Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-07, 08:00   #1801
kasiastka
Raczkowanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Dołączam do niewyspanych. Obudzilam się ok 4 i do 7 nie mogłam zasnac. Udalo mi sie o tej 7 zdrzemnac na 2godzinki
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:03   #1802
migifigi
Wtajemniczenie

Dzisiaj o 16 mam okulistę i się boję, że powie, że nie mogę rodzić SN 😥
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:07   #1803
Aleaa_
Wtajemniczenie

Lotso niewyzyta jesteś serio 😂😂😂

Ja z tż na zmianie opatrunku i co chwile go kopie, bo przysypia i chrapać zaczyna 😂

Ja nawet się wyspałam, dziś miałam spokojną noc o dziwo także mam nadzieję, że to nie jest cisza przed burzą 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:13   #1804
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Lotso niewyzyta jesteś serio 😂😂😂

Ja z tż na zmianie opatrunku i co chwile go kopie, bo przysypia i chrapać zaczyna 😂

Ja nawet się wyspałam, dziś miałam spokojną noc o dziwo także mam nadzieję, że to nie jest cisza przed burzą 😁

Migifigi ty masz tylko wadę wzroku czy coś jeszcze? Bo nie pamiętam już.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:15   #1805
migifigi
Wtajemniczenie

Tak, ja mam wadę wzroku - 3 w jednym i - 3,5 w drugim.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:16   #1806
Maartikrk
Zakorzenienie

Lotso w sumie jak czytałam ten post to czekałam na Twój z komentarzem

Witam się czwartkowo wyspana pomimo wycieczek do wc i zgagi. W sumie się nie dziwie ze ten nasz syrop na zgagę jest skuteczny.... piłam go drugi raz i miałam taki odruch wymiotny po nim ze zgaga odeszła natychmiast mała jest główkowo ułożona, ciśnie na pęcherz wiec już się przyzwyczaiłam do wycieczek na siku. Wstaję, idę prawie z zamkniętymi oczami, wracam i zasypiam w sekundę :p

Jeśli chodzi o włosy to będę brała prenatal duo po porodzie, później przerzucę się na biotebal jak tylko będę mogła- u mnie się świetnie sprawdzał może i po ciąży choć trochę uspokoi wypadanie włosów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:16   #1807
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Ja przed porodem poprzednim miałam praktycznie tak samo i nie było żadnych przeciwwskazań do SN.

Mąż wziął wolne, razem robimy maraton po lekarzach i sklepach. Muszę w końcu kupić buty.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:17   #1808
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
To bardzo wątpię byś miała wskazanie do cc, chyba że masz dodatkowo jakiś problem z siatkówka bądź ciśnieniem
to nawet nie jest duża wada, więc spokojnie

Chce iść na zakupy ale leje
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:24   #1809
nunny
Wtajemniczenie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7694010 1]Ja przed porodem poprzednim miałam praktycznie tak samo i nie było żadnych przeciwwskazań do SN.

Mąż wziął wolne, razem robimy maraton po lekarzach i sklepach. Muszę w końcu kupić buty.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Też muszę kupić buty, zostały mi do chodzenia tylko trampki, chciałabym jakieś wsuwane sobie kupić.
Stary 2017-09-07, 08:28   #1810
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny! Przetrwalam noc!!😀😀

Ale snila mi sie wizyta. Weszlam do gabinetu a gin do mnie- chodzmy do mnie do samochodu. Poszlismy z tylu. W tym swoim q7 mial bardzo duzo miejsca z tylu kanapa ginekologiczna z usg😀mowie mu ze czuje nacisk glowki.przylozyl usg i powiedzial- no faktycznie jest nacisk ale z boku.tam u ujscia prosze zobaczyc ta zatoke- tam jest woda plodowa. Ladnie wszystko tlumaczyl.chcial glowica usg przesunac ta zatoke zeby woda wlala sie do pecherza i odsunal a tam druga glowka.czyli blizniaki hehehe. Mowil- ooo wczesniej nie zauwazylem😀ja sie ubralam i mowie aha jeszcze prosze sprawdzic blizne.on ponaciskal tu i tam i powiedzial- nie, nie ma na co czekac.teraz juz musimy to wszystko zakonczyc i wyciagnal maly noz i zrobil wzrok psychopaty. Na poczatku sie przerazilam ale zachowalam spokoj.Mysle sobie nikogo nie ma, drzwi zamkniete, buty pod siedzeniem.zaczne sie szarpac,wsadzi mi noz w brzuch i po mnie. No i mowie z usmiechem- no dobra- zaczynajmy! A on sie rozluznil i powiedzial- nie no zartowalem...😀😀😀co za sny...😀zeby nie bylo snil mi sie tez kolega ktorego spotkalam po usg na ktorym gin powiedzial mi ze cesarki mi nie zrobi bo nie mam skurczy.a ja juz tak okrutnie sie meczylam i poprosilam go czy by nie pomogl mi wywolac.a on ze chetnie.na szczescie przebudzilam sie bo dzisiaj czulabym niesmak ze akurat z nim😜😜jeszcze z jakims przystojnym nieznajomym.to tak😀😀😜
sny mega

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Pogadaj z mlodym powaznie zeby wylazil wczesniej
No mówię proszę...tłumacze...zobac zymy....

Proroctwa córki że urodze 06.09 się nie sprawdziły.... następna przepowiednia to albo 12, 13 bądź 14....hmmm

A może młody czeka na moja naj datkę 17.09.17 😉
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:30   #1811
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka ma dużą wade i to nie jest wskazanie do CC. Ale robi dodatkowo USG siatkówki , by sprawdzić czy się nie odkleja i jeżeli badanie wyjdzie źle to dopiero wtedy CC.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:46   #1812
holly123456
Rozeznanie

Co do snów ja to się codziennie boje jaki będzie kolejnego dnia. Dzis na przyklad snilo mi sie ze mialam nawal pokarmu,tryskal normalnie i poszlam pod moja prace(pod szkole) z takim wozkiem co lody sprzedaja albo lemoniade i sprzedawalam ludziom moje mleko o smaku truskawkowym!

Stary 2017-09-07, 08:48   #1813
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Co do snów ja to się codziennie boje jaki będzie kolejnego dnia. Dzis na przyklad snilo mi sie ze mialam nawal pokarmu,tryskal normalnie i poszlam pod moja prace(pod szkole) z takim wozkiem co lody sprzedaja albo lemoniade i sprzedawalam ludziom moje mleko o smaku truskawkowym!

Stary 2017-09-07, 08:50   #1814
Libra2
Zadomowienie

I ja się witam uziemiona od godziny pod ktg.Przy okazji dołączam do grona nie wyspanych.Mam na sali takiego chrapacza że nie zmrurzyłam dzisiaj oka.Zagluszala nawet muzykę na słuchawkach podgloszoną na full.Mam nadzieję że w końcu zacznie rodzić bo jest już 4'dni po terminie i ją od nas zabiorą.

U mnie poza lekkim stawianiem się macicy kompletnie nic się nie dzieję.W dalszym ciągu dostaję kroplówki i no spe.O powrocie do domu przed porodem nie mam co już nawet marzyć już mi to gin zapowiedzial bo zaczęłam go męczyć.A miałam jeszcze cichą nadzieję...

Dzisiaj ma do mnie przyjechać Tz z synkiem ale nie wiem czy nie lepiej żeby przyszedł sam.Jestem tutaj tak rozchwiana emocjonalnie że co chwilę beczę z byle powodu.

Lynn a jak tam u Ciebie ? Jest jeszcze nadzieja że Cię jutro wypuszczą?
Stary 2017-09-07, 08:53   #1815
Akinom0
Raczkowanie

hahaha co za sny
Póki co takich przebojów nie mam, albo nie pamiętam

Dziewczyna z sierpniówek urodziła.. termin miała na 27go, dopiero 5go zaczęli wywoływać, doszła do pełnego rozwarcia po 13 godzinach a i tak skończyło się na cesarce, bo mała źle ułożyła się główką w kanał rodny, dzidzia ważyła 4320.. masakra, takiego czegoś nie chciałabym przeżywać
Akinom0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:59   #1816
dominikowa
Wtajemniczenie

Wada wzroku nie jest zaleceniem d o cc, tylkp wlasnie siatkowka i jej odklejenie, im wieksza wada tym wieksze ryzyko. Przy moich -8 nie zaryzykuja sn.

A ja sie wyspalam, tez moj pęcherz troche sie uspokoił. Nie wstaje t a k czesto.

Letso trzymam kciuki za wizyte.
Alla a moze przenosisz?
Libra, trzymaj sie ja tez ciągle popl ad kiwalam w szpitalu,

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 08:59   #1817
Marzena_83
Rozeznanie

Mam pytanie trochę z innej beczki, czy któraś z Was miała badane ddimery albo bierze heparyne w ciąży?

Stary 2017-09-07, 09:03   #1818
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Lynn
Ty o 5 już na nogach?

Mnie dzisiaj młody obudził o 5.30... ale 6h nieprzerwanego snu jest dla mnie wystarczające ;D bo co dziwne przestałam wstawac w nocy na siku
Co do porodów ja za 4 tygodnie mogę rodzić 6.10.17 (piątek) to piekna data ;D mój syn urodził się 6.02.15 też piątek więc pasuje jak ulał

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Jeśli dobrze policzyłam to ma byc u nas 22 chłopców i 14 dziewczynek + niespodzianka Lotso
Obudziłam się po 4 i nie mogłam zasnąć, ale po 5 znowu zasnelam na 2 h. I tak codziennie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Ja wstałam po 5 bo budzik Tzta i jakąś taką fajnie wyspana więc

Aguleekk dla mnie to nie przepowiadacze a po prostu pracująca macica? Nie wiem ja takie twardnienia mam od połowy ciazy przepowiadacze czuję bardziej jako spiecie idące z kręgosłupa a nie samo twardniecie.
Ma to sens?

Lynn jak się czujesz?

Lotso w końcu czwartek czekamy czy będzie rozpakowanie niespodzianki

A na nocne siku to nie wstaje od połowy 2 trymestru żelazny pęcherz

Super dziewczyny że udane wizyty, maluchy rosną pięknie nam
Czuje się dobrze. Dzisiaj mnie brzuch okresowo bolal, wyszło parę skurczy na ktg, ale to chyba normalne a ty jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
I ja się witam uziemiona od godziny pod ktg.Przy okazji dołączam do grona nie wyspanych.Mam na sali takiego chrapacza że nie zmrurzyłam dzisiaj oka.Zagluszala nawet muzykę na słuchawkach podgloszoną na full.Mam nadzieję że w końcu zacznie rodzić bo jest już 4'dni po terminie i ją od nas zabiorą.

U mnie poza lekkim stawianiem się macicy kompletnie nic się nie dzieję.W dalszym ciągu dostaję kroplówki i no spe.O powrocie do domu przed porodem nie mam co już nawet marzyć już mi to gin zapowiedzial bo zaczęłam go męczyć.A miałam jeszcze cichą nadzieję...

Dzisiaj ma do mnie przyjechać Tz z synkiem ale nie wiem czy nie lepiej żeby przyszedł sam.Jestem tutaj tak rozchwiana emocjonalnie że co chwilę beczę z byle powodu.

Lynn a jak tam u Ciebie ? Jest jeszcze nadzieja że Cię jutro wypuszczą?
Czekam na obchod lekarzy i może mi powiedzą że jutro wychodzę na to licze

Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
hahaha co za sny

Dziewczyna z sierpniówek urodziła.. termin miała na 27go, dopiero 5go zaczęli wywoływać, doszła do pełnego rozwarcia po 13 godzinach a i tak skończyło się na cesarce, bo mała źle ułożyła się główką w kanał rodny, dzidzia ważyła 4320.. masakra, takiego czegoś nie chciałabym przeżywać
Też bym tego nie chciała!! Dramat

Wydebilam tabletki na zgage, dali mi helicid i zgage jak ręką odjąl.mM nadzieję, że jak będę wychodzić to dadzą mi na to receptę.

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 09:04   #1819
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
hahaha co za sny

To jest najgorszy scenariusz.. męczyć się sn i skończyć cc 😖

Ja dziś wyspana, po wczorajszej nocy padłam jak zabita i przespałam całą noc z 1 pobudką na siku, ale u mnie to norma 😊

Dziś po południu mam wizytę. Na nfz więc pewnie niewiele się dowiem. Wypytam się o różnicę rozwoju płodu w skończonym 37 i 38 tc, bo w takie dni jak wczorajszy czuje że nie wytrzymam tych 2 tyg i zadrapię się na śmierć 😖

Co do butów, pisałyście, że planujecie zakup.. Ja kupiłam wsuwane i miałam je na sobie może ze 2 razy, bo stopa znowu mi urosła 😲 z mojego 36 miałam 38 a teraz noszę 39 😑

3mam kciuki za wszystkie wizytujace, szpitalne i inne w potrzebie 😁😊

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-07, 09:16   #1820
Libra2
Zadomowienie

Nie pocieszę was ale ze mną na sali leży dziewczyna która całkiem nie widzi na jedno oko.Przyszla z nastawieniem że będzie miała cc ale wzieli ją na konsultacje i ma rodzić naturalnie czy jej się to podoba czy nie.Ale szpital w którym leżę stawia przede wszystkim na poród sn.
Stary 2017-09-07, 09:19   #1821
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Katka napisalas "U mnie też noc średnia, zasnęłam jakoś między 1 a 2, 3:30 budzik TŻ, chwila rozmowy, paluszki na mdłości"

A ja przeczytalam "U mnie też noc średnia, zasnęłam jakoś między 1 a 2, 3:30 budzik TŻ, chwila rozmowy, paluszki miłości😀😀😀😀😀mysle sobie łohohoh ...buhehehehe jeżu co sie dzieje z moja glowa!!!😀😀😀😀😀
Hahaha

Moje sny są lekko koszmarne, dziś byłam w lesie z księdzem który kropidlem blogoslawil sznurek żeby pozbyć się zarazy, jak wychodzilismy z lasu to ja się prawie czolgalam, a ksiądz zmienił się w zombie. TŻ czekał z telefonem przy wejściu do lasu i powiedzial że musimy się rozstać jak jestem zarażona więc szukałam w telefonie aplikacji żeby komórkę zmienić w butelkę z wodą święconą i się odkazić.
Oto moje sny ciążowe i nieciazowe też takie są:d
Cytat:
hahaha co za sny

Właśnie chciałam pisać czy czytalyscie.
Masakra. Meczyc się paręnaście godzin i CC. Też czytałam że czasem lekarze czekają jeszcze z dwie godzinki i wtedy zdecydują co dalej. No kurde!

A kupiłam kurtkę! I nie wyglądam w niej jak prze-słoń! Tylko jak ktoś szeroki:d

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość

Hahaha

Na wrześniu też piszą o pełni, że nie działa

Edytowane przez Katka20
Czas edycji: 2017-09-07 o 09:20
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 09:20   #1822
aguleekk
Zakorzenienie

Zona męża kolegi tez tak miala jak ta sierpniowka, chyba caly dzien w bolach minął jak zdecydowali sie na cc mimo, że juz duzo wczesniej bylo wiadomo, ze prawdopodobnie to bedzie jedyna opcja bo tez dziecko bylo troche zle ulozone czy cos.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 09:20   #1823
kasiastka
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj o 16 mam okulistę i się boję, że powie, że nie mogę rodzić SN 😥
Ja ma taką wizytę jutro. Wadę mam bardzo małą, bo tylko -1,5, ale w jednym oku jak się zmęczę dostaję ciśnienia i mnie mega boli;/ Też liczę na to, że powie mi, że mogę spokojnie rodzić sn.

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o włosy to będę brała prenatal duo po porodzie, później przerzucę się na biotebal jak tylko będę mogła- u mnie się świetnie sprawdzał może i po ciąży choć trochę uspokoi wypadanie włosów
Też brałam biotebal jeszcze przed ciążą, ale na mnie zupełnie nie działał

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7694010 1]Ja przed porodem poprzednim miałam praktycznie tak samo i nie było żadnych przeciwwskazań do SN.

Mąż wziął wolne, razem robimy maraton po lekarzach i sklepach. Muszę w końcu kupić buty.[/QUOTE]

Też muszę kupić jakieś trampki albo wsuwane. Coś czuję, że będę musiała szukać tak z 2 rozmiary większe;/
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 09:23   #1824
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
Wada wzroku nie jest zaleceniem d o cc, tylkp wlasnie siatkowka i jej odklejenie, im wieksza wada tym wieksze ryzyko. Przy moich -8 nie zaryzykuja sn.

A ja sie wyspalam, tez moj pęcherz troche sie uspokoił. Nie wstaje t a k czesto.

Letso trzymam kciuki za wizyte.
Alla a moze przenosisz?
Libra, trzymaj sie ja tez ciągle popl ad kiwalam w szpitalu,

Nie opcji...bo 26 mam planowa cesarke jeżeli sam nie wyskoczy do tego czasu
Stary 2017-09-07, 09:24   #1825
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Nie opcji...bo 26 mam planowa cesarke jeżeli sam nie wyskoczy do tego czasu
A czemu w ogole tak masz, ze koniecznie ta cesarka tego 26?

20.08.2016
Stary 2017-09-07, 09:28   #1826
Maartikrk
Zakorzenienie

Kurczę... tak - męczyć się w bólach tyle czasu i później zakończone to cesarka to dramat. To scenariusz mojej przyjaciółki, po porodzie nawet nie chciała o tym opowiadać mówiła tylko ze koszmar ale córcia wszystko wynagrodziła. Najgorsze jest to ze ciało i kobieta jest tak zmęczona bólami a tu po cc zazwyczaj nie dochodzi się super szybko do siebie No i dalej boli No cóż No najważniejsze żeby dzieci były zdrowe, my zniesiemy wszystko bo jak nie my to kto :p ?

A powiedzcie mi jak to jest jak się akcja w szpitalu w nocy rozkręca ? Nie ma wtedy kogoś kto nam towarzyszy - męża / partnera . Taka osoba może wtedy dotrzeć, dołączyć w środku nocy ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 09:29   #1827
Kate Noir
Zakorzenienie

Ale macie sny szczęście , że ja swoich nie pamiętam . Wiecie , że to przez magnez ?

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 09:29   #1828
aguleekk
Zakorzenienie

Martik pewnie, ze moze dolaczyc, czemu nie.

20.08.2016
Stary 2017-09-07, 09:36   #1829
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
To podobnie jak ja i nie jest to wskazanie do cc. Okulista mi powiedział, że trzeba by było mieć minus kilkanaście, żeby ewentualnie rozważyć cc ale też niekoniecznie. Także spokojnie urodzisz sn, nie przejmuj się
Stary 2017-09-07, 09:36   #1830
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość

Co do butów, pisałyście, że planujecie zakup.. Ja kupiłam wsuwane i miałam je na sobie może ze 2 razy, bo stopa znowu mi urosła �� z mojego 36 miałam 38 a teraz noszę 39 ��

Wow, ale różnica w rozmiarze. Ja nadal noszę moje 36

Dziewczyny ma któraś pod ręką przepis na kokosanki który tu krążył kilka tygodni temu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości