Mamusie listopad 2019- cz. 4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-08-27, 08:57   #1801
Nurek1119
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Ja mam proszek i mleczko Lovela.

Hej

Kapewa dzisiaj chyba podgląda bąbla

dzięki

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Ja piorę w loveli

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzieki
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 08:59   #1802
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim. Melduje ze bylam.wczoraj na usg u swojego lekarza co.chodze.na.nfz z tymi jelitkami. Uprosilam zeby bez skierowania zrobil ni usg tych jelitek I brzuszka. Uspokoil mnie bo bylo juz wszystko niby ok nic nie widzial niepokojacego. Zla jestem ze poszlam prywatnie I zaplacilam I tylko mnie zmartwila I nastraszyla a w dodatku mala ulozona.glowkowo I.do kregoslupa ze nie widac twarzyczki ;( pewnie juz nie zobaczymy do konca ciazy I zas myslenie czy aby warga ok itp itd . Nie wiem ta ciaza jest dla mnie jakas ciezka psychicznie I fizycznie. Wczoraj tez twarzy nie widac bylo.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Na.szczescie.te inne.sprawy niby dobrze..z usg z czwartku.mala wazyla 1330'g . Piszecie.o.terminach porodu... oczywiscie ja mam.najlepszy .. 2.11 wierze ze urodze.po terminie lub przed.jak.w.poprzednich ciazach, bo masakra
Super, że z jelitami wszystko dobrze! Spróbuj się nie nakręcać, jak napisała Owocowy koktajl, po prostu musi być okej, nie ma innej opcji.
Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co do prania ciuszków kupujecie?
Najprawdopodobniej proszek + płyn loveli, ewentualnie Dzidziuś.

Dzień dobry! U nas gorąco od rana Po 3 dniach wolnego, tak się nie chce iść do pracy, że aż szok.

Kapewa powodzenia na wizycie.

Edytowane przez misiaa91
Czas edycji: 2019-08-27 o 09:02
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 09:11   #1803
piano2019
Raczkowanie

Cytat:

Nie wiem. Dzidziuś zmienił zapach i mi śmierdzi

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 09:27   #1804
piano2019
Raczkowanie

Mamusie listopad 2019- cz. 4

Przyszło moje zamówienie z hm. Oczywiście niekompletne. IMG_1566890803.252445.jpg
Do tych spodni bordo zamówiłam takie samo body i je anulowali wiec muszę odesłać spodnie

Stary 2019-08-27, 09:32   #1805
Likka9
Zakorzenienie

Ale kot ma wychodzić na balkon, do ogrodu czy ogólnie na podwórko?
My nie chcieliśmy , żeby nasz kot łaził po osiedlu. Ale ze mamy ogród to ciężko byłoby tego uniknąć, mało realne wręcz. Na początku nie chciała wychodzic, na trawie stała jak poparzona. Biegła z powrotem do drzwi mało się o nie nie zabijając . My po prostu całe ogrodzenie obwiesilismy siatka zabezpieczająca, na rogach mamy słupki które to podwyzszaja i trzymają. Tym sposobem kot jest ograniczony do naszego ogrodu. Zdarza jej się raz na jakiś czas znaleźć drogę ucieczki,ale wraca tego samego dnia. Zazwyczaj próbuje gryźć i rozciągać siatkę swoim cielskiem
My nie chcemy żeby nasza kotka miała kontakt z kotami które chodzą normalnie po podwórkach. Chociaz jak ma okazję to leje się z kocurem sąsiadów. Z ogrodu przynosi paskudztwa do domu (myszy, jaszczurki). No i latem drze jape , że chce wyjść. A zimą jak próbuje ją wywalić za drzwi to muszę sposobem. W naszym przypadku nie byłoby opcji utrzymania kota w domu,a z drugiej strony zrobiliśmy z niej takiego pół wychodzącego

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 10:02   #1806
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Gdzie Wy widzialyscie lekarza na porodówce? Ja w życiu bym nie powiedziała kiedy u mnie na sali pojawił się lekarz, kiedy poszedł, jak wyglądał , czy w ogóle był jeśli był to na pewno w drugiej fazie porodu,a u mnie trwała 10minut. Ale jak gdzie po co, pojęcia nie mam, w ogóle nie rejestrowalam kto tam był. Tam na dole

Pytałam moja gin o lekarza przy porodzie (w obawie , że trafię na tego gbura który robił mi usg prenatalne) to stwierdziła,że nie ma na porodówce lekarza przy prawidłowo przebiegającym fizjologicznym porodzie.

