|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
ja mam podobne zdanie............ale sama wolę nie ryzykować.Myślę że po prostu Nie warto!!!
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny?? To że w necie mozna sie głupot naczytać to ja wiedziałam, ale czego to sie można dowiedzieć od swojej mamy.... uuuuu same ciekawostki
![]() Mówię jej, że zjadłam 6 kiwi, a ona, że ja nie mogę tego jesć bo kiwi to uczula i małym dzieciom sie go nie daje. No to ja, że juz takim dzieckiem to nie jestem .... Później proszę żeby mi miętę zaparzyła, a ona mi podaje praktycznie samą wodę, no lujka, nie mięta. To mówię, że jakaś słaba, bez smaku, no to ona, że mocna to może zaszkodzić....OMG Uświadomiła mnie jeszcze, ze jak zobaczę mysz (tak tak, w mieście zdarza się to szczególnie często, no chyba że w zoologicznym ) to żebym się przypadkiem za żadną część ciała nie łapała, bo dziecko będzie miało "myszkę" włąśnie tam, i to samo z ogniem.... no i oczywiście z kupowaniem rzeczy dla dziecka też mam poczekać![]() no nie kobita dziś przyszalała, ale przynajmniej się naśmiałam |
|
|
|
#1804 |
|
Ola-Unhola
|
Hej kobitki
![]() Ja już wykąpana, nasmarowana, w piżamce i szlafroczku. Usadowiłam się w łóżeczku z synkiem i oglądamy dobranockę. A oczywiście po dobranocce dzieci idą lulu, więc też muszę ukołysać tego drugiego bąbelka w brzusiu - czyli sama idę spać ![]() hura! Taka jestem śpiąca, że tylko myślę o wtuleniu się w podusię. W końcu wstaję o 5.30, więc mam prawo padać na pyszczek. Powiem Wam, że mój brzuch mnie wieczorami zaskakuje - dopiero 7 tydz., a już taki pokaźny sie robi. W pierwszej ciąży to trochę później mi wyskoczył. Jutro może pstryknę fotkę, to zobaczycie. Odliczam dni do usg - to już we wtorek o 9.00 Buziaczki, jak nie usnę to się jeszcze odezwę.
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
pokaz pokaz
![]() ja jakos w sobote zrobie sobie zdjecie
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zła jestem, siedzę ciągle sama, bo jakoś tak dzień się dzis poukładał, ze po pracy tż odrazu przyjechał do moich rodziców, tam posiedzieliśmy do 18, mama poprosiłą żebysmy ja gdzieś tam podwieźli, jak juz wreszcie wrócilismy zadzwonił kumpel z pracy żeby go też tż gdzies podwiózł, a jak już wrócił to przyszedł mój brat i siedzą i gadają. No kurde juz zaraz 20, a on pewnie 21.30 już będzie zasypiał ze zmęczenia... brrrrr a już nie wspomnę o tym, że znowu wymyslili jakieś szkolenia i jedzie do Sopotu za dwa tygodnie i cały weekend znów sama. Normalnie niedługo chyba zamknę się w sobie, bo teraz to najwięcej rozmawiam z psem i rybkami w akwarium...
|
|
|
|
#1807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie taki pożytek z tych chłopów... mój juz niby wolny, ale siedzi na kompie i coś tam pisze i gada przez telefon, na szczęście mamy jeszcze laptopa więc się aż tak nie nudzę... powiedzmy
a na kolację zaserwowałam sobie michę popcornu oj ja nie grzeczna...
|
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Bylam dzisiaj na zakupach i sprezentowalam sobie krem i mydlo do mycia buzi clinique.
Przez ta ciaze moja buzia zrobila sie tlusta jak nie wiem i na dodatek robia mi sie syfy a dekold to jest najgorszy, musze ubierac bluzki zakrywajace wszystko pod szyje bo wygladam jak tredowata. Sama jestem jeden wielki tlusty syf. |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór kobitki
właśnie wróciliśmy z fasolem od lekarza i mamy się byczyć w domu jeszcze miesiąc co do alkoholu...moja znajoma w ciąży miała chętkę na winko i prawie codziennie wypijała 50tkę nalewała sobie rano i co chwilę moczyła usta w tym winie, żeby chociaż minimalnie smak poczuć ![]() Unholy, wczoraj myślałam, że mam brzuchol z przejedzenia, ale dziś też mi wyskoczył, a mam fasola tylko tydzień dłużej niż Ty zaczyna się czas brzucholców
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka, dasz radę
będziemy mocno trzymać kciuki
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Jestem zachwycona tą nową doktórką - wyobraźcie sobie, że trzymała mnie prawie godzinę w gabinecie (i to na NFZ, a nie prywatnie). Przebadała, zmierzyła, zważyła, i zrobiła przezierność karkową Kobietka bardzo miła i sympatyczna, rozmawiało mi się z nią dosłownie jak z koleżanką - opowiadała na wszelakie pytania. I na następne USG , które robi przy każdej wizycie mogę "zabrać całą rodzinę, jeśli mam ochotę" Dziewczyny radze Wam zmieniać lekarza jeśli tylko nie wzbudza Waszego zaufania lub je naciąga - nie ma sensu się zmuszać do wizyt i stresować. Mój TŻ dziś nie mógł być ze mną, ale jak mnie zobaczył po pracy to stwierdził, że mam do niej już cały czas chodzić, bo aż widać mój dobry humor - ostatnio taka smętna chodziłam.A oto zdjęcia z 13 tyg,2 dnia ciąży Najciekawsze jest to, ze wg USG termin mi wypada na 29 sierpnia !! ![]() Te zdjęcie wyraźniejsze było robione dopochwowo, a te drugie przez brzuch.
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Heh dziewczynki dziekuje za wsparcie Mam nadzieje ze z wasza pomoca mi sie uda Poza tym moj chłopaka jak jeste na przespustce chodz sam pali ale mnie goni i jak on jest to pale mniej;p Postaram sie juz od jutra nie palic ale dzis zapale jeszcze ostatniego |
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Sliczny maluszek a jaki duzy
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Taurusku! Śliczny bąbel! I jaki już duży!!! No no no ... ja nie wiem co Ty tam jesz że on tak pięknie rośnie
![]() No dziewczyny wrzucajta swoje brzuszkowe fotki i to migusiem!!!!
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
anuhaaaaaaaaaa-Ciesze sie ze mamy w tym samym dniu i ten sam termin
Moze i razem znajdziemy sie na porodowce i w tym samy czasie urodzimy Mojego chłopaka siostra tez jest w ciazy i ma blizniaki to im sie trafiło szczescie cio?
|
|
|
|
#1818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeczytałam wcześniejsze wypowiedzi i dodałam od siebie to czego się dowiedziałam, a skoro to jest wypowiedź ginekologa-położnika to chyba wie co mówi
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki co do alkoholu to podejrzewam ze kazda z z nas nie pije nałogowo.Wiec moim zdaniem jak macie ochote na lampke wina to mysle ze wam sie nic nie stanie ....Poza tym kolezanki mama miała anemie i lekarz jej zalezcił pic łyzke wina codziennie.Wiem ze to mało...Ja ostatnio miałam tak ochote na piwo z sokiem ze wypiłam całe a od sylwestra nic nie pijłam...Pozdrawiam i lece na kurs
![]() P.S wkoncu wolen popłudnie i odpoczne
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam zamiescic zdjecie z usg dzieciaczka ale
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To maleństwo które w sobie noszę jest całkowicie ode mnie zależne i jestem w stanie odmówić sobie lampki wina, nie jest to dla mnie jakieś strasznie trudne. Każdy niech robi to na co ma ochotę a forum jest po to żeby każdy miał szansę wypowiedzieć swoją opinię Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() ale dzień piękny , prawda? słońce świeci, mdłości nie ma (ale ciiiii ). pięknie po prostu, pięknie ![]() Taurusku, śliczny ten Twój bąbel i jaki duży niesamowite, naprawdę .. do tej pory ciężko mi zrozumieć ten cud...z malutkiej fasolki- taki śliczny dzidziuś ![]() Ismenkusia, zdjęcie łatwo zmniejszyć w Paincie (ten program ma każdy komputer - start - programy - akcesoria - paint). otwierasz zdjęcie, które chcesz przerobić, po czym wciskasz w górnym pasku OBRAZ, a potem ROZCIĄGNIJ/POCHYL i wpisujesz procenty). bardzo prosty sposób. w razie czego pytaj
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki!!!!!
Mi sie dzien zaczol kiepsko.....caly czas mnie mdli ,wymiotuje a na dodatek w glowie mi sie kreci jak bym byla pijana
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sie udało dzieki izzi
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
część dziewczyny, ja wczoraj zaserwowałam sobie taką mnieszankę jedzenia, że myslałam, że nie wyjdę z toalety do rana... kiwi+kiszone ogórki+wypity sok z tych ogórków+popcorn+dwie szklanki soku multiwitaminy+jabłko
Nie polecam, no chyba że ktoś się dobrze przeczyścić ![]() Ja na szczęście nie mam dylematów z alkoholem, bo wina nie przełknę żadnego, drinka nie wypiłam jeżeli czuc w nim było wódkę, no ale piwo to zawsze lubiłam. Na szczęście ostatni raz alkohol miałam w ustach w sylwestra i mam zamiar tego nie zmieniać, bo nawet mnie nie ciągnie. Ale moja mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to czasem ją brało tak na piwo, że z pracy z torbami biegła, kupowało jedno, dopbiegała do domu i na raz. Na szczęście to była tylko zachcianka a nie nawyk, bo nie wiem co by ze mnie wyszło
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciazy pilam piwo na zasadzie ukradziony lyczek TZ. Nie moglam sie opanowac zeby nie ukrasc. Teraz nie mam takich ciagot
Troszke piwa, wino z woda jak sie chce to raczej tak. Natomiast ciezki alkohol w drinkach A USG przeklamuje termin porodu z Paulina najblizszy mialam termin z pierwszego a potem wraz ze wzrostem porod byl coraz wczesniej. Wszystko zalezy jak dzidzio sie ulozy i jak da sie zmierzyc no i oczywiscie czasem rosnie szybciej a czasem sie obija Ja mam brzuszek konsumpcyjny i jakos ladny nie jest . Pytam sie a co ty tam masz - a on na to zdjecia z przyszlosci . Oj boziu znow jak hippopotam
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
Hej dzieczyny, ale sie naklikałyście. Ja tez dzis kiepsko sie czuję od rana pali mnie zgaga :-( i jakoś mi niedobrze, wypiłam mięte zjadłąm kilak łyzek migdałów i nic nie jest lepiej byleby do 15 i do domku....
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Taurusku, ale masz wspaniałego bąbelka i to największego na naszym wątku!!! Tylko nam nie uciekaj na wątek lipcowo-sierpniowy
. ja dziś też w dobrym humorze wstałam, bo udało mi się pospać do 8.40 aż! A normalnie to się budzę ok 7 i nie wiem co z soba zrobić. No i za oknem tez optymistycznie, mam nadzieję, ze do południa się nie zmieni, bo jadę na przegląd auta i będę musiała pewnie z dwie godziny spacerowac wokół warsztatu. a ja to swojego brzucha to chyba jeszcze nie wkleję, bo mi jeszcze nie wygląda żeby to juz był ciążowy, ale tłuściochowy ale czekam czekam i obiecuję, że w ciągu tygodnia się zdecyduję
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie zamierzam pic alkoholu w ciazy moj TZ wcale nie pije no chyba ze sa swieta to symbolicznie ja czasami lubie go troche podenerwowac i jak jestesmy w sklepie mowie mu zeby mi kupił piwo
a ten ze bedzie mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

właśnie wróciliśmy z fasolem od lekarza i mamy się byczyć w domu jeszcze miesiąc 
nie pal kobieto bo bede bic w dupsko
Bij TO MOZE TO CHOLERSTWO RZUCE WKONCU

Mam nadzieje ze z wasza pomoca mi sie uda
1 cs