![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Moc buziaczków i samych słonecznych dni dla Oliwki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my mieliśmy dzisiaj bilans. Trochę wcześnie, ale to przy okazji szczepienia Karolci. Mały ma 82 cm. wzrostu, tzn. około, bo nie dał się dokładnnie zmierzyć ![]() ![]() ![]() Doktorka pyta się nas, czy byliśmy u kardiologa, bo mały miał szmery nad serduszkiem ![]() Teraz mówi,że wszystko jest w pożądku, a rok temu gdy stwierdzono te szmery prawdopodobnie był przeziębiony, ale wystraszyłam się nie na żarty. Ech... a mnie jest strasznie przykro, bo planowany chrzestny Karolci nam odmówił
![]() ![]() Dobra, juz Wam nie zasmucam wątku... Na poprawę humoru zamówiłam sobie fryzjera, ale jak usłyszałam ile zapłacę, to już mi mniej wesoło ![]()
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Kociulku to co Ty chcesz zrobić z włosami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja ledwo zyję, żeby nie skłamać dziewczyny Mati obudził się dzisiaj chyba z 30razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
No właśnie wszystkieg najlepszego dla Oliwki i Zuzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku samochód sprzedaliśmy bo nie miał wspomagania co mnie doprowadzało do białej gorączki podczas parkowania i nie chciałam się więcej męczyć i sprzedaliśmy. Tiaara nie martw sie ja tez mam okno nie umyte i nawet mi się bardzo nie chce go myć ![]() A ja byłam dziś z Pati u lekarza bo od tygodnia troche kaszle i dawałam jej syrop ale dziś zaczeła tak kasłać że z nią poszłam, ale ona ją zbadała i powiedziała że nic nie słyszy ![]() ![]() ![]() Dari coś dawno nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Oliwka mila urodziny 12.03
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze mnie zastanawia bo nie pamiętam kiedy Wiki Tiaary ma urodziny ![]() Kociulku, ja slyszałam to samo - jak bedzie ciepło to pampersy won, zakladac majtki i ponoc dziecko sie szybko nauczy - no zobaczymy jak to bedzie ![]() Płatku - super ze kupilas zielony plaszczyk ![]() ![]() ![]() A szpilki to na te wesela kupujesz? ja na szpilkach to bym na ulice nie wyszla bobym se nogi polamala na pierwszym zakręcie, taka ze mnie dama ![]() Haniu ja w homeopatie nie wierze za grosz, moim zdaniem to zwykle placebo kupowane za cieżką kase i tylko firmy farmaceutyczne na tym zarabiają. Kiedys poczytałam jak sie robi leki homeopatyczne, co zawierają i jaka jest "filozofia" homeopatii i dalam spokoj - taki niedowiarek jestem ![]() No nic spadam bo juz ryję nosem po klawiaturze :padam:, wysprzatalam dzis cały dom, okna i drzwi pomyte firanki powieszone, w kafelkach można sie przeglądać ![]() ![]() Dobranoc babeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko najserdeczniejsze zyczenia dla Oliwki. duzo buziakow dla malej lobuziary niech dzielnie idzie przez swiat.
co doi Wiki to urodzinki ma 16.03 wiec w niedziele. niczego nie przegapilyscie kobietki. a wiki cos czuje ma bunt. wczoraj prawie caly dzien siedzial z nia TZ, mowi ze przezyl horror. rozbierala sie ( to wlasnie o czym pisalam -przeszkadza jej pampers a jeszcze za zimno na latanie w samych majteczkach) nie chciala sie ubrac. z lazienki wziela plyn do szyb ze spryskiwaczem. TZ dla swietego spokoju odkrecil jej bo byla resztka przestawil na piane i dal scierke. efekt - mokre okna, parapety, szafki i stoliki. wiec chcac nie chcac jak wrocilam i zlapalam oddech to pomylam okna, parapety i zmienilam firanki. odkurzylam poukladalam w szafkach ubrania robiaz odrazu przeglad ubranek wiki. za male musze wywiesc do rodzicow na strych. oststnio wiki wymusza placz- raczej to takie wycie jak cos chce albo mowie ze nie wolno. z jedzeniem tez gorze. niby lekarka powiedziala ze to na zmiane pogody i zebym sie za bardzo nie dreczyla ale jak dziecko do 12 nic nie jje. potem skubnie trochy chclebka z serkiem a na wieczor dopiero jogirt bo nic innego ze stolu nie wezmie to mnie szlag chce trafic. jako ze wiem ze lubi pomidorowke z ryzem to przez dwa dni jedlismy ja bo chcialam zeby cos jednak zjadla. efekt taki ze pomidorowki brala dwie dokladnki. ja do szpilek mam takie samo podejscie jak Kasiulka. wole taka srednia kaczuszke. wiem ze moge w takich obcasach chodzic i sie nie wywale. i wiem ze wytrzymam cale wesele jakby co. co do plaszczyku Platku to mysle ze dobrze zrobilas. jestes mloda i nie mozesz sie wiecznie na czarno ubierac. optymistyczne akcent tez sie przyda, a moze skloni cie do dalszych zakupow. zmykam bo ma przyjsc szwagierka z synkiem a po poludniu do rodzinki na impreske.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- serdeczne życzenia dla Oliwki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
dżizas jak mogłam zapomniec kiedy Wiki ma urodziny - przecież tego samego dnia co ja
![]() ![]() Robicie jaką impreze Tiaaro? Wracam do mojej salatki, bede później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem wściekła dzisiaj strasznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy w przedszkolu na poczatek się tak spłakał bo było dużo ludzi, nie chciał wejść i dać się rozebrać, ale jokoś sobie poradziliśmy ![]() ![]() Poszłam zamówić tort dla Matiego na piatek i wiecie co mipowiedzieli??? oni już nie przyjmują do świąt zamówień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Dużo szczęcia, miłości rodziców i uśmiechu na buzi dla naszej kochanej Wiki
![]() ![]() ![]() Kasiulko alby spełniły się Twoje najskrytsze marzenia i żebyś była zadowolona z pracy i szczęśliwa przy boku swojego męża i córeczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
![]() Haniu zapomniałam Ci napisać, że ja brałam na kaszel i dawałam tez małemu zreszta on ma to zazwyczaj zawsze na kaszel przepisane syrop Drosetux i on jest lekiem homeopatycznym i zawsze nam pomagał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
dla naszej dzisiejszej solenizantki Wiki dużo zdrówka, usmiechu na ślicznej buźce, radości i zabawy
![]() ![]() ![]() ![]() Ja po imprezie padam na ryj, w zasadzie przez 3 ostatnie dni zapinkalałam jak mały autobusik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliwka dostała za to super prezent - rower z dyskoteką ![]() ![]() ![]() ![]() no nic ide spac, zajrze jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Płatku -- musiałaś się najeść strachu
![]() ![]() Tiaaro -- gorące uściski dla Wiki, przekaż Jej wielkiego buziaka ![]() ![]() Kasiulko -- niech Ci się spełnią wszystkie marzenia ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje serdecznie za zyczenia dla wiki. jak tylko wstanie to wysciskam ja od was.
w sobote bylam u siostry ciotecznej na urodzinkach. ona mieszka w tym samym domu co i moi rodzice tyle ze na parterze. wiec i wiki dostala prezent od dziadkow. rower z kuferkiem. jak na razie rowerek wiki traktowala jako odpychacz. tzn. nie krecila pedalami tylko odpychala sie nozkami. zostawilismy rowerek na razie u dziadkow bo u nas nie ma tego gdzie trzymac. a impresko jako takiej nie miala - brak kasy . nawet swiat sobie nie potrafie wyobrazic. Kasiulko najserdeczniejsze zyczenia, duzo zdrowka szczescia cierpliwosci i spelnienia marzen.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
Buziaczki dla Wiki i Kasiulki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku współczuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko no to czekamy na fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
No i szlag trafił ładną pogodę
![]() ![]() ![]() Haniu są takie smycze dla dzieci, ale nasze chyba już za duże dostałyby szału ![]() ![]() ![]() Tiaaro Matiemu złozylismy dopiero prezent od gwaizdora roweryk taki jak ma Hania dla Pati i Mati tez nie umie pedałowac ![]() ![]() Kasiulko to fajne prezenty dostała Oliwka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
Dla Wikusi dużo zdrówka, radości, zdobywania nowych umiejętności i dużo usmiechu na co dzień
![]() ![]() Kasiulko wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, miłości (od męża i córci ![]() ![]() ![]() Mimo iż jest po weekendzie - jestem padaka ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za kolejne zyczenia. wysciskalam juz wiki.
co do mojej mamy i taty nie interesuja sie i nie pytaja jak nam sie wiedzie, a teraz tym bardziej potrzebuje wsparcia. ale rozmawialam dzisiaj z tesciowka. powiedzialam ze nie potrzebuje laski i prosic sie nie bede. jesli uwazali ze rowerek jest odpowiednim prezentem dla wnuczki to go kupili, choc wiem ze wiki chetniej dostala by inne rzeczy i chetniej by sie nimi bawila. nawet nie spytali sie co robimy w swieta. jak przy bozym narodzeniu to babcia zapytala sie co robimy w swieta i czy przyjedziemy. czasem nie potrafie sobie wytluumaczyc ich podejscia do nas a co dopiero wytlumaczyc to innym. Platku aspirynka na noc i bedzie dobrze, pozatym herbatka z malinowym sokiem. Haniu a moze to przez ta pogode. moze zapytaj sie lekarki czy moze jakis syropek i witaminki. delikatnie zeby nie meczyc organizmu i zeby mogl troszku sam "powalczyc"
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny - jeszcze raz dziekuje Wam wszystkim za życzenia
![]() Mialam wkleic zdjecia ale nie dam rady teraz, nie mam juz siły ich obrobic, jestem padaka - roboty w domu od groma, zakupy na swieta nie zrobione, w pracy sie pieprzy, Oliwka histeryzuje, no po prostu koszmar ![]() Dzis wyskoczylam do Reserved i na poprawe nastroju kupiłam sobie bluzeczke... zieloną ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam wieszac pranie a potem spac |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Dla Kasiulki i Wikusi spóźnione, ale bardzo gorące życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mała daje mi ostatnio nieźle popalić,że jak na razie nie mam nawet Was jak poczytać.
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
dla naszego dzisiejszego solenizanta - uroczego dwulatka Matiego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
Dużo zdrówka i radości, samych pogodnych dni i całych przespanych nocek dla Mateuszka życzy Pati i Hania
U nas z Pati już lepiej ![]() ![]() Tiaara właśnie daje jej tylko syrop i wit C i chyba się udało ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko czekam nadal na zdjęcia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zadomowienie
|
Płatku -- ucałuj bardzo gorąco swojego dwulatka
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za życzenia
![]() ![]() Kasiulko wklejaj zdjęcia koniecznie ![]() Ja padam z sił taka jestem chora ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Dla Mateuszka serdeczne i bardzo gorace zyczenia. spoznione ale jak najszczersze.
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz dziękuje ![]() Dziewczyny chyba ostro się wziełyście za przygotowania świateczne bo znowu u nas pustka się robi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Ja babeczek nie piokę
![]() ![]() Zazdroszczę Ci Płatku tego frenchu na pazurkach ![]() ![]() ![]() Ciacho w lodówce myślę,że spokojnie może poleżeć do soboty ![]() A co zajączka to niestety nie pomogę, bo nie mam pojęcia ![]() Dzisiaj mamy z moim chrześniakiem święto, więc mam nadzieję,że tez kopnie mnie zaszczyt i zaproszą na urodzinowego torta z 1 świeczką ![]() ![]()
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
na slasku zajączek przychodzi w niedziele wielkanocną - przykicuje wczesnie rano i jak dziecko wstaje szuka prezentu (jak ktos ma ogródek to szuka w ogródku w trawie
![]() Kociulku stooo lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do babek to ja pieke ![]() ![]() ![]() Płatek pokaż włoski i pazury ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Kociulku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() W styczniu śpiewałam mężowi "Sto lat" trzymając Natalkę na rękach. Natalka trzymała wtedy różę w rączce. Od tamtej pory jak widzi gdzies róże to śpiewa "To la,to la,to la...." ![]() Co do przygotowań świątecznych to na razie mam tylko umyte okna, pustą lodówkę i dychę w kieszeni. Jak te świeta będą wyglądac ![]() Jutro mam wolny dzień, więc od rana ruszę z robotą pełną parą. A w sobotę mam zamiar upiec sernik, drożdżową babkę i tort kawowy na swoją niedzielną trzydziechę ![]() ![]() Ostatnio, jak Jej coś nie wychodzi, to przychodzi do mnie, czy do taty i mówi: "Mami pomóź......Tati pomóź, pośe (prosze). Najlepiej wychodzi Jej słówko "dać" z akcentem na ostatnią literkę. Powtarza je chyba z kilkaset razy dziennie, do zwariowania ![]() A ja w tygodniu poprawiłam sobie humor i poszłam do kosmetyczki wyregulowac brwi i zrobic hennę, dzień wcześniej rzuciłam kolorek na włosy i przy okazji kosmetyczki zasiadłam w fotelu u fryzjera i ścięłam włosy, to znaczy mocno wycieniowałam. Wreszcie moge cos zrobic z tymi włosami, bo ostatnio były juz do niczego ![]() ![]() Joasia widzę Cię, napisz jak Julka i co u Was słychac?
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
to wychodzi na to tradycja zajączkowa to chyba tylko u mnie jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kostka pokaż sie w nowym fryzie ![]() ![]() Jeszcze Wam sprzedam pomysł na (chyba) fajna zabawe dla dziecka - kolezanka mi poleca, ponoc bardzo rozwijająca - trzeba kupic 2 kilo fasoli, najlepej różnokolorowej, wsypac do dużej miski i wpuscic dziecko ![]() ![]() Kostko Joasia sie pojawia i znika, poczyta ale nic nie napisze, mimo naszych apeli - szkoda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.