|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
U mnie od poczatku ciazy brak apetytu, wiec swieta tez mi roznicy nie zrobily. A brzuch i tak mam duzy jak w 8miesiacu, ale trudno najwazniejsze niech sie kurczak rozwija dobrze.
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w 1 trymestrze było kiepsko z apetytem, mdłości, zachcianki, drugi trymestr przywitałam wilczym apetytem, a teraz znow jakby mniejszy, wiele nie zjem, a juz czuję się pełna
|
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
O, też miałam pytać o torby. Bo też nie wyobrażam sobie bez niej wyjścia z domu. Także przejrzę sobie.
Powiem Wam, że ja jak rano odprowadzę syna do przedszkola, przychodzę do domu i siadam przed TV. Leń mnie ogarnia, ledwo się ruszę na śniadanie. No masakra. Ale są takie dni, choć rzadko, że mi się chce. |
|
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byczę się jeszcze w łóżku z tżtem. Ostatni dzień wolnego, dzieci się pozbyliśmy. To straszne co napiszę, ale jest cudnie ![]() Ja na codzień wstaje o 6, śpię ok 7 godz na dobę. Daję radę jakoś. Ale wyjścia nie mam, bo i czasu na drzemkę brak. Z tygodniami ciąży nie mam dylematu, bo wizyty mam w czwartki, a wtedy właśnie mam koniec pełnego tygodnia, więc z lekarzem się zgadzamy I właśnie jutro mam wizytę na 8. Niby fajnie, bo przynajmniej nie będę cały dzień się przejmować. Ale moje dziecię budzi się ok 9 dopiero i boję się że będzie problem z pomiarami. Szczególnie że bardzo liczę też, że się płeć ujawni ![]() Ostatnio leżał tak, że ciężko było zajrzeć, a ciągle odczuwam ruchy w tych samych miejscach, więc raczej nie zmienił pozycji. Zbieram się z łoża, śniadanie i lecimy na shopping
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Anuhaa tam głupio, dobrze jest czasem odpocząć sobie bez dzieci i od dzieci
każdy tego potrzebuje Ja mam połówkowe oficjalne 10.01 ( nieoficjalne, wczesne, zrobił mi lekarz u którego byłam tu w pl), ale jestem spokojna. Płeć już znam, wiem że wszystko jest ok, i idę ze spokojną głowa... Też mam wcześnie, na 9 rano więc mój odprowadzi młodego do przedszkola a ja w autobus i do szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ma wchłanialną formę magnezu czyli: Dzienne zapotrzebowanie osoby dorosłej na magnez to ok. 300-400 mg jonów. Warto więc zwrócić uwagę na to, ile jonów tak naprawdę znajduje się w jednej tabletce. Z niektórymi substancjami, np. z witaminą B6 wchłanialność magnezu do organizmu zwiększa się o 20-40%. Bardzo dobrą wchłanialność mają też cytryniany (ok. 90%) występujące w takich preparatach jak np. Magne B6 Max czy Magnesol. Kolejne są mleczany (do 80% przyswajalności, np. Magne B6, Magvit oraz węglany (do 30%, np. Neomag Forte) czy asparaginiany (do 30%, np. Lactomag). Oczywiście rzeczywista tolerancja danego magnezu jest również kwestią indywidualną każdego organizmu. (https://www.apteka-zielona.pl/blog/m...suplement.html) musze kupic inny magnez. co mi po tych moich 3000mg jak jonów malo... -_- Cytat:
2 pampki, male chusteczki w woreczek nieprzemakalny i do kosza. ubranko to moze pierwsze 3-4 miesiace nosiłam. w swojej torebce w takim samym nieprzemakalnym woreczki kocyk smoczek zabawka to wyposazenie wozke a nawet jakbym miala to wszystko wlozyc do torby to moze dno by zajeło.. a te torby takie wielkie... wole oddac czesc miejsca w swojej torebce na body + bidon i hej Cytat:
Cytat:
przy okazj ipolecam torby nieprzemakalne z ali ![]() https://pl.aliexpress.com/item/1-pc-...3a995c0fAZlVa3 ta jest mala ale sa rozne rozmiary polecam taka co jest 2x wieksza dla mnie must have tzw "torba na sraluchy"
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie muszę kupić dziś snickersa na jutrzejsze śniadanie, ale nie wiem czy przełknę tak o świcie
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, nie miej wyrzutów Odpoczynek każdemu jest potrzebny. Jestem przekonana, że gdybyście pobyli dłuższy czas tylko we dwójkę to tęsknota by się włączyła. Też lubię mieć rano wizytę, wtedy nie ma tego nerwowego oczekiwania przez cały dzień, tylko wstaję, idę i już jestem spokojna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
Anuhaaa u mnie herbata z cytryną budzi małą. Po pierwszych łykach odrazu szaleje 😀
A co do tej torby to znalazłam na allegro torbe-organizer. Może na takie coś się skuszę, zobaczymy. Albo taki https://allegro.pl/oferta/torba-orga...row-7412165641 Albo takie coś https://allegro.pl/torba-do-wozka-do...625329199.html |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry ! Cala noc snil mi sie byly szef, masakra, co to bylo !!!
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1812 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1814 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabym, ale pewnie nigdy już nie będzie tak samo, co nie znaczy że nie może być lepiej Na mnie motywująco działają moje własne wyrzuty sumienia ![]() Dzień dobry ![]() Ja też bardzo przybrałam na wadze przez święta. Najpierw te wymioty, potem przez uczucie skurczenia żołądka jadłam małe porcje, a od świąt jest jak studnia bez dna, zjem wszystko co się napatoczy i ciągle mi burczy w brzuchu. Ja jak pracowała to w różnych godzinach, nie zawsze miałam na rano. Kupiłam sobie w poniedziałek książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i choć nie miałam ochoty niczego takiego czytać to jednak książka bardzo lekko i humorystycznie napisana i super się czyta ![]() Moje dziecko od 2 dni jakoś mało się rusza, ale dzisiaj za to dostałam takiego kopa mocnego nisko, że aż się wystraszyłam bo jeszcze drzemałam ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Haha |
||
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, jak ja idę z dzieciakiem to może i mogę spakować w swoją torebkę. Ale jak jedziemy autem albo dzieckiem ma zająć się babcia czy mąż? To tak wszystko mam targać w rękach czy reklamówkach? Dla mnie to było mega wygodniejsze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86312512] ja też bardzo przybrałam na wadze przez święta. Najpierw te wymioty, potem przez uczucie skurczenia żołądka jadłam małe porcje, a od świąt jest jak studnia bez dna, zjem wszystko co się napatoczy i ciągle mi burczy w brzuchu. no i dobrze, musialas nadrobić, to co straciłaś ![]() moja dzidzia dzisiaj bardzo szaleje- chyba dlatego, ze siedze na tyłku od 7 rano, jak chodze to czesciej spi, pewnie woli byc kołysane
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie
Balabym sie zasnac do konca tygodnia ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uzywałam taka właśnie od wózka. |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
No ja pewnie też będę taką używać. Choć wyglądem nie powalają to wydają się być duże i praktyczne. No ale to też zależy..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 1) Dziewczyny czy Was też podczas ciąży pobolewał chociaż raz Wasz pępek? Jeszcze leżę na wznak i czuję taki ciągnący ból jak by na środku pod skórą w pępku. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-01-02 o 11:03 |
|
|
|
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostanę wózek od koleżanki, niestety bez torby. Także tak czy siak muszę coś kupić.
Agata mnie pępek nie boli. I nie przypominam sobie, żeby w poprzedniej ciąży mnie bolał. Także nie wiem z czego to. Może porostu od rozciągania macicy czy coś. |
|
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie taka torba to must have, bo jednak dużo jest do noszenia przy takim bobasie, zwłaszcza, jak się w plener jeździ i wycieczki, co u nas częste. Jasne,że można do zwykłej torebki, ale jej sobie tak fajnie nie zawieszę na rączce ![]() Dół wózka zawsze zostawiam na jakieś rzeczy starszaków i nasze ![]() Cytat:
dobrze wiedzieć,zerknę ![]() Ogólnie od wczoraj przeglądam strony Smyka, tego Hubiworld też sobie włączyłam, bo mam ochoty kupić rzeczy, które i tak brałabym szare, więc unisex. Ale mam straszny problem z podjęciem decyzji. Tak samo właśnie mam rezerwować wakacje i nie mogę się zdecydować pomiędzy dwoma ośrodkami. W życiu nie byłam tak niezdecydowana jak teraz...
|
|
#1823 |
|
Konto usunięte
|
Agata
Mnie nie boli pępek, za to czuję mega napięcie skóry brzucha i właśnie ujrzałam moje nowe rozstępy po bokach brzucha. Moja skóra jest chyba mało elastyczna. Może zapytaj na wizycie dla własnego świętego spokoju? |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też żałuję,że stanęłam na wagę po świętach...oj są skutki dojadania jedzenie po świętach i mojej zachłanności na kapuchę i bigos
|
#1825 |
|
Dostojna peema.
|
Ja jeszcze nie myślałam o torbie do wózka. W ogóle mam wrażenie, że powinnam od lutego przyspieszyć myślenie. :P
Na razie czekam na to jedno zamówienie wyprawkowe i chyba na Allegro zamówię Lovelę i zacznę prać rzeczy dla dziecka, bo na razie składuję je w szczelnie zamkniętym worku u moich rodziców gdzieś w garderobie no i kilka mam u siebie. Czas je prać, prasować i schować gdzieś w rozsądne miejsce, tylko to pozwoli mi zorientować się, ile mam jakiego rozmiaru. Co do świąt, to dajcie spokój. Ja się w domu w ogóle nie ważę w ciąży, ale dziś stanęłam przed lustrem i widzę, jak mi boki wywaliło :P Tragedia.
|
#1826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie nie boli pępek, za to czuję mega napięcie skóry brzucha i właśnie ujrzałam moje nowe rozstępy po bokach brzucha. Moja skóra jest chyba mało elastyczna. Może zapytaj na wizycie dla własnego świętego spokoju?[/QUOTE]zapytam choć wizyta za dwa tygodnie. Ja na brzuchu odpukać jeszcze nic nie widzę ale na piersiach i udach wyglądam jak by ktoś mnie posiekał. Mnóstwo czerwonych pręg. Używasz jakichś balsamów? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-01-02 o 11:42 |
||
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też narazie zero rozstępów. Oby tak dalej. Ja używam tylko kremu z ziaji mamma mia.
A co do wagi to po świętach jeszcze sie nie ważyłam. Za tydzień w czwartek mam wizytę, także wtedy zobaczę. Będzie niespodzianka wagowa 😀😀 |
|
|
|
#1828 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 16.01 mam już plany zakupowe![]() Cytat:
Mi wpadł w oko muślinowy kocyk z Motherhood ![]() Ogólnie ciężko polecić jakąś konkretną firmę, nie jest tak,że jedna ma wszystko świetne.
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pepek nie boli. Tylko kregoslup czasem jak wstane i promieniuje na prawa noge. Ale to pewnie od przepukliny.
Tez sie waze tylko u gina, wystarczy ostatnio na moje "nie jest tak zle", odpowiedzial, ze wszystko przede mna. Kochany czlowiek, naprawde ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

️

Aż się boję wejść na wagę...

i ma wchłanialną formę magnezu czyli: 

myślę że ciąża tak na Ciebie wpływa i po urodzeniu dziecka szybko wrócisz do swojego normalnego trybu życia 
Balabym sie zasnac do konca tygodnia 

jak dobrze, że będę to miała pod ręką.... 
ostatnio na moje "nie jest tak zle", odpowiedzial, ze wszystko przede mna. Kochany czlowiek, naprawde