Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-09, 08:33   #1801
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Choć mój to raczej stan db... Do idealnego mj brakuje. Musse się skupić i go wystawie tyle. O. Ile byle poszedł a kupię co chce :d

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-02-09, 08:38   #1802
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Sprzedam taniej! Chcę się pozbyć szarego!

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Za ile i co z nim nie tak

Mi też się Leon podoba Kiedyś mi się z sokiem kojarzyło ale jest coraz popularniejsze więc już mniej

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 08:42   #1803
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Za ile i co z nim nie tak

Mi też się Leon podoba Kiedyś mi się z sokiem kojarzyło ale jest coraz popularniejsze więc już mniej

tu nie moge sprzedac bo mi bana po tylu latach dadza
ogolnie to nie działaja wibracje (ostatnio probowalam wlaczyc, pierwszy raz od kiedy kupilam), plozy sa porysowane od bujania i nie ma 1 zawieszki (jesli wiem gdzie slimak )
ogolnie po 2 dzieciach juz jest i to widac... i z jednej strony chce inny kolor bo mnie ten szary drazni (ten grafitowy bo hcyba jest jeszcze jasno szary z turkusem) a z drugiej wydam 100-150zł zeby miec nowszy i inny kolor...a z trzeciej; przed nami jeszcze 2 dzieci, nie wiem czy po maluszce dla 3ciego nadal bede taka chetna go trzymac
Stary 2019-02-09, 08:55   #1804
Martita_2012
Zadomowienie

Lilianna, mój tata ma na imię Leon

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Martita_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:13   #1805
Elsabel
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86479023]Elsabel
I dałaś radę do 1, ja już bym miała oczy na zapałki. Nasze ostatnie wyjście ze znajomymi skończyło się na tym, że już o 23 błagałam o powrót do domu albo zasnę w lokalu

Wiecie, bo tak naprawdę nie wiem jak bardzo źle się będę czuła. Miałam krzywą bez ciąży to bardzo źle to zniosłam, więc się spodziewam, że może być gorzej.

Mąż jeszcze stwierdził, że skoro wstał to jedzie do szefa się rozliczyć, a szefa nie ma i taki zrąbany poranek mamy. Mam nadzieję, że chociaż kupimy coś ładnego na poprawę humoru jak będziemy we Wro [/QUOTE]Dałam radę, bo posłałam sobie z rana prawie do 9:00, więc jeszcze siły na wieczór zostały Senność męczyła mnie najbardziej w pierwszym trymestrze, teraz już wszystko wróciło do normy. Doskwiera mi przede wszystkim brak alkoholu
Cytat:
Ja też chcę Tiny Love i czatuje na olx, niestety zazwyczaj wystawiają te okropne kolory, a te ładniejsze dużo drożej Szary używany poniżej 2 stów to chyba święty gral

Ja się dzisiaj muszę oszczędzać bo wieczorem robimy urodziny TŻ w pizzerii i chce być na siłach

To samo! Też poluję na OLX na Tiny Love, chciałabym w jak najlepszym stanie, a te które widzę to już takie zużyte. Ale jak na sknerę przystało, szkoda mi kasy na nowy
Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Nie spodziewałam się, że aż tak wielu z Was spodoba się imię Leon
Też mi się podoba imię Leon, sama bym mocno rozważała, gdyby był synek

Dziewczyny, robiliście albo będziecie robiły Baby Shower? Wiecie o co w tym chodzi? Moje przyjaciółki bardzo chcą zrobić, ale to one mają organizować czy ja?

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:20   #1806
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba zdecydowaliśmy się na imię. Powiedziałam mężowi aby tak teraz zwracał się do brzucha albo jak coś mówi o Małym, zobaczymy po czasie czy nadal będzie nam się podobać jak się będzie używać
Braliśmy pod uwagę imiona Nikodem, Ignacy, mi się jeszcze Zachary podobało, mężowi nie. I jakoś w tym tygodniu wpadło mi do głowy imię Leon i jemu też się podoba no nic, zobaczymy za jakiś czas czy nadal będzie się nam podobać
My mamy Leona

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:26   #1807
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dałam radę, bo posłałam sobie z rana prawie do 9:00, więc jeszcze siły na wieczór zostały Senność męczyła mnie najbardziej w pierwszym trymestrze, teraz już wszystko wróciło do normy. Doskwiera mi przede wszystkim brak alkoholu To samo! Też poluję na OLX na Tiny Love, chciałabym w jak najlepszym stanie, a te które widzę to już takie zużyte. Ale jak na sknerę przystało, szkoda mi kasy na nowy Też mi się podoba imię Leon, sama bym mocno rozważała, gdyby był synek

Dziewczyny, robiliście albo będziecie robiły Baby Shower? Wiecie o co w tym chodzi? Moje przyjaciółki bardzo chcą zrobić, ale to one mają organizować czy ja?

to zalezy albo jak panienski: robi ktos, albo sama mozesz zrobić
ja bede sama robic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 09:50   #1808
agadzie
Zakorzenienie

Tu się robi imprezę - niespodziankę, znaczy robi się dla przyszłej mamy. Ja akurat nawet na to nie liczę, bo za bardzo nie ma.kto mi zrobić...znaczy może i ma ale i tak wątpię

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 09:52   #1809
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Dałam radę, bo posłałam sobie z rana prawie do 9:00, więc jeszcze siły na wieczór zostały Senność męczyła mnie najbardziej w pierwszym trymestrze, teraz już wszystko wróciło do normy. Doskwiera mi przede wszystkim brak alkoholu To samo! Też poluję na OLX na Tiny Love, chciałabym w jak najlepszym stanie, a te które widzę to już takie zużyte. Ale jak na sknerę przystało, szkoda mi kasy na nowy Też mi się podoba imię Leon, sama bym mocno rozważała, gdyby był synek

U nas są nawet w niezłym stanie i tanio ale zazwyczaj ten paskudny brąz z czerwienią, dla mnie koszmarek :/ Jak jest niebieski albo czerwony to zaraz min. 2 stówy wołają jak nie lepiej
Ostatnio ktoś wrzucił czerwony za 160 w moim mieście, kilka godzin i nie było, nie zdążyłam

Nigdy nie byłam na baby shower i też nie planuje

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2019-02-09 o 09:54
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:03   #1810
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są nawet w niezłym stanie i tanio ale zazwyczaj ten paskudny brąz z czerwienią, dla mnie koszmarek :/ Jak jest niebieski albo czerwony to zaraz min. 2 stówy wołają jak nie lepiej
Ostatnio ktoś wrzucił czerwony za 160 w moim mieście, kilka godzin i nie było, nie zdążyłam

Nigdy nie byłam na baby shower i też nie planuje

To u mnie najwięcej jest tych grafitowych z niebieskim. Jeden nawet za 150 zł, ciekawe w jakim stanie. Chociaż pewnie i tak zejdzie w kilka godzin
Stary 2019-02-09, 10:07   #1811
Lilly Greace
Dostojna peema.

Elsabel, ja bym sobie sama nie robiła, w ogóle nigdy nie byłam na takiej imprezie i mój będzie pierwszy - koleżanki chcą mi zrobić, jedna taka główna organizatorka to o tym gada od pierwszego trymestru ciąźy xD Mówi, że już organizowała z 5x i że to fajna impreza, no to się przekonam Ja znam baby shower raczej jako coś, co organizują koleżanki dla przyszłej mamy. Impreza odbędzie się u mnie, ale ja mam niby palcem nie kiwnąć i one wszystko przyniosą, ugotują itp. Natomiast zamówilam kilka dekoracji na Aliexpress żeby kasy na to nie wydawały, ciekawe czy dotrą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-09, 10:31   #1812
butterfly20
Zakorzenienie

Ejjj conwy tyle napisalyscie ?spac nie możecie?;D u nas malowanie ruszyło,od rana nas pakowalami już jesteśmy u mamy...dziwnie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Lilianna mi się kiedyś Nikodem podobał, ale przeszło.ignas bardzo mi się podoba, ale tak ma na imię siostrzeniec mojego męża, dużo teraz w ogóle jest Ignacow, ale dla mnie to akurat nie jest problem Leosiow małych tez kilku znam, fajne chłopaki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Grejpfrutowa nie można spacerować podczas badania,czyli te dwie godziny. A potem to już spaceruj ile chcesz

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Sq to ja chyba miałam szczęście,bo jak ja byłam w lutym w szpitalu z Zosia,to nie było żadnej grupy ani ograniczonych odwiedzin

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:31   #1813
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ejjj conwy tyle napisalyscie ?spac nie możecie?;D u nas malowanie ruszyło,od rana nas pakowalami już jesteśmy u mamy...dziwnie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Lilianna mi się kiedyś Nikodem podobał, ale przeszło.ignas bardzo mi się podoba, ale tak ma na imię siostrzeniec mojego męża, dużo teraz w ogóle jest Ignacow, ale dla mnie to akurat nie jest problem Leosiow małych tez kilku znam, fajne chłopaki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Grejpfrutowa nie można spacerować podczas badania,czyli te dwie godziny. A potem to już spaceruj ile chcesz

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Sq to ja chyba miałam szczęście,bo jak ja byłam w lutym w szpitalu z Zosia,to nie było żadnej grupy ani ograniczonych odwiedzin
Myślałam, że Leosiów jest jednak mniej
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:34   #1814
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Moja kuzynka, która organizowała mi panienski pytała się czy chce babyshower. Ale szczerze mówiąc odkąd mam dziecko to z całego grona "przyjaciółek" zostało mi 2 koleżanki plus właśnie ta kuzynka

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:36   #1815
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Nie spodziewałam się, że aż tak wielu z Was spodoba się imię Leon
Ja sama o nim myślałam. Baaardzo ładne imię

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:41   #1816
butterfly20
Zakorzenienie

Lilianna pewnie zależy od otoczenia, w moim jest ich sporo i nawet ma grupach mamusiowych mamy leoskow ale jak dla mnie nie ma co na to patrzeć, sama mam popularne imiona

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Mi się Leon nawet podoba, ale mojemu mężowi wcale,wiec odpadło.ogolnie podoba mi się niewiele imion chłopięcych, a tez kolei nie podobają się mojemu mężowi...dla dziewczyny nie było nigdy większego provlemu

Stary 2019-02-09, 10:43   #1817
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Lilianna pewnie zależy od otoczenia, w moim jest ich sporo i nawet ma grupach mamusiowych mamy leoskow ale jak dla mnie nie ma co na to patrzeć, sama mam popularne imiona

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Mi się Leon nawet podoba, ale mojemu mężowi wcale,wiec odpadło.ogolnie podoba mi się niewiele imion chłopięcych, a tez kolei nie podobają się mojemu mężowi...dla dziewczyny nie było nigdy większego provlemu
a Wy już macie wybrane imię dla synka? Pewnie o tym pisałaś, ale tyle tu się dzieje, że zapomniałam

Co do imion to myślę, że i tak wszystkim się nie dogodzi, więc niech każdy wybiera takie, jak mu się podoba. Ja np. nie chciałam bardzo popularnego i sprawdzałam te wszystkie dane z urzędów i rzeczywiście jak pojawia się imię Stanisław to jest powiedzmy na 10. miejscu a nie w pierwszej trójce, więc mi to pasuje. A i tak słyszę od prawie każdego, komu mówię o imieniu, że ooo takie popularne imię, że pełno tych małych Stasiów. No może i tak, nie wiem, niech im będzie Ja znam całego jednego.
Stary 2019-02-09, 10:43   #1818
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka, która organizowała mi panienski pytała się czy chce babyshower. Ale szczerze mówiąc odkąd mam dziecko to z całego grona "przyjaciółek" zostało mi 2 koleżanki plus właśnie ta kuzynka

Ja też nie robię babyshower no i nikt nie robi mi. Kiedyś miałam mnóstwo znajomych a wszystkie te znajomości się powykruszały. Jedyne co to koleżanki z byłej pracy coś wspominaly żebym zbierała siły na babyshower ale ja to traktuje z przymrużeniem oka bo pewnie i tak nie zrobią. Jeśli chodzi o mnie nie mam parcia. Nie lubię takich "imprez" chyba wolalabym się spotkać tak na kawę albo iść gdzieś z tż i świętować zbliżające się narodziny. Wiem wiem nudna jestem

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:49   #1819
butterfly20
Zakorzenienie

Stary 2019-02-09, 10:51   #1820
Misha_
Wtajemniczenie

Moje najblizsze 2 kolezanki wyjechaly na 2 krance niemiec wiec raczej nic nie bede robila. A tutaj zostali dalszi znajomi i znajomi tz znowu to juz nie ta bajka na baby shower

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 10:52   #1821
butterfly20
Zakorzenienie

Lilly no ja znam bardzo wielu Stasiow i Jasiów jeszcz antek króluje,to są w sumie chyba najpopularniejsze u nas imiona jeszcze Filip, ignas, maks i Leon.bardzo dużo my zdecydujemy jak się urodzi, nie umiemy dojść do porozumienia, dlatego moj mąż proponuje imiona po swoich dziadkach -Karol lub Konrad

Stary 2019-02-09, 10:57   #1822
agadzie
Zakorzenienie

Agata oj tam zaraz nudna ja też ogólnie takie imprezy to tak o, z przymrużeniem oka traktuje, jakby mi ktoś zrobił to się nie obraze, ale jakos mi szczególnie nie zależy
Uff nam się intensywnie dzień zapowiada, teraz pojechaliśmy do Kadyksu, pójdziemy tam na jakiś obiad, kolo 15 wracamy a na 17.30 chrzciny koleżanki syna. Pewnie kolo 20 wrócimy do domu, ze względu na młodego, on o tej porze już śpi normalnie, no ale weekend

Stary 2019-02-09, 11:02   #1823
Elsabel
Zakorzenienie

Ja w sumie chętnie takie spotkanie zorganizuję, jestem towarzyską osobą i lubię jak ludzie mnie odwiedzają Najwygodniej będzie chyba u mnie w domu, zrobi się jakieś jedzonko, dekoracje i gotowe!
Stary 2019-02-09, 11:09   #1824
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Lilly no ja znam bardzo wielu Stasiow i Jasiów jeszcz antek króluje,to są w sumie chyba najpopularniejsze u nas imiona jeszcze Filip, ignas, maks i Leon.bardzo dużo my zdecydujemy jak się urodzi, nie umiemy dojść do porozumienia, dlatego moj mąż proponuje imiona po swoich dziadkach -Karol lub Konrad
No właśnie każdy ma inne imiona w swoim otoczeniu Ja najwięcej znam chyba małych Jasiów, a jeśli chodzi o dziewczynki to króluje wokół mnie imię Antonina oraz Zuzanna Z kolei Antków nie znam żadnych, a to niby te najpopularniejsze imię.
Stary 2019-02-09, 11:50   #1825
butterfly20
Zakorzenienie

U nas w otoczeniu nie ma np.duzo Zofii , w przedszkolu tez.ale już jak idę gdzieś w teren lub na miasto to często słyszę to imię

Stary 2019-02-09, 12:48   #1826
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Yeah, nadrobiłam. I jesteśmy już po super udanych zakupach mamy wózek i fotelik!! Wrzucę zdjęcia jak się ogarniemy, znaczy jak mężu się ogarnie, bo nie pozwala mi nic ruszać, bo popsuje ale mamy brykę...

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 13:03   #1827
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Yeah, nadrobiłam. I jesteśmy już po super udanych zakupach mamy wózek i fotelik!! Wrzucę zdjęcia jak się ogarniemy, znaczy jak mężu się ogarnie, bo nie pozwala mi nic ruszać, bo popsuje ale mamy brykę...

Oooo ekstra!!! To gratuluję udanych zakupów! Czekam na zdjęcia
Mój tz stwierdził że kokon mu się podoba i zamawiać 2, jeden do nas jeden zeby w pl został ten do pl zamówię ale już raczej bliżej wakacji, jak będziemy wyjeżdżać także czasu a czasu.

Stary 2019-02-09, 13:25   #1828
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Lilianna - Leon ładne imie krótkie i konkretne

Spacer po krzywej na czczo...u mnie by odpadlo w przedbiegach, zreszta nawet nie chce wspominać swojej krzywej, no zjazd miałam taki że hej, a potem jeszcze parę dni niedobrze mi było. Btw, w poniedziałek odbieram wyniki. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby nie było niespodzianek

Ja też się właśnie boję, że będę w kiepskim stanie.
Ale już załatwiłam sobie transport i w jedną i w drugą stronę, także mam nadzieję, że wytrzymam to jakoś.
Kciuki!

Cytat:

No tak, u mnie noce są teraz bardzo kiepskie i pewnie stąd ten brak energii. Dzisiaj znowu mi mały dał popalić: o 23 kopał, potem po 1 i tak do rana na raty, a o 7 do labo. Jakbym wiedziała, że tak będzie to bym spała. Dzisiaj wychodzimy wieczorem, więc zaraz się biorę za te rollsy, bo jednak je robię i się kładę na godzinkę, bo inaczej będzie kiepsko.

Kupiliśmy w ikei tylko pojemniki na pierdoły
Patrzyłam na te organizery do szuflady, ale nie pomierzyłam szuflady, bo nie wpadłam na to i nie braliśmy.

W rossmannie kupiłam duże płatki, pampki 1 i 2, bo promocja. No i tabsy pregna 2x bo są w promocji za 31,99 zł z kartą, a u mnie w Aptekach już po 52 zł.

Ja nie jestem towarzyska i nie robię babyshower. Najlepiej mi samej w ciszy i spokoju - tak już mam

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość

Super
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 13:41   #1829
patrycjakarabasz
Rozeznanie

To się chwalę fotelik w folii zawinięty, to nie wrzucam. Powiem Wami, że obawiałam się tego kubełka w sportowce, ale jak teraz patrzę, to myślę że córci będzie wygodnie. Wyjdzie po czasie. Ale wózek jest śliczny IMG_20190209_140214192.jpegIMG_20190209_140446107.jpeg

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-09, 13:47   #1830
Monia858585
Rozeznanie

Patrycja bardzo ładny wózek. Gratuluję zakupów 😊

Lilianna u nas też Leon był w pierwszej piątce, Jak synek miał się urodzić 😀

Ja dziś wstałam z bólem gardła i kaszlem. Także leżę w łóżeczku. Herbatka, kocyk 😀 Mąż za chwilę na zakupy jedzie.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości