![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
spotkania mamy w srody co tydzien. skonczymy 14 listopada (byloby szybciej ale jednej srody nie ma nauk)
#1802 |
Zakorzenienie
|
a czemu tak wczesnie to robicie?tak trzeba?czy z glowy chcecie miec?pytam bo nie wiem my mielismy zaswiadczenie z LO i bylo z glowy
![]()
#1803 |
Zadomowienie
|
Zorganizujemy spotkanie, ale nie było okazji bo mój TŻ od kilku miesięcy jest na szkoleniu. W ten weekend przyjeżdza w końcu, ale jedziemy na wesele ok. 300 km.
Natomiast na ewentualną zmianę sali mamy 2 dni. TŻ nie widział tej drugiej sali - ale w pełni mnie poprze jeśli się zdecyduję - jego rodzice tez nie mają żadnych obiekcji - moi natomiast zamiast mi pomóc w szybkim podjęciu decyzji ciągle wrzeszczą, że nie było spotkania. Oto zdjęcia sali na którą możemy wymienić wcześniej zamówioną - czy warta jest zachodu i łez wylanych?
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
a masz fotki tej wczesniej zamowionej?
#1806 |
Zadomowienie
|
Kilka fotek wkleiłam w wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193355 Dajcie znać czy Waszym zdaniem warto zamieniać. Zupełnie różne są te sale.
#1807 |
Wtajemniczenie
|
ksylwia szczerze powiedziawszy to mi się bardziej podoba ta druga sala, jest jakaś taka bardziej przytulniejsza i ma w sobie to "coś"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
Mi chyba też podoba się ta jasna z materiałami.... ale sama nie potrafię zadecydować - zwłaszcza, że to nie moja strona będzie cięła listę gości.
![]()
#1809 |
Raczkowanie
|
ksylwio nie ma co płakać! Moim zdaniem obie sale mają w sobie coś. Trudno je porównać, bo faktycznie są diametralnie w innym stylu. Ja bym wybrała tą "jaśniejszą", ale ze względu na to, że po prostu bardziej mi leżą takie nastroje na wesele
![]() A ile tych gości musiałaby obciąć "strona Pana Młodego"? I czy wiesz ilu osobowa jest jedna sala i druga dokałdnie? Może jednak wszystko da się wykombinować? Jeszcze się nie poddawaj! Ja tam czasem w takie "znaki" wierzę i jak coś się zwolniło to może.... ![]() *** ksylwio postaraj się jak najszybciej zorganizować to spotkanie i ciężar Ci spadnie z pleców i te sapiące oddechy Twoich rodziców ![]() co do rodziców obu stron to mam fajnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode czerwiec 2008!!
Cytat:
Witam serdecznie na forum ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja droga, wg mnie sala, która masz obecnie zarezerwowaną jest taka pompatyczna. Ja właśnie też oglądałam taką salę, jeszcze bardziej wytworną i stwierdziłam, że goście będą się źle czuć. (Hotel LORD w Dębicy) Wybrałam więc inną, bez jakiś cieżkich zasłon w oknach, jasną, kolorystyczna. Osobiście mnie się podoba ta sala z drewna, Ma w sobie coś. Czuję, że jest tam właśnie taka zaczisna, spokojna atmosfera, nikt tam nie będzie się krępował. I jest ślicznie. A że zdjęcia wyszły ciemne, cóż może oświetlenie nie było wówczas włączone. A to mój lokal, który mam zarezerwowany na 2 dniowe wesele 12/13 lipca 2008 r. http://forum-slub.com/viewtopic.php?...42c46110b02a1c Edytowane przez despetnik Czas edycji: 2007-09-26 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
ta druga sala lepsza jakas taka jasniejsza
![]()
#1813 |
Zakorzenienie
|
ta druga sala bardziej mi sie podoba
#1814 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem ta druga sala jest bardziej odpowiednia na wesele. Mi się marzyło wesele w drewnianej karczmie, nawet mieliśmy na oku bardzo fajne miejsce. Jednak po dłuższych przemyśleniach moich, moich rodziców i rodziców TŻ (bo sale oglądaliśmy wspólnie) zdecydowaliśmy się na coś bardziej weselnego. Myślę, że nie powinnaś się martwić tym, że rodzice tak reagują, w końcu oni też się stresują. U mnie była taka sytuacja, że ja sama szukałam sali a jak znalazłam coś fajnego i dużego (wesele na 180 osób) to zaraz coś komuś nie odpowiadało. Dlatego postawiłam sprawę tak: jeden dzień przeznaczamy na oglądanie sal, które mogłyby się nadawać, ja wzięłam swoich rodziców, TŻ swoich i wszyscy wspólnie podjeliśmy decyzję. Teraz nikt nie może mieć pretensji, że mu coś nie pasuje.
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
a mnie się zdecydowanie bardziej podoba sala drewniana!
a dlaczego? dlatego, kochan Ksylwio, że ta "jasna" jest dokładnie taka sama, jak wszystkie inne. pokrowce na krzesłach, błyszczący kinkiet za młodą parą i panele na podłodze. stołu ustawione w "u" a na środku tańczymy. NUDA. wszystkie sale są takie same. drewniana jest boska, i wcale nie zalatuje mi "wiejską chatą", bo widać na pierwszy rzut oka, że to jest nowy budynekm, bardzo dopracowany i pięknie wykonany. to drzewo na środku jest boskie! piękna, oryginalna scena dla zespołu. jak dla mnie tylko baloniki szpecą to miejsce, bez nich jest stylowe i w doskonałym guście. oczywiście - decyzja należy do Ciebie, ale ja bym sobie zadała pytanie: czy warto zamieniać coś oryginalnego na coś pospolitego (w Warszawie i okolicach 90% sal i restauracji wyglądają tak, jak Twoja "druga", nie różnią się od siebie absolutnie niczym...), jeśli jednocześnie musisz wtedy z czegoś rezygnować (czyli z gości). Cytat:
(to wszystko to oczywiście moje zdanie - osoby której nigdy nie podoba się to, co "typowe i popularne" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
|
No to ja sie wypowiem
ja tez robie wesele w krakowie. Sama myslam zeby w folwarku zrobic wesele, ale przebywalam za granica a oni chceli od razu podpisywac umowe ( w styczniu 2007 na czerwiec 2008) a ja akurat nie moglam byc wtedy w kraju. Ogolnie pary robiace tam wesele sa bardzo zadowoloe, z jedzenia obslugi. jest to miejsce sprawdzone wielu wesel. ja bym nie zmieniala. a marzylam o takim miejscu na wesele. (z racji tego ze nie bylo mnie w kraju wybralam cos podobnego do tej twojej drugiej). Druga sala ma zupelnie inny styl. Nie wiem co to za miejsce. Ja proponuje usiasc z rodzicami. Przejrzec oferte (co proponuja w menu jedni i drudzy) i wybrac korzystniejsza opcje no ci oferuja tort a ci nie itd.
#1817 |
Zakorzenienie
|
jeszcze sie trochę wygadam:
my zarezerwowaliśmy restaurację nie oglądając w ogóle innych miejsc. od razu mi się spodobała, bo jest inna - nie ma wielkiej, pustej, białej przestrzeni, pokrowców na krzesłach i tej całej "sztuczności", z którą kojarzą mi sie lokale typowo weselne. ale jak już wpłaciliśmy zaliczkę, po jakimś czasie - zaczęłam mieć wątpliwości. w necie wszystkie dziewczyny pokazywały zdjęcia swoich sal (takie, jak ta druga Ksylwii) wielkie, białe, z pokrowcami, balonikami, materiałami, bla bla bla. zaczęłam się czuć dziwnie - my mamy tylko malutką restauracyjkę (elewacja pamięta PRL) w zupełnie innym stylu, bez pokoju dla młodej pary, bez tych wszystkich bum tarara fajerwerków, tak jest dziwnie - bo inaczej. i mi smutno było przez długi czas. aż tu nagle koleżanka szuka sali - jeździ po całym mieście od dwóch miechów i szuka i wszystko jej się nie podoba - bo wielkie, białe, z pokrowcami i balonikami - nie podoba się jej. dałam jej namiar na tę nszą knajpkę i wyobraźcvie sobie - oni też zarezerwowali tam termin, bo stwierdzili, że jest klimat, nastrój, a przede wszystkim jest inaczej niż wszędzie. jak się o tym dowiedziałam to wszystkie bzdurne myśli sobie poszły. nie żałuję że nie będę miała białej sali z pokrowcami, bo takie wszyscy mają. ja mam moją wyjątkową, malutką knajpkę (w której wbrew pozorom spokojnie mieści się 120 osób). ksylwia - zadaj sobie przede wszystkim pytanie - dlaczego zdecydowaliście się na ten drewniany lokal - co wam się w nim podobało, co was urzekło, i potem pomyśl, czy warto to zamieniać na tę drugą salę (dla mnie sztuczną i plastikową - no nie mogę się powstrzymać ![]() poniżej linki do fotek mojej restauracji (tylko u nie nie będzie baloników, na głowie stanę (bo TŻ chce te świństwa), ale nie będzie!!! ![]() http://www.pyza.pl/img_sylwester/DSC02850.jpg http://www.pyza.pl/img_sylwester/DSC02851.jpg http://www.pyza.pl/img_andrzejki/DSC02149.jpg http://www.pyza.pl/img_szwedzkie_stoly/DSC03761.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Ja też wybrałabym drewnianą salę. Bardziej swojsko - no i oryginalnie. Właśnie takiej sali szukałam (i zarezerwowałam), więc uszy do góry - nie będziesz sama
![]() ![]() A co do pokrowców na krzesła - może i to się gryzie z rustykalnym wnętrzem, ale trudno. Zamówiliśmy gładkie, ecru, bo krzesła w oryginale są ogropne - czarne i wyglądają jak rodem wyjęte ze świetlicy PRL :/
![]() |
#1820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lubię jak jest dużo miejsca i jasno pamiętam jak (wytypowana komisja) wybrała sale na studniówkę , jak weszłam chciało mi sie płakać , nie dośc że położenie było jakby w piwnicy bez okien , ciemne kolory ścian i mało światła . Ale to zalezy jaki ty charakter preferujesz , ale i tak wybrałabym ta tutaj powyżej .a że tak sie spytam ile osób może sie pomieścic na tej pierwszej i na tej drugiej sali .
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
Moja wiejska sala
![]()
#1822 |
Rozeznanie
|
Ja nie mam zdjęć do mojej sali.
Jest nowa i duża, ale nie jest balonowa, ani nie ma pokrowców na krzesełka. wydaje mi się, że jest pośrednia pomiędzy tym o czym rozmawiacie |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Moja sala: (co prawda z materiałami:P, początkowo mieliśmy inną, ale okazała się zbyt "sztywna"), moja obecna to dwa pomieszczenia, w jednym stoły w innym tańce, jasna, przestronna, jest tam troszkę drewna. Dekoracje mozemy zmienic, oni zajmuja sie takze dekorowaniem.
Zdjęcia są z zewnątrz, pozostałych nie mogę załączyć bo za duże;/ ale jeśli chcecie zobaczyć więcej: sale od środka, wejdzcie tu :http://www.uniedzwiedzia.pl w "dekoracje sal", albo "wesela"
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki tak byłam chciała coś tu do Was napisać, ale mam tyle roboty i w realu i na wizażu, ech...
Macie bardzo ładne sale ![]() Pozdrawiam gorąco Panny Młode 2008 i cieszę się, że jest nas coraz więcej ![]()
![]() |
#1825 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za Wasze wypowiedzi! Kochane jestescie. Z tego dumania zasnęłam, a dzisiaj obudziłam się z zapuchniętymi oczętami - chyba przez sen jeszcze ryczałam. Dzisiaj jest już lepiej. Co do ilości gości to w tej karczmie, którą mamy zamówioną miesci się ok 200 osób, a w tej białej z pokrowcami kobieta zapewnia, że było wesele na 160 osób, ale jakoś nie bardzo w to wierzę. Ja dałabym ok 140 osób.
Ta karczma w rzeczywistości jest jaśniejsza - nie wiem czemu te fotki takie strasznie ciemne - oczywiście balonów nie planowałam, stół miał być przykryty obrusami ecru, serwetki też jaśniutkie, tylko winietki byłyby w innym kolorze. Planowałam zrobić dekoracje ze zbóż i słoneczników. W drugiej sali - tej jasnej nie ma okien-nie wiem czy to zauważyłyście. Jest jasna bo takie mają oświetlenie. Kamerzysty jednak nie planujemy - ale fotki pewnie byłyby ładne. Postanowiłam dzisiaj po przespanej nocy poczekać do soboty - do przyjazdu TŻ. Jesli w tym czasie ktoś zarezerwuje nam tą jasną to trudno - zostaniemy w karczmie. Jeśli nikt się nie zgłosi to na spokojnie policzymy mniej więcej krzesła i ocenimy spokojnie czy ta czy karczma. Kochane jesteście! Mówiłam Wam? ![]() Ja mam mieszane uczucia - właściwie u mnie w rodzinie nigdy nie było jeszcze wesela z pokrowcami ani w karczmie. Mam pole do popisu.
#1826 |
Zakorzenienie
|
ksylwia mając do wyboru salę bez okien i karczmę, to zdecydowanie wolałabym karczmę. Zresztą te drzewka są bajeczne. Na żywo na pewno wygląda lepiej, szczególnie bez tych baloników
![]() My z wyborem sali nie mieliśmy dużego kłopotu. Po pierwsze za wesele płacimy sami (mam nadzieję, że damy radę uzbierać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
ksylwia jestem tego samego zdania co silesianna, druga sala nie podoba mi się wcale, jest typowo weselna i taka zwyczajna. Wasza sala jest z klimatem, oryginalna i bardzo ładna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
Ja zgłupiałam do reszty. Czekam na mojego TŻ - niech no facet podejmie męską decyzję
![]() ![]() Czy do karczmy musiałabym jakoś specjalnie dobierać suknie? I tak jest problem bo mało co mi się podoba a jeszcze dobrać do sali...hmmm to byłoby wyzwanie. Co o tym sądzicie?
#1829 |
Przyczajenie
|
Hej Ksywlio. My też mamy zarezerwowaną salę tylko dużo mniejszą, ale w podobnym klimacie. Oberża poktyta strzechą, klimat staropolski. Także ja osobiście gratuluję wyboru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zrobiłabym to samo co Ty - przemyślała na spokojnie z TŻ i jeśli wybierzecie tą większą sale, a będzie jeszcze Wasz termin to fajnie, a jeśli nie to..... też fajnie - tak naprawde nic się nie zmieni i będziecie mieć to co mieliście i co się wam podobało ![]() **** wiecie co? jade jutro do salonu gdzie mają suknie ASPERA. 3 majcie kciuki żeby nie było za drogo ![]() ![]() ale ten czas leci.... zostało niecałe 7 miesięcy do ślubu!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.