![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
No wnikliwe obserwacje poczyniłaś KAsiulek z tym wzrostem oglądalności
![]() Ty kobieto lepiej zaplanuj romantyczny wieczór i daj chłopowi chwilę radości. Bo szkoda żeby się zmarnował ![]() ![]() No rzeczywiście stresujące musi być jak dziecko "wpada" w kulminacyjnym momencie ![]() ![]() HAniu super wyglądacie. Mnie rozwaliło środkowe zdjęcie. Patrycja wygląda jakby sama stała w wodzie ![]() Właśnie zadzwoniła moja mama, że chce przyjechać. Pewnie zostanie z Kamilkiem - cieszę się niech chłopak całkiem dojdzie do siebie ![]() No i mam już pierwszą delegację po macierzyńskim. W październiku wylatuję na 3 dni. JAk ja przeżyję to rozstanie ![]() ![]()
#1802 |
Zakorzenienie
|
Agiko ja tak rzadko się kocham, że dla mnie to każdy raz jest jak pierwszy
![]() ![]() ![]() Agiko a gdzie pracujesz, że Cię w delegację wysyłają? Oczywiście jeśli można zapytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
To moje dziecko ze mną pogrywa normalnie
![]() ![]() Płatku pracuję w dużej międzynarodowej firmie i wyjazdy to u mnie normalka ![]() ![]()
#1804 |
Zakorzenienie
|
Agiko Kamil chociaż zje, a co ja muszę się nacudować, aby Mati zjadł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja jak Julka nie wypije mleka to go nie wylewam tylko chowam do lodówki! Robię tak od samego początku. Niby mówią że nie przechowywać tego mleka, ale 3-4h w lodówce to nic się nie stanie. Kazała mi tak robić położna, konsultowałam się też z pediatrą.
#1806 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, ale tego mleka nie można przecież odgrzewać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Płatku nie można go gotować a nie podgrzewać!!! Wstawienie butelki do ciepłej wody nic złego mu nie zrobi. Wiele osób jak dziecko jest małe na noc szykuje kilka butli i podgrzewa je w podgrzewaczu. Trzeba tylko uważać aby się nie zagotowało. Ma być lekko ciepłe.
#1808 |
Zadomowienie
|
Płatku tak na pierwszym zdjęciu to ja
![]() ![]() Alien u mnie identycznie to wygląda Tz mówi ciągle że mało i jak bym tylko się zgodziła to by było codziennie. A co do wyglądu w stroju kapielowym to wyglądam strasznie ![]() Kostko na basen chodzimy ale sami nie na żadne zajęcia tylko tak od czasu do czasu sie popluskać ![]() A to moje zdjęcie ale z tamtego roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Joasiu za wskazówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
No Haniu figurkę to miałaś niezłą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Joasia Ty to dopiero mnie rozśmieszasz - jak sobie wyobraziłam akcje z Julką to normalnie ...
![]() Hania no własnie, czemu ta fota taka mała - pokaz sie nam z bliska, pokaż ![]() Mam pytanie bo widze ze i Hania i Kostka na basenie w czepku śmigają - czy czepek jest obowiązkowy? Bo jak tak to ja nie ide na żaden basen z Oliwka, nienawidze czepków, wyglądam w nich wyjątkowo kretyńsko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Kasiulko czepek jest obowiązkowy, a z kretyńskim wyglądem to ja tez tak mam. Zresztą wklejałam zdjęcie, więc sama widziałaś.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Wtajemniczenie
|
oj sex???????
jak mojemu mowie ze nie dam to zaraz z pamieci recytuje ze jestem albo zmeczona albo jajniki albo glowa mnie boli. wy jeszcze macie lekkie dzieci i mniej ruchliwe a z Wiki to juz cyrk. jeszcze sprzatam, gotuje i chodze na spacery. jak juz sie poloze do lozka to mam ochote albo isc spac albo polezec sobie i poogladac telewizje. a tu nagle slodkie oczeta po prawej mej stronie lub od razu lapka pod kolderke ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy już pytałam, odnośnie mleka, czy można moje ściągnięte mleko przed snem wstawić do podgrzewacza tak aby po przebudzeniu dziecka, tylko wyjąć z podgrzewacza ciepłe?? Na przykład wstawić je o 22 a mały budzi się między 1 a 2 ?? Pytam, bo w sobotę idę na wesele i mama zostaje z Muszkiem. No i dobrze by było, żeby w nocy od razu mu dała jedzonko bo on niecierpliwy i zanim mu podgrzeje to się może zapłakać, wybudzić i nie zasnąć bezmnie, bo on tylko przy cycu zasypia ...
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Chaga wiem że są takie proszki ale nawet tych mi nie chciał przepisać
![]() Płatku dobrze ujełas ![]() ![]() Kasiulka czepek u nas obowiązkowy choć też mi się nie podoba wygląd w nim ale jak wszyscy mają to już razniej ![]() Na wasze życzenie jeszcze jedna fotka też oczywiście z tamtego roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Haniu wyglądasz jak nastolatka
![]() Dużo masz tych kilosów do zrzucenia? Bo ja sobie ostatnio pomyslałam ze możnaby założyc wątek dla pociążowych grubasków ![]() ![]() Ch aga na moim podgrzewaczu pisze zeby mleko nie stało na termostacie dłużej niz pół godziny wiec chyba raczej nie, chociaz do konca to nie wiem.... Dziewczyny jak mowicie do swoich dzieci ?, oprócz po imieniu oczywiscie. Ja Oliwke najczesciej nazywam: moim Bebitkiem (po Słowacji mi zostało), Niunią, Mychą i w określonych sytuacjach Robokupem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Haniula napisałam, że "miałaś" no bo to zdjęcie z przed ciąży, a teraz nie wiem jak wyglądasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko najczęściej na Mateuszka mówię maruda, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Kasiulka dziękuje
![]() ![]() ![]() Płatku teraz jestem tylko troche grubsz i nie bardzo daje robić sobie zdjęcia ![]() a dokładnie to zdradze mam juz 25 lat ![]() A my do Pati mówimy myszka ,bączek, rybka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka Ty to jesteś genialna! Zakładamy nowy wątek a co. Ja już miałam jedno podejście na fitness ale tam kiepsko poszło. Też mam dokładnie 10 kg na plusie. Dzisiaj w ramach walki ze smutkiem zrobiłam sobie kanapki z serem i majonezem
![]() Hania naprawde wygladasz na szesnastkę ![]() Ja mówię do mojego dziecka: Julka-Kulka, Julka-Rozrabiaczka, smutaska (to jak płacze), niedotykaczka (nie lubi się przytulać), ostatnio wiewióra bo tak wyglada z nowo nabytym uzębieniem.
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Ciężka noc za nami
![]() ![]() ![]() Haniu naprwde młodo wygladasz i jesteś w moim wieku, ja mam skończone 25lat ![]() Mi został kilogram do zrzucenia, ale odkąd biorę tabletki(czyli miesiąc) strasznie dużo jem zwłaszcza słodyczy ![]() ![]() ![]() ![]() Przypomniało mi się mówie na Matiego jeszcze niuniek, a tż żabka i maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
Ale wy młode jesteście dziewczyny, ja też chciałabym mieć 25 lat. No, ale to za mną już jest
![]() My z TŻ na KAmilka mówimy CZupurek i MIlcio ![]() Płatku trzymaj się twardo i nie daj się swojej niuni ![]() KAmilcio został dziś z babcią ![]() Ja się wzięłam za siebie i z 57 kg, które mi zostały po ciąży mam już tylko 53 kg. czyli tylko 1 kg do upragnionego celu. I naprawdę daję radę i jestem strasznie dumna z siebie ![]() Zabieram się do roboty - miłego dnia.
#1822 |
Zakorzenienie
|
Miłej pracy Agiko
![]() Co ja bym dała by mi tak małego babcia wzieła chociaż na 3-4godzn. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Płatku
![]() Mnie to nawet moja mama z która mieszkam pod jednym dachem za bardzo nie pomoże. Czasami zostanie z Julką ale co z tego jak jej nie przewinie, da tylko mleko z butelki i na spacer nie pójdzie ![]() Ok dość tych żali od rana.
#1824 |
Zadomowienie
|
Ja na Mateuszka mówię bardzo tradycyjnie: kochanie, kotku, myszko, skowroneczku a mąż - bąbelku
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj pustki.
![]() ![]()
#1826 |
Zakorzenienie
|
Joasiu Mati mi po pewnym czasie zaczyna ryczeć w wózku więc spacer to dla mnie nie odpoczynek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
ch-aga ja z mlekiem robię tak, ze jak ma odpowiednią temperaturę to wstawiam je do termosu, takiego na zupę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
My już po spacerku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem bo u nas nadal pada tylko nie będe sama do siebie gadać
![]() Dziewczyny ile w dzień śpią Wasze dzieci? Julka śpi dwa razy po 30-40 minut. Zawsze coś. Czasami zrobi nam prezent i śpi nawet 2h. Niestety rzadko to się zdarza.
#1830 |
Zakorzenienie
|
Średnio trzy razy po 30min., ale bywają dni że prześpi się rano, a później przez cały dzień już nie zmruży oka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.