Ja nawet nie kojarzę ile i jakie położne do mnie zaglądały. ile ich było itp.
Mąż tylko mówił że jak wjechaliśmy na porodówkę to lekarz na bank spał bo z pokoju lekarskiego było słychać chrapanie

U mnie też przyszedł na sam koniec no i mnie zszywał. A poród przebiegał prawidłowo. Wydaje mi się, że nawet w międzyczasie był zaglądnać raz i mnie badal.
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim. Melduje ze bylam.wczoraj na usg u swojego lekarza co.chodze.na.nfz z tymi jelitkami. Uprosilam zeby bez skierowania zrobil ni usg tych jelitek I brzuszka. Uspokoil mnie bo bylo juz wszystko niby ok nic nie widzial niepokojacego. Zla jestem ze poszlam prywatnie I zaplacilam I tylko mnie zmartwila I nastraszyla a w dodatku mala ulozona.glowkowo I.do kregoslupa ze nie widac twarzyczki ;( pewnie juz nie zobaczymy do konca ciazy I zas myslenie czy aby warga ok itp itd . Nie wiem ta ciaza jest dla mnie jakas ciezka psychicznie I fizycznie. Wczoraj tez twarzy nie widac bylo.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Na.szczescie.te inne.sprawy niby dobrze..z usg z czwartku.mala wazyla 1330'g . Piszecie.o.terminach porodu... oczywiscie ja mam.najlepszy .. 2.11 wierze ze urodze.po terminie lub przed.jak.w.poprzednich ciazach, bo masakra
To dobre wieści!
Cytat:
Proszek Dzidziuś. Córce też w nim prałam.
Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Przyszło moje zamówienie z hm. Oczywiście niekompletne. Załącznik 7688900
Do tych spodni bordo zamówiłam takie samo body i je anulowali wiec muszę odesłać spodnie

Mamy te pierwsze półśpiochy, mają cudne kolory. Nie szkoda Ci ich zwracać? Nawet na święta fajne kolorystycznie

Stary 2019-08-27, 10:09   #1807
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Przyszło moje zamówienie z hm. Oczywiście niekompletne. Załącznik 7688900

Zostaw spodnie są fajne, możesz ubrać do nich nawet czyste białe body albo spróbuj domówić body jeszcze raz i może przyjdą

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 10:15   #1808
piano2019
Raczkowanie

Jadę do lidla po te kopertowe bo wczoraj jeszcze były i chyba będą sławiąc do tych spodni. Macie racje są takie piękne ze szkoda ich zwracać 🥰🥰

Stary 2019-08-27, 10:18   #1809
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam płyn do prania bobini a do płukania cocolinno sensitive
Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Nurek ja prałam w naszych kapsułkach i Lenor Sensitive. Po praniu wyprasowałam ubrania i tyle. Chyba to był pierwszy raz jak prasowałam i ostatni ale ja jestem z tych unikajacych żelazka
A jako ciekawostkę dodam, że ostatnio czytałam żeby nie pasować tetry bo ogranicza się jej chłonnosc w ten sposób. Ale czy to prawda? Nie mam pojęcia

Tetry nie powinno się ani płukać w płynach do płukania ani prasować. Reczników nie powinno się poddać działaniom płynu do płukania, bo nie będą wciągać wody tylko "ślizgać się" po ciele.

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 10:21   #1810
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U mnie też przyszedł na sam koniec no i mnie zszywał. A poród przebiegał prawidłowo. Wydaje mi się, że nawet w międzyczasie był zaglądnać raz i mnie badal.To dobre wieści!Proszek Dzidziuś. Córce też w nim prałam.Mamy te pierwsze półśpiochy, mają cudne kolory. Nie szkoda Ci ich zwracać? Nawet na święta fajne kolorystycznie

Od zszywania podobno są najmłodsi rezydenci
Po połogu jak byłam u gina to mówił, że spoko zszyli, mówię a jakiś młody koleś, on mówi że to najgorsza robota i zawsze najmłodszy na oddziale idzie szyć

Stary 2019-08-27, 10:43   #1811
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Ja kupiłam płyn do prania bobini a do płukania cocolinno sensitive Tetry nie powinno się ani płukać w płynach do płukania ani prasować. Reczników nie powinno się poddać działaniom płynu do płukania, bo nie będą wciągać wody tylko "ślizgać się" po ciele.

