![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Dzień dobry
![]() Dziewczyny przepraszam ale nie nadrobię Was chyba, jestem zombie ![]() ![]() Wczoraj miałam normalnie zawał, przyszła babeczka i sprawdzała małej słuch i mówi że prawe uszko nie reaguje i zobaczy co z drugim, no łzy mi w oczach stanęły chwila moment, zaczęła uspokajać że to normalne i to się za 2-3 dni powinno unormować ale poczekała chwilę sprawdziła jeszcze raz i powiedziała że reaguje jak chwilkę leżała na prawej stronie. Zalecała żeby zmieniać strony do leżenia że czasem wody płodowe zalegają i trzeba chwilę żeby wypłynęły, no i czasem tak jest jak dziecko zmarznie a często się to zdarza przy cesarce... dla pewności ma przyjść jeszcze jutro albo pojutrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, bo już zaczynałam się martwić ze może to są znaki ze nie będę mieć za bardzo opcji kp
Dziś pierwsza noc spałam sama, czemu ja na to wcześniej nie wpadłam, w końcu się wyspalam i jakoś mniej mnie wszystko bolało, mogłam się wygodnie ułożyć, coś wspaniałego ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Justysia może jej się przytkało faktycznie jak po prysznicu czarem nam się dzieje, ale rozumiem ze się wystraszyłas Jak Ty się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Jak wszystko będzie ok to w sobotę mamy wyjść. Już nie mogę się doczekać, chyba głównie ze względu na TŻ bo biedny śpi od soboty na fotelach, no i wiadomo nie ma to jak w domu
![]() Myślę że ze słuchem jest ok bo reaguje na kołysankę czy jak TŻ do niej mówi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Wow, jak długo!!W PL po cc trzymają 3 dni z reguły jak wszystko jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
Hej
Whimmx badania robiłam chyba wszystkie te co w 1 trymestrze, ostatnie przed porodem. Dzisiaj będę miała pobieranego gbsa. Roma u mnie dzieciaki rodziły sie 39t, 38t, 37t. Ciekawe jak teraz ![]() Justysia oby wszystko było dobrze z uszkiem. Kciuki abyście szybko wróciły do domu. Tak jak wcześniej napisałam i cyckach Pigmejki, to brodawki wielkie jak talerze a i sutki też. Jak ścianę sutek to kropelki siary sa. Spokojnie to czy jest czy nie ma teraz to niewyznacznik kp. Powrót do formy chyba największy miałam po 1 ciazy, tak schudłam ze biust straciłam...ale wtedy nałożyły się stresy. Po 2 ciazy zostało 5 kg, ale nie zdążyłam zrzucić, bo zaraz 3 ciąża. W 4 ciazy startowałam z waga taka jak miałam w 3 ciazy jak do porodu. Tłumaczę to sobie problemami z tarczyca ![]() Fufka idziemy łeb w łeb. Ten sam termin i tak samo wizytujemy. Ja też dzisiaj. Kciuki dla wizytujacych... ![]() A wczoraj miałam 1 ktg. Wszystko ok, kolejne za tydzień i tak już do porodu. Oby nie było za dużo wyjazdów, bo tz musi brać specjalnie wolne, bo do szpitala mamy 40km. Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
Persefonia Poród nr 1: po 13h od odejscia wod urodzilam. Wpisane mam 1 faza 3h40min, 2 faza 15 min. Wody odeszly w nocy, 1cm rozwarcia i brak akcji, oksy, bole z krzyza, bez znieczulenia, z nacieciem. Bylo ciezko.
Poród nr 2: zaczęło się od bólu jak na @, skurcze co 4 min, w szpitalu 4cm po 13.00, a corcia o 15:35 się urodziła. 1 faza 2h, 2 faza 10 min. Błyskawiczny, bez znieczulenia. Poród marzenie. Bez nacinania. Mogłam od razu do domu wracać. Poród nr 3: odeszly wody po 6 rano, o 8 w szpitalu, brak akcji, 1cm, oksy i znowu bóle krzyżowe, tym razem zzo, 1faza 2h 25, 2 faza 5 min Najlepszy poród nr 2, bo całkowicie naturalny, bez oksy ktora nakręca skurcze i trzeba leżeć pod ktg ![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Synus rozkrecil mi juz na dobre laktacje,mialam przez 3 dni prawa piers na pograniczu zapalenia,ale dzis juz zdecydowanie lepiej. Aaa,co do laktatora to w drugiej ciazy mialam Medele wypozyczona i teraz tez dostalam recpete na Medele,ale moj Maz byl w aptece i babka bez slowa dala Mu inna. I klapa,niby lepszy sprzet,ale nie sciagnela mi ani kropli,tylko rozbudzila mi sutki do bolu,ale fakt,ze wspomoglo troche mleko na pozniej,ale spowodowalo mi rozrost piersi i stwardnienie. Na szczescie Synus dobrze chwyta piers i od 2 dni super sie zajada.Juz mam czysto biale mleko. A ja jak sie czuje, hm srednio.Ale juz ide ku lepszemu. Z takim Malenstwem swiat nabiera zdecydowanie barwniejszych kolorow i zapomina sie z kazdym dniem,co bylo mniej przyjemne pare dni temu. Dzis Maly skonczyl tydzien. Cytat:
Ze spaniem wspolczuje,bo to jest irytujace,jak co chwile polozne zagladaja.Ale trzeba w glowie przyjac,ze to nie hotel i odlozyc irytacje na bok.Bo szkoda nerwow. Nie uwierzysz,ale moj Synus ma podobnie-drze sie w nieboglosy jak sie Go rozbiera.A tak ogolnie malo placze. Cytat:
Cytat:
A zapomnialam sie Wam pochwalic ![]() Moja statysyka: 16 kg plus,po powrocie do domu spadlo mi 7 kg,a wczoraj doszlo kolejne 1,5 kg. Smieje sie ,ze moja jedna piers wazy dobry kilogram . Mam nadzieje ,ze kp wspomoze moj powrot do wagi przed ciazowej. Wspolczuje Wam Dziewczyny dodatnich gbs, stres jednak jakis jest.Ale najwazniejsze,zeby jechac do szpitala jak wody odejda czy zacznie sie konkretna akcja. Mi ciagle podkreslali,ze musza podac antybiotyk minimum 4 godziny przed narodzinami dziecka. Na szczescie tfu tfu Maly nic nie zalapal. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Super dziewczyny, że się odezwałyście, bo my tu ciekawe czekamy na newsy
![]() Justysia, nie martw się na zapas, na pewno z uszkiem jest wszystko ok, tylko potrzebuję więcej czasu ![]() Super Bazille, że masz wsparcie teściowej ![]() Ja już po wizycie. Nie obeszło się bez nerwów, bo mi pani zarzuciła spóźnienie, a ja jestem na 100% pewna, że wizyta miała być na 10 a nie 9.30. Dostałam też reprymendę, dlaczego nie mam ustalonej następnej wizyty, jakbym to ja o tym decydowała... No ale następna za 2 i 3 tygodnie. GBS pobrany, mała wypada dość mała, 2700 g, głowa, brzuch, nogi w okolicach 35+3/4 a ja dziś jestem 36+0. Żadnych symptomów, żeby coś miało się zacząć, więc korzystam z ostatnich tygodni relaksu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Rozeznanie
|
Fufka to tylko 3 dni różnicy, to jest malutko, a zreszta usg może się mylić, jeszcze ma czas przybrać
![]() Bazille teściowa marzenie! A widzicie, z tym trzymaniem 3 dni po cc to ja z łódzkich szpitali mam info, no i ten w wawie w którym będę mieć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
U mnie aktualnie puszczają po cc jak po naturalnym po 2 dobach, dwa lata temu z synkiem wyszlismy w 3 dobie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Oj tam zaraz buła
![]() A propos jedzenia, czy słyszałyście coś o butelce suavinex zero zero? Albo mamy, które już przerabiały temat może używały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
U nas też trzymają 3 dni po CC.
Ja się urodziłam 59 cm i ok. 4 kg, także ten ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
@Roma1987 - na tym webinarze z zaufaj poloznej, który kiedys wykupilam, byla skrytykowana za zbyt łatwy przepływ. Czyli moze dzidziusia rozleniwiać i sprzyjać odrzucaniu cycka (zwróciłam na nią uwagę, bo mi się podobał ten zestaw startowy i to był jeden z moich typów do weryfikacji).
Natomiast smoczki Suavinexu są dla odmiany polecane.
![]() |
#1822 |
pani.dietetyk
|
Czytam i czytam i mam takiego kalafiora dzisiaj, że nawet nie potrafię się odnieść xD
Ja chyba zamówię te butelki co Pani_Smith polecała. Ale szok, nie wiedzialam, ze butelki są takie drogie :P Justyna, jak będziesz miała chwilkę, napisz coś więcej jak Ty się czujesz i trzymasz. Pionizowałaś się już? Jak tam dzisiaj Malutka? Btw, do tych uszek to ja jeszcze przed-matka, ale nawet na spotkaniu mi położna mówiła, zeby sie tym nie przejmowac jak za pierwszym razem źle wyjdzie bo to ponoć b. częste. Moja z każdym USG jest mniejsza... Ale niby słyszę, że wszystko jest proporcjonalnie i ok, tylko genetycznie będzie po prostu mała. Ale mi to jakoś i tak wchodzi na głowę, bo z OM i prenatalnych z Polski mam datę na 24.03 a tu oficjalnie z połówkowych 31.03 a przenoszona dopiero 11.04. Więc jak sama nie będzie chciała wyjść Panna to się boję, że będzie konkretnie przenoszona, prawie trzy tyg, a tu oleją temat -.- Bazille, super, że masz taką teściową ![]() Persefonia, do kardiologa z synem? A co się dzieje, czy coś pominęłam? Bo kojarzę tylko temat z okulistą... Dziewczyny, rzeczy wełniane - prałyście osobno? Mam trzy rzeczy na krzyż i nie wiem, czy się opłaca na nie włączać pralkę?
![]() |
#1823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro mam okulistę a w poniedziałek kardiolog , ma stwierdzony niewinny szmer na sercu , jak miał 7 miesięcy to , to skontrolowalismy i na dwa lata miała być kontrol czy się powiększa , zmniejsza albo jest takie samo . Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Ja byłam u fryzjera, humor od razu lepszy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
@whimxx - ja zebrałam wełniane kocyki z podobnymi kolorami i puściłam całość na delikatny program. Myślę że starczy jesli chodzi o wyplukanie chemii z ciuszków, a poki nie ma na nich plam nie muszę się trzymać ściśle przepisu prania.
Co do butelek to pamietam, że z polecanych i godnych uwagi, bo nie najłatwiejszych dla dzidziusia, a z nieco bardziej atrakcyjnej poki cenowej byly aventy (tylko trzeba tam uwazac z oznaczeniami bo ta dla ok. 3 mies dzieci ma bardzo podobną nazwę). Natomiast przyzwoite recenzje i fajny ksztalt miała także haaka i nanobebe, choc ta ostatnia to chyba jakis lansiarski i drogi wybór. Na SR rozdawali u mnie mam z odkręcanym denkiem i ona ponoc też jest okej. A comotomo znalazlam w dwupaku na allegro w jakiejś promce (było jakies -15%, di tego wykorzystalam monety allegro).
![]() |
#1826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam w sh sporo wełnianych swetrów do przerobienia, więc najpierw poszły na 48h do zamrażalnika, potem pranie ręczne, płukanie i wirowanie w pralce w zimnej wodzie. Nowe wełniane rzeczy poszły do ręcznego prania i potem płukanie i wirowanie. Nie wiem czy pomogłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-02-17 o 21:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Panna Mia robi na oddziale furorę swoją czupryną ![]() ![]() Mia dziś całą noc przespała ale ja robię za poduszkę... W dzień śpi w łóżeczku ale w nocy już ja parzy. Nie mam pojęcia co z tym zrobić, może w domu będzie inaczej. Spotkałyście się z czymś takim? Od kiedy tak realnie można podać dziecku smoczek? Wiem że w teorii nie wcześniej niż 2tyg po porodzie ale ten mój szogun ewidentnie uspokaja się cycem. W nocy najedzona, przebrana i drze się, szuka cyca, cmokan 3-4 razy cyca i śpi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas dziś całą noc przespała ale ja robiłam za poduchę, ewidentnie w nocy łóżeczko patrzy, w dzień śpi w nim bez problemu, zobaczymy jak będzie w domu, coś będzie trzeba podziałać bo fajnie że śpi ale no to raczej nie rozwiązanie żeby spala na mnie. Co do pionizacji to zaraz tego samego dnia wstawałam, pod prysznicem byłam i całkiem spoko, na drugi dzień to w ogóle luzik. Niestety pojawiły się chyba skutki uboczne po zzo i prawdopodobnie będę wymagała fizykoterapii no ale dziś TŻ ma mówić żeby skonsultowali mnie z lekarzem bo średnio mogę chodzić i jak coś to niech coś robią ![]() Whimxx u nas na grupie coś dzieciaczki niecierpliwe to może i Zuzia wyskoczy wcześniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-02-18 o 05:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
U mnie synek tez pierwsze miesiace spal na mnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.