SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorczy) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 21:10   #1801
puszka_pandory
Rozeznanie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Cytat:
Napisane przez uma_lucy Pokaż wiadomość
Ja szukam niezbyt wybitnego filmu. Raz z nudów zaczęłam oglądać w TV. Był podzielony na 2 części. Udało mi się 1 zobaczyć w 60%. Glównym bohaterem był mężczyzna. Niby jego żona i córka(?) zginęły w katastrofie samolotu, ale koleś otrzymuje sygnały, że może jednak zyją. Oczywiście jest spisek, intryga, FBI/CIA,kosmici(?) coś tam go poszukuje. Gość ukrywa się w lesie. Helikopter go namierza, ktoś tam mu pomaga. Mało ambitny film, ale zaintrygowało mnie to, jak żona i córka mogły przeżyć rzekomą katastrofę lotniczą jako jedyne.
ktoś poda tytuł tego wiekopomnego dzieła?
To mi się kojarzy z "Jedyna ocalona", film na podstawie książki D. Koontz'a.

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 21:39   #1802
uma_lucy
Raczkowanie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Cytat:
Napisane przez puszka_pandory Pokaż wiadomość
To mi się kojarzy z "Jedyna ocalona", film na podstawie książki D. Koontz'a.
Dziękuję! Szukam właśnie jakiegoś trailera/zdjęć, ale nie widzę.
uma_lucy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-17, 15:38   #1803
Friese
Zakorzenienie

Szukam książki, którą możecie polecić traktującą o związkach, o relacjach pomiędzy kobietą a mężczyzną, konfliktach, kłótniach, nieporozumieniach, zrozumieniu się nawzajem, o tym jak pielęgnować relacje, co robic.

Taka psychologiczna trochę, ale współczesna i aktualna
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-17, 17:44   #1804
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asi1989 Pokaż wiadomość
Ostatnio obejrzałam w TV film "Dziewczyńskie porachunki" i mocno zainteresował mnie temat znęcania się w szkole wśród rówieśników. Widziałam juź kilka filmów na ten temat np "Nasza klasa", "Szkolny terror", "Amerykańska dziewczynka" ale jak na razie nie udało mi się znaleźć żadnego tzw "czytadła" na ten temat. Może mogłybyście mi coś polecić? A jeśli nie znacie żadnych książek to możecie znacie jeszcze jakieś inne niewymienione przeze mnie tytuły filmów? Z góry wielkie dzięki
http://www.filmweb.pl/Zlo
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-17, 20:25   #1805
asi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
Dziękuję
asi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 15:45   #1806
kaariokaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Szukam książki, którą możecie polecić traktującą o związkach, o relacjach pomiędzy kobietą a mężczyzną, konfliktach, kłótniach, nieporozumieniach, zrozumieniu się nawzajem, o tym jak pielęgnować relacje, co robic.

Taka psychologiczna trochę, ale współczesna i aktualna
Richard Yates "Droga do szczęścia"
kaariokaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 20:40   #1807
Afrolla_113
Raczkowanie

Film tvn - szukam tytułu

Witam,

poszukuję tytułu filmu, który był kilkakrotnie emitowany w tvn, ale nigdy nie miałam okazji obejrzeć go do końca.
Opowiada on historię matki, która poszła na zakupy, córkę zostawiła w domu i ktoś ją zabił, bodajże wazonem na kwiaty, bo pamiętam jak upadał na podłogę i w tym samym czasie matka upuściła telefon, później biegała między samochodami by ktoś dał jej zadzwonić. Musiała zabójcy szukać sama.

Pamięta któraś z Was tytuł? Byłabym wdzięczna bardzo.
Afrolla_113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 06:21   #1808
soulie
Wtajemniczenie

Dot.: Film tvn - szukam tytułu

Cytat:
Napisane przez Afrolla_113 Pokaż wiadomość
Witam,

poszukuję tytułu filmu, który był kilkakrotnie emitowany w tvn, ale nigdy nie miałam okazji obejrzeć go do końca.
Opowiada on historię matki, która poszła na zakupy, córkę zostawiła w domu i ktoś ją zabił, bodajże wazonem na kwiaty, bo pamiętam jak upadał na podłogę i w tym samym czasie matka upuściła telefon, później biegała między samochodami by ktoś dał jej zadzwonić. Musiała zabójcy szukać sama.

Pamięta któraś z Was tytuł? Byłabym wdzięczna bardzo.
http://www.filmweb.pl/film/Oko+za+oko-1996-8318
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 19:01   #1809
Afrolla_113
Raczkowanie

Dziękuję za pomoc
Afrolla_113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 12:25   #1810
Rossberie
Przyczajenie

Wątek o poszukiwaniu tytułów filmów już jest, o ile wiem.
Rossberie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 21:35   #1811
khloe
Strzelaj lub emigruj!

z jakiego filmu pochodzi ten gif?http://kwejk.pl/obrazek/1254996/leto.html

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-24, 09:12   #1812
Querida5
Przyczajenie

Szukam książki, którą czytałam kilka lat temu. Nie wiem czy to była książka polskiego czy zagranicznego autora. Dotyczyła chyba 4 bohaterów, nastolatków, którzy mieszkali w 4 różnych krajach, chyba się nie znali. Książka przedstawiała opowieści każdego z nich. Pamiętam tylko historię jednej bohaterki, dziewczyna miała chłopaka, była ładna, ale zastanawiała się czy coś powinna w sobie zmienić. W końcu zobaczyła na jakimś plakacie czy billboardzie modelkę z ogoloną głową i stwierdziła, że właśnie tego chciała. Poszła do fryzjera i ścięła włosy. Jej chłopak tego nie zaakceptował i rzucił ją. Nie pamiętam historii reszty bohaterów. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Edytowane przez Querida5
Czas edycji: 2012-06-24 o 09:13
Querida5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 12:57   #1813
crazymuffin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
z jakiego filmu pochodzi ten gif?http://kwejk.pl/obrazek/1254996/leto.html
nie sądzę, żeby to był film, Jared L. już od jakiegoś czasu w niczym nie zagrał, a ta fryzura jest chyba jakoś bardzo teraźniejsza (:

EDIT: proszę, http://youtu.be/NwD8Yug55cA

Edytowane przez crazymuffin
Czas edycji: 2012-06-24 o 15:58
crazymuffin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 19:36   #1814
lemon_grass
Raczkowanie

Może ktoś mi pomorze, bo szukałam na wszystkie możliwe sposoby i nic.
Chodzi o tytuł i wykonawcę piosenki, teledysk wygląda tak, że młoda, ciemna dziewczyna idzie i tańczy cały czas, potem wpada w dół gdzie jest jakaś impreza, dalej tańczy.. Słychać słowa "down, down, down".
Piosenka z ok 2000 r., może wcześniej.
Jeśli komuś coś się skojarzy będę bardzo wdzięczna
lemon_grass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 11:06   #1815
uma_lucy
Raczkowanie

Szukam tytułu filmu, chyba horroru. Widziałam kilka lat temu urywki w TV. Pamiętam: statek, dziwne zdarzenia wśród załogi. Klaustrofobiczny nastrój. Występują chyba tylko mężczyźni, są załogą, może to być łódź podwodna, a nie statek, nie pamiętam. Mam w głowie sceny z kajutami, w których różne rzeczy się dzieją (duchy, nadprzyrodzone zjawiska).
Mogłam coś pomieszać.
uma_lucy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 21:46   #1816
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemon_grass Pokaż wiadomość
Może ktoś mi pomorze, bo szukałam na wszystkie możliwe sposoby i nic.
Chodzi o tytuł i wykonawcę piosenki, teledysk wygląda tak, że młoda, ciemna dziewczyna idzie i tańczy cały czas, potem wpada w dół gdzie jest jakaś impreza, dalej tańczy.. Słychać słowa "down, down, down".
Piosenka z ok 2000 r., może wcześniej.
Jeśli komuś coś się skojarzy będę bardzo wdzięczna
Proszę http://www.youtube.com/watch?v=xQAvgZJ_oEI
Od razu wiedziałam o jaką chodzi
Stary 2012-06-27, 15:31   #1817
lemon_grass
Raczkowanie

Super!! Dziękuuuuję bardzo
lemon_grass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 13:18   #1818
fanka901
Raczkowanie

Hej
Szukam filmu o byłej ?agentce? Pamiętam scenę, w której główna bohaterka jedzie z mężczyzną autem, zaśnieżoną drogą, mają wypadek. Prawdopodobnie przez jelenia stojącego im na drodze. (Poroże jelenia przebija oko temu facetowi) Kobieta w wyniku tego wypadku traci pamięć. Po jakimś czasie zauważa swoje umiejętności we władaniu nożem, chyba krojąc jakieś warzywa.
A, i główną bohaterkę gra blondynka. Więcej nie pamiętam.
Byłabym wdzięczna, jeśli ktoś mi przypomni tytuł filmu.
fanka901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-29, 07:19   #1819
mysia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fanka901 Pokaż wiadomość
Hej
Szukam filmu o byłej ?agentce? Pamiętam scenę, w której główna bohaterka jedzie z mężczyzną autem, zaśnieżoną drogą, mają wypadek. Prawdopodobnie przez jelenia stojącego im na drodze. (Poroże jelenia przebija oko temu facetowi) Kobieta w wyniku tego wypadku traci pamięć. Po jakimś czasie zauważa swoje umiejętności we władaniu nożem, chyba krojąc jakieś warzywa.
A, i główną bohaterkę gra blondynka. Więcej nie pamiętam.
Byłabym wdzięczna, jeśli ktoś mi przypomni tytuł filmu.

długi pocałunek na dobranoc z geeną davis
http://www.filmweb.pl/film/D%C5%82ug...anoc-1996-5324
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-29, 18:17   #1820
fanka901
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
długi pocałunek na dobranoc z geeną davis
http://www.filmweb.pl/film/D%C5%82ug...anoc-1996-5324
Dziękuję!
fanka901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 15:27   #1821
emememsik
po prostu Em :)

Usłyszałam ostatnio w Roxy piosenkę, tytuł to prawdopodobnie "Get free", a wykonawcą jest artysta/zespół, który wystąpi(ł) na tegorocznym Openerze albo festiwalu Malta.
Stary 2012-07-07, 15:48   #1822
malagaw
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=OI3shBXlqsw ?
Stary 2012-07-07, 16:30   #1823
emememsik
po prostu Em :)

Dzięki!
Stary 2012-07-07, 16:52   #1824
Aimee_J
Zakorzenienie

W pewne wyjątkowo nudne wakacje, po przeczytaniu wszystkich swoich zapasów, zaczęłam podbierać mojej cioci romansidła, które pożyczała z wiejskiej biblioteki. Większość czytałam na zasadzie: przeczytać i od razu zapomnieć Utknęły mi tylko dwie w pamięci.

Rzecz pierwszej działa się chyba w średniowieczu. Bohaterkami były trzy albo cztery siostry, z których każda została wydana za mąż za kogoś i opowiadały swoje dzieje od momentu zaręczyn, poprzez zaślubiny do codzienności.

Druga działa się chyba w Irlandii lub Kornwalii. Pamiętam, ze główna bohaterka znalazła jakieś zapiski czy coś w tym stylu o niegdysiejszej właścicielce domu/zamku, która nadal ponoc ten dom nawiedzała. W zgłebianiu tajemnicy pomagał jej oczywiście facet.

Czy ktoraś z Was czytała coś podobnego i moze mnie naprowadzić na trop? Bo od dawna mnie meczy co to były za książki :/
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 17:00   #1825
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Druga działa się chyba w Irlandii lub Kornwalii. Pamiętam, ze główna bohaterka znalazła jakieś zapiski czy coś w tym stylu o niegdysiejszej właścicielce domu/zamku, która nadal ponoc ten dom nawiedzała. W zgłebianiu tajemnicy pomagał jej oczywiście facet.
W tym stylu kojarzy mi się "Droga do raju" Victorii Holt.
Stary 2012-07-07, 17:13   #1826
Aimee_J
Zakorzenienie

Dziękuję, ale to nie to Znalazłam w Necie i przejrzałam pobieżnie tekst i niestety to było coś innego.
Z uporem maniaka mi się kojarzą celtyckie zamki, cmentarze i klify nad morzem.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 15:58   #1827
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja szukam dwóch książek:

- historia Muzułmanki (nie pamiętam, jakiej narodowości) która z rodziną mieszka w Paryżu (albo ogólnie we Francji, ale raczej stolica jednak), jako nastolatka jest dość zbuntowana, ma nawet chłopaka, potem zostaje za mąż wydana, pojawia się dziecko, mąż oczywiście tyran i ją leje, ona go zostawia... Kojarzy się wam coś?

- historia kobiety, CHYBA Belgijki, która miała męża Żyda i on porwał jej dzieci, wywiózł do USA i tam szuka ich Interpol i różne inne służby, ogólnie opowieść o skrajnych Żydach jest, na faktach.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 17:30   #1828
asi1989
Rozeznanie

Szukam filmu, nie widziałam go w całości więc nie wiem o co tak dokładnie chodzi. Bohaterką była dziewczynka i ona była bodajże u jakiejś starszej kobiety malującej obrazy, a później była u rodziny która miała syna. Pewnego dnia cała rodzina była w lesie i ta dziewczynka z tym chłopcem sami jechali samochodem i spowodowali wypadek przez który chłopiec znalazł się w szpitalu, a wtedy ta dziewczynka pomyślała że ta rodzina jej nie chce, ale później przyjechali po nią... Kojarzy któraś?
asi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 19:15   #1829
ja-ika
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35174779]A ja szukam dwóch książek:

- historia Muzułmanki (nie pamiętam, jakiej narodowości) która z rodziną mieszka w Paryżu (albo ogólnie we Francji, ale raczej stolica jednak), jako nastolatka jest dość zbuntowana, ma nawet chłopaka, potem zostaje za mąż wydana, pojawia się dziecko, mąż oczywiście tyran i ją leje, ona go zostawia... Kojarzy się wam coś?
[/QUOTE]
Kwiat pustyni?
Stary 2012-07-08, 19:40   #1830
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Przecież tam się nie dzieje rzecz we Francji

Książkę o belgijce już znalazłam - Patsy Heymans "Oddajcie mi dzieci", właśnie na all kupiłam :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości