![]() |
#1771 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
Napewno Cię e nie pocieszę bo ja mam 25lat i dalej problem z pryszczami ![]() ![]() Ale... nie jest tak źle, te 11 lat temu nie było takich stronek jak ta i nie było możliwości radzić sie innych co i jak można działać. Ja napewno zamniast Benzacne polecam Brewoxyl może i jest dwa razy droższy ale i sto razy wydajniejszy. Ma konsystencję kremu i nie wysusza tak skóry, można uzywac pod podkład. Poszłam za radami Wizazystek z tego forum i zrobiłam sobie tonik z nafty kosmetycznej petroleum i olejku pichtowego, który wspaniale oczyszcza cerę i daję super gładziutki efekt a co najważniejsze moja cera nie świci sie przez cały dzień nawet po nałożeniu fluidu i stosowany raz dziennie nie wysusza skóry. Po raz kolejny wspomnę o papce Jaddwigi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbys przeczytała całe forum i inne wątki, to wiedziałabys, że masz skórę odwodnioną na wiór i powinnas w tej chwili odtsawić wszelkie przeciwstrądzikowe kosmetyki i zając się regeneracją i nawilżeniem skóry. Zaraz będzie zima i stan skóry będzie jeszcze gorszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Przyczajenie
|
Twarz nawilżam cały czas, więc z tym problemu nie ma.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Przyczajenie
|
Posamruj sudocremem wypryski na noc , mi pomogło. Nie wiem jak tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
A ja ostatnio odkryłam do mycia twarzy zwykłe, szare mydło- REWELACJA. Nie poznaje swojej skóry. Jestem tak zadowolona, że musiałam o tym napisać
![]() Następnie na oczyszczoną już skórę nakładam co 2 dni kapsułkę A+E albo zwykły krem na noc. Już nie pamiętam kiedy byłabym tak zadowolona patrząc rano w lustro. Przez lata walki ze trądzikiem odkryłam, że nie wolno doprowadzać do przesuszenia. Wszystkie maści, alkoholowe toniki i podrażniające żele do mycia tylko pogarszają stan skóry. Najważniejsze jest dobre oczyszczenie i na to same witaminki ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1777 |
Przyczajenie
|
Jestem nowa ale mam chyba ten sam problem co wszyscy..:P
z bokami policzków się juz uporałam z kremem<kermuren10> ale moje policzki i czoło to istny koszmar..:P pmużciee.. ![]() aa..::P i mam uczulenie na aloess.. ![]() ostatni wyskoczyły mi 2 ropne na policzku i bolały jak chplera.. ![]() pomuszcie mi bo nie wiem co robić.. ![]() cynamon jest świetny.. lecz tylko 3 minuty wytrzymałam..:P Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-11-18 o 16:39 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 |
Przyczajenie
|
ajj.:P robiłam doświadczenie z drożdżami nie dam rady bo śmierdzi... fuu.!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Przyczajenie
|
jeju na plastyce malowaliśmy się po twarzach.. i masakraaa..!!!
stado nowych..!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Konto usunięte
|
Wczoraj kupiłam maść cynkową 10 % i zapowiada się naprawdę dobrze, tylko bardzo gęsta, ale to akurat można stwierdzić po składzie. Niektóre pryszcze zniknęły, reszta stała się o wiele mniejsza. Do tego niedługo pójdę do znajomej kosmetyczki na oczyszczanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Przyczajenie
|
ja tez byłam na oczyszczeniu pare razy na początku to coś daje ale potem miałam z powrotem wysyp alee.. to chyba bo mam taką skure.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej koleżance ostatnio lekarka pierwszego kontaktu przepisała też jakąś maść ze sterydem na buzie na kila drobnych ktropek, które jej się zrobiły bo wyjeździe do "buszu" i udało mi się ją ostrzec w ostatnim momencie bo już miała cale czoło czerwone ;] Życzę powodzenia ps. Ja także zatrądzikowana mimo 20 na karku choć ostatnio po serii Ziaja Pro jest dużo lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Przyczajenie
|
Cześć ja tez mam problem z trądzikiem leczę sie od gimnazjum a mam 20 lat.
Przeszłam juz chyba wszystko ale jeżeli mowa o leczeniu to musicie pamiętać ze trądzik dla wielu jest trudny do wyleczenia. Często leczenie trwa latami i najlepiej jest prowadzić leczenie zewnętrzne i wewnętrzne tzn. odpowiednie leki i oczyszczanie cery. Przy mocnym trądziku najlepiej jest chodzić na zabiegi złuszczania kwasem u kosmetyczki. Warto jest stosować maseczki domowe bo są to specyfiki naturalne, które posiadaj wiele cennych składników. Należy pamiętać również o dokładnym oczyszczaniu cery, stosowaniu odpowiednich kosmetyków dla cery trądzikowej. Krem najlepiej jest dobrać wspólnie z dermatologiem. A przede wszystkim trzeba być wytrwałym i cierpliwym. Znam to na swoim przykładzie. Tak na marginesie to ważne jest tez to co jemy wiec osoby jedzące białe pieczywo powinny przerzucić sie na pieczywo pełnoziarniste. A najlepiej to przy trądziku nie jeść pieczywa. I maseczka z cebuli, którą tu tak polecacie jest naprawdę dobra sama ją stosuje i polecam każdemu bo daje niezwykłe efekty Pozdrawiam i życzę udanego leczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja przyrzadzic a co powiecie o szarym mydle lepsze w kostce czy w plynie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
Nie znam się na szarym mydle, ale tak ogólnie jeśli chodzi o mycie problemowej buzi to najlepiej użwyać jakiegoś łagodnego żelu, który przede wszystkim nie wysusza. NIestety większość żeli typowych dla cery tłustej i trądzikowej za bardzo wysusza i mimo, że na początku wydają się być bardzo dobre to po kilku tygodniach może się zdarzyć, że bardziej szkodzą. Oczyszczanie lepiej zostawić innym kosmetykom a do mycia wybrać coś bardziej neutralnego. Polecam kwc, tam można poczytać opinie i dobrać coś odpowiedniego, spełniającego twoje oczekiwania nie próbując 20 kosmetyku z kolei, tylko po to żeby kolejny raz trafić na bubel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
Ja mam kilka rad dotyczących trądziku.
Po pierwsze nie zapominajcie pić 8 szklanek wody w ciągu dnia. Po drugie odstawcie czekoladę, cukier oraz chipsy. Po trzecie, stosujcie 2 razy w tygodniu, ale tylko wieczorami, delikatny peeling do twarzy. Po peelingu można zastosować maseczkę do cery tłustej. Na sam koniec duża ilość kremu nawilżającego. Nie stosujcie produktów, które bazują się na alkoholu. Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was dziewczyny
![]() Studiuję Dermatologię już 3 rok chciałam wam poradzić parę rzeczy.Byłam na różnych forach na których dziewczyny mają problemy z "pryszczami". Dużo czytałam na tym forum i przeczytałam wszystkie posty w niektórych były straszne bzdury a w nie których super sprawy. Jedna dziewczyna napisała że najlepszym sposobem jest wyciskanie pryszczy. NIE wyciskajcie ich same może robić to tylko kosmetyczka. Kiedy próbujecie na siłę usunąć zmiany trądzikowe poprzez wyciśnięcie, powstają kolejne niedoskonałości.Powstają dlatego iż gdy naciskamy na gruczoł łojowy wraz z zawartością bakteryjną może ulec pęknięciu i zamiast w postaci ropnej wydostać się na zewnątrz cała wydzielina zostaje w środku i wylewa się na tkanki lezące tuż obok co powoduje stan zapalny i czerwienienie się a następnie zostają blizny. Następna rzecz która mnie zaniepokoiła jedna dziewczyna napisała parę sposobów domowych na pryszcze Dziewczyny nie stosujcie ich one tylko wysuszają cerę i nie dość że wysuszają to jeszcze powodują więcej niedoskonałości. Z mądrych rzeczy w zasadzie jest tylko jedna gdyż na tym forum przeczytałam więcej tego co mnie oburzyło.Tą mądrą rzeczą jest sudokrem jest dobry na wypryski i zaczerwienienia polecam go kosztuje niecałe 5 zł a efekty są bardzo duże.Jedyny dobry przepis na pryszcze domowej roboty Składniki: 1 stołowa łyżka miodu jedno białko jajka Sposób przyrządzenia: łyżkę miodu i białko jajka zmiksować bardzo porządnie aby po przechyleniu naczynia w którym znajdowała się nasza mikstura ![]() UWAGA !!! uważajcie aby piana nie dotykała waszych włosów bo wybiela Jest jeszcze sposób każdy może pomyśleć ze jest banalny i na pewno nie działa ale ja wiem że działa.Mogę się założyć że każdy z was ma w domu pastę do zębów ( najlepiej miętowa z mikrogranulkami)po kąpieli na wilkotną twarz punktowo w miejscach wyprysków lub zaczerwień wmasujcię trochę pasty i zostawcie ją na całą noc na poczatku piecze ale po 5 - 10 minut przestaje ( w czasie pieczenia nie myślcie o tym że was to piecze pomyślcie o czymś innym ) rano spłuczcie i zauważycie zmiany. Za pare dni podam wam tużne maście żele i kremy na trądzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1790 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie satusfakcjonują nas "luźne przemyslenia" - prosimy o propozycje kuracji, ewentualnei podając źródło skąd zostały zaczerpnięte. Co do Sudocermu - kwestia indywidualna, mnie np. Sudocrem nei pomagał ani na pryszcze (kiedy jeszcze się z nimi zmagałam lata temu) ani nawet na podrazneinei po depilacji. Cytat:
Cytat:
I co to w ogóle za rada: "nie myśl, o tym, ż epiecze, myśl o czymś innym". prosze Cię, gdybym usłyszała coś takeigo od lekarza, to klapnęłabym drzwiami i tyle by mnei widział. I taka prywatna uwaga - tego ucza was na dermatologii? Smarowania pryszczy pasta do zebów? To ja już wiem skąd tu tyle zrozpaczonych osób, chodzacych od lekarza do lekarza i opisujących na forum durne kuracje, którzy ci "uczeni w piśmie" im zapisują. ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-25 o 14:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo ja też jestem ciekawa co na wizażu może oburzyć. Nie chcę się wymądrzać, bo mi do studiowania dermatologii bardzo daleko, ale nie sądzę, żeby tylko jedna rzecz była godna zaakceptowania. A czytałaś Biochemię kosmetyczną? Czy mówisz tylko i wyłącznie o tym wątku? Przyznam, ze o problemie trądziku i prawidłowej pielęgnacji dowiedziałam się tu, a nie u lekarzy dermatologów. Myślę, ze na wizażu jest nawet moda na stosowanie filtrów, uzywanie łagodnych kosmetyków (kolejny plus dla wizażu za zachęcenie mnie do analizowania składów ![]() Ale chętnie posłucham twoich propozycji na temat kosmetyków. Nie chciałam tu nikogo urazić, ale mam po prostu inne zdanie na temat forum. Mam nadzieję, ze po wnikliwszej lekturze takze zmienisz zdanie. L_V całkowicie się z Tobą zgadzam.
I nic we mnie i nic koło mnie Kiedy się dziwić przestanę Kiedy się dziwić przestanę Będzie po mnie. Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu. Edytowane przez martuska888 Czas edycji: 2008-11-25 o 14:43 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Rozeznanie
|
Poza tym, co napisała L_V dodam, że sudocrem może zapychać (powodować zaskórniki zamkniete). Pasta do zębów zwykle zawiera fluor który tez może szkodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Wtajemniczenie
|
Nawet mi nie piszcie o paście do zębów. Owszem, jak się nałoży na małą pojedynczą krostkę może ją ładnie zagoić. Ale zależy jaka pasta. Raz nabawiłam się przez pastę okropnych czerwonych placków- po prostu WYPALIŁA mi skórę! Nie mogłam wyjść z domu, bo żaden podkład tego nie zakrywał. Naprawdę, pasty używam tylko w wyjątkowych sytuacjach- jak jest jakaś mała krostka, już podsuszona... Ale to naprawdę bardzo rzadko. Pasta przecież zawiera dużo innych chemikaliów-i dawać to na twarz? Są skuteczniejsze maści.
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
U mnie pasta o tyle sobie nie radzi że rano odczepiając ją chcąc czy nie chcąc zrywam sobie kawałek skóry
![]() Ale ostatnio postanowiłam wprowadzić w życie trochę z tych domowych sposobów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, i to Ci poradziła osoba, która studiuje dermatologię. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Zadomowienie
|
zgadzam się...pasta do żebów jest bardzo mało skuteczna! ja osobiście także przeżyłam traumę "po pastową" tzn. (podobnie do koleżanki Wiażanki ;P) nałożyłam sobie pastę w trzech miejscach i rano po zmyciu tego zaczęłam płakać,ponieważ w dwóch miejscach były wielkie czerwone plamy a w trzecim całkowicie wypalona skóra !!! poratował mnie wtedy tribiotyk (po dwóch dniach była znaczna poprawa) ale byłam kompletnie przerażona
![]() ![]() no a jak już się rozpisałam to opiszę mój sposób na cerę,poniewąz (odpukać !) jest wszystko bardzo dobrze. a więc: twarz myję szarym mydłem,jeżeli gdzieś wychodzę to podkład antybakteryjny Nuno i korektor jak coś,a jeśli nie to krem ultra nawilżający AA,no czasem tormentiol (przydatne też jest przemywanie borasolem) i sudokrem (a i miałam jedną bliznę to fatnastycznie poradził sobie z nią cepan ale poprawę zobaczyłam dopiero po miesiącu..) a na noc podobnie tylko zamiast AA używam Ziajki dla dzieci (niebieskiej) ![]() no tak więc trzymam kciuki za Was i pamiętać mi o nawilżaniu !! xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
ja pasty uzywałam jak mi wyskoczyła tzw zima, czyli opryszczka. Fajnie zasuszało, ale wyglądałam trochę śmiesznie w szkole, jak chodziłam z takim białym strupkiem, bo próby oderwania tego nie wchodziły w rachubę, dopiero jak sama odpadła co powiem że dlugo nie trwało
![]() ![]() A jak jestem przeziębiona i coś mnie piecze np. ostatnio w kąciku i czułam że mi "wyskoczy" nazajutrz to smarowałam to miejsce wacikiem nasączonym spirytusem, kilka razy dziennie i nic nie wyskoczyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Przyczajenie
|
![]()
Pewnie ktoś o tym pisał, ale nie mam czasu dziś by wszystkiego przeczytać!
Ja z trądziekiem mam problem dopiero 2 lata. Najpierw to zaniedbałem ehh: potem był jakiś pierwszy lek, jakiś shit nic nie dawał Potem mama robiła mi cUś co sie nazywało Bisholin czy tak dalej. Nie jestem pewny, ale troche pomagało, lecz wkuzrało mnie bo przez ten lek czesto tworezyła mi się ropa. Potem spróbowałem domowych sposobów i to tych najgorszych - leczenie moczem. i to rzeczywiście pomagało (o dziwo) ale było bardzo trudne do wykonanaia xD Następnie poszedłem do Dermatologa i to ponoć najlepszego made in Lodz! Akurat uczyła studentów, chwile mi sie tam twarzy przyglądali, po czym powiedziała, że nie można mnie leczyc antybiotykami, bo to nie da skutku! Byłem tego samego zdania, ponieważ nie zamierzam ich brać, bo gdy je sie odstawia problem wraca podwójnie! Po minucie wypisała mi recepte na bardzo dobrze sprawujący się Benzacne i na DWA ANTYBIOTYKI. Gdybym wtedy wiedział że to są antybiotyki, to bym się nieźle wkurzył. Jeszcze zaproponowała leczenie pigułami (300żł), ale do tego muszę jeszcze zrobić badania i zastanowić się czy się tego podjąć! Tak czy inaczej jestem teraz na tym etapie- czyli używam Benzacne, trzymam jakąś tam dietę (oprócz białego pieczywa i soli) i zaczynam coraz to nowsze sposoby. Co jeszcze mogę poradzić to to, żeby absolutnie nie dotykać swoich zaskórników, na tyle ile to możliwe. Szczególnie nie darmosić ich (np. w szkole) Jak widzicie moją sytuację? I czy ten dermatolog zasługuje na ******* Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-28 o 08:48 Powód: rażące słownictwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Rozeznanie
|
A jakie to 2 antybiotyki Ci przepisała początkowo nie chcąc przepisywać żadnego? Może nazwy jakieś, co? Może chodziło jej o doustne a dostałeś miejscowo tudzież odwrotnie?
To za 300 złotych to pewnie jakiś retinoid czyli raczej stosuje się jak jest bardzo źle, albo jak inne rzeczy nie dają efektu. Skuteczne ale u jakiegoś tam procenta populacji występują nieciekawe efekty uboczne - jakie, to już się we własnym zakresie będziesz musiał dowiedzieć przed rozpoczęciem leczenia. Nie wiem jak z ostatnim twoim pytaniem, ale z tego co zauważyłam, na tym forum nie wyrażamy się w ten sposób. To nie jest forum Polonii Bytom lub Arki Gdynia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Przyczajenie
|
w mleczku dardia które używa moja siostra jest mocznik, a on ma dobre działanie na skórę..z tego co wiem działa regenerująco i świetnie nawilża. do tego można używać skinoren ..przynajmniej ja używam i mi pomógł na pryszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.