Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-20, 21:31   #1801
triolka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Do lekarza jeździ, mam wrażenie że tylko dlatego że mu powiedziałam że lekarz wymaga i mile jest widziana obecność męża...
No właśnie o to chodzi, że traktuje mnie gdyby w ogóle ciąży nie byli. Mówi że jestem zbyt emocjonalna, że tylko się źle czuję i że pewnie przesadzam. Wyprawkę sama urządzam..do szkoły rodzinie idę na NFZ i jest tylko dla kobiet.
Ostatnio przywiesil żyrandol dziecięcy w pokoiku...on uważa że tylko od takich rzeczy jest😏
Nie wiem może faktycznie zbyt się emocjonuje, kurcze😔
Najgorsze jest to że jak mu to mówię to on nie potrafi zrozumieć o co mi chodzi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-20, 21:39   #1802
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Do lekarza jeździ, mam wrażenie że tylko dlatego że mu powiedziałam że lekarz wymaga i mile jest widziana obecność męża...
No właśnie o to chodzi, że traktuje mnie gdyby w ogóle ciąży nie byli. Mówi że jestem zbyt emocjonalna, że tylko się źle czuję i że pewnie przesadzam. Wyprawkę sama urządzam..do szkoły rodzinie idę na NFZ i jest tylko dla kobiet.
Ostatnio przywiesil żyrandol dziecięcy w pokoiku...on uważa że tylko od takich rzeczy jest
Nie wiem może faktycznie zbyt się emocjonuje, kurcze

Ty znasz najlepiej swojego tz.. Ale zakładam, że oboje chcieliście dziecka i napewno bardzo kocha Michalinke i ciebie też!

Pisalas że od początku macie przerwę od seksu.. Pewnie brak przytulanek też tak na niego działa.. Może go to wszystko przeroslo i przetloczylo? Poza tym wiadomo jak to w ciąży, są różne inne ograniczenia... Może jest zagubiony, sfrustrowany i dlatego tak reaguje...

Ja nikogo nie bronię, ale zawsze staram się patrzeć na problem z obu stron

Porozmawiaj z nim szczerze ale bez naciskania. Niech sam powie co mu na serduchu leży

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:44   #1803
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Ooo! To koniecznie daj znać Ci się podoba, bo ja też chce na Madere w marcu jak fundusze pozwolą. Czuję że po stresującym początku ciąży, rozwodzie, braku urlopu od 3 lat należy mi się jakiś fajny wyjazd... Udało Wam się znaleźć jakaś fajną ofertę? Polecasz jakieś biuro podróży?

Jedziemy z Itaki. W styczniu był wybór albo Itaka albo na własną rękę przy czym druga opcja była droższa. Zapłaciliśmy ok 3500 za wszystko. Łucja jeszcze nie ma 2 lat więc płacimy tylko 149zł za nią.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Ostatnio przywiesil żyrandol dziecięcy w pokoiku...on uważa że tylko od takich rzeczy jest😏
Nie wiem może faktycznie zbyt się emocjonuje, kurcze😔

Triolka mi się zdaje, że faceci często nie potrafią lub nie chcą myśleć do przodu i nie interesuje ich np kompletowanie wyprawki czy uczenie się o dziecku. Pewnie wszystko się zmieni po porodzie.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 21:57   #1804
triolka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny😘
Ja wiem że mój tz nie chce źle, bo to dobry człowiek do potęgi...może porostu tak jak piszecie na chwilę obecną nie potrafi innaczej.
Ja też się zrobiłam meeega emocjonalna i pewnie bardziej to wszystko odczuwam, dlatego mi tak przykro
Dzięki za słowa, że nie tylko mojemu to przychodzi z trudnością....

Stary 2018-01-20, 21:59   #1805
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny sorry że nie w temacie ale muszę się wygadać😔
Jest mi cholernie źle, mam wrażenie że mój tz w ogóle nie jest zainteresowany tum co się ze mną dzieje ani nie chce w żaden sposób w tych przygotowaniach do bycia rodzicem uczestniczyć. Wszystko co mu pokazuje to mu jest obojętne, mówi że mam sama wybrać bo on się nie zna...a teraz jak mu powiedziałam o tych warsztatach co pisałyście to powiedział że to mu nie potrzebne😞normalnie jest mi mega przykro, czuję się gdyby tylko to była moja sprawa...

Ja byłam bardzo rozczarowana bo mój Tz w ogóle nie przejął się tym ciśnieniem, nie zainteresował się tematem i nie rozumiał w ogóle mojego stresu. Dzisiaj zupełnie mi puściły wszystkie emocje i jak mu poplakalam i powiedziałam jak strasznie mnie to martwi I jakie mogą być konsekwencje tego wszystkiego to najpierw powiedział, że panikuje ale potem widziałam, że też się przejął o cały dzień dziś jest do rany przyloz.

Poza tym cieszy się z ciąży chyba bardziej niż ja 😊

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:13   #1806
weIka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Lećmy na wakacje we wtorek! Dzisiaj dokonaliśmy rezerwacji i kupiliśmy buty górskie. Poprzednie zaginęły w wakacje w bagażu, za który Lufthansa wypłaciła nam w końcu odszkodowanie mam nadzieję, że nie będziemy mieć przygód jak Frik frik
Welka gratulacje wygranej! Dziewczyny z Krakowa może jak już wszystkie będziemy na L4 to wyskoczymy gdzieś na kawkę?
Dajecie coś przyszłym/ obecnym babciom?
Ale super! Madera jest boooooskkaa, no i dobrze, że macie samochód, to objedziecie całą albo sporą część.

Ja na kawkę jestem chętna i faktycznie pewnie łatwiej będzie jak już będziemy na L4

Cytat:
Ooo! To koniecznie daj znać Ci się podoba, bo ja też chce na Madere w marcu jak fundusze pozwolą. Czuję że po stresującym początku ciąży, rozwodzie, braku urlopu od 3 lat należy mi się jakiś fajny wyjazd... Udało Wam się znaleźć jakaś fajną ofertę? Polecasz jakieś biuro podróży?

My też byliśmy z Itaki. I trafiliśmy mega dobrą ofertę (rezerwowaliśmy 3 dni przed bo nam na lotnisku odwołali lot na inne zaplanowane wakacje), z tym że my nie potrafimy usiedzieć na miejscu więc mieliśmy tylko śniadania i praktycznie cały dzień nas nie było w hotelu. Jak ktoś lubi chodzić (dużo tras trekkingowych), to Madera jest super
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:25   #1807
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny sorry że nie w temacie ale muszę się wygadać😔
Jest mi cholernie źle, mam wrażenie że mój tz w ogóle nie jest zainteresowany tum co się ze mną dzieje ani nie chce w żaden sposób w tych przygotowaniach do bycia rodzicem uczestniczyć. Wszystko co mu pokazuje to mu jest obojętne, mówi że mam sama wybrać bo on się nie zna...a teraz jak mu powiedziałam o tych warsztatach co pisałyście to powiedział że to mu nie potrzebne😞normalnie jest mi mega przykro, czuję się gdyby tylko to była moja sprawa...

Rozumiem, że może Ci być bardzo przykro, bo mi na pewno by też było w takiej sytuacji.
Myślę, że najlepiej będzie jak mu powiesz, że jest Ci smutno i przykro, że masz wrażenie, że on się nie cieszy, choć w duchu wiesz, że na pewno się cieszy i Cię to męczy i czujesz się z tym źle...
Może on po prostu nie dostrzega, że jest Ci smutno, może jeszcze nie wszystko do niego dociera, może po prostu ma taki charakter, że wszystko skrywa w sobie.
Pogadajcie sobie, przytulcie się, wypłacz mu się w ramię jeśli masz taką potrzebę, wg mnie rozmowa o swoich uczuciach w związku jest bardzo ważna.
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:35   #1808
pajeczyna
Zadomowienie

Madera pięknie Jeszcze nie byliśmy, ale myślę, że kiedyś tam dotrzemy. Póki co marzy mi się Izrael, była któraś z dzieckiem?

W Smyku dzisiaj widziałam poduszki Motherhood do spania, aczkolwiek drożej niż online, ale na pewno u mnie były, więc gdyby ktoś wolał stacjonarnie to sprzedaję informację
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:39   #1809
Feliska
Zakorzenienie

My też bardzo rozważamy Maderę jako bliższy kierunek, może przyszła wczesna wiosna z maluchem? skoro dużo do trekkingowania to super dla nas, nosidło/chusta i hejaaa

My się jeszcze chyba w kwietniu wybierzemy nad polskie morze, tak na parę dni żeby złapać trochę jodu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Co do Izraela nie pomogę niestety, nasza noga pewnie długo tam nie postanie, bo mamy wizy irańskie wbite w paszport także dla nas aktualnie kierunek trochę nieosiągalny :P
Stary 2018-01-20, 22:44   #1810
AFB
Raczkowanie

Mi się marzy jakiś wyjazd ale chyba w obrębie Europy. Mam w ogóle podróżniczą smykałkę i tak mnie boli jak widzę bilety do RPA za 400 zł albo do NYC za 600 zł :<

Dzisiaj teściowa miała urodziny, wpadliśmy do niej z tortem i balonami. Była mega szczęśliwa, zmarł jej mąż 2 miesiące temu więc miło było zobaczyć uśmiech na jej twarzy. Dziś pierwszy raz nazwała sama siebie "babcią" jak mówiła o naszej fasolce. Dopiero od stycznia zaczęło się układać, wcześniej miała nas w d^^^^ przez 3 lata, łącznie z naszym ślubem.

AAa! Mam do Was jeszcze pytanie, jestem w 16t 4d z OM i o 5 dni więcej z USG, od 2 dni boli mnie spojenie łonowe, może nie do końca boli tylko czuję dyskomfort przy chodzeniu. Naczytałam się o rozejściu spojenia i średnio mi się widzi unieruchomienie na kilka miesięcy po urodzeniu... Powiedzcie samo to, że występuje tam takie odczucie zwiastuje tylko coś złego czy do jakiegoś stopnia jest normalne ? Martwi mnie, że to tak szybko się ujawniło, co będzie później ?
AFB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 22:53   #1811
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
My też bardzo rozważamy Maderę jako bliższy kierunek, może przyszła wczesna wiosna z maluchem? skoro dużo do trekkingowania to super dla nas, nosidło/chusta i hejaaa

My się jeszcze chyba w kwietniu wybierzemy nad polskie morze, tak na parę dni żeby złapać trochę jodu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Co do Izraela nie pomogę niestety, nasza noga pewnie długo tam nie postanie, bo mamy wizy irańskie wbite w paszport także dla nas aktualnie kierunek trochę nieosiągalny :P
To faktycznie, albo nowy paszport
Stary 2018-01-20, 23:03   #1812
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
To faktycznie, albo nowy paszport
Biorąc pod uwagę, że wymieniałam paszport 1,5 roku temu ze względu na zmianę nazwiska, a tż w tamtym roku, bo miał wbitą wizę izraelską (był na jednodniowej wycieczce kiedyś) to raczej nie planujemy nowych paszportów

za to wiza irańska to najpiękniejsza wiza jaką kiedykolwiek widziałam aż szkoda byłoby taki paszport wyrzucać czy tam przebijać dziurkaczem
Stary 2018-01-20, 23:10   #1813
goldika
Zakorzenienie

Czy któraś Was będzie kupowała wózek na żelowych kołach?
Ponoć amortyzuja tak samo jak pompowane ale nie można ich przebić. Będę sporo po lesie jeździć i zaczęłam wahać się właśnie jakie koła będą lepsze na takie trasy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-20, 23:16   #1814
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę, że wymieniałam paszport 1,5 roku temu ze względu na zmianę nazwiska, a tż w tamtym roku, bo miał wbitą wizę izraelską (był na jednodniowej wycieczce kiedyś) to raczej nie planujemy nowych paszportów

za to wiza irańska to najpiękniejsza wiza jaką kiedykolwiek widziałam aż szkoda byłoby taki paszport wyrzucać czy tam przebijać dziurkaczem
Mozna nie przebijać wizy, ja mam amerykańską w poprzednim paszporcie i prosilam o zostawienie, wtedy jezdzi sie z dwoma paszportami. Az zerkne jak wyglada ta iranska

Stary 2018-01-21, 06:31   #1815
agugus90
Zadomowienie

Dzień dobry

Nie śpię od czwartej, ale jaka to ulga przespać 5 godzin z przerwami na przekrecanie się, bo gorąco, a nie od zanoszenia się suchym kaszlem.

My wczoraj przeżyliśmy z TZ (jak na razie) apogeum niezrozumienia wypełniania obowiązków domowych, a że mieszkamy przy moich rodzicach, to za specjalnie się nie klocimy, bo nie wypada. W każdym razie wysłałam go do sklepu na 2 godziny, to nam przeszło No i idźmy jak najszybciej na swoje i na dwa pokoje, bo tej osobnej przestrzeni brakuje.

Bardzo fajne plany wyjazdowe, my raczej w tym roku odpuszczamy podróże, jak już to marzą mi się jarmarki świąteczne, skoro w tym roku Wiedeń mi nie wypalił, ale że z planów mało co się udaje, to już wolę się na nic nie nastawiac.

I zaraz obejrzę iranska wizę.

A TZ właśnie przyszedł mnie szukać, i znalazł w kuchni, bo jem śniadanie, i paranoicznie najchętniej zapakowalby mnie i w drogę do lekarza, bo antybiotyk po 3 dniach z 8 za słabo według niego działa! I nie przekonuje go, że wydzielina zatokowa się rozrzedza, że kaszel z suchego przekształcił się w mokry. Początkowo było to słodkie, teraz już jestem podirytowana. Dobrze, że jutro idzie do pracy

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 07:34   #1816
tanzanka
Zadomowienie

I ja się witam
Wczoraj spędziłam dzień na nauce i planowaniu wyjazdu plus tamowanie krwi z nosa... z 10min mi to zajęło. TZ już internety na lewą stronę wywracał, ale dowiedział się, że to normalne. Dzisiaj rano miałam powtórkę z rozrywki...

Piszecie o lekkich wózkach chętnie podłapię temat. Nasz na pewno będzie podróżował to myślałam też o tym, żeby dobrze się składał i najlepiej z siedziskiem spacerówkowym. Któreś bebetto tak miało i pare innych, muszę pójść poobczajać gdzieś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 07:54   #1817
Rosalyn
Zakorzenienie

Witam się i ja tak wcześnie jak na mnie. Miałam kiepską noc, boli mnie krzyż i męczyly mnie jakieś czarne myśli. Nienawidzę tego, ale czasem jakieś głupie lęki dają o sobie znać.

AFB nie do końca wiem jak Cię to boli ale mam wrażenie że od 16 tyg też często mnie bolało w tych okolicach. Uznałam że to się macica rozciąga dzidzia robi sobie miejsce. Kiedy masz wizytę? Najlepiej powiedz o tym lekarzowi i on Cię z pewnością uspokoi.

Agugus dobrze że w końcu u Ciebie idzie ku dobremu ze zdrowiem 😊 Nieporozumienie było między Wami czy między Wami i rodzicami? Masz rację najlepiej ochłonąć i nie drążyć tematu.

Goldika ja nawet nie bardzo wiem jaka firma robi wózki na zelowych kołach. Ale jak planujesz dużo w terenie chodzić to rzeczywiście masz utrudnione zadanie. Ja się interesuje tym x-landerem i mogę Ci powiedzieć że model x-move jest typowo terenowy.

Tanzanka - 10 min?! Kurczę! Ale już się nie powtarza? A słuchaj ten Bebetto to który model? Te wózki nie są dość ciężkie?

Mam też przemyślenia na temat tz, że jestem bardzo wdzięczna że on jest taki zaangażowany. Na wszystko reaguje mniejszym lub większym entuzjazmem. Powiedziałam mu wczoraj o tych warsztatach i stwierdzil że to świetny pomysł. Wybiera też fotelik do auta. Ja mu mogę tylko powiedzieć jaki design mi się podoba. I w ogóle mówi że mu sprawia radość patrzenie na to jak ja się ciesze z tego dziecka.😍 dziś idziemy do jego rodziców i liczę na to że będzie miło a nie znamy się jeszcze tak dobrze ale na pewno dobrze na nich zadziała wiadomość że jestem już " wolną" kobietą. 😀

Edytowane przez Rosalyn
Czas edycji: 2018-01-21 o 07:57
Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 08:29   #1818
Feliska
Zakorzenienie

Wiza na żywo wygląda dużo ładniej niż na zdjęciach

Cześć dziewczyny

Żelowe kółka mają chyba adamexy niektóre, z tego co pamiętam, jak się rozglądałam. Też nad nimi myślałam Ciekawa jestem jaka jest różnica w użytkowaniu.

Rosalyn ja też po wczorajszych postach miałam przemyślenia na temat mojego tż i on jest po prostu hiper kochany Zainteresowany wszystkim, codziennie musi pogłaskać brzuszek i posłuchać, czy 'plumka' Codziennie mówi o maleństwie, angażuje się, ciągle coś wymyśla.
Jest idealny w tym szczególnym dla nas czasie
Stary 2018-01-21, 08:47   #1819
ladyroses
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja się witam w 22 tygodniu ciąży i życzę wszystkim miłej niedzieli

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 09:49   #1820
Bella__88
Raczkowanie

Dzień dobry w niedzielę ! 🙂 Zazdroszczę tych wyjazdów zagranicznych - my chyba zagranice odpuścimy ze względu na moje zmęczenie i ogólne zle samopoczucie i wybierzemy sie gdzieś w Polsce..

Mam pytanie do dziewczyn, które maja już dzieci, czy jesteście w stanie mniej więcej określić jakie sa koszty miesięczne związane z maluchem ? Jakos bardzo mnie stresuje ten temat, tym bardziej ze jeśli chodzi o wyprawkę, to musimy kupić dosłownie wszystko ( na to sie pieniądze znajda, mamy odłożone, a poza tym z ubezpieczeń itp), ale bardziej nurtuje mnie temat już takich bierzących comiesięcznych rzeczy, pieluchy, mleko, kosmetyki do pielęgnacji i co tam jest jeszcze potrzebne.. ??
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:17   #1821
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w niedzielę ! 🙂 Zazdroszczę tych wyjazdów zagranicznych - my chyba zagranice odpuścimy ze względu na moje zmęczenie i ogólne zle samopoczucie i wybierzemy sie gdzieś w Polsce..

Mam pytanie do dziewczyn, które maja już dzieci, czy jesteście w stanie mniej więcej określić jakie sa koszty miesięczne związane z maluchem ? Jakos bardzo mnie stresuje ten temat, tym bardziej ze jeśli chodzi o wyprawkę, to musimy kupić dosłownie wszystko ( na to sie pieniądze znajda, mamy odłożone, a poza tym z ubezpieczeń itp), ale bardziej nurtuje mnie temat już takich bierzących comiesięcznych rzeczy, pieluchy, mleko, kosmetyki do pielęgnacji i co tam jest jeszcze potrzebne.. ??
Niestety nie pamiętam jakie to były koszty.
Zalezy czy będziesz kp, a jak nie to jakie mleko modyfikowane wybierzesz - są w różnych cenach.
Najwięcej kasy u nas szlo na pampersy (oryginalne zielone bo żadne inne nie sprawdziły się do rozmiaru 3). A ilość pampersow na dobę tez jest różna.

Ja mam zamiar od kwietnia kupować pampersy jak będą promocje na giga kartony w marketach

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja się witam w 22 tygodniu ciąży i życzę wszystkim miłej niedzieli

U mnie dziś tez 21+0
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:21   #1822
Agnessssa
Rozeznanie

Bella jestem mamą 21 miesieczniaka i koszty są różne. Ale nigdy nic nie przewidzisz. Bo koszty jedynie można obliczyć pieluch. Na początku idzie dużo ok 10 dziennie, teraz idzie około 5. Na pieluchy mniej więcej trzeba przeznaczyć ok 120zl miesięcznie. Drugą rzecz zależy jak będzie dziecko karmione... Ja na początku karmiłam piersia, młody się nie najadał i dokupowalam mleko jak w 4 miesiącu całkowicie przeszlam na mnie także koszt mleka mamy 0zl, koszt mleka mm miesięcznie ok 100-120zl (moj pił hippa a więc drozsze mleko) ale trzeba tak czy siak liczyć koło tego coś. Co jeszcze zależy czy dziecko choruje czy nie, bo wtedy dochodzą koszty leków mój oprócz trzydniówki na nic nie chprowal, badania ma w abonamencie lub rodzinna wypisywała więc tutaj nie ponieśliśmy żadnych kosztów poki co. Wiadome Wit d3 coś od gorączki i kataru lacznir może przez ten czas około 100zl na leki wiec można powiedzieć że nic. Drugą rzecz zależy czy ubranka kupujezz na promo bo ja tylko i wyłącznie tak, wiec tu dużo oszczędzam. Ogólnie ciężko koszty rozloyc ale nam szło około 300zl miesięcznie na małego plus minus.
Stary 2018-01-21, 10:41   #1823
Natus276
Zakorzenienie

Dzień dobry u nas dziś ponuro I śnieżnie, ale nastrój się mi poprawił więc jest dobrze.
Miłego dnia 😉

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:44   #1824
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AFB Pokaż wiadomość
Mi się marzy jakiś wyjazd ale chyba w obrębie Europy. Mam w ogóle podróżniczą smykałkę i tak mnie boli jak widzę bilety do RPA za 400 zł albo do NYC za 600 zł :<

Dzisiaj teściowa miała urodziny, wpadliśmy do niej z tortem i balonami. Była mega szczęśliwa, zmarł jej mąż 2 miesiące temu więc miło było zobaczyć uśmiech na jej twarzy. Dziś pierwszy raz nazwała sama siebie "babcią" jak mówiła o naszej fasolce. Dopiero od stycznia zaczęło się układać, wcześniej miała nas w d^^^^ przez 3 lata, łącznie z naszym ślubem.

AAa! Mam do Was jeszcze pytanie, jestem w 16t 4d z OM i o 5 dni więcej z USG, od 2 dni boli mnie spojenie łonowe, może nie do końca boli tylko czuję dyskomfort przy chodzeniu. Naczytałam się o rozejściu spojenia i średnio mi się widzi unieruchomienie na kilka miesięcy po urodzeniu... Powiedzcie samo to, że występuje tam takie odczucie zwiastuje tylko coś złego czy do jakiegoś stopnia jest normalne ? Martwi mnie, że to tak szybko się ujawniło, co będzie później ?
Ja mam ból spojenia łonowego mniej więcej od 14 tygodnia, ostatnio zgłaszałam na wizycie, ale ten ból był bardziej rozlany i nie mogłam określić go dokładnie. Teraz jestem w 17t6d i centralnie jestem w stanie pokazać palcem gdzie mnie boli, nie boli mnie cały czas,jak wcześniej tylko jak długo stoję albo chodzę. Zamierzam to zgłosić na wizycie, mam nadzieję że to normalny ból a nie ten z powodu rozejścia....

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:52   #1825
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas dziś ponuro I śnieżnie, ale nastrój się mi poprawił więc jest dobrze.
Miłego dnia 😉

O no to fajnie że już lepiej. Spokój najważniejszy! 😘

Stary 2018-01-21, 11:04   #1826
tanzanka
Zadomowienie

Rosalyn nie patrzyłam jeszcze, do rozważenia to A co do krwi... będę jutro się konsultować, oby mi coś zaradził!

Feliska też na nie patrzyłam i nie wiem czy któryś Joie nie ma takich. W ogóle to jestem bliska kupieniu Joie jakiegoś z gondolą. Też się fajnie składają, ale muszem wpierw pomacać!
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 11:26   #1827
neesanek
Rozeznanie

Po pierwszym roku dodałam wszystkie koszty i podzieliłam przez 12 i wyszło mi ok 1000zł/mies. Najdroższe koszty:
- pieluchy. Ja kupowałam Pampersy na promo. Ok 100zł/mies
- wyprawka ok 2500zł. Najdroższy był wózek. Kupiłam za 1700zł, dużo rzeczy dostaliśmy.
- chrzest. Ja miałam catering koszt 1400zł za wszystko
- szczepienia. Chyba dałam za nie w sumie ok 2000 zł. Ogólnie koszt to 0zł-5000zł
- sesja zdjęciowa
- ubranka. Wydałam ok 1000zł w ciągu roku. Najdroższe są buty
- Tula 400zł i wózek spacerowy do samolotu 300zł
- jedzenie po 6 mc i tu jest duża różnica bo można kupować jedzenie jak dla siebie albo rzeczy eko lub słoiczki. Ja kupowałam tylko eko i słoiczki.
- zajęcia podłogowe i umuzykalniające dla niemowlaków
- zabawki 300 zł starałam się nie kupować bez okazji więc to głównie cena za prezenty na imieniny, święta i urodziny
- badania USG główki i bioderek i leki
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:27   #1828
Rosalyn
Zakorzenienie

Pomyślałam że pokaże Wam łupy z tego tygodnia. 3 rzeczy kupiłam sama a reszta dostałam od koleżanki. Lila ma już strój na święta ��IMAG1719.jpgIMAG1720.jpgIMAG1721.jpgIMAG1723.jpg

Edytowane przez Rosalyn
Czas edycji: 2018-01-21 o 12:50
Stary 2018-01-21, 13:03   #1829
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Nie mają. To będzie ich pierwszy wnuk. Zobaczymy jak się urodzi, może zmienią nastawienie na razie ciężko powiedzieć żeby się cieszyli.
Ostatnio moja mama taka rozradowana powiedziała, że kupią nam wózek to teść wtedy stwierdził, że w takim razie oni kupią łóżeczko. Ale nie zabrzmiało to jakby chciał kupić sam z siebie (wcześniej tego nie proponowali) tylko żeby nie było, że oni nic nie kupili i są 'gorsi' czy coś... jakoś tak mnie to nawet nie ucieszyło. Ale może jestem przewrażliwiona.

To może nie umieją okazać radości. Chyba nie ma dziadków którzy nie cieszyliby sie z wnukow.

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 13:45   #1830
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Pomyślałam że pokaże Wam łupy z tego tygodnia. 3 rzeczy kupiłam sama a reszta dostałam od koleżanki. Lila ma już strój na święta ��Załącznik 7399306Załącznik 7399311Załącznik 7399316Załącznik 7399321
Ale śliczne!
Gdzie kupiłaś te rampersy z malpkami?😍

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości