|
|
#1771 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
Nie znam się na ludziowych
|
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tym razem to będzie dla lekarzy pożądną wskazówką, że nie zbagatelizują, tylko gdzie iść, żeby zostać dobrze zbadanym? Ja też milion razy wracałam z nocnych dyżurów lekarskich z kwitkiem, z tekstem jak nie przejdzie to wrócić jutro. ![]() Nie wiem co Ci poradzić? Ten szpital dopiero w czwartek? A może tam na izbę przyjęć? Przecież z taką gorączką to chyba uzasadnione? Zapalenie jak byk, tylko czego?Cytat:
Już sprawdzam, thnx Wiesz, ten Paille jest na przykład bardzo ludziowy. No chyba, że zmienię perfumerię, bo jeszcze bym coś z Byredo potestowała, pasował mi Bal d'Afrique to i reszta ciekawi, chciałam coś z Dyptique. A Lulua nie ma ich. Oczywiście, że nie ma tak, żeby wszystko co chcę w jednej perf. ![]() Shiiizzzzzzz.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-26 o 22:29 |
||
|
|
|
#1773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Awaria termometru wykluczona - potwierdzone na dwóch, tylko znowu pieką mnie dlonie i stopy od środka ahahahaha ahaha
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi go, biedaczysko. Znam ten stan. W czwartek wybywam. Ale z Alzheimerem. Nie no poradzę sobie, mam swój wehikuł do ucieczek 2. Oł maaaaaaaaaan, to brzmi jak scenariusz z Dr House'a. Próbujesz szukać w internecie czy po prostu trwasz licząc, że minie? Naprawdę, boję się cokolwiek poradzić.
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi kiedyś wybiło do 40,2st i niczym nie dało się zbić w domu. w nocy mnie w koce zawinęli i zawieźli na izbę. przebadali (pamiętam usg), coś podali i jak coś zaczęło spadać odesłali do domu przyczyny nie stwierdzili tydzień później się okazało, że to pierwszy pms
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o żesz No ale to byłby w sumie dobry znak, że jednak nie zawsze zwiastuje stan zapalny Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-26 o 23:46 |
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad sinupret paszczy, to na rosspromo zanabyłam zestaw do konturowania: róż, rozświetlacz, bronzer... a później doczytałam, że ten mój bronzer, to tylko naturalny puder matujący Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-04-27 o 00:00 |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No prosz, czyli nic pewnego na tym świecie. 2.
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten? na chomiku widzę 1.35gb - 3,55pln trzeba wydać
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to już jutro bo lekko padam. Choć jeszcze herba gorąca ale monitor razi. Upsi będzie ciężko o takie z polskim lektorem dla Mami Ale poszukam. Myślę, że się znajdą. a jednak nie Wszyscy mają ten sam plik. Ewent english subtitles.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-27 o 00:34 |
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jazda!Rano 35,7 wieczór 39,2 noc 36.9 Nic nie czytam - tylko sobie podopowiadam scenariuszy, nacomito ![]() A co do twojego m., to przepraszam, tak jakoś obcesowo zareagowałam, niedelikatnie, ale dziś nie odpowiadam za siebie ![]() Cytat:
Na razie jak byk mam też pięęęękną opryszczkę, tipo drugie usta (po lewej) która jak wiadomo jest wirusem, a ja biorę antybiotyki które są tylko na bakterie A, do lekarza mam się udać po wybraniu prochów - czyli po długim week.
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli organizm walczy? Ty zbijasz gorączkę czymś, czy sama spada? 2. Luzik totalny, ze mną nie trzeba delikatnie. Nie widzę żadnego problemu 3. Właśnie dlatego bym nie czekała, aż się skończą antybiory, tzn wyjeść je trzeba i tak, bo to jakiś cykl czy co, ale iść do lekarza czym prędzej, w czwartek miałaś chyba do speca iść? Drogą eliminacji w końcu może zdiagnozują! "Ta oprycha" (wybacz, ale musiałąm) już może kolejnego lekarza naprowadzi na coś, zusamen do kupy z CRP. |
||
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wipfiles.net/i2mtninsklb9.html Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-04-27 o 00:58 |
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1787 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Pada
|
||||||
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam iść do gastro, kiedy pojawią się bóle, ale po zmianie diety na taką dla niedokwasoty - czyli kwaśne owoce, jogutr natur. , kiszonki, kwaskowe herbatki owocowe - przestal boleć, więc poczekam Na zgadywanki i eksperymenty lekarzy nie mam nerwów, po moich internistach i przeglądzie zakutych łbów w sspitalu - zapłacę, idąc do kogoś sensownego, ale po wyjeżdzie, bo Mazur z Guciem i Wojtkiem nie odpuszczę. ![]() Zresztą obok Pani Wiktorii jest ośrodek zdrowia, w Nidzicy też, nawet szpital więc spox
|
|
#1789 | ||
|
Panaroja
|
snad zimna dzień kolejny
![]() Cytat:
Cytat:
podwyższone CRP jest charakterystyczne dla zakażeń bakteryjnych, opryszczka wychodzi przy osłabieniu organizmu czyli w trakcie infekcji bakteryjnej . Opryszczka w tym wypadku jest kwiatkiem do kożucha - istota choroby nie ma z nią nic wspólnego .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Parabelka;59566926
antybiotyk zaczyna działać po 48 godzinach najwcześniej , wtedy dopiero można oczekiwać pierwszych niewielkich spadów temperatury . O zmianie leku można myśleć, jeżeli w ciągu 5 dni nie ma żadnej poprawy . Niestety , tak działa biologia , nic nie ma na "już" . podwyższone CRP jest charakterystyczne dla zakażeń bakteryjnych, opryszczka wychodzi przy osłabieniu organizmu czyli w trakcie infekcji bakteryjnej . Opryszczka w tym wypadku jest kwiatkiem do kożucha - istota choroby nie ma z nią nic wspólnego .[/QUOTE] Antybiotyk biorę - z pobytem w szpitalu (gorączka wystąpiła po 3 dobach), od zeszłej środy a wahania - takie skrajne temperatury MOGĄ znaczyć, że organizm walczy (gorączka) i się poddaje (spadek temperatury) - tak mi lekarz powiedział, ale ja mam takie spadki i wzloty powtarzające się w rytmie dobowym - i co to może być? Z tym CRP to fajnie, cieszę się, że w takim razie nie na próżno mnie trują! Co do kwiatków - zależało mi, żeby zrobić w szpitalu cytologię - w końcu na ginekologicznym leżałam "Nie mamy możliwości wykonania cytologii" - o, tyle usłyszałam.
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-04-27 o 13:39 |
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak mentalnie się łączyć w bólu, bo go rozumiem. Frustrację i rozczarowanie. Ale w takich sytuacjach aż mnie ręka swędzi coby smarować skargi. Co to ma znaczyć? To co mają możliwość wykonać na szpitalnym oddziale gin? Przepisanie antybiotyku? Przecież to jakieś kuriozum. Grrrrrrrr tylko mi wściekłość na nich powraca. |
||
|
|
|
#1792 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Kuriozum to jest cały system państwowej opieki zdrowotnej w Polsce
![]() W życiu nie zapomnę, jak po półrocznym wyczekiwaniu udałam się na wizytę do diabetologa. I o cokolwiek go w związku ze swoją chorobą nie spytałam, odpowiedź była ta sama: proszę się udać do specjalisty. To gdzie ja, kurna, niby poszłam?!
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla szatniarza też
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-04-27 o 12:57 |
||
|
|
|
#1794 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
w papiery mu fakt, nie zaglądałam - może powinnam była? ![]() Ale taki mamy mniej więcej państwowy poziom, zanim mi tę cukrzycę zdiagnozowali, też latałam z pół roku po lekarzach różnych specjalności - i żaden nie wpadł, żeby mnie np. na badania krwi wysłać bo po co? A objawy miałam, co teraz już wiem, podręcznikowe. I do lekarzy biegałam nie gdzieś w Psiej Wólce tylko uwaga - w centrum Warszawy
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chłopa w wielkiej owszem badali, ale przeoczyli alarmujące wyniki i później fałszowali dokumentację, bo się bali że ich pozwie. więc to może działa proporcjonalnie odwrotnie do wielkości miasta...
|
|
|
|
|
#1796 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ale ja nie mam jak co i rusz brać urlopu, żeby np.po swojej wsi po lekarzach biegać, w Warszawie mogę przed pracą albo po.... a do rodzinnego/ POZ chodzę też w Warszawie, z ww względu. Jakoś egoistycznie wolę się zapisać telefonicznie o dowolnej porze dnia niż wstawać i się ustawiać w kolejce od 5.00, żeby się do lekarza zapisać, następnie brać kolejny wolny dzień specjalnie na tę wizytę. Co nie zmienia faktu, ze POZ w Warszawie nigdy mi sam z siebie badań krwi nie zlecił, chyba, ze się sama upomniałam. Jessooo, jak jeszcze jeden dzień przeżyję bez jedzenia to cud boski nastąpi...!
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nam się współpraca układa i po przeprowadzce na stare śmieci nie zmieniłam na kogoś bliżej. Ani lekarza ani chłopa ![]() No ja z robotą trafiłam, bo nawet jak wypłata wyparuje, to mnie kuchnia dokarmi ![]() No i większość codziennych zakupów spożywczych pokrywają mi napiwki ![]() Dziś w końcu jakiś wolny luźny dzień i 3 pary butów kupiłam. Jeszcze jakieś do chodzenia by mi się przydały
|
|
|
|
|
#1798 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
wiem, bo dawno dawno temu sama w hotelu pracowałam pochwal się obuwiem ![]() U mnie niestety jest ten minus, ze wypłata ledwo starcza na pokrycie rachunków a jak wypadnie jakiś nieplanowany wydatek, to jest gorzej niż cienko. W kwietniu mi nie starczyło na miesięczny, rano już zarobiłam jeden mandat, z powrotem pewnie będzie drugi, w portfelu mam 16 groszy a wypłata - jak dobrze pójdzie - będzie w piątek. Wczoraj na cały dzień zjadłam jedną drożdżówkę, dziś od rana tylko kawę wypiłam. I tak, oczywiście, ze szukam pracy, tylko jakoś jak dotąd, bez efektów.
|
|
#1799 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytologia jest badaniem z profilu ambulatoryjnego , badaniem profilaktycznym , przesiewowym , zlecanym przez gina prowadzącego stale pacjentkę . Takie jest zadanie opieki ambulatoryjnej , szpital leczy stany , których nie można diagnozować i leczyć w ambulatorium . Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie, NIE przyjmuję tego do wiadomości. Skoro byłam w szpitalu na oddziale ginekologicznym i mam 40 coś tam lat, to takie badanie ma sens, prawda? Obok mnie leżały panie po i przed usunięciem rożnych części układu rodnego z powodu zagrożenia bądź istnienia komórek rakowych. Babki w moim wieku, młodsze też. Bilans rozwojowy jest procesem i wymaga szerokiego wglądu w wizyty, wyniki, potrzeba wywiadu itede - a cytologia to badanie jednorazowe, którego wynik MOŻE być czerwonym światłem - inaczej nie byłoby programu dla pań po 40stce w Centrum Onkologii, gdzie jakoś robi (robiło się?) się cyto i żadnego lekarza prowadzącego do tego nie potrzebują Nie, no nie dam sobie wmówić, że cytologia w szpitalu nie jest możliwa - bo jeżeli tak jest, to mam w d. taki szpital razem z jego "procedurami", stwierdzeniami "nie ma prawa boleć" i faszerowaniem lekami bez diagnozy bo przecież "powinno pomóc i będzie w porządku", bo to znaczy, że dla lekarza pacjent to przypadek a nie człowiek. A może mam się cieszyć, że zrobili mi podstawowe badania ambulatoryjne? ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Ja np nie mam swojego gina - próbowałam paru i nie mam zaufania. Między innymi dlatego, że nie zlecają badań. Szukam dalej - ale oczywiście prywatnie ![]() I jeszcze - pozwólcie, że do końca wyleję swoje żale, pacjenta nie powinno w ogóle obchodzić, jakie są wewnętrzne przepisy służby zdrowia - jeśli już trafił do szpitala, to szpital powinien mu zapewnić możliwość wyzdrowienia, a nie odsyłać nie wiadomo gdzie, bo skoro do szpitala człowiek trafił, to oznacza, że lekarz prowadzący okazał się niewystarczający - nie mówię, że zły - tylko potrzebna jest opieka intensywniejsza, ratunek i nie ma siły na stanie po numerek, czekanie nie wiadomo ile na wizytę u specjalisty i inne atrakcje. ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Jeszcze jedno - wierzę, że są lekarze prawdziwi, uwięzieni w tym systemie, że jest im trudno, szlag ich trafia, nie chcę nikogo krzywdzić... Ale niech mi nikt nie wmawia, że tak już jest, że to słuszne itede - jeśli w tym szpitalu jest laboratorium, albo zlecają badania, to czy nie jest sensowne wykonanie nawet płatnej cytologii na życzenie, skoro już i tak się do baby do środka zagląda?
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-04-28 o 00:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

No kkkkkkkkkkkkk!
Mam nadzieję, że tym razem to będzie dla lekarzy pożądną wskazówką, że nie zbagatelizują, tylko gdzie iść, żeby zostać dobrze zbadanym? Ja też milion razy wracałam z nocnych dyżurów lekarskich z kwitkiem, z tekstem jak nie przejdzie to wrócić jutro.
Przecież z taką gorączką to chyba uzasadnione? Zapalenie jak byk, tylko czego?

Trzymajcie mnie.
Nie no poradzę sobie, mam swój wehikuł do ucieczek

bo tak sobie wmówiłam, że mi to pachnie. I nadal nie wymyśliłam co jeszcze zamówić z Lulua w próbkach. Weny brak

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)