Zawsze się można czegoś ciekawego dowiedzieć, dzięki w sumie ręczniki zawsze piore z płynem do płukania i są super chłonne. Może to zależy też od materiałów z jakich są wykonane

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Od zszywania podobno są najmłodsi rezydenci
Po połogu jak byłam u gina to mówił, że spoko zszyli, mówię a jakiś młody koleś, on mówi że to najgorsza robota i zawsze najmłodszy na oddziale idzie szyć

Ja nie wiem gdzie Ty rodziłaś ubrania dla dziecka gorszego sortu, lekarze do bani i od brudnej roboty ci najgorsi
U mnie jest stała kadra lekarzy w szpitalu, jedynie na dyżury wpadają z zewnątrz ale wszyscy na wysokim poziomie

Stary 2019-08-27, 10:53   #1812
Mikaa92
Zadomowienie

Jasiek 31+2 Screenshot_20190827_105230.jpg

Stary 2019-08-27, 10:54   #1813
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze się można czegoś ciekawego dowiedzieć, dzięki w sumie ręczniki zawsze piore z płynem do płukania i są super chłonne. Może to zależy też od materiałów z jakich są wykonane
To na pewno I od twardości wody.
Ja przykładowo piorę ręczniki w 65/90stopniach i nie prasuję i są miękkie. Moja mama prasuje, bo inaczej to sobie skórę zetrzesz wycierając się

Też jestem team antyżelazko

Cytat:
Ja nie wiem gdzie Ty rodziłaś ubrania dla dziecka gorszego sortu, lekarze do bani i od brudnej roboty ci najgorsi
U mnie jest stała kadra lekarzy w szpitalu, jedynie na dyżury wpadają z zewnątrz ale wszyscy na wysokim poziomie
Likka to chyba gdzieś na Ukrainie rodziła
Stary 2019-08-27, 10:54   #1814
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Też słyszałam, że tetr ani ręczników nie powinno się płukać w płynie, ja jednak zawsze używam i też nigdy nie miałam problemu z chłonnością.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 10:54   #1815
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Syn Ci się wypycha!

Ładna sukienka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-27, 11:05   #1816
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam płyn do prania bobini a do płukania cocolinno sensitive Tetry nie powinno się ani płukać w płynach do płukania ani prasować. Reczników nie powinno się poddać działaniom płynu do płukania, bo nie będą wciągać wody tylko "ślizgać się" po ciele.

Ja płynu używam do wszystkiego, uwielbiam, jak mi pranie pachnie.

I muszę mieć wyprasowane (jedynie ręczniki odpuszczam). Ale teraz kupiliśmy parownicę, to z ciuszkami powinno pójść szybko.

Cytat:
No, pięknie!
Stary 2019-08-27, 11:08   #1817
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Lovela Przy Synku na początku proszek później mleczko i teraz też od niego zacznę. Miałam też odplamiacz ale średnio skuteczny.
Synek ma już ponad 2,5 roku i cały czas w Loveli piorę, od niedawna dopiero dodaję płynu do płukania, jakiegoś Sensitive. Ale mój Maluch to alergik i skóra wrażliwa.. choć ostatnio, odpukać, nabiał daję i reakcji skórnych nie ma
Cytat:

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-08-27, 11:11   #1818
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

jaki duży i zgrabny
Stary 2019-08-27, 11:47   #1819
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Ale wyglądasz

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 12:10   #1820
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 12:44   #1821
diaka
Raczkowanie

Cytat:
Ale kot ma wychodzić na balkon, do ogrodu czy ogólnie na podwórko?
My nie chcieliśmy , żeby nasz kot łaził po osiedlu. Ale ze mamy ogród to ciężko byłoby tego uniknąć, mało realne wręcz. Na początku nie chciała wychodzic, na trawie stała jak poparzona. Biegła z powrotem do drzwi mało się o nie nie zabijając . My po prostu całe ogrodzenie obwiesilismy siatka zabezpieczająca, na rogach mamy słupki które to podwyzszaja i trzymają. Tym sposobem kot jest ograniczony do naszego ogrodu. Zdarza jej się raz na jakiś czas znaleźć drogę ucieczki,ale wraca tego samego dnia. Zazwyczaj próbuje gryźć i rozciągać siatkę swoim cielskiem
My nie chcemy żeby nasza kotka miała kontakt z kotami które chodzą normalnie po podwórkach. Chociaz jak ma okazję to leje się z kocurem sąsiadów. Z ogrodu przynosi paskudztwa do domu (myszy, jaszczurki). No i latem drze jape , że chce wyjść. A zimą jak próbuje ją wywalić za drzwi to muszę sposobem. W naszym przypadku nie byłoby opcji utrzymania kota w domu,a z drugiej strony zrobiliśmy z niej takiego pół wychodzącego

Do ogrodu, ale tak jak piszesz trawa go parzy i zasuwa od razu do domu Przeczekam a jak mu nie minie to będzie tylko w domu
Cytat:
Rośnie Jasiek
Używam loveli płynu do prania i płukania ☺

diaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 12:45   #1822
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:

Piękny brzusio, Jasiek rośnie

Dzień dobry My korzystamy z pogody i ruszamy na wycieczkę

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 13:08   #1823
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:

W mieście wojewódzkim może dlatego tu jest taki przemiał, sal dziesiątki, kilka szpitali z porodówkami w miescie, szpital Wojewódzki czy Uniwersytecki (gdzie masz jeszcze tabun studentów na oddziałach) , po prostu całkiem inne oblężenie.
U mnie na oddziale jest zatrudnionych około 20 ginekologów, więc położnych pewnie dwa razy tyle. Jakby mnie ktoś zapytał jak się nazywa ordynator w którymkolwiek z szpitali to yyy jak urodziłam córkę to pralnia nie nadążała z praniem dla noworodków, tyle było porodów

REKLAMA
Stary 2019-08-27, 13:09   #1824
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Piękny brzusio, Jasiek rośnie

Dzień dobry My korzystamy z pogody i ruszamy na wycieczkę
Gdzie się wybieracie?

Ja dziś rano zaliczyłam targ i lidla, zarejestrowałam TŻ i ojca do lekarza. Ojciec się wzbraniał, że jutro pójdzie, że przejdzie etc. Jak mu powiedzialam, ze ma zadzwonić i odwołać wizytę to stwierdził, że pójdzie. I okazało się, że chwyciła go rwa, ale taka, która dała "wyrzut guli" na udzie. Od soboty nie umiał chodzić. Ale nie, on się dobrze czuje... Skąd Ci faceci tacy uparci... 70tka na karku a zachowanie jak mały dzieciak...

Zrobiłam też nowe CV dla TŻ, bo może przez to jak wyglądało stare to nikt się nie odzywał. (w sumie te bym się nie odezwała, wygląd CV jak z moich czasów podstawówki) No zobaczymy. Godzinę nad nim siedziałam

Chińczyk z warzywami się bulka na gazie, paczka z podkładami leży w samochodzie bo ciężka jak cholera, więc TŻ wniesie jak będzie wracał od lekarza. I ma też odebrać paczkę z apteki. Więc czekam tylko na jedną paczkę z wyprawką z allegro i chińszczyznę

Stary 2019-08-27, 13:12   #1825
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Duży już. Ciekawa jestem co u mnie na usg wyjdzie bo polozna na oko oceniła mój brzuch na 2 tyg więcej oby cukrzyca nie dawała o sobie znać i był ciągle średniaczkiem.
Cytat:
To na pewno I od twardości wody.
Ja przykładowo piorę ręczniki w 65/90stopniach i nie prasuję i są miękkie. Moja mama prasuje, bo inaczej to sobie skórę zetrzesz wycierając się

Też jestem team antyżelazko

Likka to chyba gdzieś na Ukrainie rodziła
To w ogóle ktoś prasuje ręczniki? ja zawsze dodaję płynu i nie było problemów z chłonnością. A prasuję tylko ubrania, żeby nie wyglądać jak menel.

Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 13:14   #1826
Miss_Bow
Zadomowienie

Mamusie listopad 2019- cz. 4

Cytat:
Gdzie się wybieracie?

Ja dziś rano zaliczyłam targ i lidla, zarejestrowałam TŻ i ojca do lekarza. Ojciec się wzbraniał, że jutro pójdzie, że przejdzie etc. Jak mu powiedzialam, ze ma zadzwonić i odwołać wizytę to stwierdził, że pójdzie. I okazało się, że chwyciła go rwa, ale taka, która dała "wyrzut guli" na udzie. Od soboty nie umiał chodzić. Ale nie, on się dobrze czuje... Skąd Ci faceci tacy uparci... 70tka na karku a zachowanie jak mały dzieciak...

Zrobiłam też nowe CV dla TŻ, bo może przez to jak wyglądało stare to nikt się nie odzywał. (w sumie te bym się nie odezwała, wygląd CV jak z moich czasów podstawówki) No zobaczymy. Godzinę nad nim siedziałam

Chińczyk z warzywami się bulka na gazie, paczka z podkładami leży w samochodzie bo ciężka jak cholera, więc TŻ wniesie jak będzie wracał od lekarza. I ma też odebrać paczkę z apteki. Więc czekam tylko na jedną paczkę z wyprawką z allegro i chińszczyznę

Jedziemy nad morze Z Londynu rzut beretem, a nigdy nie było czasu

Mój tato też taki uparty, mąż za to sam chodzi bez przymusu, więc nie mam z nim problemu

Do mnie dzisiaj dotarły śpiworki do spania, ilość rzeczy wykreślonych z listy wyprawkowej rośnie z dnia na dzień

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Duży już. Ciekawa jestem co u mnie na usg wyjdzie bo polozna na oko oceniła mój brzuch na 2 tyg więcej oby cukrzyca nie dawała o sobie znać i był ciągle średniaczkiem.To w ogóle ktoś prasuje ręczniki? ja zawsze dodaję płynu i nie było problemów z chłonnością. A prasuję tylko ubrania, żeby nie wyglądać jak menel.

Rozmiar brzucha nie zawsze odpowiada wymiarom dziecka Mojej położnej po zmierzeniu brzucha wyszły większe wymiary dziecka niż na USG.

Ja zawsze piorę ręczniki w proszku i płynie do płukania, a potem susze w pralko-suszarce Są miękkie i chłonne, nigdy ich nie prasowałam, nawet gdy nie miałam pralki z opcja suszenia.

24 września 2016 r.

Edytowane przez Miss_Bow
Czas edycji: 2019-08-27 o 13:20
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-27, 13:20   #1827
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziemy nad morze Z Londynu rzut beretem, a nigdy nie było czasu

Mój tato też taki uparty, mąż za to sam chodzi bez przymusu, więc nie mam z nim problemu

Do mnie dzisiaj dotarły śpiworki do spania, ilość rzeczy wykreślonych z listy wyprawkowej rośnie z dnia na dzień
Zazdroszczę morza, my też nigdy nie mamy czasu się wybrać. Odwiedziliśmy Krainę Jezior, mimo że dużo dalej, a nad morze zawsze nie po drodze.

Także udanej zabawy!

Ja teraz trochę przystopowałam z wyprawką, bo w głowie przeprowadzka. Ale jak się z tym ogarniemy, to lecę dalej.

REKLAMA
Stary 2019-08-27, 13:32   #1828
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

oo pokaż jakie bo ja szukam tez jakiegoś
Stary 2019-08-27, 13:33   #1829
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Duży już. Ciekawa jestem co u mnie na usg wyjdzie bo polozna na oko oceniła mój brzuch na 2 tyg więcej oby cukrzyca nie dawała o sobie znać i był ciągle średniaczkiem.To w ogóle ktoś prasuje ręczniki? ja zawsze dodaję płynu i nie było problemów z chłonnością. A prasuję tylko ubrania, żeby nie wyglądać jak menel.

Moja mama

U mnie faktycznie jak doda się płynu (obojętnie czy najtanszy z biedry czy super na wypasie lenor/cocollino czy inne) to ręcznikiem nawet podłogi nie wytrzesz. Ale pewnie to bardziej kwestia wody/ materiału.
Stary 2019-08-27, 13:39   #1830
piano2019
Raczkowanie

Pojechałam do lidla i proszę jak pięknie dopasowałam body do tych spodni z hm IMG_1566905918.775771.jpg

I jeszcze zapłaciłam polowe mniej kupiłam ten biustonosz do karmienia. Będzie w sam raz na noc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości