|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
|
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, a tak w ogóle która następna w kolejce do testowania? Przekazuje szczęśliwy pył dalej
![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie testuje jeszcze, byly przytulanki ale rozjechalismy sie ewidentnie z dniami plodnymi... oboje wracamy tak padnieci do domu po pracy, ze tylko pod koldre i do spania... sprezymy sie w pazdzierniku
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podczytuje Was już od jakiegoś czasu a teraz melduje się w staraczkowym gronie. 25 lat i pierwszy cykl starań. Dziś 20 dzień cyklu i nie wiem co mnie podkusiło żeby zrobić testy, biel wizira
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, UWAGA.
Trochę nas tu ostatnio przybyło, więc proszę się zgłaszać, kogo dopisać do listy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() KciukiThali, no przybywa dziewczyn bo my się tu przez monitory zarażamy ciążą jak widać ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wierzę, żeby akurat teraz miał się taki dziwny przypadek trafić, zwłaszcza że dziś 10 dc, a objawy jeszcze się nie rozkręciły przed owu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Frezjan, współczuję przeżyć w labie, oby zrekompensował Ci to piękny wynik bety Ja bym zatestowała jutro, ale i chciałabym, i się boję... Mimo, że i tak wiem, że będzie biało, to zawsze gdzieś tam głęboko do końca tli się iskierka nadziei... Potrzebuję dzidziusiowego pyłu, DUŻO dzidziusiowego pyłu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli możesz to mnie tez dopisz: 32 lata, starania o pierwsze dziecko od czerwca @ nadal niet liczyłam, że po treningu się zacznie. Brzuch boli, to głupie uczucie rozszerzania i kurczenia jest, a krwawienia nie ma :/ Obstawiam antybiotyk i zła jestem, bo pewnie wszystko rozregulował Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do IO to nadal czekam na konsultacje diabetologa po tym jak dostałam wyniki krzywej cukrowej. Na czczo ponad normę a po 2h w normie. Jak duzo więcej miałaś na czczo wynik glukoza? Może mnie też to czeka ![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez xflamesxx Czas edycji: 2020-09-15 o 21:00 |
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
i tak jak przy IO miałam rację tak mam nadzieję, że Ci tu wywrozylam ciążę na metforminie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, ja dzisiaj sypie na was wszystkie, już oddenerwowalam moje dzisiejsze złości, teraz tylko ciążowy pył dmucham i dobre fluidy
![]() Leci do was Anilani, ja trochę żałuję że zatestowalam, spokojniejsza bym na pewno była ale jak się jest takim narwańcem jak ja... Zresztą byłam pewna że tak wcześnie to nic jeszcze nie wyjdzie Trzymam kciuki za Ciebie Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1814 | |
|
...
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Xflamesxx, do @ jeszcze 2 dni, powinna być w czwartek. Testowałam już wczoraj i biało
Jeśli chodzi o badania, to na czczo miałam glukozę 108, dodatkowo zdecydowanie miałam za wysokie wyniki insuliny. A Ty masz mocno przekroczone normy?MoszKa88 oby oby oby ️ a u Ciebie nie ma wskazań do metforminy? Może też by pomogła ![]() Frezjan, u Ciebie bardzo dobrze wyszło z tym testowaniem, nie musiałaś się denerwować aż do @ i zastanawiać się, czy się udało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ginekolog po usg dal mi zielone światło, ale parę dni temu (w sumie to po przytulankach) zrobiłam sama te badanie glukozy i czekam na diabetologa i trochę się obawiam że może najpierw będę musiała wyregulować te cukry. Na nic już nie mam wpływu, jeżeli ciąża to z cukrzyca ciążowa, a jeżeli za tydzień doczekam się @ to starania może będzie trzeba zawiesić ![]() Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma teraz w 14 tyg. Ona akurat ma lekarza który uważa że metforminy nie odstawiać od razu po teście bo gorzej wach ania cukru zaszkodzą. Powoli wchodzila z dawki w tym momencie nie ma już metforminy ani insuliny a cukier wychodzi idealny jest na czczo i po posiłki. Jak zdrowym kobieta pojawia się cukrzyca mimo że nie miały tak jej się poprawiło w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to najpierw z cukrzyca ciążową najczęściej zaczynają walkę dietą, a dopiero później insulina. Do czasu wizyty trzymam dietę, może chociaż trochę schudnę do tego czasu co wyjdzie mi na dobre wczoraj glukoza z rana 99 więc w normie ale dla ciężarnych byłaby już poza norma. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego teraz chcę do grudnia przypilnować faktycznie diety i - mam nadzieję - zejść na trochę niższe poziomy. Na metforminie IO mi się trochę poprawiła (niższe HOMA-IR, niższa insulina), ale glukozę ostatnio miałam 98 z jakimś przecinkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
27 lat, starania o drugie dziecko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
33 lata, pierwszy cykl starań, o ile dr na jutrzejszej wizycie pozwoli Starania o pierwsze ziemskie dziecko, mamy już Aniołka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już w pracy, byłam rano w innym laboratorium, zrobiłam tylko betę. Będą wyniki późnym popołudniem/wieczorem.
Ale słuchajcie, ja mam tragiczne żyły, zrobiła się za mną taka kolejka, pani próbowała w 5iejscach w końcu się dopiero z dłoni udało pobrać. Cała jestem w plastrach a w pracy już pytają co to mi badali, wiadomo ciekawscy Także byle do wieczora i zobaczymy Miłego dnia wam wszystkim ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też zawsze nienajlepiej idzie pobieranie krwi u mnie, ale z dłoni jeszcze nie miałam..Dziewczyny, mam pytanie odnosnie pomiarów temperatury termometrem elektronicznym. U mnie temperatura nadal delikatnie rośnie (19dc), ale pytanie jest takie, czy kontynuujecie pomiar po tym, jak termometr zacznie pikać? Mam ten z firmy Microlife, dziś zauważyłam, że po pikaniu temperatura nadal się zmienia. Czy w takim razie powinnam brać pod uwagę temperaturę, która jest pokazana w trakcie pikania, czy czekać, skoro potem się zmienia? |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Shadow jestes jeszcze z Nami ? Padło pytanie o testowanie To ja chyba w niedzielę, wygląda na to ze owu była 16dc, w niedzielę bd 27dc to może już by coś wyszło ![]() Ale jakoś mam przeczucie że nic z tego, już mam w glowie wizję siebie w pierwszy dzień kolejnego cyklu na kanapie z mlekoduszkami i lampka wina, tymbardziej że były problemy później juz z przytulankami bo non stop jacyś goście, i zbite gary, nie bd majową mamą Co do glukozy to ja mierzyłam ostatnio i miała kilka razy na czczo powyżej 100 :/ po posiłku 2h mam w normie ale na czczo mnie to trochę martwi i chyba zaporzyczę glukometr i pomierzę z tydzień... Frezjam 3mam kciukasy za betę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Zabijcie mnie ... 32dc przy cyklach 28 dniowych. Już z tej irytacji mam problemy ze spaniem - od 3 dzisiaj nie śpię
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na piękny wynik ![]() ![]() Cytat:
. Pewnie, że przy pierwszej ciąży czy jakieś chorobie człowiek ufa lekarzowi, a niestety wychodzi na to, że zawsze trzeba zachować czujność i samemu pewne rzeczy sprawdzać. Bo potem Ty zostajesz z dramatem. Lekarz co najwyżej wzruszy ramionami i powie, że się pomylił. Współczuję tego co ja spotkało [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88140961]Współczuję też zawsze nienajlepiej idzie pobieranie krwi u mnie, ale z dłoni jeszcze nie miałam..Dziewczyny, mam pytanie odnosnie pomiarów temperatury termometrem elektronicznym. U mnie temperatura nadal delikatnie rośnie (19dc), ale pytanie jest takie, czy kontynuujecie pomiar po tym, jak termometr zacznie pikać? Mam ten z firmy Microlife, dziś zauważyłam, że po pikaniu temperatura nadal się zmienia. Czy w takim razie powinnam brać pod uwagę temperaturę, która jest pokazana w trakcie pikania, czy czekać, skoro potem się zmienia?[/QUOTE]Hmm no ja zawsze wyciągam po piknieciu. Z tym, że ja mam inny model. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

podczytuje Was już od jakiegoś czasu a teraz melduje się w staraczkowym gronie. 25 lat i pierwszy cykl starań. Dziś 20 dzień cyklu i nie wiem co mnie podkusiło żeby zrobić testy, biel wizira

Kciuki
Ale nie wierzę, żeby akurat teraz miał się taki dziwny przypadek trafić, zwłaszcza że dziś 10 dc, a objawy jeszcze się nie rozkręciły przed owu.

.
Ja bym zatestowała jutro, ale i chciałabym, i się boję...
liczyłam, że po treningu się zacznie. Brzuch boli, to głupie uczucie rozszerzania i kurczenia jest, a krwawienia nie ma :/ 

Leci do was
Trzymam kciuki za Ciebie
️ a u Ciebie nie ma wskazań do metforminy? Może też by pomogła 
znajoma teraz w 14 tyg. Ona akurat ma lekarza który uważa że metforminy nie odstawiać od razu po teście bo gorzej wach ania cukru zaszkodzą. Powoli wchodzila z dawki w tym momencie nie ma już metforminy ani insuliny a cukier wychodzi idealny jest na czczo i po posiłki. Jak zdrowym kobieta pojawia się cukrzyca mimo że nie miały tak jej się poprawiło w ciąży
Dlatego teraz chcę do grudnia przypilnować faktycznie diety i - mam nadzieję - zejść na trochę niższe poziomy. Na metforminie IO mi się trochę poprawiła (niższe HOMA-IR, niższa insulina), ale glukozę ostatnio miałam 98 z jakimś przecinkiem 

♀️Dobrze, że ma lekarza, który jest na bieżącą. Niestety u nas w dalszym ciągu większość mówi, żeby metformine odstawić jak II kreski będą. A lekarze z najnowsza wiedzą albo prowadzą ciążę na metforminie albo schodzą z dawki i odstawiają po I trymestrze. I takie podejście ponoc jest najbezpieczniejsze dla płodu.