Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 10:42   #1801
aixa
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja dostałam przewijak z takimi nasadkami zeby przymocować,zeby właśnie nie przesuwał sie po łóżeczku a jest sztywny od spodu.
:/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
no właśnie a zamawiałaś z Allegro czy dostałaś od kogoś?

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:44   #1802
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Witam

Marta uuuu zdrówka dla Was, obyście się nie pozarażali. A chory chłop to tragedia ... pilota już przygotowałaś?

Ja dziś w planie mam kino z synkiem to też się napiję coli jeszcze bym do tego mleczko w tubce wciągnęła i byłabym już w 7 niebie
Zamknelam go w drugim pokoju i chyba śpi. Z facetem gorzej niż z dzieckiem.
Cytat:
Ja dostałam przewijak z takimi nasadkami zeby przymocować,zeby właśnie nie przesuwał sie po łóżeczku a jest sztywny od spodu.
Mam tak opuchnięte stopy, ze leżę teraz z nimi do fory :/ prasowałam i ledwo ustalam. Juz mnie mama opieprzyła, ze wszystko robię sama. Ale nie mam nikogo kto mógłby mi pomoc w takich rzeczach :/

Znam to jak sama nie zrobię to nikt za mnie nie zrobi. Też biorę się za prasowanie. Ale najpierw wypróbuje magiczne gabeczki do sprzatania z Ali.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:45   #1803
felliciti
Wtajemniczenie

To ja też trochę ponarzekam.. Okropnie mi się oddycha od paru dni. Ciężko mi jest wziąć głębszy oddech. Dodatkowo wróciły mdłości. Nie takie silne jak na początku, ale i tak uciążliwe. Skończyłam narzekać, dziękuję za wysłuchanie
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:48   #1804
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Aixa zamówiłam z Allegro, było w opisie ze sa dołączone takie nasadki.
Marta ja nie oczekuje ze Tz bedzie prasował, ale czasem mi sie wydaje se mowię jak do ściany ze mi cieżko wystać na nogach. Ale jakos nie dociera i mi nie ułatwia niczego. Proszę zeby cos kupił, to woli po mnie przyjechać żebym poszła sama kupić, bo on nie wie jakie i co.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:48   #1805
bunnybe
Zadomowienie

Aixa jak wpiszesz w allegro przewijak na łóżeczko/ komodę to wyskoczą Ci takie z mocowaniem, w opisie jest wszystko napisane

Feliciti mnie za to od wczoraj łapie jakiś kłująco duszący ból w plecach w odcinku piersiowym az mi maz musial wczoraj rozmasowac bo nie moglam dac rady

Gornek ciekawe jak Twoj maz bedzie ogarnial zakupy jak maluch bedzie na swiecie i nie bedzie mogl po Ciebie przyjechać i zabrac do sklepu

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-16 o 10:50
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:49   #1806
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
To ja też trochę ponarzekam.. Okropnie mi się oddycha od paru dni. Ciężko mi jest wziąć głębszy oddech. Dodatkowo wróciły mdłości. Nie takie silne jak na początku, ale i tak uciążliwe. Skończyłam narzekać, dziękuję za wysłuchanie
to pewnie od tego, że macica jest coraz większa idzie do góry i naciska na przeponę ale mdłości to nie rozumiem dlaczego? współczuję

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-03-16, 10:49   #1807
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Chrapanie rozumiem. Tak samo wiercenie się. Ale nie mogę pojąć jak można dzwonić o 4 obudzić męża i przy okazji pół szpitala.

Jak tylko w dzień zaśnie to dzwonie do Tz i będę opowiadać, śmiać się w niebogłosy.. 😊

Pomyśleć, że dwa dni wcześniej zgasiłam światło przed 21 i kończyłam szybko rozmowę jak usłyszałam, że mówi do kogoś, że chce spać bo jej głowa pęka. Po czym o 4 pi pi pi pi pi smsy do męża na pobudkę... Ale dziś rozmowa to już szok.
Proponuję, żebyś zadzwoniła do TŻ jak tylko zbierze się do snu (jeszcze przed zaśnięciem) i opowiedziała mu, jak Twoja współlokatorka się zachowuje - i jak jesteś zbulwersowana, że można o 4 w nocy dzwonić i gadać, nie zważając, że ktoś obok śpi" wszystko to w klimacie świętego oburzenia

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Odebraliśmy szafkę i łóżeczko z Pinio .

Sa super, łóżeczko takie jak chciałam, proste, porządnie wykonane, klasyczne i eleganckie.
Wrzucam Wam fotki.
Na komodzie nie ma nadstawki na przewijak, nie montowaliśmy bo juz późno było.

Oczywiście meble nie stoją tak jak bedą docelowo, bo musimy pare rzeczy z pokoju wynieść .

Co do łóżeczka to kupiliśmy jednak stacjonarnie, w tym samym sklepie co komodę bo akurat było na magazynie.

Ze sprzedawca z Allegro mam otwarty spór, od 8 tygodni trzyma moje 600zl i nie mogę się doprosić zwrotu. Czekam do poniedziałku i idę na policję, tak mi poradziło Allegro i UOKiK. Także jeszcze takich nerwów mi brakowało przed porodem.
Dlatego sprawdzajcie dziewczyny dobrze firmy w których zamawiajcie. Ja mam pierwszy raz taką sytuacje i wiem że nic juz nie zamówię przez Internet powyżej 200zl.

Załącznik 6972746

Bardzo ładne meble!
Współczuję akcji ze sprzedawcą. Ja przy droższych zamówieniach wybieram opcję płatność za pobraniem. Wtedy to ja mam ich pieniądze i jeśli coś jest nie tak - po prostu nie płacę. I to ktoś ma ze mną problem, a nie ja z kimś...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:50   #1808
kingaluna
Rozeznanie

Widziałyście?

http://kobieceporady.pl/zabawne-ilus...paign=schedule

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:50   #1809
aixa
Rozeznanie

dzięki dziewczyny zaraz sobie poszukam tych przewijaków z nakładkami

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-03-16, 10:51   #1810
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Też mam mdłości.. I zachcianki chyba znów wróciły..

Dziewczyny ostatni zakręt! Damy radę 😘😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:52   #1811
happiness__
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

Nie wiem jak wy, ale ja po ciazy mam zamiar wygladac lepiej niz przed taki bojowy nastroj mam w tej kwestii.

Piona!
Najbardziej w tym temacie boję się rzeczy, na które nie mamy wpływu, a mogą uniemożliwić powrót do pełnej formy - zwisająca skóra, rozstęp mięśni...
Rozstępów się nie boję tak jak tych wyżej, tzn. super jeżeli by się nie pojawiły, ale jeśli będą no to mówi się trudno. Wyblakną, ciało się ujędrni i nie będą aż tak widoczne. Gorzej właśnie z tą skórą albo rozejściem się mięśni.
Cytat:
Mi to nie przeszkadza, bo i tak stanik to zakryje ale bardzo długo miałam tylko na jednej piersi a teraz sie pokazało na 2
Czy której z Was tez do tej pory nic z piersi nie wyciekło? Bo u mnie Sahara.

U mnie też nic, ani kropelki, jedynie jakieś maciupkie białe grudki sobie zdrapałam z tydzień temu

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Dzizas, ogarnialam Bozene po 3 tygodniach i to byl koszmar. Lusterko poszlo w ruch. A jeszcze mlody niezadowolony, bo go chyba uciskalam.

Mnie to dzisiaj czeka co prawda robię to w miarę regularnie, ale nienawidzę tego robić teraz
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Jakie ciwiczenia znalazlas?

Ja umieran, zgaga wypala mnie doszczętnie
Też mam ten problem, jest coraz gorzej, wieczorami mam ogień w gardle
Cytat:
Dziewczyny, "przytulacie sie" jeszcze z tztami?

Tak, ale zdecydowanie rzadziej. Jakoś tak inaczej z tym brzuchem, nie można sobie pozwolić na spontaniczność i jest to bardzo irytujące. W snach nadrabiam
Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Czesc snilo mi sie, ze ugotowalam pyszna kalafiorowa, a moja tesciowa nie chciala jej jesc, bo cos tam. Moj maz tez nie. Bylo mi przykro i strzelilam focha.

Ja niestety i kawe i herbate slodze. Lubie soki, wiec staram sie kupowac te niedosladzane. Do picia wody sie zmuszam. Napoje gazowane to czasem pozwole sobie na szklanke czy w ramach szalenstwa dwie, zwlaszcza, ze w coli jest kofeina.

Kalafiorowa chodzi za mną od jakiegoś czasu a nigdzie nie mogę dostać kalafiora jak już go dorwę to będę jeść do znudzenia

Martirybka, śliczne mebelki!

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 10:53   #1812
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
hahaha sama prawda
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:55   #1813
kingaluna
Rozeznanie

Ja sie utożsamiam z tą z wielkimi dłońmi i stopami

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:56   #1814
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Kochana mi sie dzisiaj snilo ze razem rodzilysmy i nasze porody to byl express, po prpstu maluchy z nas wyskoczyly-czego oczywiście nam zycze

Ja od dawna pije tylko czysta wode, niczym innym nie umiem sie napic ale musi byc gazowana lub lekko gazowana, ginka powiedziala ze jesli nie mam wzdec ani problemow zoladkowych to moge smialo pic. Ten zakaz gazowanego w ciazy odnosi sie raczej do slodkich chemicznych napojow. Mi sie zdarzh czasem puszka coli czy szklanka soku 100% ale traktuje to raczej w kategorii deseru bo napic sie tym nie umiem- i tak zaraz siegam po wode

Mohnka wspolczuje sa jednak ludzie i "ludzie"

Martirybka meble b.ladne szkoda ze takie masz problemy z tym sprzedawca z allegro trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie sprawy
Terminy mamy bardzo podobne, moze byc ! Oby Twoj sen sie spelnil !

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:58   #1815
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
I na komode dasz nakladke do przewijania czy masz osobno przewijak?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Piekne mebelki, podoba mi sie polaczenie biale+drewno. Niby dzieciece, ale takie z klasa

Tak nakładka jest na komodę, taki ogranicznik i na to kładziesz przewijak taki ceratkowy. Jak juz będzie zmontowane to wyśle foto.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 10:59   #1816
milutek
Wtajemniczenie

Jeju zaszalałam w Lidlu, kupiłam 2 sweterki z rękawem 3/4 (mój ulubiony) 1 bluzkę z fajnego "lejącego się" materiału, biała sukienkę/tunikę w granatowe paski (nadaje się nawet teraz, rozciąga się na brzuszku), granatowe legginsy, 2 koszulki na ramiączka, a dla starszego synka fajne spodnie i kask rowerowy. Wydałam 300 zł szalona
Stary 2017-03-16, 11:00   #1817
talusiax33
Zadomowienie

Kingaluna - ahahaha omatko! Zarąbiste te ilustracje 😍😂 cała prawda!

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 11:03   #1818
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Ile już przybrałyście??

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 11:08   #1819
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Też mam problemy z oddychaniem, to jest okropne uczucie... I zawsze mi wtedy wyskakuje na cisnieniomerzu nieregularne bicie serca. Na szczęście mdłości nie mam przynajmniej...
Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Hahahaha boskie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 11:14   #1820
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Ile już przybrałyście??

ja od początku ciąży 4 kg ale za to teraz mam duży apetyt więc pewnie do 10 kg dociągnę w pierwszej ciąży przytyłam 9kg

milutek zaszalałaś

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2017-03-16 o 11:15
Stary 2017-03-16, 11:14   #1821
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Nie mam Ani wzdęć, ani zaparć jest lepiej niż w 1 trymestrze w tych sprawach.

Piękne Proste i bardzo, bardzo ładne. A sytuacji z allegro współczuję Sprzedawca nie odzywa sie?

Mój tz właśnie wraca do domu bo jest chory
Boje się, że mnie zarazi...

Dziękuje ze sprzedawca to cała historia, bo kłamie jak z nut, najpierw zwalali winę na producenta ze są targi i nie robią wysyłek, a jak zadzwoniłam do producenta to się okazało ze wszystkie zamówienia czekają na magazynie tylko coś tam się podziało i nie wyślą puki nie spełnia jakiś tam warunków i ze rozwiązują z nimi współpracę.
Pózniej jak juz sam sprzedawca przyznał ze rozwiązują współpracę, dogadałem się ze zwrócą mi pieniądze bo nie mogę tyle czekać na łóżeczko. Przelewu nie było, pisałam, dzwoniłam a tu, cisza. Jak założyłam na Allegro spór i samo Allegro zainterweniowalo to nagle pani obiecała zwrot do 13.03. Oczywiście ten sprzedawca z Allegro zniknął. nie zrobiła zwrotu, wiec Rzecznik Praw Konsumenta i Allegro stwierdzili ze nie ma na co czekać tylko trzeba iść na policję. Ponieważ pani nie odpisywała ani na maile, ani na SMS dlaczego nie ma przelewu, to się zdenerwowałam i napisałam ze idę na policję. No i wtedy zaczęła się akcja, pani wpadła w furię chyba jakaś bo zaczęła mnie straszyć sadem, ze odpowiem za mataczenie, ze maja 14 dni na zwrot kasy i ze u mnie to nie minęło, ze swoje prawa znają, ze ja ich straszyć policją nie bede itp.
Ja jej grzecznie ze jestem w szoku taka postawa wobec mnie, bo to mnie sa winni pieniądza a nie ja im i ze mnie okłamała podając taki a nie inny termin zwrotu pieniędzy, ze wystarczyło przepraszam i zrobimy zwrot do 14 dni i wszystko byłoby ok.

Nie zależy mi na tym żeby się szarpać w sadzie i chciałam to załatwić polubownie, ale widzę ze chyba się nie da, bo nie mam podstaw aby im ufać po tylu kłamstwach i nie mam gwarancji ze się nie zwiną i szukaj wiatru w polu.
Dlatego czekam do poniedziałku wtedy upływa te 14 dni i jak nie będzie kasy idę na policję i do sadu jeśli będzie trzeba.

Stary 2017-03-16, 11:18   #1822
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Ile już przybrałyście??

Nie chcę nawet o tym myśleć 11 kg już chyba będzie...
Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Dziękuje ze sprzedawca to cała historia, bo kłamie jak z nut, najpierw zwalali winę na producenta ze są targi i nie robią wysyłek, a jak zadzwoniłam do producenta to się okazało ze wszystkie zamówienia czekają na magazynie tylko coś tam się podziało i nie wyślą puki nie spełnia jakiś tam warunków i ze rozwiązują z nimi współpracę.
Pózniej jak juz sam sprzedawca przyznał ze rozwiązują współpracę, dogadałem się ze zwrócą mi pieniądze bo nie mogę tyle czekać na łóżeczko. Przelewu nie było, pisałam, dzwoniłam a tu, cisza. Jak założyłam na Allegro spór i samo Allegro zainterweniowalo to nagle pani obiecała zwrot do 13.03. Oczywiście ten sprzedawca z Allegro zniknął. nie zrobiła zwrotu, wiec Rzecznik Praw Konsumenta i Allegro stwierdzili ze nie ma na co czekać tylko trzeba iść na policję. Ponieważ pani nie odpisywała ani na maile, ani na SMS dlaczego nie ma przelewu, to się zdenerwowałam i napisałam ze idę na policję. No i wtedy zaczęła się akcja, pani wpadła w furię chyba jakaś bo zaczęła mnie straszyć sadem, ze odpowiem za mataczenie, ze maja 14 dni na zwrot kasy i ze u mnie to nie minęło, ze swoje prawa znają, ze ja ich straszyć policją nie bede itp.
Ja jej grzecznie ze jestem w szoku taka postawa wobec mnie, bo to mnie sa winni pieniądza a nie ja im i ze mnie okłamała podając taki a nie inny termin zwrotu pieniędzy, ze wystarczyło przepraszam i zrobimy zwrot do 14 dni i wszystko byłoby ok.

Nie zależy mi na tym żeby się szarpać w sadzie i chciałam to załatwić polubownie, ale widzę ze chyba się nie da, bo nie mam podstaw aby im ufać po tylu kłamstwach i nie mam gwarancji ze się nie zwiną i szukaj wiatru w polu.
Dlatego czekam do poniedziałku wtedy upływa te 14 dni i jak nie będzie kasy idę na policję i do sadu jeśli będzie trzeba.

Co za bezczelne typy! oni chyba liczą, że odpuścisz, bardzo dobrze, że idziesz na policję.

Stary 2017-03-16, 11:21   #1823
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzucholki

Mohnka - co za baba.. ja też za cholere nie mogę zasnąć jak ktoś chrapie tylko z tym nie da się nic zrobić, siła wyższa i ja to rozumiem ale żeby wydzwaniać po 4 rano?! Nie no to jest jakaś przesada! Musisz z nią porozmawiać bo tak być nie może.. przecież nie będziesz przez kogoś niewyspana bidoku. Tuule

Martirybka - piękne łóżeczko i komoda ale jaja z tym sprzedawca z allegro.. i nic się nie odzywa? Myślałam, że przez allegro jest dość bezpiecznie jak ktoś ma same pozytywy ale jednak byłam w błędzie. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i że nie będziesz musiała jeszcze latać po policji.. ☺

Ja tez mam taka nadzieje ze odda ta kase i obejdzie sie bez cyrków. Mieli 98,9% pozytywów, były z ostatnich 30 dni komentarze negatywne opisujące podobna sytuacje, natomiast doszłam do wniosku ze tyle sprzedają, maja sklep internetowy ze może się każdemu zdarzyć. No niestety trzeba było nie kupować Juz mnie zastanowił na samym początku brak potwierdzenia zamówienia z ich sklepu i jakoś cioś mi nie pasowało no i sie stało jak sie stało

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Mleczko w tubce! w ciąży chyba 4 wciągnęłam .... a to sam cukier grr

O uwielbiam

Stary 2017-03-16, 11:21   #1824
aixa
Rozeznanie

Martirybka współczuje takiego konfliktu. W ciąży powinnyśmy unikać stresów i nerwów a tu taka sytuacja. Któraś z dziewczyn już pisała o tym, ja również zamawiam rzeczy na allegro i nie tylko za pobraniem. Sprawdzam przy kurierze, czy towar nie jest uszkodzony i wtedy płacę. To najlepsze wyjście. Życzę szybkiego odzyskania gotówki.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2017-03-16, 11:21   #1825
bunnybe
Zadomowienie

Przejrzalam sobie moje zapiski wyprawkowe i brakuje mi jeszcze:

Dla mnie:
- szlafroka i koszul do karmienia
-klapek do szpitala
-mini kosmetyków na pobyt w szpitalu
-poduszki do karmienia "fasolki"

Dla dziecka:
- kosmetykow i rzeczy higienicznych z Babydream
-pieluch tetrowych
- recznikow kapielowych z kapturkami

Do pokoju dziecięcego:
- przewijak nakladany na lozeczko i wkladka miekka do przewijaka z ikei
-kosz na pieluchy (zwykly zamykany)
-kosz na ubranka dziecięce- brudownik
-mata ochronna na materac w łóżeczku
-lampka z klipsem do przypiecia na łóżeczku
-mata- monitor oddechu do lozeczka

Jeszcze troche tego zostalo ale w weekend odbieramy wozek i fotelik, wiec reszta zakupow juz w kwietniu i ewentualnie na poczatku maja

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-16 o 11:22
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 11:23   #1826
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Ile już przybrałyście??

13/14 kg zależy :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 11:26   #1827
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:

Feliciti to ja dołączam jeśli chodzi o oddech, tez juz coraz gorzej, łapie zadyszki czasem, reszta ok choc rano zauważyłam ze trochę mi puchną dłonie, no i czuje się tez jak klusek bo woda zaczyna sie zbierać. Taki urok koncówki chyba

Stary 2017-03-16, 11:26   #1828
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Aixa zamówiłam z Allegro, było w opisie ze sa dołączone takie nasadki.
Marta ja nie oczekuje ze Tz bedzie prasował, ale czasem mi sie wydaje se mowię jak do ściany ze mi cieżko wystać na nogach. Ale jakos nie dociera i mi nie ułatwia niczego. Proszę zeby cos kupił, to woli po mnie przyjechać żebym poszła sama kupić, bo on nie wie jakie i co.

Mam to samo. Delikatnie sugeruje mu, że mógłby ugotować coś na obiad bo czuje się gorzej i ciężko mi ustac to tak jakby nagle ogłuchł. Teraz ma szczęście, że jest chory zaciagnelabym go do łazienki siła i kazała fugi czyścić.
Mam czasami wrażenie, że mój najdroższy myśli, że przesadzam z tym, że ciągle coś tam boli, uwiera. Chciałabym zamienić się z nim chociaż na jeden dzień może bardziej by docenili kobiety w ciąży.
Co do zakupów na szczęście nie mam co narzekać potrafi sam zrobić i kupić co trzeba. A jak coś to jeszcze pisze czy czegoś potrzebuje że sklepu. Tylko te gotowanie i proszenie o sprzątanie.
Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Piona!
Najbardziej w tym temacie boję się rzeczy, na które nie mamy wpływu, a mogą uniemożliwić powrót do pełnej formy - zwisająca skóra, rozstęp mięśni...
Rozstępów się nie boję tak jak tych wyżej, tzn. super jeżeli by się nie pojawiły, ale jeśli będą no to mówi się trudno. Wyblakną, ciało się ujędrni i nie będą aż tak widoczne. Gorzej właśnie z tą skórą albo rozejściem się mięśni.

U mnie też nic, ani kropelki, jedynie jakieś maciupkie białe grudki sobie zdrapałam z tydzień temu

Mnie to dzisiaj czeka co prawda robię to w miarę regularnie, ale nienawidzę tego robić teraz

Też mam ten problem, jest coraz gorzej, wieczorami mam ogień w gardle

Tak, ale zdecydowanie rzadziej. Jakoś tak inaczej z tym brzuchem, nie można sobie pozwolić na spontaniczność i jest to bardzo irytujące. W snach nadrabiam

Kalafiorowa chodzi za mną od jakiegoś czasu a nigdzie nie mogę dostać kalafiora jak już go dorwę to będę jeść do znudzenia

Martirybka, śliczne mebelki!

Też nie mogę dostac kalafiora. A mam ochotę na takiego z bułka tartą.
Cytat:
Ile już przybrałyście??

Jestem oficjalnie grubasem bo już 12 kg...

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 11:31   #1829
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Proponuję, żebyś zadzwoniła do TŻ jak tylko zbierze się do snu (jeszcze przed zaśnięciem) i opowiedziała mu, jak Twoja współlokatorka się zachowuje - i jak jesteś zbulwersowana, że można o 4 w nocy dzwonić i gadać, nie zważając, że ktoś obok śpi" wszystko to w klimacie świętego oburzenia

Bardzo ładne meble!

Współczuję akcji ze sprzedawcą. Ja przy droższych zamówieniach wybieram opcję płatność za pobraniem. Wtedy to ja mam ich pieniądze i jeśli coś jest nie tak - po prostu nie płacę. I to ktoś ma ze mną problem, a nie ja z kimś...

Właśnie, ja się sfrajerzylam niestety .
Za pobranie trzeba było zaliczkować, no ale nie czekałabym teraz na tyle kasy.

Stary 2017-03-16, 11:32   #1830
bunnybe
Zadomowienie

Kiwaczka u mnie 5kg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości