|
|
#1801 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Majkel zdrówka!!! Teraz to wszyscy chorują :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Gady moje dopiero teraz poszły spać.
Najmłodszemu w głowie się poprzestawiało, w ciągu dnia "umierający", cycuś pół godziny aktywności i 1-2h snu, a na wieczór od wczoraj, odkąd zaczął działać antybiotyk i nie gorączkuje, jakieś moce w niego wstępują i bawi się w najlepsze, normalnie okaz zdrowia Ja pierwsza uśpiłam juniora, a tż usypia starszaki, pewnie oko mu się przymknie o i tyle mamy wieczoru dla siebie ![]() Wcinam kulki z biedry, pal licho diete jak się jest chorym, prawda ![]() Dobra nadrabiam... |
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och, siostro słodyczowa! Te kulki są obłędne, nie idzie zjeść tylko kilku, tylko co najmniej pół opakowania!
|
|
|
|
|
#1806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, ja sie nie dziwię, że się cieszysz z wyjścia z domu. Ja o tym marzę! ![]() Brawo dla Marii za nockę ![]() Cytat:
No popatrz!Sama nie wiem jak to mozliwe ![]() Tutejszy rynek jest bardzo specyficzny i nie wpuszczaja obcych. Nie ma kilkunastu różnych marketów. Zobaczę w Tesco albo może w Lidlu. Lidl i Aldi niemiecki to może tam będzie. A wstawiłabyś mi fotke na fb żebym wiedziała jakiego opakowania szukac? zawsze to łatwiej ![]() a co do chłopców to ja sie boję, że przegapię ten moment, że skórka za mało będzie schodziła, że coś zaniedbam. Dodatkowo mnie stresuje, że tutaj od urodzenia nikt o tym nic nie mówi. Pewnie jak zwykle zostawiają to naturze. No wszystko fajnie ale co zrobić i kiedy reagować żeby nie było za późno... Tego juz nie mówią. Majkela ale macie szpital. Zdrówka! U nas poprzednia noc kiepska. Maks zaczął wieczorem popłakiwać (oczywiscie nic nie powie dlaczego płacze) a ok.23 zaczął wymiotować. Mśleliśmy, że na tle nerwowym (walczymy z zaparaciami nawykowymi i on pod wpływem stresu, że koopa chce wyjśc zaczyna kaszleć i potrafi go pociągnąć) ale zrobił się bladziutki i powtórzyło się kilka razy. Musiałam zmieniać poduszkę i poszewki. Na szczęście mogę polegać na mężu w takich sytuacjach i przeniósł materac do Maksiowego pokoju i spali w jednym pokoju. I dobrze, bo nad ranem znów była akcja. Na szczęscie rano i cały dzień było ok. Chociaż praktycznie cały dzień nic nie zjadł. Ale wieczorem zaczął mówić, że coś go w buzi boli. Już sama nie wiem. Trzeba poczekac na rozwój wydarzeń |
||
|
|
|
#1807 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam maszynę na macierzyńskim z córcią i tak stała i się kurzyła, bo wróciłam do pracy, będąc w ciąży z Franiem uszyłam zasłony do sypialni i dzieciaków, a i poduchę na huśtawkę do ogrodu, a tak stoi i się kurzy, totalny brak czasu i chyba chęci na razie też Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() "myślisz o ćwiczeniach" trafnie napisane, myśleć to ja myślę, nawet bardzo intensywnie, tylko co z tego jak nie idzie to w parze z realizacją ![]() ostatnio ćwiczyłam we wrześniu całe 3 tyg i wszystko umarło.Tak córcia miała grypę i to chyba drugi raz, bo w święta chorowała tak samo. Lekarka powiedziała, że wirus grypy mutuje i pocieszyła, że jeszcze szykuje się trzecia faza zachorowań. Nasz ukochany pan dr, zawsze namawia nas na szczepienie przeciwko grypie(z resztą nasz kolega, też pan dr szczepi siebie i swoją rodzinę). W tym roku zapowiedział mi, że mam kupić we wrześniu szczepionkę i osobiście nas zaszczepi. Chyba w to pójdziemy nigdy się nie szczepiliśmy, ale im więcej szczepień tym bardziej będziecie bezpieczniejsze w żłobku.Co ja bym dała za zumbę, chociaż raz w tygodniu ach marzenie.Co do rozszerzania diety, jesteś czaderka, wielkie brawa za odwagę ![]() Co do kąsania cycków, mój najmłodszy zębów nie ma, a notorycznie kąsa mnie i miażdży mi sutka, ból niesamowity, nieraz zdarza mi się podskoczyć. Głośno mówię nie, ale on wlepia na mnie swoje ślepia i się śmieje, aż boję się co to będzie jak wyjdą mu zęby. Jak dziewczyny chcą pić kachę, to czemu nie. A nie lepiej byłoby dawać łyżeczką na kolację, czy tak Wam po prostu wygodniej? Cytat:
ale tak jak któraś pisała, jak skończę kp to u mnie w mieście jest klinika stanika i ratuję swoje piersi![]() Oj nie dziwie Ci się, ze padasz na twarz, dużo latania. My kart +3 jeszcze tej ogólnopolskiej nie zrobiliśmy, mamy tylko swoją miejską. Dziękujemy za pozdrowienia, koniecznie pozdrów ją od nas |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
No i mieliśmy powtórkę z wczoraj.
Czyli jednak z powodu koopy. To jest jakiś dramat. Nikomu nie życzę zeby przez to przechodził. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Mój ma dwa zęby i gryzie. Jak jest głodny i normalnie je to nie. Ale jak bierze cyca dla zabawy to podobnie jak u Ciebie, potrafi zagryźć i jeszcze ciągnąć z uśmiechem na ustach i patrząc mi w oczy |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
A my w szpitalu
mieszko mial dusznosci caly dzien, prawie nie jadł, kararzysko i kaszel jak stad do berlina... dostal tu antybiotyk, sterydy, inhalacje i tlen. Odżył na szczęście po lekach i teraz śpi. Oby pospal do ranaWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka! Trzymajcie sie w tym szpitalu |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1812 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za jajecznicę, a jak ją robiłaś? Bo ja zrobiłam na parze, szału nie było z jedzeniem, a talerzyka do tej pory domyć nie moge![]() Co do jedzenia, też nam nie szło rozszerzanie i z godzinami było mi ciężko się wyrobić, ale wyluzowałam. Specjalnie dla najmłodszego teraz nie gotuję, staram się gotować dla nas zdrowiej i po prostu to co dla nas, przed samym doprawieniem solą i pieprzem, odkładam dla Frania, czyli kiedy my jemy je i on, a reszta to cyc Godziny mamy różne, w zależności jak się wyrobię z przyszykowaniem.Na prawdę polecam stronę alaantkowe blw, ostatnio kupiłam nawet ich książkę z przepisami ![]() Przedszkole ekstra, oczywiście my w tyle za murzynami....ehh. Spotkania ze zwierzętami, bajka i jeszcze indywidualne podejście, i to jeszcze w przedszkolu państwowym ja płacę w prywatnym prawie 1000zł i nie mam takich bajerów.Lena_Marlena teraz mi się przypomniało, pisałaś, w ostatnim poście, że zęby idą, a za chwile, że z nosa się leje. U moich dzieciaków wiecznie jak zęby szły, to ślina wiadrami się lała, z nochala również, a córcia to nawet kaszlu dostawała. Może i u Was katar od zęboli?? Cytat:
Co to za bal, że takie na bogato gotowanie???? też bym z chęcią poszła nawet na obieranie pyrów Cytat:
Przy czym, żeby nie było ja lubię jeździć na zakupy, to niestety ostatnio moja jedyna rozrywka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a i jedno co zauważyłam, kiedyś pediatrzy na wizytach tych szczepiennych nie sprawdzali pod pieluchą, a teraz co na wizycie jesteśmy zawsze oglądają klejnoty![]() Współczuję zabiegu, jak mus to mus, będzie dobrze Cytat:
może i ja sobie sprawię niebawem jakąś podyplomówkę![]() Cytat:
marzenie---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-------- Poszalałam se dzisiaj z tym nocnym siedzeniem, ciekawe kto do dziecka w nocy wstanie. Lecę się kąpać. Dobrej nocki wszystkim
|
||||||||||
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś spanie ciągiem od 22 do 4.45 - nie wiem o co chodzi i aż boję się przyzwyczajać do takiej dobroci
![]() Uciekam na zajęcia, miłej niedzieli |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak cicho?!
![]() Ja już w domu. Musiałam wrócić szybciej, bo mężowi strzykło coś w kręgosłupie i ledwo dawał radę Małą nosić... Chciałam go wysłać na ostry dyżur, ale teraz ta grypa panuje, więc w sumie nie chciałabym żeby jakieś dziadostwo do domu przywlókł... Dostał skierowanie na RTG kręgosłupa w październiku i oczywiście do tej pory go nie zrobił Może jutro gdzieś prywatnie da radę zrobić...
|
|
|
|
#1815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
ja za to gorzej więc szanowny małżonek zajmuje się córcią Brawa dla Twojego, ze sobie tak pięknie z Marysią radzi Cytat:
córka kuzynki miała takie problemy i dluugo z tym walczyli ale się udało No i kciuki za zabieg na jąderko Cytat:
dobrze, że już jest lepiej Cytat:
sorry Głowa mi pęka, idę leżeć a tż przejmuje M
|
|
#1816 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.mysupermarket.co.uk/aldi-...asta_250g.html Jak Cie tak te siusiakowe sprawy martwią to popytaj może swojego lekarza albo mamy innych chłopców np. z przedszkola czy osiedla. Tak jak pisałam ja nic nie robiłam i z czasem się wszystko samo odkleiło i skórka zaczęła schodzić coraz dalej. Kiedyś chyba PaulinaGm wklejała tutaj link do wykładu jakiegoś super urologa, który przestrzegał właśnie przed gmeraniem u niemowląt. Nocne wymioty do łóżka to koszmar ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też czasem Ignaś ugryzie ale to zwykle jak jest taki nadmiernie pobudzony/zdenerwowany/przemęczony. Staram się nie krzyknąć żeby się nie przestraszył ale nie da się nie podskoczyć i nie przekląć pod nosem ![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę, że Adaś dał się przekonać, oby mu tak zostało i chętnie próbował dla przykładu. A bal jest u nas w szkole tradycją od lat. Organizuje go zawsze przewodniczący komitetu rodzicielskiego, szuka się sponsorów, rodzice dają kotyliony i jakieś drobne datki na fanty.Zyski są spore i wszystko przeznaczane na doposażanie klas, wycieczki, nagrody książkowe na zakończenie roku. W tym roku były 52 pary zapisane. Jedzeniowo i muzycznie jak na weselu. Cytat:
Cytat:
Mój tz ma takie same problemy ale to przez to, że miał kiedyś złamany... Nie powinien w ogóle podnosić cięższych niż 5 kg. rzeczy, a on wnosi na górę wory z drewnem do kominka których ja nawet nie przesunę... |
||||||||
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczko, takie mniamuśne:
![]() Ale ostrzegam - są mega wciągające
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy w większym mieście to moze faktycznir gdzieś prywatnie zrobicie to rtg.Ja drzemnełam godzinkę i mogę funkcjonować
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Zapalenie płuc dopadło Mieszka. Yh...
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno szybko mu pomogą
|
|
#1822 |
|
Konto usunięte
|
Caryca współczuję bardzo! Szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Caryca zdrówka dla synka
![]() Mocno przytulam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja gwiazda wykąpała się, najadła się, już prawie zasypiała, a tu nagle kupa ![]() A dzisiaj jak ładnie z nami jadła! Pierwszy raz nie krzywiła się przy jedzeniu warzyw (miała brokuła, kalafior i marchewkę)
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Nawet nie myślę o karmieniu łyżeczką (chyba kaszki holle podam a butli albo sama zjem a ryżowa przerobie na placuszki czy coś) trafia jedzonko do brzuszka bo w pieluszce widzę Makaron z pesto buraczanym, lub szpinakiem to hi. Różne placuszki śniadaniowe. Owoce poza gruszka bardzo chętnie zjada. Wrzucam ją w krzesełko i razem zjadamy śniadanie, obiad i podwieczorek/wczesną kolację.Fajnie,że u Was idzie lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie my też staramy się jeść razem, Mała wtedy chętniej zajada
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś pierwsze podejście robiłam do blw. Najlepiej jadł marchewkę, kalafior w rękach mielił a na ziemniaka nie spojrzał. Za to przyszedł starszak i mu wszystko wyczyścił z tacki .
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to można spokojnie (w miarę zjeść)Cytat:
![]() Haha o tym samym pomyślałam. Pies u Nas,jest przyjacielem BLW. Niektórych warzyw nie lubi ale całkiem sporo z,podłogi znika przed sprzątanie. Chrupki psie znikają wolniej widać Hani jedzeniem się rozkoszuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Honcia współczuję problemów ze zdrowiem męża! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerobilismy wszystkie możliwe sposoby, przeczytalam mnóstwo artykułów i dopóki Maks sam się nie odblokuje tzn.nie zrozumie, że koopa to nic złego to nic nie można z tym zrobić. Podajemy mu zawiesinę do picia, która ma sprowokować do zrobienia 2. Ale on stał się mistrzem w zaciskaniu nóg i ma takie sposoby, że jej nie robi. Ten horror trwa juz rok. Nawet wrogowi nie życzę tego przez co przechodzimy. Jak będziemy w czerwcu w Pl to pójdę do psychologa ale wątpię czy coś wymyśli innego niż to co wiemy. Dzięki za linka, sprawdzę u nas ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
A normalnie jada warzywa? Czy zjadł dlatego, że brat jadł? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Te kulki są obłędne, nie idzie zjeść tylko kilku, tylko co najmniej pół opakowania!
No coś cudownego, jakie smakoszki Ci rosną!
Ale mąż sobie super poradził, dumna jestem 
) To praktycznie to samo i też wygląda jak makaron. 
ja mam lejący katar i kaszel jak u gruźlika, mąż wrócił z pracy ze stanem podgorączkowym
mieszko mial dusznosci caly dzien, prawie nie jadł, kararzysko i kaszel jak stad do berlina... dostal tu antybiotyk, sterydy, inhalacje i tlen. Odżył na szczęście po lekach i teraz śpi. Oby pospal do rana

z nosa jak z kranu leje się na okrągło, kaszel, ogólny spadek formy ( rano się poryczałam bo w nocy zalałam mlekiem łóżko
ja za to gorzej więc szanowny małżonek zajmuje się córcią
córka kuzynki miała takie problemy i dluugo z tym walczyli ale się udało