj zrobiła nalot z teściem na skype, bo się dowiedziała o chrzcinach... im się nie chce duuupy autobusem ruszyć, bo to wielkie państwo... duupy mają wyżej niż srają za przeproszeniem. Wymyślili sobie, że najwygodniej będzie jak zrobimy chrzciny w Krakowie - oczywiście teść podkreślił kilka razy, że alkohol i żarcie my kupujemy (żebyśmy sobie czasem nie pomyśleli, że oni coś kupią). Jak mój tż powiedział, że gdzie będziemy wszyscy spać, to teść zaczął wymieniać kto gdzie. Na co ja pytam: a mój brat? A teść na to mi odpowiada, że w sumie, to mój brat nie musi iść spać, może siedzieć do rana i pić piwo. ![]() Na co ja pytam dalej: a chrzestna (moja kuzynka) ze swoim tż i dzieckiem? A teść na to, że chrzestną będzie dziewczyna szwagra, bo on tak mówi i tak ma być... bo on tu jest najstarszy i mamy się go słuchać. Także jak ja mam traktować takich ludzi ![]() A na koniec jak teściowa usłyszała, że nasza mała waży 985 g to mi nagadała, że za mało jem, że za mało przytyłam i za mało się ruszam, bo siedzę w domu. A ona przytyła 30 kg i w 9 miesiącu do pracy chodziła. ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zauważyłam, że jak tż chrapie, to mała się uaktywnia i kopie jak szalona... normalnie telepatia ![]() Mówiłam tż ostatnio, że jak mała się urodzi i jak będzie tak, że w nocy on zacznie chrapać a mała płakać, to skończę w wariatkowie ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() i sto lat dla Lilki ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz niby tż nie powiedział, że to tajemnica i ma nie mówić... ale też nie powiedział, że zrobimy tak na 100%... tylko tak sobie rozważał różne opcje jakby to zrobić i m.in. wymyślił to. Więc szwagier nie powinien moim zdaniem od razu lecieć z tym do rodziców. Ale oni wszyscy są udani po prostu i w głowach się im przewraca. Mój szwagier rzucił ostatnio tekstem, że skoro ma być chrzestnym, to chce mieć wpływ na wybór imienia dla dziecka. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciepło, wygodnie, twardosc dobra. Moja do tej pory sie zreszta nimi bawi, np buduje tunel i pod nim przelazi ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Byłam taka zła o te okularki ze poszlam na basen poplywac i od razu mi lepiej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na czym stanęło z tapetą... pamiętam, że miałaś przeboje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bez kitu, jak to wszystko czytam to normalnie strzeliłabym ich wszystkich w łeb...bezczelność...
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- my mamy te puzzle http://puzzle-piankowe.pl/certyfikat
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór mamuśki
![]() miałam problem z internetem i dopiero teraz się udało. Lecę poczytać, co napisałyście- strasznie dużo tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nikola jest taka bezbronna przy Wiki... i te wielkie załzawione oczyska i długaśnie rzęsy ![]() Ale już sobie wyobraziłam, że w przyszłym roku, to moja mała będzie najmłodsza i Wiki z Nikolą będą to wykorzystywać ![]() Też mam czasem ochotę zrobić tak z rodziną tż ![]() ![]() ![]() ostatnio zaczęłam wprowadzać w życie zasadę: "wszystko co powiem, może być użyte przeciwko mnie"... więc staram się nic nie mówić. Uznałam, że najbezpieczniejszy temat to pogoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz co, ja też często wyznaję tę zasadę. A jak słyszę kolejne złote rady, to kiwam głową i wysłuchuję, a i tak robię po swojemu ![]()
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do drugiego - mam takie samo zdanie. Chyba bym nie dała radę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i każdy kto mnie zna wie jaka jestem, więc jak tylko milknę to zaraz jest, że się obraziłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Zapodałam sobie "Jak urodzić i nie zwariować" bo w sumie ostatnio oglądałam przed ciążą z Tuśką
![]() ![]()
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak sobie zaglądam na tą naszą tabelkę z wagami maluszków i coraz więcej wpisów jest. Ale rozjazd wagowy mamy niezły
![]() ![]() Moja mama się strasznie boi, że będę miała duże bobo i wymęczę się tak jak ona ze mną, więc jak usłyszała, że mała waży 985 g, to powiedziała, że w sumie fajnie, że nie jest w tej górnej granicy wagowej tylko tak w środku. ![]() ![]() i powiedziałam mojej mamie o pomyśle z chrzcinami i reakcji teściów na to - moja mama stwierdziła, że to nasza sprawa i że jak chcemy zrobić tylko z chrzestnymi to spoko... dla niej najważniejsze, że mała będzie ochrzczona, bo ze mnie taka pobożna osoba, że moja mama się cały czas boi, że w ogóle jej nie ochrzcimy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
oglądałam go jakieś 2 tygodnie temu i uśmiałam się z tej babki, co wydawała poradniki, czy książeczki o karmieniu piersią... jej przemówienie pod koniec filmu było mega ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak o ten. Mnie też ona najbardziej rozwala ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
Mamusie potrzebuje pomocy
![]() ![]()
#1795 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Wtajemniczenie
|
Aninis- ja się wycofuje z prośby o dziadków. Zupełnie zapomniałam, że miałaś z nimi piekło a w ogóle teksty Twojego teścia z ostatniego posta są poniżej wszystkiego...
Zdecydowanie lepiej w kameralnym gronie. Wszyscy będziecie zdrowsi ![]()
#1797 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja kupilam maltan niedrogi i mozna "jesc" chyba ;-)
#1798 |
Zakorzenienie
|
Aninis zrobisz jak uważasz ale mi się nóż w kieszeni otwiera jak sobie przypomniałam tą Twoją historię...ja bym miała ich gdzieś.....jakby chcieli zobaczyć małą ok niech przyjadą...a chrzciny bym zrobiła po swojemu...szwagier ma mieć wpływ na imię bo najstarszy????????? co nie znaczy że najmądrzejszy! to jest WASZE dziecko i Wy decydujecie
![]() ![]() zróbcie jak Wam wygodnie i myślcie tylko o sobie i małej serio ![]() ![]() ![]()
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez lubie ten film ogladalam juz z 3 razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz normalna reakcja każdej osoby, która ma normalną rodzinę jest taka, że dziadkowie powinni być na chrzcinach ...ale u mnie się nie da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.