Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-01, 12:00   #1771
lune1992
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Niepozornaślicznie
ty tez jestes w tym tygodniu co ja a brzuszek masz mniejszy,zgrabniejszy

Ja jestem szczupła dosyć, nie jem chipsów, słodyczy i takie tam, zdrowo się odżywiam. Na początku było 53kg teraz jest 66kg.
A brzuch mam gigant wiec tam wszystko poszło.
Więc uważam że 8-9 kg to mało przytyłyście i jedząc jeszcze słodycze itp.
To ile ja bym ważyła gdybym sie inaczej odzywiała, brzuch chyba by mi wybuchnal
Ale ja zawsze tak mialam ze duzo jadłam a nie tyłam, dobrze ze w ciazy tylko w brzuch idzie, po ciazy zniknie
Ale i tak jestem w szoku że tyle mam do przodu, nie spodziewałam sie.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:02   #1772
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Nebula aleś mi narobiła smaka tymi chrupkami

dziewczyny Wy już macie umówione połozne środowiskowe? Bo ja już sobie wybrałam jedną babeczkę i zbieram się żeby do niej zadzwonić, tylko nie wiem co powiedzieć w sensie "dzień dobry, czy odwiedzi mnie pani w domu?"
a ja słyszałam (czytałam), że położna środowiskowa to się ogarnia gdy dziecko się zapisze do pediatry. i wtedy rejonowo jest przypisana położna... to już nie wiem. gdzie znajdujecie informacje o tych położnych?
Stary 2015-12-01, 12:07   #1773
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
wiecie co, z tym bruchem to tak ciężko się zgodzić. z mojej perspektywy czyli patrzenia z góry i boku to on jest gigant...ale może faktycznie taki stosunkowo maly. w sumie przytyłam juz z 7-8kg, więc nie jakoś bardz mało dojdą jeszcze spokojnie ze 2kg.

a jeżeli będę mieć więcej takich zachcianek jak wczoraj, to i z 5 przyvędzie :P czyli chrupki monster munch .... w ilości 4rech paczek, ale zjadłam tylko jedną. druga teraz się konsumuje :p
przytyłaś normalnie Ja 9-10 zobaczę w piątek ile dokładnie i myślę, że przytyję jeszcze 3-4 do porodu

Cytat:
dziewczyny Wy już macie umówione połozne środowiskowe? Bo ja już sobie wybrałam jedną babeczkę i zbieram się żeby do niej zadzwonić, tylko nie wiem co powiedzieć w sensie "dzień dobry, czy odwiedzi mnie pani w domu?"
Ja mam Zadzwoniłam i powiedziałam, że jestem w ciąży i chciałabym się zapisać do niej I ona już po kolei się pytała co i jak

Ale brzuchy dzisiaj Każda inny ma - to kształt, to wysokość to wielkość

Mój właśnie pojechał po składniki na obiad - dzisiaj gulasz z szynki A byłam na mieście dzisiaj to nic mi nie kazał kupować, bo przecież wszystko jest! No i pojechał sobie po prezent pod choinkę - przynajmniej z głowy

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
a ja słyszałam (czytałam), że położna środowiskowa to się ogarnia gdy dziecko się zapisze do pediatry. i wtedy rejonowo jest przypisana położna... to już nie wiem. gdzie znajdujecie informacje o tych położnych?
nie prawda kochana do jednych z wielu obowiązków położnej należy również opieka nad ciężarną przed porodem i później ta sama kobietka przychodzi po porodzie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:11   #1774
hariett
Zadomowienie

Cytat:
http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html
Tylko nie wiem czy tu są wszystkie

Dzwoniłam do innej, problem znowu z moim osiedlem Ale powiedziała że napisze mi numer do takiej która by tu mogła dojechać Ewentualnie są jeszcze te z innego szpitala

Dziewczyny ja dzwonię, przedstawiam się, mówię w jakiej sprawie dzwonię i ona już sama zadaje pytania - kiedy, gdzie itp. Nie ma się czego bać

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:16   #1775
kinga1701
Zakorzenienie

Ale macie zgrabne brzuszki
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:19   #1776
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka to jestesmy udane

niepozorna super brzusio

Cytat:

Położna może przychodzić juz jak w ciąży jesteś.
w przypadku wyboru położnej nie obowiązuje rejonizacja.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:19   #1777
kinga1701
Zakorzenienie

Wybieram te kulki i nie wiem czy pierwszy zestaw czy drugi, a może jeszcze zmienić, pomożecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png cottonove_love20.png (77,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: png cottonove_love21.png (78,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2015-12-01, 12:23   #1778
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Wybieram te kulki i nie wiem czy pierwszy zestaw czy drugi, a może jeszcze zmienić, pomożecie?
mi te pierwsze!

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-01 o 12:24 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:27   #1779
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie, kolejna laska! Prosto z BayWatch świetny brzuszek.

i lepiej od razu niech się zatrzyma w sklepie w drodze do domu :P po co ma dwa razy obracać

Już mu napisałam smsa Wczoraj zahaczał po drodze o cukiernie po pączka, a dzisiaj po chipsy

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Za mną dziś burger, ale taki 100% wołowiny, z pysznymi dodatkami a jak chipsy to też monster munche

Ja ewentualnie frytki bym jeszcze wciągnęła dzisiaj

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Niepozornaślicznie
ty tez jestes w tym tygodniu co ja a brzuszek masz mniejszy,zgrabniejszy

Ja jestem szczupła dosyć, nie jem chipsów, słodyczy i takie tam, zdrowo się odżywiam. Na początku było 53kg teraz jest 66kg.
A brzuch mam gigant wiec tam wszystko poszło.
Więc uważam że 8-9 kg to mało przytyłyście i jedząc jeszcze słodycze itp.
To ile ja bym ważyła gdybym sie inaczej odzywiała, brzuch chyba by mi wybuchnal
Ale ja zawsze tak mialam ze duzo jadłam a nie tyłam, dobrze ze w ciazy tylko w brzuch idzie, po ciazy zniknie
Ale i tak jestem w szoku że tyle mam do przodu, nie spodziewałam sie.

Ja jestem do przodu jakieś 6kg na razie, ale patrząc na moje ostatnie zachcianki to do porodu do 10 mogę dobić
Mam 172cm wzrostu więc też może dlatego ten brzuch jest mniejszy bo dzieć ma więcej miejsca
A Ty tak jak mówisz poza brzuszkiem jesteś mega szczuplutka, więc po porodzie raz dwa wszystko spadnie i wróci do normalności

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ale brzuchy dzisiaj Każda inny ma - to kształt, to wysokość to wielkość
Dzisiaj mamy dzień brzucha

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
niepozorna super brzusio

Cytat:
Zdecydowanie pierwszy zestaw

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:28   #1780
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
mi te pierwsze!

Niepozorna zazdroszczę tych zachcianek, a przedewszystkim, że możesz je spełniać

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość

Zdecydowanie pierwszy zestaw
Stary 2015-12-01, 12:29   #1781
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kinga nie pomogę oba ładne
Stary 2015-12-01, 12:36   #1782
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Dobra to i ja dorzucam mój dzisiejszy brzuszek
Nie dość, że brzuszek taki ładny to jeszcze figura

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html
Tylko nie wiem czy tu są wszystkie

Dzwoniłam do innej, problem znowu z moim osiedlem Ale powiedziała że napisze mi numer do takiej która by tu mogła dojechać Ewentualnie są jeszcze te z innego szpitala

Dziewczyny ja dzwonię, przedstawiam się, mówię w jakiej sprawie dzwonię i ona już sama zadaje pytania - kiedy, gdzie itp. Nie ma się czego bać
Mojego miasta nawet nie ma
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:37   #1783
lune1992
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem do przodu jakieś 6kg na razie, ale patrząc na moje ostatnie zachcianki to do porodu do 10 mogę dobić
Mam 172cm wzrostu więc też może dlatego ten brzuch jest mniejszy bo dzieć ma więcej miejsca
A Ty tak jak mówisz poza brzuszkiem jesteś mega szczuplutka, więc po porodzie raz dwa wszystko spadnie i wróci do normalności
No ja mam 162cm wzrosu po porodzie wszystko spadnie na pewno dziś mi sie sniło że miałam płaski brzuch

Ciekawe ile mój maluszek waży już, za tydzień się dowiem
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:37   #1784
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Wiesz co zdenerwowałoby mnie to o mm na tej sr. Każdy chce karmić piersią ale jak nie wychodzi to podaje się to co jest dostępne. Syna karmiłam mm i takie teksty o dziadostwie... Jak się czlowiek ma z tym czuć? Trochę pani przesadziła.
Teraz przy córce liczę, że coś wyjdzie z kp, będę spokojniejsza i jakoś damy radę, ale jeśli będzie źle to bez wyrzutów sumienia podam butelkę.

Ja byłam właśnie zdziwiona, bo u nas na SR oczywiście położna mówiła, że KP najlepsze dla dziecka, aleeee że są babeczki, które zwyczajnie NIE CHCĄ KP, albo nie mogą i że jak najbardziej MM podawać.
Mało tego, mówiła że trzeba karmić dziecko co 3h, ale jeśli jest tak, że mama jest już wyczerpana do granic możliwości, to podać na jedno karmienie MM, a mama niech zwyczajnie się wyśpi. Dzieć nakarmiony też pośpi dłużej, bo MM dłużej się trawi.

Więc byłam w szoku, ale takim pozytywnym właśnie. Bo jasne, ja też chcę KP, ale taki nacisk, że tylko KP to MM to syf i wszystko to samo,wcale nie pomaga, bo jak potem np. nie będę mieć pokarmu,to będę sobie wmawiać,ze jestem beznadziejną matką,bo karmię dziecko takim syfem

Jerzyczka, wzięłam czapkę co Wam pokazywałam i te bodziaki: http://pl.coccodrillo.eu/p/z_dlugim_...76740,v-129061

Hariett, nam też położna mówiła,że karmienie tylko do 11 m. ż., bo potem nie ma wartości...

Mojakaren, ja wyboru nie mam,bo u nas jest jedna położna Ale muszę w ogóle deklarację tu na wsi złożyć, bo póki co mam deklarację w Krakowie u mamy złożoną

Gratuluję udanych wizyt, rozpoczętych tygodni i ślicznych brzuszków!

Ja właśnie palę w piecu (pierwszy raz sama, haha!). Kupiłam ogórki kiszone, więc dzisiaj na obiad ogórkowa i naleśniki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:37   #1785
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Mnie tym niebieskim karmili rocznik 88 końcówka komuny więc nie bardzo było co innego, a i tak nawet to było "zdobyczne", pamiętam że jak byłam starsza to je jadłam na sucho łyżeczką - dobre było szkoda że teraz robią je w granulkach a nie w proszku
To niebieskie też dalej jest w proszku np. w auchan czy polomarket Przynajmniej ja tam zawsze widzę, bo dość często kupuje na domową czekoladę

Cotton ballsy będą teraz w promocji w biedronce
Byłam w Tesco i też nie było żadnych fajnych czapek zamówię dziś coś przez internet
I kupiłam styropianowe bombki, będzie zabawa

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:43   #1786
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Nie dość, że brzuszek taki ładny to jeszcze figura

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
No ja mam 162cm wzrosu po porodzie wszystko spadnie na pewno dziś mi sie sniło że miałam płaski brzuch
Jeszcze chwila i taki będzie

Dotka super ten bodziak

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:49   #1787
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ja byłam właśnie zdziwiona, bo u nas na SR oczywiście położna mówiła, że KP najlepsze dla dziecka, aleeee że są babeczki, które zwyczajnie NIE CHCĄ KP, albo nie mogą i że jak najbardziej MM podawać.
Mało tego, mówiła że trzeba karmić dziecko co 3h, ale jeśli jest tak, że mama jest już wyczerpana do granic możliwości, to podać na jedno karmienie MM, a mama niech zwyczajnie się wyśpi. Dzieć nakarmiony też pośpi dłużej, bo MM dłużej się trawi.

Więc byłam w szoku, ale takim pozytywnym właśnie. Bo jasne, ja też chcę KP, ale taki nacisk, że tylko KP to MM to syf i wszystko to samo,wcale nie pomaga, bo jak potem np. nie będę mieć pokarmu,to będę sobie wmawiać,ze jestem beznadziejną matką,bo karmię dziecko takim syfem

Jerzyczka, wzięłam czapkę co Wam pokazywałam i te bodziaki: http://pl.coccodrillo.eu/p/z_dlugim_...76740,v-129061

Hariett, nam też położna mówiła,że karmienie tylko do 11 m. ż., bo potem nie ma wartości...

Mojakaren, ja wyboru nie mam,bo u nas jest jedna położna Ale muszę w ogóle deklarację tu na wsi złożyć, bo póki co mam deklarację w Krakowie u mamy złożoną

Gratuluję udanych wizyt, rozpoczętych tygodni i ślicznych brzuszków!

Ja właśnie palę w piecu (pierwszy raz sama, haha!). Kupiłam ogórki kiszone, więc dzisiaj na obiad ogórkowa i naleśniki
też chciałam kliknąć to body, śliczne jest

Ja właśnie na obiad zjadłam kaszę gryczaną z gulaszem i ogora kiszonego mi do tego brakowało,ale nie chciało mi się do sklepu iść
Stary 2015-12-01, 12:50   #1788
Dotka90
Zakorzenienie

Ja nie przepadam za kiszonymi,jak już to właśnie w zupie.Do gulaszu uwielbiam, ale konserwowe. A gulasz bym zjadła
Stary 2015-12-01, 12:54   #1789
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka śliczny bodziak, i jak Ci poszło rozpalanie?

Jerzyczka narobiłaś mi ochoty na gulasz z ogórasem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 12:54   #1790
Casaa
Zakorzenienie

Niepozorna, jestes fit :O wzrost mamy ten sam

Kinga, jak dla mnie tez ten pierwszy zestaw

W biedro cottony beda od 7.12

Wreszcie przyszedl kuruer od hubiego, pozniej zrobie fotki i wrzuce tetra wydaje sie byc bardzo ok, a flanelka taka milutka A co do laktatora, to mozecie sie smiac ale ja myslalam, ze on mocniej zasysa chociaz z drugiej strony jak sutki sa poranione to to w zupelnosci wystarcza by przyprawic o bol :P

Ide dalej spac

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:54   #1791
uaoo
Zakorzenienie

no nie i nawet nie ma w smyku tych czapek co chciałam
nie mam pojęcia gdzie kupić.. tyle czasu, żeby szukać czapki :/

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-01, 12:54   #1792
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No to zapraszam bo właśnie się robi Kaszy gryczanej brak ale ogórków kiszonych pod dostatkiem

Dotka śliczny bodziak
Stary 2015-12-01, 12:57   #1793
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, dałam radę
Myślałam, że będzie gorzej A muszę jakoś sama ogarnąć, bo TŻ w piątek jedzie na wyjazd i wróci w sobotę, to w zimnie siedzieć nie będę
Poza tym zmieniliśmy system palenia i zamiast palić na wieczór, lepiej zapalić rano, bo w ciągu dnia jest wtedy ciepło, a w nocy jest normalna temperatura - 21/22 stopnie. Bo tak to jak TŻ palił na wieczór, to czasem po 25 stopni było, trzeba było otwierać wszelkie drzwi w domu żeby się to ciepło jakoś rozeszło, bo z kolei okno w sypialni jest za blisko łóżka i za bardzo wieje chłodem.

A że ja w dzień jestem teraz w domu,to lepiej jak ja palę, TŻ mi tylko drzewo przynosi wieczorem.
Stary 2015-12-01, 12:58   #1794
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Właśnie miasto kobiet na tvn style się zaczyna i mają być kobiety które karmią piersią duże dzieci - jedna nawet 7 letnie

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 12:58   #1795
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
no nie i nawet nie ma w smyku tych czapek co chciałam
nie mam pojęcia gdzie kupić.. tyle czasu, żeby szukać czapki :/
A w Coccodrillo patrzyłaś? Ja mam tą: http://pl.coccodrillo.eu/p/smerfetka...73394,v-112577 oglądałam na żywo,jest ciepła
Stary 2015-12-01, 12:59   #1796
MallaMi
Rozeznanie

o łał niepozorna ale ty zgrabniutka jesteś aż zazdroszczę

Kinga pierwszy zestaw kulek ładniejszy
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 13:00   #1797
Casaa
Zakorzenienie

Uaoo, zobacz do jasieczkowo.com oni tez dolaczyli do darmowej dostawy i sporo maja ubran, moze i czapka sie jakas znajdzie.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 13:02   #1798
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Właśnie miasto kobiet na tvn style się zaczyna i mają być kobiety które karmią piersią duże dzieci - jedna nawet 7 letnie
z całym szacunkiem dla matek karmiących (sama zamierzam takową być) ale w tym wieku
Stary 2015-12-01, 13:02   #1799
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie przepadam za kiszonymi,jak już to właśnie w zupie.Do gulaszu uwielbiam, ale konserwowe. A gulasz bym zjadła
Ja jestem totalnie uzależniona od kiszonych nieważne czy w ciąży nie, kocham
Cytat:
Dotka śliczny bodziak, i jak Ci poszło rozpalanie?

Jerzyczka narobiłaś mi ochoty na gulasz z ogórasem.
zapraszam do siebie
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Niepozorna, jestes fit :O wzrost mamy ten sam

Kinga, jak dla mnie tez ten pierwszy zestaw

W biedro cottony beda od 7.12

Wreszcie przyszedl kuruer od hubiego, pozniej zrobie fotki i wrzuce tetra wydaje sie byc bardzo ok, a flanelka taka milutka A co do laktatora, to mozecie sie smiac ale ja myslalam, ze on mocniej zasysa chociaz z drugiej strony jak sutki sa poranione to to w zupelnosci wystarcza by przyprawic o bol :P

Ide dalej spac

Wyslane z Lumia920.
Wstaw potem zdjęcia, do mnie Hubi jutro albo pojutrze pewnie zawita

Własnie zamówiłam męzowi prezent pod choinkę Umówilismy się, że w tym roku prezenty to bardziej upominki do 50 zł. Jak się robiło zimno, to chciał sobie zamówić czapkę z logo Chelsea (jego ukochany, przenajkochańszy klub), a ja Mu powiedziałam, że bez sensu i w ogóle bo już za stary jest na to Mój niecny plan mi się własnie przypomniał i w dzień darmowej dostawy zamówiłam Mu tę czapę będzie miał na rower czy do biegania myślę, że się ucieszy
Stary 2015-12-01, 13:03   #1800
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
A w Coccodrillo patrzyłaś? Ja mam tą: http://pl.coccodrillo.eu/p/smerfetka...73394,v-112577 oglądałam na żywo,jest ciepła
w Coccodrillo nie mają rozmiarów na córę

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Uaoo, zobacz do jasieczkowo.com oni tez dolaczyli do darmowej dostawy i sporo maja ubran, moze i czapka sie jakas znajdzie.
dziękuje, już patrze

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości