![]() |
#1801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
Ale może ja o czymś nie wiem, podasz linka do przykładowej aukcji? zielonooka_p próbowałam znaleźć sprzedawcę o którym piszesz, nie udało mi się. Te psy (szczeniaki?) są z jednego miotu? piszesz o reproduktorach, czyli są oferty krycia? Jeśli to pseudohodowla to chyba dokładają do interesu skoro oddają psy za złotówkę. agunia82 a co tam dokładnie było w tej usuniętej aukcji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
http://psiarnia.naszepsy.eu/art.php?art=98
tutaj jest nieusunięta treść
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupić kotka można w ciągu sekundy - ot, savannah, krzyżówka kota domowego z rysiem afrykańskim; kup teraz, jak nowy telewizor czy torebkę. kotki brytyjskie bez rodowodu, kocięta po mamusi kiepskiej w typie, zezowate (może wyrosną) na oko 5-6 tygodniowe kulki, kup teraz. kotki syjamskie - to samo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Przyczajenie
|
nie zaglądam na portale typu allegro zbyt często, ale nie widziałam akcji licytującej zwierzaka. jeśli takie są to powinno się z tym walczyć wszystkimi sposobami. Któraś z Was podrzuciła taki link http://psiarnia.naszepsy.eu/art.php?art=98,
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie na to:
http://yorkwjesionce.otwarte24.pl/3,...D-SUCZKA-3m-ce i niech jeszcze mi ktoś powie, że psy bez rodowodu są dużo tańsze niż te z ![]() W ogóle spójrzcie tam na "sklepik". Ktoś z hodowli sobie chyba linię produkcyjną zrobił ![]()
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
Oto jak wyżej wymieniona pani od "yorków w jesionce"poczyna sobie w znanym serwisie aukcyjnym:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6983930 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Przyczajenie
|
![]() Strasznie mi żal tych maleńkich piesków.... Edytowane przez Okruszka Czas edycji: 2010-03-10 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
A już szczytem wszystkiego jest sprzedawanie szczennej suczki
![]() ![]()
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
No przecież pseudohodowcy kochają swoje psy... Boże widzisz i nie grzmisz ! Biedna suczka, pewnie trafi z deszczu pod rynnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
To jakiś koszmar! Już widząc te ogłoszenia ludziom powinna się "czerwona lampka" zapalić.
Jak można szczenna sukę sprzedawać ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
Agunia82 o tym napisała powyżej, więc się wzburzyłam, ale faktycznie ja też takiego ogłoszenia nie widzę.
Co i tak nie zmienia faktu, że to pseudo pełną gębą!
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
http://yorkwjesionce.otwarte24.pl/10...0cmWiek-2-lata
Oto link do suczki w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to co nasza jesionkowa kobieta potrafi: cyt:"RADCA PRAWNY *** DOMOWA ZAREJESTROWANA HODOWLA YORKÓW *** POSIADAMY 6 REPRODUKTORÓW. *** GROOMER - FRYZJERSTWO I KOSMETYKA PIESKÓW. *** DORADZTWO KYNOLOGICZNE. ***" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Rozeznanie
|
Radca prawny ? Litości ! W ogóle skoro zna się na prawie, to chyba powinna wiedzieć, że użycie nazwy "reproduktor" w przypadku jej kryjących psów to oszustwo ! Chyba jest marnym radcą prawnym, bo wzięci radcowie dobrze zarabiają i nie muszą dorabiać na psach. I jeszcze to "doradztwo kynologiczne". Jeszcze tylko wróżenia z kart i montażu rolet brakuje w zestawie tych "zawodów"... Żenada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a najlepsze jest to, że podobno ojciec maleństw jest Championem a waży zaledwie 1,2 kg ! Przecież tak malutki piesek nie dostanie zgody na 'zapładnianie', tym samym nie może być championem. Jest za mały. i z tego co wiem, nie mieści się w granicach wagi yorka. prawda?
Byle do lata.. ![]() Edytowane przez Szan Czas edycji: 2010-03-14 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Szan Ty naprawdę myślisz, że oni tam prawdę piszą? Już na głównej stronie przecież jest informacja "zarejestrowana hodowla". Dobra, tylko gdzie zarejestrowana? W US? W jakimś związku? W głowie właściciela jedynie? Takie sugerowanie klientowi, że wszystko ok z hodowlą, bo "ciemny naród wszystko kupi". A przy ogłoszeniach piesków do sprzedania gdzieś tam na samym dole dodana informacja, że psy bez rodowodu... To jest typowa rozmnażalnia, wystarczy zobaczyć ile oni tam psów mają, i ile miotów. Były mioty na jesień (i to nie jeden), są teraz znowu. Jak taśma produkcyjna. Z miotów oni sobie psy dodatkowo zostawiają. Nie ma możliwości, żeby oni te psy otoczyli wystarczającą opieką. Podejrzewam, że sunie też rodzą co cieczkę. Istny koszmar
I jakoś mi się wierzyć niestety nie chce, że ktoś, kto naprawdę dba o psy kupi szczenną sunię. Raczej kupi(ł) ją ktoś, kto zwietrzy w tym zarobek. Obym się myliła.
![]() |
#1820 |
Wtajemniczenie
|
napisałam mail do YORK LAND http://www.yorkland.pl/
dostałam mail zwrotny, że york w jesionce to pseudohodowla - nigdzie nie zarejestrowana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okropne
![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
bardzo mądry wątek
![]() powiem tak, że jednego nie potrafię zrozumieć, dlaczego pseudohodowcy nie mogą napisać wprost "sprzedam nierasowego pasa, podobnego do owczarka niemieckiego" tak żeby ludzie znali prawdę? Może i pseudochodowle nie byłyby nawet czymś złym, gdyby zwierzęta były traktowane równie humanitarnie co w hodowlach. Przyznam szczerze, że nigdy się głębiej nie zastanawiałam nad tym jak funkcjonuje taki biznes na zwierzętach, ale jak poczytałam o rozmnażaniu co cieczka/ruja to nóż w kieszeni się otwiera ![]() ![]() Tak mi się teraz przypomniało że moja koleżanka miała "owczarka niemieckiego" wielkości spaniela (za 50 zł) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Ręce opadają
![]() Agusiajnw- niestety pseudohodowle będą zawsze czymś złym z wielu powodów. Nierasowych zwierząt nie powinno się sprzedawać w ogóle, a co dopiero jako rasowe i za takie kwoty. Brak w tym wszystkim miłości do zwierząt- zysk przede wszystkim. Po prostu w ten sposób zawsze szerzyć będzie się bezdomność- bezpośrednio czy pośrednio, dla mnie bez znaczenia. W schroniskach jest wiele zwierząt "w typie", które można wziąć praktycznie za darmo tylko ludzie się boją z takich miejsc brać zwierzę. Oczywiście nie każę wszystkim brać zwierzęta tylko ze schronisk, ale tym, które kierują się do pseudohodowli w celu zakupu psa/kota- tak. Szkoda, że w Polsce temat ten nie jest na tyle ważny by zaczęło się uświadamiać ludzi różnego rodzaju akcjami na dużą skalę, bo innej szansy zwiększenia % uświadomienia ludzi nie widzę, niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ogłoszenie z allegro jest naprawdę przemawiające, żeby nie kręcić interesu takim barbarzyńcom ![]() Znalazłam na jednej z aukcji coś takiego: "1. Dorosłe koty zamieszkałe razem z nami posiadają rodowody, lecz z uwagi na brak czasu na czynności związane z wyjazdami na wystawy itp. nie prowadzimy hodowli zarejestrowanej w jakimkolwiek związku felinologicznym." myślicie, że to pseudo? Bo jeśli tak to życzą sobie 1 tys. zł za kocię brytyjskie ![]() ![]() Edytowane przez agusiajnw Czas edycji: 2010-03-16 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A życzą sobie faktycznie niezłą sumkę. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa, na miłość do zwierząt chyba brakło tam miejsca...
![]() |
![]() |
#1826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nawiązując do cytowanego fragmentu wyżej - Nie każdy kto sprzedaje pieski bez metryk jest złym człowiekiem i zle traktuje zwierzęta- chociaz nie popieram już tego. I nie każda prawdziwa hodowla traktuje zwierzeta super. Byłam w hodowli (moja mama szukała yorka z rodowodem) , w której pieski były trzymane w jakiejś szopie.... naprawde okropnie tam było. I przypominam - pieski miały rodowody, była to zgodnie z prawem działająca hodowla. To też przykre, że są takie sytuacje nawet w tych prawdziwych hodowlach. W każdym razie ja następnym razem będę szukała pieska albo z rodowodem albo w schronisku. Pozdrawiam ! ![]()
![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
Sytuacja b. prosta- kociak z hodowli "na kolanka" czyli z rodowodem ale bez praw hodowlanych jest zazwyczaj tańszy niż ten, który prawa takie posiada. Dlatego tak to wygląda. Sytuacja ta nie ma nic wspólnego z jeźdżeniem na wystawy!
Łatwiej i taniej jest kupić kota z rodowodem bez praw hodowlanych i bezprawnie rozmnarać go (de facto jako nie wzorzec rasy)... Z drugiej strony hodowcy podpisują umowę z kupującym ich pupila i tam w przypadku kotów bez praw powinien być zapis o obowiązkowej kastracji/sterylizacji w odpowiednim wieku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
powiem Wam, co dokryłam niedawno.
Typowe pseudo ogłoszenie, rodzice z rodowodami, szczeniaki bez, udaje zainteresowaną i zdobywam nazwe hodowli skad suczka byla kupiona.. pisze do hodowcy czy on wie ze suczka którą sprzedal jest uzywana do pseudo a on ma na to olew totalny ![]()
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
odnosnie ... "pani w jesionce" jest z Łomianek
ma +/- 35 lat, duzo psów (jej matka określa to jako dochodowy interes), psy trzymane sa w klatkach i nie mają swobody jak kiedys należała do klubów to odpicowała psy na wystawe i tyle a potem do klatek metalowych matka jej jest radca prawnym ma na imie Kaśka S...... jakiś kurs z groomingu miała robić ...... świat jest mały a hodowcy yorków nie lubią rozmnażaczy Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2010-03-17 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Przed chwilą, przeglądając oferty szkoleń psów, natknęłam się na takie coś:
http://www.szkoleniepsow.com/index.p...d=50&Itemid=57 "Jestem młodym, przystojnym Alaskan Malamutem ( bez rodowodu) Poszukuję partnerki w tej samej rasie" Szkoleniowcy proponują rozmnażanie nierasowych zwierząt, masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.