![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Natalia, nie wiem, czy Ci pomogę, bo ostatnie usg miałam 1,5 tyg temu i wtedy byłam w 7w4d (wg usg)i mój Bąbel miał 1,32 cm.
Pamiętaj, że każda ciąża jest inna i u mnie w 6 tygodniu był tylko 16mm pęcherzyk, a większość dziewczyn widziała już bijące serduszka. Co mówi lekarz o wielkości? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za informacje.W sumie widze że chyba nie jest źle.Lekarz który wczoraj robił usg nic mi nie powiedzial na temat wielkosci dziecka,ale dzisiaj zapytam tego prowadzącego ciążę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
|
Natalia nie nakręcaj sie sama nie potrzebnie ! Tez plamilam w 1 ciąży i w tej jeden dzien a jest wszystko ok
Najgorzej co mozesz zrobic to wertować neta ! Moja koleżanka w ten sposób stwierdziła wodogłowie u dziecka !!!! A ja autyzm bo pasowało układnie autek w rządku patrzenie na pralkę i niechęć do tulenia ! Dodam ze nie ma dziecko zadnych zaburzeń ![]() Ale co obie sie nastresowalysmy to nasze |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak czytam opinie w Internecie to większość przyszłych mam chodzi do ginekologa prywatnie, wy też? Naczytalam się jak to na nfz jest tragicznie, a moja ginekolog jest bardzo profesjonalna, poświęca mi tyle czasu ile potrzebuję, zawsze pokaże mi na monitorze maluszka, nie musiałam się prosić o żadne badania, tylko wczoraj musiałam czekać 1,5 godziny ale było warto. Jakie wy macie odczucia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę prywatnie, nigdy nie byłam u ginekologa na NFZ (ani u dentysty
![]() ![]() Gdyby mi ktoś polecił świetnego lekarza na NFZ,bto też na pewno bym poszła. W końcu po co niepotrzebnie wydawać kasę. U mnie wizyta to 150 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1777 |
Rozeznanie
|
W 7 tc moj dzidzius mial 0.6cm, co pasowało 6 tc i wszystko było w porządku
![]() Jak się denerwujesz to zapytaj lekarza, ale nie dosszukuj sie niczego w necie.. tam zawsze wychodzi wszystko co naajgorsze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1778 |
Konto usunięte
|
U mnie w 7tc było 0.74cm, a w 9t5dc już 2.71cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
Laseczki gratuluje udanych wizyt, serduszek i zdrowych maleństw
![]() Moja Pani ginekolog nie ma usg u siebie w pokoju, taka polityka luxmedu, i czekam do usg prenatalnego, żeby zobaczyć fasolkę. Naprawdę chciałabym już poniedziałek!!!! Zazdroszczę Wam że tak często widzicie swoje maleństwa. Ja też jestem mega zmęczona, ciągle bym spała, ale...nie zapeszając od 2 dni nie mam mdłości ;-) tylko teraz od upałów zawroty głowy haha ![]() Dziś mam wizytę u gina, w sobotę - ortopeda z tymi moimi plecami, w poniedziałek usg a potem endokrynolog (już zbiłam TSHa a znów podskoczyło...).
#1780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Rozeznanie
|
Niestety jakk do tej pory ja widzialam moją fasolkę tylko raz, ale. Juz Jutro mamy wizyte i zobaczymy malluszka
![]() Taki prezent dla przyszlego taty na dziien taty ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1782 |
Zadomowienie
|
camilla21 no my też tylko raz, bo za 1 razem był tylko pęcherzyk, a za drugim zarodek z serduszkiem i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć czy wszystko jest ok! Trzymam kciuki za jutro!!
![]() Ja chodzę prywatnie. Mam pakiet w Luxmedzie z pracy i tam wykonuje wszystkie badania. Gdy mieszkałam jeszcze w innym mieście chodziłam na nfz i mam fatalne wspomnienia.
#1783 |
Zakorzenienie
|
Też mam pakiet w luxmed z pracy, ale ginekolodzy tam pracujący są fatalni.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1784 |
Raczkowanie
|
Dzięki za komentarze, juz zostawiłam w spokoju te rzeczy na necie.
ja po wizytach na NFZ stwierdziłam że jeśli ma być dobrze to muszę chodzić prywatnie do mojego lekarza. To też kwestia że do niego mam zaufanie,a do tamtej reszty, po niektórych doswiadczeniach,niestety już nie. Jeśli macie fajnego lekarza na NFZ to zazdroszczę.Jeśli ja bym miała takie szczęście, to pewnie bym się cieszyła że nie muszę wydawać kasy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Ja się przeprowadziłam 460 km, dosłownie na 2 koniec Polski. Nie znałam nikogo, kto mógłby mi lekarzy polecić. Sugerowałam się jedynie opiniami w internecie. A moja Pani doktor jest sympatyczna, ogarnięta, jak czegoś nie wiedziała, to odsyłała do specjalistów. Na razie mam zaufanie, ale jeśli coś byłoby nie tak "odpukać" to mam takiego znanego gina w obwodzie, ale strasznie drogi jest i na badania wysyła do "zaprzyjaźnionych klinik". Jeśli ciąża jest bezproblemowa, to chyba nie ma sensu.
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
Natalia, ja w 6t2d miałam tylko pęcherzyk a w 8t zarodek miał 9,5mm lekarz powiedział że jest w porządku więc myślę że tak jest i mam nadzieje że pięknie rośnie
![]() Ja chodzę na NFZ i nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę prywatnie do gin do dentysty tez za poród płaciłam za wszystkk płace wrrr za lepsze szczepionki za badanie bioderek które trzeba zrobic chyba w ciagu 8 tyg pierwszych a termin był za pol roku
Szkoda gadac ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ha największy hit szczepilam młodego na ospę ( ze wzg ze ja nie miałam ospy a jestem w ciąży ) i to sa dwie szczepionki jedna dwa mc przerwy o druga i co mi pani pow ? Ze oni nie maja terminu przez najbliższe 3 tyg zeby zaszczepić na druga dawkę no poprostu jutro tam jade zrobic taka awanture |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że najtrudniej jest dojść ze sobą do ładu po takiej wizycie - ale z tego, co mówiła moja lekarka - krwawienia i plamienia zdarzają się często, więcej jest jednak dobrych scenariuszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz prowadzę ciążę prywatnie - mam cały czas kontakt - czy to mailowy, czy telefoniczny. Lekarka ma zdrowe podejście, nie straszy, sporo tłumaczy. Jestem spokojna.
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
Heej
Dziewczyny czy wam zaczynają się robić już brzuszki ? Bo ja już mam wystający i to nie od jedzenia bo rano też odstaje. Wieczorem za to mam już niezły będęn. Jestem drobna bardzo to może dlatego już widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Ja szczupła nie jestem, ale brzuch mam inny niż do tej pory - twardszy i bardziej napięty. Wydaje mi się, że go zaczyna być widać.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1794 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i do tych oczekujacych zycze, zeby wszystko bylo w porzadku! Nic nie pisalam, bo wylaczyli mi internet, mimo, ze zaplacony, ale juz wszystko wyjasnione i jestem! Ja na szczescie w nocy sie nie budze, spie jak zabita, ale rano z 4 minuty robie siku, duza ilosc haha 😂
Co do lekarza na nfz to chodze fo wszystkich na nfz i jestem zadowolona. A szczegolnie z gina, tylko wkurza mnie to, ze idac na usg ze skierowaniem musze czekac na wizyte u gina, zeby dostac zdjecie z usg ![]() Jestem codziennie taka zmeczona i nigdzie nie wychodze oprocz spacerow i badan. A co do jedzenia to juz nie wspomne... Ciezko mi cokolwiek zjesc. Ciagle jem tylko owoce bo nic innego mi nie wchodzi. No i wielkie zachcianki na slodycze ![]() ![]()
#1795 |
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny jak ja sie dzis fatalnie czuje !! Zaczęłam cw to przerwałam bo mi słabło ogólnie jestem taaaka słaba dzisiaj !
Poszłam bym spac najchętniej a tu dzis pilnik rodzinny w przedszkolu |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1797 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Byłam wczoraj prywatnie u gina.Generalnie jest dobrze. Serce dziecka bije lepiej niz tydzien temu (ale tydzien temu lekarz mi nie powiedział że jest za słabo czy cos,może żeby mnie nie denerwować).Powiedział że krwawienie mogło być spowodowane tym,że pękło jakieś naczynie krwionośne. W kazdym razie mam brac duphaston, tylko modyfikujemy co tydzien dawki. Okazało się że lekarz u ktorego bylam po tym krwawieniu, zle zmierzyl dziecko i ma zamiast 1,7cm jest 1,13cm.No i zamiast 8t 5d z daty ostatniej miesiaczki ma tak według pomiarów 7t 2d. Mam się w każdym razie tym nie martwić, chociaż jakoś sie niepokoję że jest takie małe. Podobno to dopiero poźniej ma znaczenie,teraz nie. TŻ ze mną był i lekarz mu pokazał wszystko, pogratulował, zupełnie inne podejście bo we wtorek tamten lekarz go wyrzucił z gabinetu...biedny czekał zestresowany na korytarzu a jak wyszłam to jego mina była jakby czekał na wyrok...bez komentarza.No ale to tylko lekarz od skierowan, wiec co ja moge wymagać...nawet dziecka dobrze nie zmierzył. Dzis pojechałam zrobić wszystkie potrzebne badania. Pobrali mi 5 fiolek krwi, myślałam że padnę ![]() Wiecie co, postanowiłam wyluzowac i sie pozytywnie nastawić.Widzę że jestem w dobrych rękach i lekarzowi zależy żeby wszystko było dobrze.Mimo że mieliśmy z TŻ kiepskie wyniki (ja np.prolaktyny a on testosteronu) to sie nam udało więc dziecko było nam poprostu pisane teraz. Musi być dobrze ![]() Edytowane przez NataliaMB Czas edycji: 2016-06-23 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
Z tym sikaniem to mam tak samo. Rano chyba z litr idzie. Jest plus tej sytuacji - zawsze miałam problem z szybkim wstawaniem rano, a teraz po prostu muszę
![]() Co do badań - pierwsze słyszę żeby faceta wyrzucić z gabinetu ![]() ![]() Tyle tej krwi wam pobierają - o mamma mia, o które badania chodzi? Ja idę w poniedziałek. Nie mam nic do pobrań krwi, jestem honorowym dawcą, ale na czczo to makabra, zaraz słabnę ![]() Dziś nie dość że upał to jeszcze ciśnienie spada - dlatego się pewnie czujemy tak ... zdechło ![]() ![]()
#1800 |
Raczkowanie
|
furjatka ja robilam te pierwsze badania przed 10 tyg. Tam jest chyba rozyczka,toksoplazmoza, hiv, kiła, no nie wiem co jeszcze.Też byłam na czczo i polozna ktora brala mi krew patrzyla czy nie padnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.