|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dołączam do niewyspanych. Obudzilam się ok 4 i do 7 nie mogłam zasnac. Udalo mi sie o tej 7 zdrzemnac na 2godzinki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj o 16 mam okulistę i się boję, że powie, że nie mogę rodzić SN 😥
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Lotso niewyzyta jesteś serio 😂😂😂
Ja z tż na zmianie opatrunku i co chwile go kopie, bo przysypia i chrapać zaczyna 😂 Ja nawet się wyspałam, dziś miałam spokojną noc o dziwo także mam nadzieję, że to nie jest cisza przed burzą 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Migifigi ty masz tylko wadę wzroku czy coś jeszcze? Bo nie pamiętam już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Tak, ja mam wadę wzroku - 3 w jednym i - 3,5 w drugim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Lotso
![]() ![]() ![]() ![]() Witam się czwartkowo ![]() ![]() Jeśli chodzi o włosy to będę brała prenatal duo po porodzie, później przerzucę się na biotebal jak tylko będę mogła- u mnie się świetnie sprawdzał może i po ciąży choć trochę uspokoi wypadanie włosów ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Konto usunięte
|
Ja przed porodem poprzednim miałam praktycznie tak samo i nie było żadnych przeciwwskazań do SN.
Mąż wziął wolne, razem robimy maraton po lekarzach i sklepach. Muszę w końcu kupić buty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
nibyżona
|
To bardzo wątpię byś miała wskazanie do cc, chyba że masz dodatkowo jakiś problem z siatkówka bądź ciśnieniem
![]() to nawet nie jest duża wada, więc spokojnie ![]() Chce iść na zakupy ale leje ![]()
#1809 |
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7694010 1]Ja przed porodem poprzednim miałam praktycznie tak samo i nie było żadnych przeciwwskazań do SN.
Mąż wziął wolne, razem robimy maraton po lekarzach i sklepach. Muszę w końcu kupić buty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też muszę kupić buty, zostały mi do chodzenia tylko trampki, chciałabym jakieś wsuwane sobie kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- No mówię proszę...tłumacze...zobac zymy.... Proroctwa córki że urodze 06.09 się nie sprawdziły.... następna przepowiednia to albo 12, 13 bądź 14....hmmm A może młody czeka na moja naj datkę 17.09.17 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka ma dużą wade i to nie jest wskazanie do CC. Ale robi dodatkowo USG siatkówki , by sprawdzić czy się nie odkleja i jeżeli badanie wyjdzie źle to dopiero wtedy CC.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Rozeznanie
|
Co do snów ja to się codziennie boje jaki będzie kolejnego dnia. Dzis na przyklad snilo mi sie ze mialam nawal pokarmu,tryskal normalnie i poszlam pod moja prace(pod szkole) z takim wozkiem co lody sprzedaja albo lemoniade i sprzedawalam ludziom moje mleko o smaku truskawkowym!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
I ja się witam uziemiona od godziny pod ktg.Przy okazji dołączam do grona nie wyspanych.Mam na sali takiego chrapacza że nie zmrurzyłam dzisiaj oka.Zagluszala nawet muzykę na słuchawkach podgloszoną na full.Mam nadzieję że w końcu zacznie rodzić bo jest już 4'dni po terminie i ją od nas zabiorą.
U mnie poza lekkim stawianiem się macicy kompletnie nic się nie dzieję.W dalszym ciągu dostaję kroplówki i no spe.O powrocie do domu przed porodem nie mam co już nawet marzyć już mi to gin zapowiedzial bo zaczęłam go męczyć.A miałam jeszcze cichą nadzieję... Dzisiaj ma do mnie przyjechać Tz z synkiem ale nie wiem czy nie lepiej żeby przyszedł sam.Jestem tutaj tak rozchwiana emocjonalnie że co chwilę beczę z byle powodu. Lynn a jak tam u Ciebie ? Jest jeszcze nadzieja że Cię jutro wypuszczą?
#1815 |
Raczkowanie
|
hahaha co za sny
![]() Póki co takich przebojów nie mam, albo nie pamiętam Dziewczyna z sierpniówek urodziła.. termin miała na 27go, dopiero 5go zaczęli wywoływać, doszła do pełnego rozwarcia po 13 godzinach a i tak skończyło się na cesarce, bo mała źle ułożyła się główką w kanał rodny, dzidzia ważyła 4320.. masakra, takiego czegoś nie chciałabym przeżywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Wtajemniczenie
|
Wada wzroku nie jest zaleceniem d o cc, tylkp wlasnie siatkowka i jej odklejenie, im wieksza wada tym wieksze ryzyko. Przy moich -8 nie zaryzykuja sn.
A ja sie wyspalam, tez moj pęcherz troche sie uspokoił. Nie wstaje t a k czesto. Letso trzymam kciuki za wizyte. Alla a moze przenosisz? Libra, trzymaj sie ja tez ciągle popl ad kiwalam w szpitalu, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1817 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie trochę z innej beczki, czy któraś z Was miała badane ddimery albo bierze heparyne w ciąży?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1818 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wydebilam tabletki na zgage, dali mi helicid i zgage jak ręką odjąl.mM nadzieję, że jak będę wychodzić to dadzą mi na to receptę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś wyspana, po wczorajszej nocy padłam jak zabita i przespałam całą noc z 1 pobudką na siku, ale u mnie to norma 😊 Dziś po południu mam wizytę. Na nfz więc pewnie niewiele się dowiem. Wypytam się o różnicę rozwoju płodu w skończonym 37 i 38 tc, bo w takie dni jak wczorajszy czuje że nie wytrzymam tych 2 tyg i zadrapię się na śmierć 😖 Co do butów, pisałyście, że planujecie zakup.. Ja kupiłam wsuwane i miałam je na sobie może ze 2 razy, bo stopa znowu mi urosła 😲 z mojego 36 miałam 38 a teraz noszę 39 😑 3mam kciuki za wszystkie wizytujace, szpitalne i inne w potrzebie 😁😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
Nie pocieszę was ale ze mną na sali leży dziewczyna która całkiem nie widzi na jedno oko.Przyszla z nastawieniem że będzie miała cc ale wzieli ją na konsultacje i ma rodzić naturalnie czy jej się to podoba czy nie.Ale szpital w którym leżę stawia przede wszystkim na poród sn.
#1821 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje sny są lekko koszmarne, dziś byłam w lesie z księdzem który kropidlem blogoslawil sznurek żeby pozbyć się zarazy, jak wychodzilismy z lasu to ja się prawie czolgalam, a ksiądz zmienił się w zombie. TŻ czekał z telefonem przy wejściu do lasu i powiedzial że musimy się rozstać jak jestem zarażona więc szukałam w telefonie aplikacji żeby komórkę zmienić w butelkę z wodą święconą i się odkazić. Oto moje sny ciążowe i nieciazowe też takie są:d Cytat:
Masakra. Meczyc się paręnaście godzin i CC. Też czytałam że czasem lekarze czekają jeszcze z dwie godzinki i wtedy zdecydują co dalej. No kurde! A kupiłam kurtkę! I nie wyglądam w niej jak prze-słoń! Tylko jak ktoś szeroki:d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Na wrześniu też piszą o pełni, że nie działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-09-07 o 09:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Zona męża kolegi tez tak miala jak ta sierpniowka, chyba caly dzien w bolach minął jak zdecydowali sie na cc mimo, że juz duzo wczesniej bylo wiadomo, ze prawdopodobnie to bedzie jedyna opcja bo tez dziecko bylo troche zle ulozone czy cos.
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7694010 1]Ja przed porodem poprzednim miałam praktycznie tak samo i nie było żadnych przeciwwskazań do SN. Mąż wziął wolne, razem robimy maraton po lekarzach i sklepach. Muszę w końcu kupić buty.[/QUOTE] Też muszę kupić jakieś trampki albo wsuwane. Coś czuję, że będę musiała szukać tak z 2 rozmiary większe;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Kurczę... tak - męczyć się w bólach tyle czasu i później zakończone to cesarka to dramat. To scenariusz mojej przyjaciółki, po porodzie nawet nie chciała o tym opowiadać mówiła tylko ze koszmar ale córcia wszystko wynagrodziła. Najgorsze jest to ze ciało i kobieta jest tak zmęczona bólami a tu po cc zazwyczaj nie dochodzi się super szybko do siebie No i dalej boli
![]() A powiedzcie mi jak to jest jak się akcja w szpitalu w nocy rozkręca ? Nie ma wtedy kogoś kto nam towarzyszy - męża / partnera . Taka osoba może wtedy dotrzeć, dołączyć w środku nocy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Ale macie sny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Martik pewnie, ze moze dolaczyc, czemu nie.
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
To podobnie jak ja i nie jest to wskazanie do cc. Okulista mi powiedział, że trzeba by było mieć minus kilkanaście, żeby ewentualnie rozważyć cc ale też niekoniecznie. Także spokojnie urodzisz sn, nie przejmuj się
![]()
#1830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ma któraś pod ręką przepis na kokosanki który tu krążył kilka tygodni temu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.