|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pokój jak z bajki
Pokoje hinduskie są bardzo podobne do arabskich a te do haremów sułtańskich. Pooglądaj wątek styl indyjski: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50195
Także zajżyj na stronę mebli marokańskich: http://www.justmorocco.com/pd_andalus.cfm# A od siebie dodam, że charakterystyką haremów są salony z dużą ilością kanap do siedzenia wokół małych stolików, czyli taki biesiadno wypoczynkowy styl życia; kilka zdjęć:
#1802 |
Raczkowanie
|
W takim pokoju muszą być też ogrody, czyli wielkie kwiaty...
#1803 |
Raczkowanie
|
I dodatki jak lampa Alladyna; tylko przy takiej zastawie wolno przyjmować gości! Więcej zdjęć nie chcę wklejać bo nie jestem pewna czy się nie powtórzą z wątku indyjskiego.
#1804 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pokój o "wielu twarzach"...
Zdecydowałam sie dokupić takie rzeczy do moich olchowych mebli. Na zdjęciu ta moskitiera nie wygląda za fajnie, ale chciałabym coś w stylu tego jak jest zrobione na tych zdjęciach które pierwsze dawałam.
Do tych dodatków fajnie by wyglądały takie sosnowe meble robione na takie stare, żeby stworzyć styl retro, ale nie mam możliwości kupić nowych mebli ![]() ![]() Może teraz łatwiej wam pójdzie wymyślanie koloru, co? Do tego musiałoby być chyba coś delikatnego... EDIT: Zapomniałam zapytać, nie wiecie gdzie mogę kupić fotel z ostatniego zdjęcia? Wiem, że w Ikie jest podobny, ale niestety tylko PODOBNY i ten Ike'owski już mi się nie podoba...
![]() |
#1805 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze pomysły, jak odmienić mój pokój. :)
Hej, tak to są drzwi od garderoby.
![]() Podoba mi się pomysł z czekoladowym skosem, a resztą ecru, ale czy skos nie będzie trochę za ciemny? Chociaż pomysł pomarańczowo czerwonego z pozostałymi ścianami morelowymi też mi odpowiada. Zastanawiałam się nad wzorem i jakby wyglądał na tej ścianie mędzy drzwiami od pokoju a garderoby? Dodatki zostawię na koniec. antyramy, czemu nie ![]() Dywan zmienię i myślałam o podobnych meblach: http://www.bogfran.h2.pl/index.php?s...AranzacjeId=48 http://www.bogfran.h2.pl/index.php?s...eId=49&lang=Pl http://www.bogfran.h2.pl//fotosy/meb...ic_big_386.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
meble wybrałaś sobie bardzo fajne.. a co do tych ścian, to moze na czekoladowo ta ściana z garderobą i taka jakby wnęka okienna, i na niej jakiś wzór( proponuje jednak między garderobą a oknem, bo jak będziesz otwierać drzwi to bedzie zasłonięty, nmo chyba że najczęściej masz zamknięte
![]() ![]() ![]()
''Jeżeli niezręcznie Ci odwiedzić przyjaciół bez specjalnego powodu, powiedz im, że przychodzisz życzyć im Bardzo Szczęsliwego Czwartku'' ![]() Edytowane przez Vanillivi Czas edycji: 2007-06-17 o 12:23 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
acha,a z czego są wykonane drzwi od garderoby?? może można by je przemalować, albo kupic np w ikei, są specjalne panele, albo jakieś folie dekoracyjne w podobnej kolorystyce i je obkleić?? masz dostęp do ikei??
#1809 |
Przyczajenie
|
Łóżko na zdjęciach się nie zmieściło, ale i tak będzie nowe.
![]() Drzwi od garderoby można bez problemu pomalować {teraz są, w takim samym kolorze jak ściany} i chyba tak wolałabym zrobić. Dostępu do ikei niestety nie mam. Jakby Ci się udało zrobić to zdjęcie, byłabym wdzięczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?
Dzięki za wszystkie dotychczasowe pomysły jesteście kochane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
z serii "zmiana wystroju pokoju"
no więc, to kolejny tego typu twór, ale musiałam, bowiem nie znalazłam niczego co by mnie zaspokoiło.
szukam inspiracji. i funkcja "szukaj" nie pomaga. pokój pasjonata fotografii, morderstw i kryminalistyki. jak go przedstawić w długim pokoju, przedzielonym na pół regałem, z wielkim biurkiem w kształcie litery "L" po jednej stronie i narożnikiem po drugiej? bądźcie moją inspiracją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Dot.: z serii "zmiana wystroju pokoju"
pasjonat fotografii, więc widzę czarno-białe fotografie na ścianach w antyramach, albo wydrukowane w postaci plakatów nie za dużo
aby nie zrobić w pokoju śmietnika na ścianach ![]() kryminalistyka i morderstwa? więc może pokój urządzić na mroczno? hm jakby to powiedzieć... ciemna ściana, reszta trochę jaśniejsza, na oknie roleta widze jeszcze na ścianach zdjęcia, oswietlone z roznych punktow malymi lampkami (takie są w ikei male koniety chyba za 8zl) fajnie oswietlaja obrazy, zdjęcia. ![]()
#1813 |
Raczkowanie
|
![]()
A więc mój pokój nie tak dawno był malowany i wogóle był całkowicie przemeblowywany, nowe meble itp.
I teraz zwracam się do was o pomoc wizażanki. BO czegoś brakuje mi w tym pokoju, niewiem co mogę zmienić co dostawić co usunąć, czekam wiec na wasze ciekawy pomysły, a i jeszcze jedno na zdjeciach nie ma drzwi ale sa one białe i chciałabym coś zrobić żeby były bardziej efektowne i pasowały do ogólnego klimatu pokoiku. Ramy obrazków są troche grubsze niż wyszło na zdjeciach i w kolorze stare złoto. Mam już dwa pomysły i je zrealizuje w najbliższym czasie. Pierwszy to zamist tej szfki nocnej która nie jest z kompletu od mebli, styare krzesło pomalowane na biało i troche zrobione papierem sciernym, i jeszcze na stolik żeby go całkiem przykryć taki długi obrusik aź do samej ziemi. Dalsze pomysły są w waszych rękach. I przepraszam za słaba jakość zdjęć.
#1814 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolej na mój pokój! doradźcie.
Pomaluj drzwi na zielony kolor. Moj brat ma pokoj pomalowany na niebiesko wlacznie z drzwiami i wyglada to calkiem fajnie. Jakby nie widoczna klamka to po zamknieciu drzwi nie wiedzilaby gdzie wyjscie jest
![]() ![]() Pozdrawiam
#1815 |
Raczkowanie
|
śliczny ten Twój pokoik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Ładne meble. Zmień firanki na bardziej mięsiste. Na ściany jakieś jasne obrazy albo czarno - białe zdjęcia i wywal dywan! Są fajne włochacze w Leroy za niewielkie pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moje plany :]
Heh, kolor granatowy i paski to mi sie niezbyt z Indiami kojarza. Ciepla gleboka czerwien, jak najbardziej. Ale w mniejszym pomieszczeniu nie na wszystkich scianach, zwlaszca nie na skosach (przydusi pomiesczenie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Ponizej przedstawiam swoje propozycje urzadzenia Twojego pokoju.
Wazne jest w malych pokojach, by stosowac meble o jednakowej wysokosci. Wrazenie chaosu sprawia, gdy biurko, szafka, regaly - kazde jest innej wysokosci. Pokoje nastolatek czesto ulegaja zmianie, wiec nie radze inwestowac w nowe systemy meblowe. Raczej pomyslec o przemalowaniu, czy wykonaniu prostych konstrukcji za pomoca plyt meblowych lub OSB (starczy do tego zwykla wkretarka i troche pomyslowosci). Np. Biurko - kuchenny blat w kolorze drewna mocowany na gotowych nogach, pod nim kontenerkek na kolkach. W razie czego biurko przemienic latwo w stol, wyciagajac go na srodek pokoju. Do tego chowane w szafie skladane krzesla i juz mozna robic przyjecie dla gosci. Szafki - dlugi blat z plyty osadzic za pomoca kolkow drewnianych i Wikolu na poprzecznych plytach. Pod blat wepchnac kosze wilkinowe lub kontenerki na kolkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
[quote=stealingbeauty;4591 481]śliczny ten Twój pokoik
![]() Ciesze się że mój pokoj się podoba(nie mysliłaś sie to Indiana) , a na zdjeciach rzeczywiście wyszedł na ciasnawy, ale tak nie jest jest w nim soro miejsca jest gziue się poruszać ![]() Wonderka, dziekuje za podpwiedź odnośnie dywany, bo chciałam go zmienić tylko nie mam wilu funduszy na to ![]() up, up licze na dalsze odpwiedzi.
#1820 |
Raczkowanie
|
Elfir pomysły z ułożeniem mebli są bardzo fajne, osobiscie podoba mi sie jedynka, i fajnie z tym wzorem wymyśliłaś na szafie i w innym miejscu troche.
Bohaterko, masz już pomysł na kolorek?? wejdź sobie na tą stronę : www.dulux.pl , tam mozesz sobie wybrać sypialnie, następnie jest tam taka ze skosem podobna do twojej i ja tam wypróbowałam kolorki czekolada z ecru, wyszło bardzo fajne, a dodatki dodałam w odcieniu oliwkowej zieleni... taki kolor jak tan ciemno- zielony na wizażu ![]() ![]() ![]()
#1821 |
Zakorzenienie
|
Masz w chwili obecnej tylko kolor zielony i drewno. Moze inspirujac się nazwa mebli kup indiansko-peruwianska narzute w odcieniach pomaranczu czy rdzawej czerwieni na fotel? I zdecydowanie male obrazki na duzych pustych scianach wygladaja mdlo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Heh, nie opisalam dokladnie obrazka nr 1 - na skosnej ścianie, nad lozkiem jest baldachim zaczepiony o dwa drązki mocowane do skosu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pora i na mój pokój..
Podbijam. Nikt nie ma żadnych propozycji ścian? Na początku lipca będę się musiała wziąść za ich malowanie.
![]()
#1824 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?
Cytat:
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
w moim pokoju jest głownie zieleń i biel. i raczej nie chce dodawać jakiś nowoczesnych akcentów, chciałabym żeby mój pokój był jakiś taki romantyczny , meble zrobione na stare, mam zwiewne firanki które flagaja się po ziemi, i niewiem co jeszcze
up up dziewczyny
#1826 |
Raczkowanie
|
na drzwi można kupić specjalne folie dekoracyjne
![]()
#1827 |
Zakorzenienie
|
Heh, sorry, ale twoj pokoj nie wydaje mi sie romantyczny, raczej "etno". Moze kolor scian za intensywnie zielony? Lepszy bylby delikatny seledyn. Stolik przy fotelu moglby byc okragly i nakryty serweta koronkową - wszelkie kanty, kąty nadaja ostrosci, nowoczesnosci pomieszczeniom. Moze sprobuj nad lustrem upiac tiul na ksztalt firanek i spiac go rozami z materialu, a obok powiesic na scianie figurkę gipsowego barokowego amorka? Fotel o nowoczesnym ksztalcie nakryc luźno puchatą tkanina typu "flok".
Lustro mozna ozdobic rowniez romantycznymi naklejkami: na przezroczystej folii samoprzylepnej zlecasz nadrukowanie wzoru girlandy rozyczek czy dwoch rozkosznych putto z fresku Michala Aniola, wycinasz kontur i naklejasz na lustro. |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
hmm... może tego nie widac na zdjeciaxch ale kolor moich ścian to pistacja. Bardzo jaśniutki ;/ stolik chciałam zmienic ale nie mogę kupować żadnych nowych rzeczy nie mam na to pieniedzy narazie. Myślałam zeby okryć stoliczek pistacjowym obrusem aż do ziemi i na to koronkowy obrusik biały.
I na scianie z obrazkami chciałm jeszcze dołozyć dwie takie złote ozdobne ramy tyleże puste..
#1829 |
Raczkowanie
|
A jakiej firmy ta farba? W rzeczywistosci jest jasna? bo to wydaje sie dosc Ciemna. Ja własnie sie zastanawiam nad zielonym kolorem scian do jasnych mebli....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Przyczajenie
|
![]() Mam nadzieje że nie było już takiego wątku, najwyżej mnie skrzyczycie
![]() Chciała bym aby każda z was pokazała swój pokój w którym śpi ![]() Może to być też pokój o którym marzycie. Chodzi o projekty tych pokoi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.