|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
BAN stały
|
Cytat:
u mnie w pracy, gdzie też może wpaść kontrola, zmierzono gabinety i odległość biurek. sami mierzyliśmy każdy w swoim pokoju. właśnie po to, żeby w razie kontroli nie musieć świecić oczami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ludzie od wieków tak robią. Masz prawo sie wkurzać na zgłaszającego. Jednak kontrole to bym nie obwiniała. Oni robią to co należy. Sa wymagania i trzeba je spełniać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Konto usunięte
|
Finlora, a ja cie rozumiem.
Po pierwsze, wytyczne sa czesto w roznych dziedzinach bezsensowne, papierologia tez w niektorych przypadkach ma na celu tylko generowanie kosztow sporzadzenia jej (zeby gospodarka sie krecila), bo sensu w tym nie widac. Po drugie, skladanie na kogos skargi w ciemno, zeby zrobic mu kuku, bo samemu sie traci prace, jest slabe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Pani Mizantrop
|
Mnie tez to nie dziwi. Bulwersuje - tak. Ale nie dziwi.
#1808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak sie pali grunt pod nogami to ludzie najbliższych nawet pogrąża... ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Mam tak samo. Mnie nie dziwi bo to łapanie sie czegokolwiek aby samemu nie utonąć. Takie zachowanie juz mozna zaobserwować od najmłodszym lat ![]() Jak to rodzeństwo jedno na drugie kabluje bo ktos został przyłapany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88483854]Ale ludzie od wieków tak robią.
Masz prawo sie wkurzać na zgłaszającego. Jednak kontrole to bym nie obwiniała. Oni robią to co należy. Sa wymagania i trzeba je spełniać...[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
A naprawdę uważacie, że szkoła nagle ma się, nie wiem, powiększyć, bo wymyślili przepisy dotyczące pandemii? Ministerstwo zaproponowało nowy budynek czy coś - czy szkoła w mniejszej miejscowości sama sobie ma radzić? Do tego w mniejszych miejscowościach zamknięcie szkoły nie jest takie jak w mieście, to poważny problem dla rodziców.
Już nie wspomnę, że to po prostu czysty "służbizm", bo przecież wiadomo że te odległości to pic na wodę, jak się dzieci będą miały pozarażać, to się pozarażają chociażby w czasie przerw. Najpierw powinni zaszczepić nauczycieli (tak, wiem, temat rzeka), a później otwierać szkoły, skoro już od roku z powodu tego wszystkiego jest przestój edukacji i gospodarki (zamknięcia - żeby nie było - nie popieram od początku). Liczba papierologii w szkole jest chora, nauczyciele powinny się skupić głównie na uczeniu; sama to przerabiałam na praktykach. Już nie wspomnę, że z tego, co widzę, te przepisy w większości miejsc nie są przestrzegane, więc to chyba powinni skontrolować wszystko i pozamykać parę szkół, urzędów, uczelni i kilka innych jednostek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
BAN stały
|
a tak patrząc z drugiej strony...
jakby donosu nie było, tylko się okazało, że ma być po prostu wyrywkowa kontrola to już bieganie i mierzenie sal i papierologia już byłby ok? jedna z dwóch szkół w rejonie (tak to rozumiem) jest do zamknięcia. kontrole w obydwu szkołach wydają się więcej niż prawdopodobne. w przypadku szkoły o której mowa dziwi mnie, że nie stoją na baczność gotowi na sprawdzanie, bo zawsze można jeszcze raz poddać rozwadze, która szkoła powinna zostać zamknięta. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
albo mieć plan B na wypadek niespodziewanej kontroli Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-02-03 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale maja puste sale od tych starszych dzieci. Bez problemu da sie rozmieścić dzieci tak aby spełnić wymogi ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jeszcze co do donosów to chyba na początku pandemii sami rodzice zgłaszali szkoły swoich dzieci, ze nie spełnia warunków jesli chodzi o odległość. Jak widać różni sa ludzie... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Jeszcze co do donosów to chyba na początku pandemii sami rodzice zgłaszali szkoły swoich dzieci, ze nie spełnia warunków jesli chodzi o odległość. Jak widać różni sa ludzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą, a propos bzdurnych wymagań w szkołach - jest założenie, że w klasach I-III jedna klasa, jedno pomieszczenie, jeden nauczyciel. A dlaczego w przypadku nauczycieli języków obcych to już nie obowiązuje? Tutaj już nie trzeba zachowywać bezpieczeństwa?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88483755]Nie oglądałam tego dokumentu, ale czasami zdarzy mi się oglądać dokumenty tego typu na jakichś national geographic czy discovery. Raczej o narkotykach, handlarzach, dilerach itp. Tam też ludzie często są bez cenzury, pokazują swoje pomieszczenia, jak dzielą działki do woreczków na wadze itp. Czasami jest z cenzurą, czasami bez. Nie wiem czy te programy są emitowane w ichnich krajach, ale w Polsce są 🤷🏽
Na tym polega dziennikarstwo, że raczej się nie składa zeznań w takich sprawach. Tak mi się wydaje. Nie po to dziennikarz ryzykuje dla materiału, aby później jeszcze oskarżyć szajkę. I myślę, że ma jakiś specjalny układ/umowę z szajką, że ich nie wyda, bo inaczej może wąchać kwiatki od spodu. I myślę, że wymiar sprawiedliwości zdaje sobie z tego sprawę, że albo zapewni dziennikarzowi status świadka koronnego (który może zawieść, bo jednak głowy szajek są dosyć sprytne), o ile ten zechce, albo nic nie może, bo to jest jak skazanie na śmierć tego dziennikarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Patryk Vega nie jest dziennikarzem. Jest ogromna różnica między "handlujemy narkotykami", a "handlujemy małymi dziećmi, które następnie są zabijane przez pedofili-sadystów, krojone na organy i utylizowane". Inny jest stosunek społeczeństwa do tych przestępstw, inne kary za nie grożą. Narkotykami nikt się już specjalnie nie przejmuje, ktoś produkuje, ktoś sprzedaje, ktoś zażywa, osoby odsiadujące wyroki za handel narkotykami nie muszą być umieszczane w osobnych oddziałach z uwagi na ryzyko dokonania samosądu przez innych osadzonych, natomiast brutalne zbrodnie przeciwko małym, niewinnym dzieciom są najgorszymi przestępstwami jakich może się dopuścić człowiek i budzą wielkie emocje. Pooglądaj ten film, opisy handlarza są wstrząsające, ostatnia rzecz o jakiej się myśli to ochrona źródeł dziennikarskich. Vega na samym końcu filmu mówi, że skoro jemu udało się uratować jedno dziecko, to razem możemy uratować ich tysiące. Ratowanie dzieci można zacząć od rozbicia tej siatki, to jest zbyt poważna sprawa, żeby ochraniać źródła. W filmie handlarz powiedział, że wie o 4 burdelach w Belgi, Niemczech i Trójmieście, powiedział, że VIP płacą pół miliona euro, żeby móc zgwałcić i zabić dziecko. Poprzez tego człowieka można było dotrzeć do tych miejsc, uratować przetrzymywane tam dzieci. Dokument można było opublikować już po rozbiciu siatki i uwolnieniu dzieci. Kilka dni temu Polsat wypuścił reportaż o handlu na czarnym ryku podrobionymi szczepionkami na SARS-CoV-2. Zgłosili to do prokuratury, nie zostawili tego dla siebie, więc z tą ochroną źródeł też różnie bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale zajęcia z języka chyba zawsze były prowadzone w mniejszych grupach lub z pomocą asystenta. przynajmniej u mnie w szkole z tego co pamiętam i miało to sens, bo dodatkowy nauczyciel na lekcjach języka obcego był bardzo pomocny. widocznie uznali, że to powinno zostać podtrzymane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88483918]Ale maja puste sale od tych starszych dzieci. Bez problemu da sie rozmieścić dzieci tak aby spełnić wymogi
![]() [/QUOTE] a nauczyciel co ma zrobić- rozdwoic się? generalnie w nauczaniu poczatkowym 1-3 kl jest 1 nauczyciel na 1 klasę no i jakby tak w zbyt malych salach wg wytycznych rozszadzic dzieci na 2 sale to jak ten nauczyiel m lekcje stacjonarnie prowadzić? Cytat:
a mozliwości zapewnienia jednego nauczyciela do nauki jezyka nie ma. https://www.gov.pl/web/gis/bezpieczn...rzesnia-2020-r |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2021-02-03 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88484706]Nie jesteś walnięta, ja też tak czasami mam, ostatnio po filmie Cząstki kobiety.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mam w planach obejrzeć. Ogólnie sprawy dzieci ruszają mnie bardzo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Konto usunięte
|
Owsiane mam z Lidla, tylko 3 składniki, w plastikowej butelce. Pycha. Ale do kawy się oczywiście nie nadaje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88484706]Nie jesteś walnięta, ja też tak czasami mam, ostatnio po filmie Cząstki kobiety.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] zastanawiam sie, czy dam rade to obejrzec.
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Konto usunięte
|
Mnie nie, uważam, że główna bohaterka była pokazana bardzo prawdziwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.