Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 09:01   #1801
magia_to_ja
Madi

Cool Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam wczoraj z mężem i powiedział,że kawał kut... Z tego mojego szefa i żebym.nawet nie myślała o powrocie do pracy do takiego chama... Uważamy, że szkoda czasu i nerwów, żeby walczyć o te pieniądze. Jakoś damy sobie rade bez nich i nie będziemy się go prosić bo to i tak nic nie da. Honor swój mamy i dziada z siebie robić nie będziemy. A zjechaną opinie na pewno będzie miał w okolicy. Mój TŻ wczoraj późno wrócił i strasznie byl zmęczony więc nawet za dużo żeśmy nie rozmawiali ale bluźnierstwa to sie sypały straszne na niego.

Wysłane za pomocą mTalk
Dobrze, że pogadaliscie, zawsze to lżej na serduchu

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:02   #1802
admirable
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Oj ja to z rannych ptaszkow, kiedys na silownie jezdzilam na 6 rano i to Adaskiem (przedszkole), i dopiero do roboty
o ja też potrafiłam się zmotywować i daweniej rano przed pracą biegałam ale joga działa na mnie zbyt odprężająco i przysypiałam, jeszcze mieliśmy zimą zapalone świece na paraptech więc nastrój do spania dla mnei idealny
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:06   #1803
magia_to_ja
Madi

Masa mówicie to nie zwieje ? No mi coś tam przybyło kg jednak bo jak wczoraj przylęgłam mego ukochanego to stwierdził, że czuć "odrobinę" że cięższa jestem hehhe odrobinę... on to jest mistrzem dyplomacji chyba żee sześć kilo to odrobina :-D :-D

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
o ja też potrafiłam się zmotywować i daweniej rano przed pracą biegałam ale joga działa na mnie zbyt odprężająco i przysypiałam, jeszcze mieliśmy zimą zapalone świece na paraptech więc nastrój do spania dla mnei idealny
Oczywiście zgadzam się! Na mnie też działa podobnie, wyciszajaco i ziewam

Stary 2017-03-17, 09:09   #1804
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Niezły nastrój, ja nie próbowałam nigdy na zajęcia jogi chodzić ale za to aerobik i zumba, uwielbiałam na zimne chodzić ale od kad corka sie urodziła to nie byłam normalnie wstyd...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Masa mówicie to nie zwieje ? No mi coś tam przybyło kg jednak bo jak wczoraj przylęgłam mego ukochanego to stwierdził, że czuć "odrobinę" że cięższa jestem hehhe odrobinę... on to jest mistrzem dyplomacji chyba żee sześć kilo to odrobina :-D :-D

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Oczywiście zgadzam się! Na mnie też działa podobnie, wyciszajaco i ziewam
He he dobry jest odrobinkę wie co mówić 😁 mój od razu zgadł, że u mnie 4 kg więcej.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:17   #1805
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Spróbuję Was troszkę nadgonić, ale nie wiem na ile mi się to uda, bo chyba będę miała gości od rana
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:19   #1806
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Niezły nastrój, ja nie próbowałam nigdy na zajęcia jogi chodzić ale za to aerobik i zumba, uwielbiałam na zimne chodzić ale od kad corka sie urodziła to nie byłam normalnie wstyd...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

He he dobry jest odrobinkę wie co mówić 😁 mój od razu zgadł, że u mnie 4 kg więcej.

Wysłane za pomocą mTalk
1. Ponoć przy małym dziecku nie potrzeba dodatkowych ćwiczeń bo samo ganianie za dzieckiem spala mega kalorii.. tak twierdzi moja siora
2. Zawsze przemyśli zanim coś powie bo już nie raz dostało mu się odemnie fochem za nieprzemyslane gadanie

Stary 2017-03-17, 09:22   #1807
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ponoć przy małym dziecku nie potrzeba dodatkowych ćwiczeń bo samo ganianie za dzieckiem spala mega kalorii.. tak twierdzi moja siora
2. Zawsze przemyśli zanim coś powie bo już nie raz dostało mu się odemnie fochem za nieprzemyslane gadanie
Takie niemowlę to Ci nie ucieknie Ale spacerki parogodzinne, kp robią swoje

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:28   #1808
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Takie niemowlę to Ci nie ucieknie Ale spacerki parogodzinne, kp robią swoje
Tzn nie miałam niemowlaka na myśli tylko takie już roczne dziecko, istny zywiol, co wszędzie go pełno

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Takie piękne to słoneczko dzisiaj aż chce sie wyjśc na długiii długiii spacer

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Jak już się zabiorę to zachacze o jakiś sklep z bielizną bo moje biustonosze już za małe i następne trZeba kupić

Stary 2017-03-17, 09:29   #1809
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn nie miałam niemowlaka na myśli tylko takie już roczne dziecko, istny zywiol, co wszędzie go pełno

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Wiesz to chyba zależy od mamy, czy pozwoli eksplorować dziecku i tylko będzie obserwować, czy raczej będzie z tych tych mam "kwok" co krok w krok za dzieckiem mykają Od charakteru dziecka też zależy
Ja tam jakoś dzięki dzieciom niestety nie chudlam

Przy małym wystarczył ostry tydzien z dieta szpitalna i zakazem odwiedzin, oj jak schudłam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:30   #1810
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge, bidulko dalas rade zrobic sobie sniadanko ?
Zazdrosc przeze mnie przemawia...
Ciężko było, do dobrego się szybko człowiek przyzwyczaja Na szczęście dziś wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Syno ma po mnie wczesne wstawanie....ale po "urlopie" macierzyńskim i powrocie do pracy no i teraz z racji dwupaku - tego snu mi trochę brakuje :P
Mam nadzieję, że moja córa będzie sową po mamusi, a nie skowronkiem po tatusiu

Cytat:
Ja dzisiaj też miałam poranna rozmowę z szefem hmm powiem szczerze, że spodziewałam sie, że pieniędzy za pierwsze 33 dni zwolnienia mi nie wypłaci. Nasze kontakty kiedyś koleżeńskie na pewno juz takie nie zostaną. Miałam nadzieje, że jednak mi zapłaci ale on stwierdził, że od państwa mogę sobie pieniądze ciągnąć ale nie od niego wiec za cały styczeń i dwa dni lutego nic nie dostane. Ja uniosłam sie honorem do sadu nie pójdę bo nie mam na to siły ale wiem,że do pracy juz nie wrócę... Powiedział, że mimo jego sympatii do mnie ma swoje zasady i będzie mu źle jeżeli zmienię o nim zdanie i nasze kontakty ulęgną zmianie to nic mu nie odpowiedziałam bo poprostu ręce mi opadły... Powiedział, że jeśli chce to mogę go sądzić bo on mi nie wypłaci pieniędzy. Smutne, że człowiek tyle lat pracuje na kogoś, a tu taka świnia... Mam tylko nadzieje, że kiedyś to wszystko obróci sie przeciw niemu...
Co za kanalia Życie mu się odwdzięczy za to co zrobił

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, trochę wieje
teraz mały usnął mi na kolanie a chciałam iść po czekoladę, teraz szkoda mi go obudzić

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było i przyznaję się bez bicia nie mam czasu na czytanie, w pracy sie wali, z rodziną sie skłóciłam bo siostra z ojcem urządzają mi jakieś jazdy. Wiecie że nawet nie wiedzą że jestem w ciązy, mieszkamy 300 km od siebie i chciałam im powiedziec osobiście ale chyba nie doczekam bo prędzej urodzę haha . W pracy już wiedzą, znajomi tez rodzina też tylko moi nic. Jets mi smutno i źle, jestem rozżalona, zeby o tym nie myślec to prawie chodze z corką spać. pozdrawiam was wszystkie brzuchatki. Mam nadzieje że chociaż u was lepiej
Mam nadzieję, że uda Wam się to wyprostować, bo w tym szczególnym czasie wsparcie rodziny jest bardzo ważne
Stary 2017-03-17, 09:30   #1811
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Jak już się zabiorę to zachacze o jakiś sklep z bielizną bo moje biustonosze już za małe i następne trZeba kupić
Ja juz sie z sąsiadka na spacer umówiłam jak jej półroczna gwiazda wstanie to ruszamy na długi spacer mam nadzieje, ze u nas pogoda sie utrzyma

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-17, 09:33   #1812
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Dziewczyny, trochę się martwię zaczęłam 17 tc a ja nadal nic nie przytyłam, waga ani drgnie.
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:34   #1813
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz to chyba zależy od mamy, czy pozwoli eksplorować dziecku i tylko będzie obserwować, czy raczej będzie z tych tych mam "kwok" co krok w krok za dzieckiem mykają Od charakteru dziecka też zależy

Przy małym wystarczył ostry tydzien z dieta szpitalna i zakazem odwiedzin, oj jak schudłam
Ja przy córce nawet nieźle schudłam he he teraz wolniej tyje więc jest nadzieja, ze figura za bardzo nie ucierpi. Przed nami cala wiosna i lato do spacerowania wiec myślę, że dobrze będzie...

U ciebie na pewno waga szybko zleci bo z trojka to juz jest co robić

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-17, 09:35   #1814
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, trochę się martwię zaczęłam 17 tc a ja nadal nic nie przytyłam, waga ani drgnie.
To sie ciesz Jeszcze przytyjesz, dopiero będzie okres najszybszego tycia

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:36   #1815
magia_to_ja
Madi

Cytat:

No z tym szpitalem to nie zazdroszczę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 09:36   #1816
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
To sie ciesz Jeszcze przytyjesz, dopiero będzie okres najszybszego tycia

Czy okolo 17tc czujecie już reguralnie ruchy bajbusiów?
Stary 2017-03-17, 09:38   #1817
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy córce nawet nieźle schudłam he he teraz wolniej tyje więc jest nadzieja, ze figura za bardzo nie ucierpi. Przed nami cala wiosna i lato do spacerowania wiec myślę, że dobrze będzie...

U ciebie na pewno waga szybko zleci bo z trojka to juz jest co robić

Wysłane za pomocą mTalk
Jak sie nie wezme za siebie to nie poleci, juz przy małej tak nie szlo. Ja nabieram wody i nie puszczam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:40   #1818
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Spoko loko ja do 17 tylko jakies 2kg miałam na plusie, może masz wybitną przemianę materii nadrobisz nie martw sie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
To moja pierwsza ciąża i ruchy poczułam dokładnie w 18t5dniu, ale to były takie musniecia jakby mi ktoś laskotal od wewnatrz o nie regularnie tak raz na 2-3dni

Edytowane przez magia_to_ja
Czas edycji: 2017-03-17 o 09:42
Stary 2017-03-17, 09:41   #1819
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczęłam czuć równo z 20t... Czyli 19t0d.

To nie pocieszyłyście mnie z tym L4. No nic, trzeba mieć nadzieję, że kolejny pracodawca nie będzie taki wnikliwy (już się z różnym podejściem spotkałam).

Ja się szykuję na basen, potem znowu wypad do znajomych, więc znowu się zapłaczę ilością postów jak ostatnio (6 stron miałam... ).
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 09:41   #1820
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Spoko loko ja do 17 tylko jakies 2kg miałam na plusie, może masz wybitną przemianę materii nadrobisz nie martw sie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

To moja pierwsza ciąża i ruchy poczułam dokładnie w 18t5dniu
Moja już druga i coś czuję ale to nie sa reguralne ruchy.
Stary 2017-03-17, 09:41   #1821
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Do tej pory są nieregularne, mam łożysko z przodu, leci mi 22 tc

Cytat:
No z tym szpitalem to nie zazdroszczę...
Żadnej z Was nie życzę takiej szkoły przetrwania Takie rzeczy to się rzadko zdarzają więc nie ma co o tym myśleć.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:44   #1822
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Moja już druga i coś czuję ale to nie sa reguralne ruchy.
Spokojnie, u mnie tez tak teraz nawet to co drugi dzień, ale fika przeważnie jak zjem cos kwaśnego, zupę ogórkowa, pomarańcze takie coś

Stary 2017-03-17, 09:44   #1823
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość

Ja się szykuję na basen, potem znowu wypad do znajomych, więc znowu się zapłaczę ilością postów jak ostatnio (6 stron miałam... ).
No widzisz, i na co Ci ten basen

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:45   #1824
Serenely
Zakorzenienie

W ogóle dzisiaj zaczynam 21t czyli mam równo połowę, taaak? Bąbelki dla wszystkich.
Stary 2017-03-17, 09:48   #1825
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dzisiaj zaczynam 21t czyli mam równo połowę, taaak? Bąbelki dla wszystkich.
Myślałam, że będziesz bąbelkować cały tydzień
Zdrówko! :sban an:

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-17, 09:49   #1826
Serenely
Zakorzenienie

No w brzuchu mi bąbelkowało. Prawie jakbym sobie wykrakała wtedy. Bo to takie uczucie. Ale dzisiaj podzielę się z Wami.
Stary 2017-03-17, 09:52   #1827
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Daj znać, jaki wózek Ci wpadł w oko! Ja już sama nie wiem - waham się między Anex Sport pomarańczowym a Tutkiem Trido. Ale innych na razie też nie wyłączam.
Potwierdziło się, że zdecydowana baba ze mnie. Od początku chciałam Roan Bass Soft i tak zostało Jedynie waham się czy właśnie wersja Soft czy zwykły Roan Bass, bo okazało się, że różnica jest niewielka. Soft ma po prostu dodatkowy amortyzator, który można zablokować i różnią się materiałami i kolorystyką. W maju może się kolorystyka trochę zmienić i wtedy zdecyduję ostatecznie

Wiem, że dziewczyn z Wielkopolski jest niewiele, ale polecam sklep Maret w Komornikach pod Poznaniem - widać, że obsługa jest dobrze zorientowana w temacie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Co kupiłaś w ikea?
Same pierdołki - pudła do regału na korytarz, kosze do segregowania śmieci, wkłady do szuflad, itp. Turkusowych bieżników już nie produkują, więc zamówię coś z allegro Oglądaliśmy fotele i wstępnie upatrzyliśmy sobie leżankę Muren. Jeśli nie znajdziemy nic tańszego, to pewnie się na nią zdecydujemy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70299025/

Cytat:
Ja teraz nie wiem co robic bo maj czerwiec roan esso ma wejść, anex mi kolory nie podchodzą, nie wiem co tu robic,

Widziala ktoras fioletowy, lawendowy lub z deczka fuksjowy wózek?
Bo sie mi teraz taki zamarzyl, a mial byc granat
Zwykły Roan Bass ma
https://www.bociek.eu/img/cms/Roan/B...pink_white.jpg
Na żywo ten kolor nie jest taki gaciowy, tylko ciemniejszy
Te misy też i stelaże też w różnych wzorach i kolorach mają

To mnie teraz zbiłaś z tropu z tym esso
Mieliśmy zamiar zamówić w połowie maja, żeby zdążyć odebrać przed sezonem urlopowym, bo sprzedawca uprzedzał, że w wakacje są opóźnienia w realizacji, ale teraz nie wiem czy nie poczekam na tego esso
Stary 2017-03-17, 09:52   #1828
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Jak sie nie wezme za siebie to nie poleci, juz przy małej tak nie szlo. Ja nabieram wody i nie puszczam
He he o wodzie coś wiem bo mam jedna nerke więc mam tendencje do odkładania sie wody... :/

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-17, 09:53   #1829
magia_to_ja
Madi

Cytat:
No w brzuchu mi bąbelkowało. Prawie jakbym sobie wykrakała wtedy. Bo to takie uczucie. Ale dzisiaj podzielę się z Wami.
Bąbelki !

Udanej sesji na basenie bez scesji !

Stary 2017-03-17, 09:53   #1830
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ja dopiero niedawno poczułam pierwsze. Regularnie nie czuję, ale raz na jakiś czas coś puknie
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości