|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
Cytat:
![]() A to ja sie pochwale - moj TZ (bez konsultacji ze mna poniewaz na pytanie "co robimy w sylwestra odpowiedzialam 'aa wszystko jedno')zarezerwowal lot i hotel (w samym centrum ![]() tym bardziej sie ciesze bo od 3 lat sylwka spedzamy na nudnych domowkach bleee..
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faceci czasem myślą ![]() U mnie natomiast była odwrotna sytuacja: zawsze to on mnie zamęczał żebym przyleciała do niego i płacił za samolot, a tym razem to ja wyszłam z inicjatywa że do niego przylece i sama sobie zapłace ( oszalałam chyba z tym ostatnim )
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też chcę takiego TŻta, nie ma on czasem brata?
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wam powiedzieć, że ostatnio doszłam do wniosku, że zamierzam na wiosnę iść do roboty i się zastanawiam nad pracą w Marionnaud(nawet wysłałam zgłoszenie i już by mnie teraz chcieli nawet przyjać, ale sesja...nie dam rady
) albo w Naturze(bo mam blisko) i jestem ciekawa czy jak będę dzień w dzień siedzieć w kosmetykach to będę kupować mniej, bo mi "zbrzydną" i spowszednieją? Pewnie jeszcze więcej będę kupować ![]() Chyba jednak taka praca to nie będzie dobre rozwiązanie Ale kurka, no ciekawi mnie taka robota. Jak myślicie, spróbować? Dodam, że szukam pracy tymczasowej, jak mi się nie spodoba, to rzucę, bo mam jeszcze studia.
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj złożyłam papiery do Sephory i Douglasa
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie chciałaby mnie na rozmowę przyjąć najpierw, albo okres próbny, nie wiem bo póki co nie dowiadywałam się więcej, nawet się nie spodziewałam odzewu jakiegokolwiek a wysłałam maila bezpośrednio do tego odziału Marionnaud, gdzie mnie interesowała praca, bo M. w Krakowie jest kilka a ja wskazałam konkretnie, o który mi chodzi.O S. też myślałam, ale jakoś M. bardziej wolę, jakoś tam "przyjaźniej"
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Snow jakiego testu będziesz używać? Ja właśnie piszę pracę o przemocy, już mi bokiem wychodzi
![]() A na Sylwka nie mam jeszcze planów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tamtym roku składałam do Sephory, po miesiacu się odezwali, poszłam na rozmowę, kóra trwała az godzine Jednak oni chcieli osobę na pęłny etat, a ja wolałam na poł (można wtedy sobie ustalać ile godzin w jakim dniu się pracuje, a na pełny to już trzeba codziennie okreśłoną ilość godzin pracować,a to by było dla mnei nie dobre rozwiązanie, bo miałam jeszcze rok studiów, pracownie magisterską, pisanie pracy itd). Więc nic z tego nie wyszło. Kierowniczka mówiła, że na szkleniach dostaje się kosmetyki "bo przeciez trzeba wiedziec co zaproponować klientce" , organizowane są konkursy przez przedstawicieli (nagrody - oczywiście kosmetyki), poz atym am się kartę pracowniczą (-40% na Sephorowe kosmetyki i -20% na pozostałe) ale otzrymują ją przyjęci na stałe, a nie na okres próbny no i sa jakies limity na karcie (nie pamietam czy tygodniowe czy misięczne)U mnie w Naturach wiszą ogłoszenia że potrzebują pracowników - myślałam żeby złożyć i zahaczyć się choć na krótki czas, ale jakoś tak mi mineło
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzuciłam w lipcu pracę na poczcie(stałą, pewną, pewne zarobki, choć nie za duże, ale pewne + premie ), bo tam było zapieprzanie naokrągło, ciągle ruch, dużo obowiązków, trzeba być cały czas w 100% skupionym i pracować na najwyższych obrotach, to nie dla mnie Do wiosny jeszcze się zastanowię, choćbym miała tylko miesiąc przepracować to zawsze to coś
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez 4 lata studiów pracowałam na promocjach - nie zawsze kosmetyki, ale zdażały się promocje w SP, Sephorze, Douglasie. Miesięcznie dostawałam średnio 400zł - czasem więcej, czasem mniej (zalezy ile godzin się stało) - nie musiałam stać za każdym razem jak mi powiedzieli że jest jakas promocja - jak mi nie pasowało to nie szłam i nie było problemu.
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym raczej być taką zwykłą "ekspedientką", która stoi przy kasie i doradza klientom.
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam pracę o przemocy (ogólnie o patologiach) 1,5 roku temu, wyszło mi chyba 45 stron Też nie mam planów na sylwka, ale ja nie lubię planować... Zresztą mój TŻ pracuje w ten dzień, więc siłą rzeczy mamy ograniczone możliwości, np. wyjazdu. Ja tam mam nadzieję wziąć urlop, ale on niestety nie dostanie
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odkryłam coś co Was zainteresuje
![]() W Tesco-sa szampony Pro-V.to podróbka Pantene !!!!zapach i skład taki sam |
|
|
|
#1815 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
super mam nadzieje, ze zostaniecie przynajmniej 2,3 dni po Nowym Roku zebys miala czas na szybki rajd po Oxford str Isa co do pracy hostessy to bez przesady....schludny, estetyczny wyglad i usmiech na twarzy wystarcza. Nie trzeba wykazywac sie aparycja super modelki. Szczerze mowiac tez mam doswiadczenie w promocjach/Jeszcze w liceum reklamowalam margaryne Bylo to jakies 7,8 lat temu, ale kurcze pamietam, ze stawke za godzine mialam wysoka bo az 6 zeta
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Doszłam do wniosku,ze kiedys nie miałam az tyle kosmetyków pielegnacyjnych.
Obecnie kolorówka mnie az tak nie kusi,nie wiem czemu....no moze mazidła do ust,ale tanie...takie do 30 zł/ ![]() Chyba nie jestem nałogowa pod wzgędem "kolorówki",bo mam: -2 podkłady-Avonowskie,astor w tubce mussowy na finiszu,wiec go nie liczę -1 sypki rozświetlacz-odsypka Maybelline-ciekawe czy nie przeterminowany?ale zapach OK.Pani z Natury kiedys mi odsypała tester przed Sylwestrem.Chciałam tester kupić ![]() -1 brązer-essence -1 prasowaniec -1 sypki -1 kulki rozświetlajace -1 tusz Rimmel mój ulubiony-podkręcaj-wydłuz. -2 kredki do oczu-czarna i brązowa -4 bliszcziki nowiutkie,reszte wyrzuciłam i rozdałam![]() -3 cienie-bo nie uzywam,leżą w pogotowiu -3 pomadki kolorowe-Lumene,Avon i jakas z Belgii=przywiozłam sobie -5 ochronnych-nówki ,a szósta ochronna mi się kończy i kończy-b.dobra-farmona masło kakaoweI to wszystko z kolorówki fajnie co
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
ale o pielegnacje nie pytajcie...PS.niestety moja mama tez jest nałogową kosmetoholiczką i ostatnio powiedziała-"przez 2 lata nic nie będe kupowała z kosmetyków,a Ty Iwona nie kupuj przez 10
"biedna mama zapomniała o datach produkcji i terminach ważności![]() miałam nic nie kupować...a mąż ostatnio mi kupił 3 kremy,a ja myślę już o masełku waniliowym Ziaja...z SuperPharm...bo wyobrażcie sobie otworzyli w takiej dziurze jak BSTOK ten sklep...no i ta promocja...8.90...cena-marzenie,ale pokusa....no nie...mam nadzieję,że mężuś wybije mi to z głowy
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam sobie male zestawienie
jednak wiekszosc to prezenty,w drodze do mnie paczka z Ori ale kilka rzeczy z niej jest tylko dla mnie wiec sie nie liczy Z Avonu korci mnie pare rzeczy ale nie wiem czy sie zdecyduje-mam czas do jutra na podjecie decyzji....Zamowilam sobie kilka ksiazek-czas poniesc sie lekturze a ostatnio z notorycznego braku czasu porzucilam jedna z swoich pasji. Dodatkowe zamowienie z YR z oferty swiatecznej ale tylko dlatego,ze potrzebuje zrobic zapas mojego ulubionego kremu i byly swietne promocje,jednak tego nie licze,bo mam sponsora na to zamowienie i na dodatek dostane bony premowie na 75zl od YR poniewaz nie maja juz gratisow jakie byly dodawane do zamowienia.Dobry deal Dalam sie skusic na nowa serie Joanny Naturia-balsam grapefruitowy,peeling z czarnej porzeczki i maslo waniliowe do ciala jednak nie sa to,zapasy dla chomika bo dzielnie zuzylam to,co mialam i zostalam z koncowka masla kakaowego Ziaji,ktore mnie totalnie rozczarowalo.Liczylam,ze zapach chociaz bedzie zblizony do balsamu a tu nic z tego jedynie swietnie sie wchlania,skora dobrze nawilzona i mozna szybko sie ubrac![]() Plany na Sylwestra byly ale zycie zweryfikowalo je na swoj sposob-nie zaluje,w kazdym razie wyladuje u przyjaciol,ktorzy wlasnie zakonczyli ostatnia faze przeprowadzki do nowego domu wiec tymbardziej bedzie okazja by uczcic ten moment![]() Po Nowym Roku chcialabym wziac urlop ale to jeszcze nic pewnego i nie wiem czy sie uda,choc mam nadzieje,ze tak....
|
#1819 |
|
Przyczajenie
|
tez jestem uzalezniona...
ale pocieszam sie, az tylu balsamow i zeli pod prysznic nie mam ale znalazlam sposob! ![]() a czasem tez robie porzadki i to czy tamto zaczete laduje w koszu, albo u TŻ'a *lol* (chcialabym dodac, ze nie mam problemu z kolorowka, tylko z pielegnacja...) a TZ wie ze jestem uzalezniona i probuje mnie ograniczc... np. wyciaga mnie ze sklepu, jak wracam z pracy (po wyplacie) dzwoni, kiedy wroce do domu, czy juz wyszlam... niby sie martwi, bo pozno i teskni, ale ja wiem swoje *lol* a ja nie mam sumienia, zeby go oklamac i ruszyc na zakupy... bo fair jest i pozwala od czasu do czasu to czy tamto kupic, nawet 3 balsam ale raz to sie poryczalam w slepie jak mnie stamtad wyprowadzal ... nie zrobilam focha, ani nie polozylam sie na ziemi, ale lezki poleciely (a on tak wrazliwie reaguje na moje lezki... a tu szok! nic) i tak nie pozwolil kupic... wzamian kupil loda :P oj, jestem chora... |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam obecnie tylko 2 balsamy: końcówkę Sake i ryż z Avonu(używam na specjalne okazje, bo ma drobinki
) i czerwony Garnier z syropem z klonu ![]() Muszę kupić jakiś nowy, chyba któryś z Nivei sobie sprawię, bo ostatnio mam chcice na balsamy, które delikatnie pachną i dobrze nawilżają(a kiedyś miałam odwrotnie - liczył się tylko zapach
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
mnie na szczescie balsamy i zele nie kreca
mam po jednej, gora dwie sztuki
|
#1822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() p.s rzucilas mnie na kolana ta margaryna ![]() owszem posiada rodzenstwo w postaci brata ktory, aktualnie jest w trakcie rozwodu; ales trafila ![]() ![]() czasem sie tak zdarza ![]() EDIT: Isa jesli ma byc delikatny zapach za to supernawilzenie (blyskawiczne wchlanianie+zero tlustego filmu+napieta, apetyczna skora) to polecam SVR Xérialine - 500ml butle mam od wakacji i nie zamienilabym na zaden inny juz
|
|
#1823 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#1824 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zreszta - od zapachow to ja mam perfumy czasem jak mnie cos napadnie i niuchacz mi sie wlaczy to sobie kupie maslo z body shopu. Zapachowo to lubie pilingi do ciala i plyny do kapieli. w sumie...jakby tak pomyslec to chyba nie ma kategorii na punkcie ktorej mam jakiegos szczegolnego hopla i jak tak dalej sledze moj tok rozumowania to chyba naprawde kupuje to co mi potrzebne o jaaaaaaaa EUREKA ![]() molly - z moich wyliczen wynika, ze masz conajmniej dwa dni na buszowanie po sklepach
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, i musze sie pochwalic nie uleglam dzis pokusom i w S. kupilam tylko prezent dla mamy przyszlalalam za to w empiku i to tak, ze kasy mi na koncie braklo
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to sie stalo, ze jeszcze mnie tu nie bylo?
![]() Wysledzilam AnieWile, ot co ![]() Dziewczyny, ja sie juz w rachunkach gubie z moimi kosmetykami Nawet nosilam sie z zamiarem opublikowania moich zbiorow kolorowki i/lub pielegnacji...ale az sie boje Jak to wszystko zobacze jedno przy drugim to...dojde do wniosku, ze to sie do leczenia kwalifikuje ![]() Prosze o wsparcie
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, 500 ml to ja chyba nie zużyję
Ledwo standardowe 250 ml nieraz wymęczam
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tak duzo tymbardziej,ze ten balsam swietnie spisuje sie jako nawilzacz do twarzy rowniez wiec zakup bardzo korzystny.U mnie na polce ma swoje stale miejsce choc przyznam,ze nie siegam po niego regularnie bo lubie wszelkie perfumowane mazidla do ciala,choc wiem ze nie wszystko jest dla mnie ale...raz sie zyje
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem zła. Czyli historia o błyszczyku HR Stellars Gloss w odcieniu Diva, w którym jestem zakochana. Chyba wycofują taś serię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

oszalałam chyba z tym ostatnim 
) albo w Naturze(bo mam blisko) i jestem ciekawa czy jak będę dzień w dzień siedzieć w kosmetykach to będę kupować mniej, bo mi "zbrzydną" i spowszednieją? 
Dodam, że szukam pracy tymczasowej, jak mi się nie spodoba, to rzucę, bo mam jeszcze studia.

jednak nie sa to,zapasy dla chomika