Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-28, 17:52   #1801
żabulka21
Rozeznanie

Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez misia-26 Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, że jeśli mówią o piciu alkoholu to mają na myśli picie np: kieliszka wina lub jednego piwka co dziennie, albo co gorsza picie non stop, wręcz upijanie się.
ja mam podobne zdanie............ale sama wolę nie ryzykować.Myślę że po prostu Nie warto!!!
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 18:32   #1802
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
ja mam podobne zdanie............ale sama wolę nie ryzykować.Myślę że po prostu Nie warto!!!
ja tak samo. poza tym przed ciaza pilam raz na kilka miesiecy, jakos do alkoholu nie ciagnie mnie zupelnie dlatego nie ma takich dylematow

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 18:46   #1803
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Wiecie co dziewczyny?? To że w necie mozna sie głupot naczytać to ja wiedziałam, ale czego to sie można dowiedzieć od swojej mamy.... uuuuu same ciekawostki
Mówię jej, że zjadłam 6 kiwi, a ona, że ja nie mogę tego jesć bo kiwi to uczula i małym dzieciom sie go nie daje. No to ja, że juz takim dzieckiem to nie jestem .... Później proszę żeby mi miętę zaparzyła, a ona mi podaje praktycznie samą wodę, no lujka, nie mięta. To mówię, że jakaś słaba, bez smaku, no to ona, że mocna to może zaszkodzić....OMG
Uświadomiła mnie jeszcze, ze jak zobaczę mysz (tak tak, w mieście zdarza się to szczególnie często, no chyba że w zoologicznym) to żebym się przypadkiem za żadną część ciała nie łapała, bo dziecko będzie miało "myszkę" włąśnie tam, i to samo z ogniem.... no i oczywiście z kupowaniem rzeczy dla dziecka też mam poczekać
no nie kobita dziś przyszalała, ale przynajmniej się naśmiałam
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 19:07   #1804
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej kobitki

Ja już wykąpana, nasmarowana, w piżamce i szlafroczku.

Usadowiłam się w łóżeczku z synkiem i oglądamy dobranockę.
A oczywiście po dobranocce dzieci idą lulu, więc też muszę ukołysać tego drugiego bąbelka w brzusiu - czyli sama idę spać
hura!
Taka jestem śpiąca, że tylko myślę o wtuleniu się w podusię.
W końcu wstaję o 5.30, więc mam prawo padać na pyszczek.

Powiem Wam, że mój brzuch mnie wieczorami zaskakuje - dopiero 7 tydz., a już taki pokaźny sie robi.
W pierwszej ciąży to trochę później mi wyskoczył. Jutro może pstryknę fotkę, to zobaczycie.

Odliczam dni do usg - to już we wtorek o 9.00

Buziaczki, jak nie usnę to się jeszcze odezwę.
Stary 2008-02-28, 19:22   #1805
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

pokaz pokaz
ja jakos w sobote zrobie sobie zdjecie

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 19:29   #1806
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Ale zła jestem, siedzę ciągle sama, bo jakoś tak dzień się dzis poukładał, ze po pracy tż odrazu przyjechał do moich rodziców, tam posiedzieliśmy do 18, mama poprosiłą żebysmy ja gdzieś tam podwieźli, jak juz wreszcie wrócilismy zadzwonił kumpel z pracy żeby go też tż gdzies podwiózł, a jak już wrócił to przyszedł mój brat i siedzą i gadają. No kurde juz zaraz 20, a on pewnie 21.30 już będzie zasypiał ze zmęczenia... brrrrr a już nie wspomnę o tym, że znowu wymyslili jakieś szkolenia i jedzie do Sopotu za dwa tygodnie i cały weekend znów sama. Normalnie niedługo chyba zamknę się w sobie, bo teraz to najwięcej rozmawiam z psem i rybkami w akwarium...
Stary 2008-02-28, 20:19   #1807
żabulka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ale zła jestem, siedzę ciągle sama, bo jakoś tak dzień się dzis poukładał, ze po pracy tż odrazu przyjechał do moich rodziców, tam posiedzieliśmy do 18, mama poprosiłą żebysmy ja gdzieś tam podwieźli, jak juz wreszcie wrócilismy zadzwonił kumpel z pracy żeby go też tż gdzies podwiózł, a jak już wrócił to przyszedł mój brat i siedzą i gadają. No kurde juz zaraz 20, a on pewnie 21.30 już będzie zasypiał ze zmęczenia... brrrrr a już nie wspomnę o tym, że znowu wymyslili jakieś szkolenia i jedzie do Sopotu za dwa tygodnie i cały weekend znów sama. Normalnie niedługo chyba zamknę się w sobie, bo teraz to najwięcej rozmawiam z psem i rybkami w akwarium...
mój małżonek właśnie piwkuje z kolegą na starówce a ja bidna sama w domku
Stary 2008-02-28, 20:29   #1808
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

no właśnie taki pożytek z tych chłopów... mój juz niby wolny, ale siedzi na kompie i coś tam pisze i gada przez telefon, na szczęście mamy jeszcze laptopa więc się aż tak nie nudzę... powiedzmy

a na kolację zaserwowałam sobie michę popcornu oj ja nie grzeczna...
Stary 2008-02-28, 20:57   #1809
JagnaK
Zadomowienie

Bylam dzisiaj na zakupach i sprezentowalam sobie krem i mydlo do mycia buzi clinique.
Przez ta ciaze moja buzia zrobila sie tlusta jak nie wiem i na dodatek robia mi sie syfy a dekold to jest najgorszy, musze ubierac bluzki zakrywajace wszystko pod szyje bo wygladam jak tredowata. Sama jestem jeden wielki tlusty syf.
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 21:44   #1810
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

dobry wieczór kobitki właśnie wróciliśmy z fasolem od lekarza i mamy się byczyć w domu jeszcze miesiąc poleniuchujemy trochę

co do alkoholu...moja znajoma w ciąży miała chętkę na winko i prawie codziennie wypijała 50tkę nalewała sobie rano i co chwilę moczyła usta w tym winie, żeby chociaż minimalnie smak poczuć

Unholy, wczoraj myślałam, że mam brzuchol z przejedzenia, ale dziś też mi wyskoczył, a mam fasola tylko tydzień dłużej niż Ty zaczyna się czas brzucholców a najlepsze jest to, że schudłam 2 kg.. może w weekend wszystkie powrzucamy foty
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 21:55   #1811
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801
Smile Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
nie pal kobieto bo bede bic w dupsko

Heheh stram sie nie paliBij TO MOZE TO CHOLERSTWO RZUCE WKONCU
Agnieszka8801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 21:58   #1812
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Agnieszka, dasz radę będziemy mocno trzymać kciuki
Stary 2008-02-28, 22:18   #1813
Taurus_ek
Raczkowanie

GG do Taurus_ek

Witajcie
Jestem zachwycona tą nową doktórką - wyobraźcie sobie, że trzymała mnie prawie godzinę w gabinecie (i to na NFZ, a nie prywatnie).
Przebadała, zmierzyła, zważyła, i zrobiła przezierność karkową i jest wszystko OK z bąblem, choć już takim bąblem nie jest - ma już 7 cm (główka -pupa), a NL=2mm czyli jak najbardziej w normie.
Kobietka bardzo miła i sympatyczna, rozmawiało mi się z nią dosłownie jak z koleżanką - opowiadała na wszelakie pytania.
I na następne USG , które robi przy każdej wizycie mogę "zabrać całą rodzinę, jeśli mam ochotę" . Kolejną wizytę mam na 20 marca i już nie mogę się jej doczekać.

Dziewczyny radze Wam zmieniać lekarza jeśli tylko nie wzbudza Waszego zaufania lub je naciąga - nie ma sensu się zmuszać do wizyt i stresować.

Mój TŻ dziś nie mógł być ze mną, ale jak mnie zobaczył po pracy to stwierdził, że mam do niej już cały czas chodzić, bo aż widać mój dobry humor - ostatnio taka smętna chodziłam.

A oto zdjęcia z 13 tyg,2 dnia ciąży .
Najciekawsze jest to, ze wg USG termin mi wypada na 29 sierpnia !!
Te zdjęcie wyraźniejsze było robione dopochwowo, a te drugie przez brzuch.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG 28.02.2008 - 13 tydz 2 dzień_1.jpg (89,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg USG 28.02.2008 - 13 tydz 2 dzieńi_2.jpg (60,9 KB, 22 załadowań)

Taurus_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 22:22   #1814
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
Agnieszka, dasz radę będziemy mocno trzymać kciuki

Heh dziewczynki dziekuje za wsparcieMam nadzieje ze z wasza pomoca mi sie uda Poza tym moj chłopaka jak jeste na przespustce chodz sam pali ale mnie goni i jak on jest to pale mniej;p Postaram sie juz od jutra nie palic ale dzis zapale jeszcze ostatniego
Stary 2008-02-28, 22:24   #1815
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Sliczny maluszek a jaki duzy
Stary 2008-02-28, 22:26   #1816
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Taurusku! Śliczny bąbel! I jaki już duży!!! No no no ... ja nie wiem co Ty tam jesz że on tak pięknie rośnie

No dziewczyny wrzucajta swoje brzuszkowe fotki i to migusiem!!!!
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 22:32   #1817
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

anuhaaaaaaaaaa-Ciesze sie ze mamy w tym samym dniu i ten sam termin Moze i razem znajdziemy sie na porodowce i w tym samy czasie urodzimy Mojego chłopaka siostra tez jest w ciazy i ma blizniaki to im sie trafiło szczescie cio?
Stary 2008-02-28, 23:41   #1818
misia-26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
a czy ja mówię, że masz pić alkohol????
przeczytałam wcześniejsze wypowiedzi i dodałam od siebie to czego się dowiedziałam, a skoro to jest wypowiedź ginekologa-położnika to chyba wie co mówi
Stary 2008-02-29, 05:52   #1819
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Dziewczynki co do alkoholu to podejrzewam ze kazda z z nas nie pije nałogowo.Wiec moim zdaniem jak macie ochote na lampke wina to mysle ze wam sie nic nie stanie ....Poza tym kolezanki mama miała anemie i lekarz jej zalezcił pic łyzke wina codziennie.Wiem ze to mało...Ja ostatnio miałam tak ochote na piwo z sokiem ze wypiłam całe a od sylwestra nic nie pijłam...Pozdrawiam i lece na kurs
P.S wkoncu wolen popłudnie i odpoczne
Stary 2008-02-29, 08:14   #1820
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

chciałam zamiescic zdjecie z usg dzieciaczka ale nie moge go zmniejszyc
Stary 2008-02-29, 08:46   #1821
żabulka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia-26 Pokaż wiadomość
a czy ja mówię, że masz pić alkohol????
przeczytałam wcześniejsze wypowiedzi i dodałam od siebie to czego się dowiedziałam, a skoro to jest wypowiedź ginekologa-położnika to chyba wie co mówi
heh hej spokojnie, ilu lekarzy tyle zdań.Mój twierdzi że alkohol w ciąży absolutnie niedozwolony.
To maleństwo które w sobie noszę jest całkowicie ode mnie zależne i jestem w stanie odmówić sobie lampki wina, nie jest to dla mnie jakieś strasznie trudne.
Każdy niech robi to na co ma ochotę a forum jest po to żeby każdy miał szansę wypowiedzieć swoją opinię
Pozdrawiam
Stary 2008-02-29, 09:21   #1822
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
chciałam zamiescic zdjecie z usg dzieciaczka ale nie moge go zmniejszyc
A w jakim programie chcesz zmniejszyć to zdjęcie? Ja zwykle korzystam z przeglądarki IrfanViev lub z Photoshopa. A jakiej wielkości masz to zdjęcie? Jeśli będziesz miała mimo wszystko problem to może wrzuć mi na maila to Ci zmniejszę i odeślę
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 09:44   #1823
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

cześć dziewczynki
ale dzień piękny , prawda? słońce świeci, mdłości nie ma (ale ciiiii ). pięknie po prostu, pięknie
Taurusku, śliczny ten Twój bąbel i jaki duży niesamowite, naprawdę .. do tej pory ciężko mi zrozumieć ten cud...z malutkiej fasolki- taki śliczny dzidziuś
Ismenkusia, zdjęcie łatwo zmniejszyć w Paincie (ten program ma każdy komputer - start - programy - akcesoria - paint). otwierasz zdjęcie, które chcesz przerobić, po czym wciskasz w górnym pasku OBRAZ, a potem ROZCIĄGNIJ/POCHYL i wpisujesz procenty). bardzo prosty sposób. w razie czego pytaj
Stary 2008-02-29, 09:45   #1824
kasieek23
Rozeznanie

GG do kasieek23

Czesc dziewczynki!!!!!
Mi sie dzien zaczol kiepsko.....caly czas mnie mdli ,wymiotuje a na dodatek w glowie mi sie kreci jak bym byla pijana
Stary 2008-02-29, 09:46   #1825
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

chyba sie udało dzieki izzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ismeniatko.jpg (119,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-02-29, 09:48   #1826
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

część dziewczyny, ja wczoraj zaserwowałam sobie taką mnieszankę jedzenia, że myslałam, że nie wyjdę z toalety do rana... kiwi+kiszone ogórki+wypity sok z tych ogórków+popcorn+dwie szklanki soku multiwitaminy+jabłko
Nie polecam, no chyba że ktoś się dobrze przeczyścić
Ja na szczęście nie mam dylematów z alkoholem, bo wina nie przełknę żadnego, drinka nie wypiłam jeżeli czuc w nim było wódkę, no ale piwo to zawsze lubiłam. Na szczęście ostatni raz alkohol miałam w ustach w sylwestra i mam zamiar tego nie zmieniać, bo nawet mnie nie ciągnie.
Ale moja mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to czasem ją brało tak na piwo, że z pracy z torbami biegła, kupowało jedno, dopbiegała do domu i na raz. Na szczęście to była tylko zachcianka a nie nawyk, bo nie wiem co by ze mnie wyszło
Stary 2008-02-29, 09:56   #1827
kiciamała
Zadomowienie

Ja w pierwszej ciazy pilam piwo na zasadzie ukradziony lyczek TZ. Nie moglam sie opanowac zeby nie ukrasc. Teraz nie mam takich ciagot .
Troszke piwa, wino z woda jak sie chce to raczej tak. Natomiast ciezki alkohol w drinkach . To jest moje zdanie.

A USG przeklamuje termin porodu z Paulina najblizszy mialam termin z pierwszego a potem wraz ze wzrostem porod byl coraz wczesniej. Wszystko zalezy jak dzidzio sie ulozy i jak da sie zmierzyc no i oczywiscie czasem rosnie szybciej a czasem sie obija. Dlatego tez daje sie 2 tygodnie roznicy pomiedzy wiekiem glowki a np brzuszka bo taka jest norma bledu w pomiarze. Na dwa dni przed porodem ginka zmierzyla mala i wyszlo jej 3100 w dniu porodu w szpitalu zmierzyli mala i wyszlo im 3600. A urodzila sie z waga 3100.

Ja mam brzuszek konsumpcyjny i jakos ladny nie jest. Wczoraj przegladalam zdjecia w tel TZ i znalazlam moje z takim ogromnym brzuszyskiem. Pytam sie a co ty tam masz - a on na to zdjecia z przyszlosci. Oj boziu znow jak hippopotam

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 09:56   #1828
anula14
Rozeznanie

Hej dzieczyny, ale sie naklikałyście. Ja tez dzis kiepsko sie czuję od rana pali mnie zgaga :-( i jakoś mi niedobrze, wypiłam mięte zjadłąm kilak łyzek migdałów i nic nie jest lepiej byleby do 15 i do domku....
anula14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 09:57   #1829
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Taurusku, ale masz wspaniałego bąbelka i to największego na naszym wątku!!! Tylko nam nie uciekaj na wątek lipcowo-sierpniowy .

ja dziś też w dobrym humorze wstałam, bo udało mi się pospać do 8.40 aż! A normalnie to się budzę ok 7 i nie wiem co z soba zrobić. No i za oknem tez optymistycznie, mam nadzieję, ze do południa się nie zmieni, bo jadę na przegląd auta i będę musiała pewnie z dwie godziny spacerowac wokół warsztatu.

a ja to swojego brzucha to chyba jeszcze nie wkleję, bo mi jeszcze nie wygląda żeby to juz był ciążowy, ale tłuściochowy ale czekam czekam i obiecuję, że w ciągu tygodnia się zdecyduję
Stary 2008-02-29, 09:58   #1830
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

tez nie zamierzam pic alkoholu w ciazy moj TZ wcale nie pije no chyba ze sa swieta to symbolicznie ja czasami lubie go troche podenerwowac i jak jestesmy w sklepie mowie mu zeby mi kupił piwo a ten ze bedzie mnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości