![]() |
#1801 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-06-24 o 19:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Zadomowienie
|
Dziś się dowiedziałam, że mojej koleżanki mama dostała pracę. Podniosłam się na duchu
![]()
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
Podczytuję Was trochę Dziewczyny i widzę, że niektóre z Was też szukają pracy w administracji państwowej. Ja zaczynam już myśleć powoli, że szukanie tam pracy to jak walenie głowa w mur... no ale jakie sa realia rekrutacji do budżetówki, to chyba prawie wszyscy wiedzą. Jednak nie poddaje sie i nadal dzielnie, i uparcie ślę aplikacje
![]() Mam do Was pytanie techniczne: jeżeli w wymogach koniecznych jest znajomość konkretnych ustaw, to gdzie wspominać, że takowe ustawy sie zna. Wiadomo, że nikt na pamięć nie ogarnia tych kruczków, ale ogólna orientację np. w KPA mam. Tylko nie wiem gdzie o tym wspomnieć? W dodatkowych umiejętnościach w CV czy napisać w LM, że z racji studiowanego kierunku (administracja europejska) znam te i inne ustawy czy kodeksy. Mam wrażenie, że właśnie przez znajomość tych ustaw do tej pory moje aplikacje znajdowały sie w kupce niespełniających wymogi formalne, no ale przecież nikt nie zaprosił mnie nawet na rozmowę żeby ta wiedzę zweryfikować. Bo juz nie wiem jak mam sobie tłumaczyć ten brak odzewu ze strony kadr w urzędach?
Tam, gdzie wszyscy myślą podobnie, nikt nie myśli zbyt wiele... Edytowane przez anetka_m Czas edycji: 2009-06-26 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
Ja bym napisała w liście motywacyjnym.
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
a ja dziś dostałam pracę
![]() ![]() jupiiiiii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Jak długo szukałaś?
![]() |
![]() |
#1807 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Wiesz, też długo szukałam pracy.. Znalazłam i teraz idę dalej, to chyba normalna kolej rzeczy
![]() wiolafrytka, gratulacje ![]() P.S. w poniedziałek szefowa ogłosi mi swoją decyzję ![]()
![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To wyżej oznacza, że wróciłam z rozmowy i przy okazji spytałam sie czy wybrali już kogoś z poprzedniej ![]() Na tej rozmowie wypadłam świetnie, ale co z tego. Za mną była dziewczyna, która ma 5 lat doświadczenia, a ja nic nie mam. Wogle, to już takie myśli mnie nachodzą... Wymyśliłam np, że zapiszę się do jakiegoś kościoła/sekty, w którym są zebrania na których wszyscy sobie pomagają... Może ktoś z takiego klanu mnie zatrudni w swojej firmie jako że będę jego siostrą z bractwa ![]() eeeee, mam doła i już nic mi sie nie chce ![]()
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-06-26 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I właśnie w urzędach itp. często, jak dużo osób spełnia wymagania, to właśnie robią testy wiedzy i dopiero potem zapraszają na rozmowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz mam miec praktyki w jakichs finansach [fundusze inwestycyjne, emerytalne itp ] i sceptycznie do tego podchodze bo to bardzo mloda firma [a mowia juz o tym ze jak sie ktos sprawdzi to moga zatrudnic na zlecenie/wynagrodzenie prowizyjne od razu po zakonczeniu praktyk ![]() ale ciekawy wpis w CV sie przyda ![]()
![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Nie, nie liczy się. Mam 9 miesięcy stażu w bibliotece, 2 lata pracy na promocjach, inwentaryzacjach, 4 wybory, gdzie pracowałam w komisji wyborczej i wszystko to o dupę rozbić.
Może nie słyszę tego tak dosłownie jak to wyżej napisałam, ale na jedno wychodzi ![]()
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie masz zadnego doswiadczenia w zawodzie? praktyki jakies w finansach, w biurze ![]() ja pracuje jako hostessa i 2 lata pracowalam z supermarkecie, ale skonczylam wlasnie pierwszy rok i sie zabieram juz za cos konkretniejszego, bo uczelnia wyksztalcenie praktycznego mi nie zapewni [oprocz miesiaca obowiazkowych praktyk po drugim roku ![]()
![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
hmm wiesz ja byłam na stażu w us i caly czas szukałam normalnej pracy, 3 miesiące cicho, głucho i tydzien temu zadzwonili, przeprowadzili wywiad telef., potem mialam nast, rozm. kwalif, tzn 2 etap, potem dostałam się na 3 etap i wczoraj mi zadzwonili ze przeszłam rekrutacje i zaczynam pracę od 1 lipca. teraz tylko muszę zakończyć sprawy zw. ze stażem i do roboty
![]() jeszcze tylko nie wiem gdzie co ma załatwić.... w poniedziałek mam sie umówić na spotkanie w oddziale gdze będę pracować i wszytsko mi powiedzą. a potem będę załatwiać zerw umowy o staż ![]() a tak konkretnej pracy to szukałamod wrzesnia zesżłego roku. no ale wiadomo kryzys itd. potem dostałam się na ten staż, ale z 4 miechy przesiedzialam na bezrobociu zanim dostałam staż. także wiem co czują osoby bez pracy. załamka depresja, brak pewnosci siebie ale nie poddawajcie się. ja znalazłam pracę to wam też sie uda ![]() teraz najlepszy okres na szuaknie pracy wiadomo, wakacje urlopy itd... powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() kasia083, w sumie to nie wiadomo czy na to nie patrzą. To przecież znak, że nie siedziałaś bezczynnie na tyłku tylko jesteś zaradną kobietką. Ja tak myślę ![]() Masz doła ale przejdzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio doszłam do wniosku, że nikt mnie nie chce, bo za dużo chce zarabiać. A jak słyszę pytanie na rozmowie oczekiwania finansowe to już mi w żołądku się przewraca. Jak byłam na rozmowie u mojego pracodawcy, gdzie poprzednio pracowałam to od razu na rozmowie powiedział mi, że tyle pani nie damy, jesteśmy w stanie dać tyle i tyle. wiolafrytka - gratuluje pracy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Copyraptor
|
Tak sobie poczytuję wątek, i jestem przerażona
![]() Jestem dopiero na pierwszym roku psychologii, chciałabym pracować w reklamie. To tak na początek, ogólnie rzucę. Ale generalnie chciałam się zapytać o coś innego - co myślicie o pracy "po znajomości"? U mnie jest tak - mama dyrektorem sporej firmy ubezpieczeniowej, tata właściciel firmy, udziałowiec kilku innych. No i często potrzebują kogoś na akcje promocyjne, do zrobienia tłumaczeń, napisania kilku artykułów. I w ten sposób dają mi zarobić - popracuję u nich na wakacje, czy zrobię w ciągu tygodnia jakieś bazy danych na umowę-zlecenie. Problem w tym, że mają lekko nadopiekuńcze podejście, zwłaszcza tata ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Wtajemniczenie
|
o kurka, ja to bym chciała takie znajomości bo od roku nie mam pracy. Ogólnie jeśli nadajesz się na jakieś stanowisko a jest po znajomości to ok. Najgorzej jak przyjmuje się jak leci....
|Myślę, że najważniejsze jest robić co się lubia jeśli ktoś kogoś zmusza to taka praca będzie męką tak więc już cza przestać słuchać i robić wszystko czego chcą rodzice a robić coś co Ty sama uważasz, ze jest dla Ciebie najlepsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Ja gdybym miała jakieś znajomości, to bardzo chętnie bym z nich korzystała. Chociażby dla zdobycia doświadczenia
![]() Do osób, które są na 1. roku studiów i się boją o przyszłą pracę: Jak skończycie studia, to akurat skończy się kryzys i pewnie będziecie myśleli, że my tu jakieś brednie wypisujemy, bo o pracę będzie tak łatwo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
cholernarejestracja - gdybym miała znajomości bym skorzystała, w końcu wiem na ile mnie stać. Wiem też, że za mnie się wstydzić nikt by nie musiał.
Korzystaj z tego, że możesz sobie dorobić. Po studiach zobaczysz co byś chciała robić. Jak zaczynałam studiować to chciałam robić zupełnie inne rzeczy niż teraz. Zdobywaj praktykę w rożnych dziedzinach związanych z Twoimi studiami, wówczas będziesz miała pogląd co tak naprawdę Ciebie interesuje ![]()
![]() |
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co niby mamy myśleć ![]() ![]() A co jak napiszemy, że to jest "niemoralne" to coś to zmieni ![]() Duża część społeczeństwa tak sobie pracę załatwia. ![]()
![]() |
![]() |
#1823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja juz dziewczyny nadrabiam uśmiechem i zmuszam sie do pozytywnego myslenia bo mi nic inenego chyba nie zostało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1825 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiem, że 2 lata temu, to po szkole średniej można było sobie przebierać w takich ofertach, ale co poradzić ![]()
![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, małe światełko w tunelu dla mnie...
Na razie nie napiszę nic więcej, ale jutro mocno trzymajcie kciuki ![]() ![]()
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z nudów robię bułeczki na kolację ![]()
![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
jeszcze nie puszczajcie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.