![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Ja myje włoski w samej wodzie no ale mój Colin to łysolek
![]() O widze Maszke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Garnuszki Nivea ma taki płyn do mycia ciała i włosów, może tego spróbuj.
Wiktor ma faktycznie piękne usta, cały zresztą jest super ![]() W całej Polsce podobno śnieg i zimno a u nas wiosna, nie ma słońca, ale jest ciepło. Schatzi na pewno zacznie Ci brakować gości, jak tylko odpoczniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Astrzyk już dziś mi pusto i cicho jakos tak
![]() W końcu 2,5 miesiąca tłumy w domu a teraz nagle sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Konto usunięte
|
Po wczorajszej nadpobudliwości noc przebiegła ok. Poszedł spać po 20 (ja razem z nim), pierwsza pobudka 01:30, póxniej cos mu przeszkadzałao bo medził ale oczy miał zamkniete, o 5 wzięłam go do łóżka i pospalismy do 8.
Dzis już mardudny nie jest, lezy teraz na brzuchu i siłuje sie. Włosy... od kiedy pojawiło sie cos co myślałam ze bedzie ciemieniuchą (nie było) myjemy szamponem HIPP. Zaczełam myslec o kupnie nosidełka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
"Elu cos "wisi w powietrzu" bo w tej sprawie zadzwoniła do mnie koleżanka 2 miesięcznej córci - czy moja dziś też taka marudna bo ona od 3 w nocy nie spi tylko swoją małą próbuje uśpić! No i moja Laura też jest marudna...mało spi, ciągle marudzi i stęka...Wczoraj 20:41
Faktycznie coś wisiało w powietrzu. My wczoraj 4 godz. przesiedziałyśmy w szpitalu czekając na wizyte. Mała cały czas na rekach bo nie było mowy żeby ją położyć. Po powrocie do domu istny koszmar. Jeszcze nigdy tak bardzo i tak długo (do 22.30) nie płakała. A jak ją zaczełam przebierać to miała taki atak histerii jak Laura aranki po szczepieniu. Tak płakała, że tchu nie mogła złapać i musiałam natychniast przytulić ją z obsruloną pupą bo zwyczajnie zaczęła się dusić. Kilkakrotnie miała takie napady wrzasku i była strasznie niespokojna. Nigdy nie chodziliśmy przy niej na paluszkach i jest przyzwyczajona do hałasu a wczoraj każdy dxwięk wywoływał straszną nerwowość i płacz. W szpitalu kazali odstawić antybiotyki, został tylko cały zastęp witaminek i czaekamy na reakcję organizmu a w poniedziałek mamy jeszcze wizytę u chirurga żeby sprawdził czy nic złego się nie dzieje. Martwi mnie tylko, że Wikunia strsznie kicha i ma katar. Właśnie przyszły kropelki sam simplex (dzięki dAria, dzięki Anitko) Anitko, bardzo mocno trzymam kciuki. Później wszyscy twierdza, że obrona to najłatwiejszy egzamin, ale to w końcu duże wydarzenie i jak u mnie stres tez był wielki. powodzenia!!! Powiedzcie mi czy moge pić kakao. Wiem, że czekolady nie wolno a co z kakao?
#1806 |
Zakorzenienie
|
ja myję włosy Nince szamponem Johnson&Johnson ( z serii 'Bed time'), bo po samym płynie do kąpieli ma tłustawe
i piję kakao, niezbyt często, ale piję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Konto usunięte
|
Kakao - mleko... moze uczulac i kakao może uczulac - może, nie musi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
Ja myję włoski w tym samym co ciałko, ale Olaf to mało ma włosków. Miał taki meszek jak sie urodził a teraz zaczynaja mu powoli rosnąc. I kąpie go w Oliatium, bo miał taka tarke na ciałku. Teraz mu zeszło tylko na buzi jeszcze zostało. To chyba po mydełku i oliwce Sanosan (czy jakos tak).
A ja miałam wczoraj chytry plan i dałam Olafaowi na nocne karmienie butelke z mleczkiem (moim), bo on tylko ciumcie zawsze to sobie pomyslalam ze z butli mu szybciej poleci wiec a. szybciej zje, b. szybciej sie naje, c. pospi dłuzej. Ale Olafa oszukac sie nie da i z butli tez ciumciął dwa razy! I za dwie godziny obudził sie znowu. Jemu ewidentnie to drugie karmienie jest niepotrzebne tylko z przyzwyczajenia sie budzi. Jutro dam mu tylko smoka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
garnuszki, ja myję włoski wodą z wanienki. albo płyn do kąpieli Hippa, albo Nivea do ciała i włosów. Oba fajne.
simona, to zależy ile mi sie wody naleje ![]() anitko, może Ty już po ![]() ![]() kasiu - zdjęcia superaśne, ale to trzeba mieć rękę. nauczyć się tego nie da ![]() ![]() ![]() co do kupki, to my dalej się męczymy. i u nas jest jakoś dziwnie, bo nawet po 2 dniach nierobienia, kupka wcale nie zadziwia objętoscią. więc już nie wiem o co chodzi... a jeszcze mam pytanie, jak odciągacie pokarm to jaki on jest?? znaczy wizualnie. gęsty, czy wodnisty, rozwarstwia się jakoś?? bo moze ja faktycznie mam jakiś do d... |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Moj raczej wodnisty...i rozwarstwia sie w lodówce. To chyba tłuszczyk sie tak robi. Mam nadzieje ze to nic nie szkodzi, bo w sumie sie nie zastanawiałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niech wasze dzieci nie będą waszymi hamulcami życiowymi jak tylko macie możliwość je zkimś zostawić to spróbujcie sie rozerwać to naprawdę pomaga i nie myślcie ze jestem jakąs wyrodną matką - kocham swoją nicolę ale jak pójdę do pracy to i tak będe musiała ją zostawiać. Jak malutka stanie na nózkach to mam zamiar ją wszędzie ze sobą zabierać - no i snowboard murowany - TZ po AWF-ie więc sport u nas to podstawa życia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Raczkowanie
|
Schatsi,identyczny rozkład spania co moja Roksanka ,dokładnie o tych samych godzinach idzie spać i wsaje ,a w dzień to porażka ,godzina snu to max.
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ratujce
![]() ![]() ![]() ![]() ja jak sciagam mleko to jest bardzo biale jak wloze do lodowki to oddziela sie warstwa tluszczyku i wtedy staje sie wodniste. ja tez myje wloski plynem nivea do ciala iwloskow. Adriano ![]() ![]() ![]() ![]() Maszko ciesze sie z u Was juz lepije ![]() cos sie Jaga nie pokazuje... wiecie wczoraj bez okazji dostalam od TŻ zloty pierscionek-albo mi sie zdaje albo chce sie wkupic w moje laski ![]() np nic lece chociaz ogarne w pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Ale znowu naplodzilyscie
![]() A u mnie znowu w nocy podbudka co 1,5-2h. Wracamy do okresu noworodkowego?? Rany, zamiast coraz lepiej to u naj coraz gozej. Ale moze to przez to zakarzenie, Mala potrzebuje bliskosci?? Ale przynajmniej zaczela cos ''gadac'' i wiecej sie smiac. Oto nowe fotki, min. Antonia i Mama wieczorowa pora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Jejku jaka śliczna ta Antonia! I te duże oczy! Pewnie łatwo Ci wybaczyć jej te nieprzespane nocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
prawdziwa w niej dama w tych pięknych tkaninach!!!
a już zupełnie prześliczna na pierwszej fotce!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Rzabbocop
|
Ja z Helenką rozstałam się pierwszy raz na godzinę jak miała pół roczku. Jak miała skończony roczek to teściowa kilka razy zabrała ją na spacerek.
Potem zostawiłam ją ze 3 razy na 2,5-3 godziny jak szłam do szkoły rodzenia. Jak byłam w wszpitalu z Miśką to strasznie przeżywałam to, że Helenkę zostawiłam w domu. Podejrzewam, ze ona dużo lepiej z tym sobie radziła niż ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
a ja mam jutro swój pierwszy (dłuższy) raz, bo nie będzie mnie z 3-5 godzin
![]() trudno mi przeczuwać, czy umiałabym zostawić Ninę na dłużej z babcią na przykład, ale podejrzewam, że by mną miotało. I to może wcale nie tylko z powodów emocjonalnych, ale dlatego, że ja jestem straszna Zosia- Samosia i uważam, że wszystko robię przy niej najlepiej...wiem, to może przeszkadzać w życiu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Ja zostawiam Colina w domu z tz na 3 4 godziny i nie mam z tym problemu.Ale to z tz z nikim innym nie umiałabym go zostawic.
Kamilka fajne fotki i modelka śliczna ![]() A to dla wszystkich u których brzydka pogod.Fotki z dzisiejszego spacerku, u nas jest tak ciepło ze grzłam się w zimowej kurtce.Ostatnie zdjęcie z pszczołą,ale swoją drogą to dziwne prszczoły w lutym ![]() Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2007-02-23 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Elu ja juz jadlam laki(tylko wczesniej z sama sola)i jej nic nie bylo
![]() a u nas w koncu po4 dniach kupa-troche zielonnkawa wiec cos jej tam dolegalo. u mnie bardzo slonecznie ale i mroznie wiec spacer dzis odpusccilam.ide smazyc rybe i zjem w koncu obiad.pomylam juz podlogi poscieralam kurze pranie zrobione-teraz obiad i po obiedzie chwila relaksu ![]() Kamilka corcia naprawde sliczniusia ![]() ![]() Schatzsi slicznie u Ciebie ![]() ![]() dziewczyny mam pytanie-otoz czy Wasze dzieci rowniez zasypiaja przy odkurzaczu??ja wczoraj po sniadaniu mowie odkurze bo mala juz senna byla to nie chcialam zeby zasnela bo pomyslalam ze ja obudze wlaczylam odkurzacz a ona odlot ![]() i jeszcze jednodo mamus dziewczynek-jak myjecie Waszym corcia psioszki-boja to musze sie nawalczyc mala tak nogami wierzga ze ciezko mi sie tam dostac-moze macie jakies sposoby??te kremy jej wchodza pod wargi sromowe choc smaruje bardzo cieniutko. Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2007-02-23 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Rzabbo mam pytanie.rozm 68 do jakiego mniej wiecej wieku starcza???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Rzabbocop
|
teoretycznie pół roku, Helenka nosiła do 7-8 miesiaca ale ona się krótka urodziła około 51 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
68 do pół roku
![]() Colin już teraz zaczyna nosić 68 bo 62 już przyciasne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
usunelam posta
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2007-02-23 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item167844525__nex...kwiaty_74.html
na chrzest wybiore cos takiego gdyz chrzcze latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.