|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misz Masz, czyli wszystkie o wszystkim;) cz.II
Ja 60% na bank nie bede miec ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
zła jestem
![]() tez nic podobnego nie napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem załamana |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczyny nie ma co teraz biadolic nad tym bo to sensu nie ma..teraz skupmy sie na reszcie przedmiotow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Widze ze odczucia po maturze podobne jak moje czyli zle :/ Ehh sciemnalam na 3 strony i modle sie abym miala 30 % buuu :/
Ide lepiej powtarzać angielski żeby i on się nie ukazal klapą. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
ciekawe jak ambitnej poszło...ona to pewnie rozszerzenie śmigała ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() modlilam sie zeby tylko nie lalka i co ![]() zobaczymy ![]() nie piszcie wiecej o maturach ! ![]() a odp nie sprawdzam ;D
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam czy sprawdzic czy nie. Jakby co to nie piszcie tutaj o odpowiedziach
![]() ![]() Kurde .. bylam na watku maturzystek .. i one maja podejrzenia za na pods.ang bedzie formalny albo jakas ankieta !! Ankiety nigdy w zyciu nie pisałam !!! a formalnych nei znam zwrotow ..chyba dzis znowu nauka ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie już nie mogę doczekać spr. odpowiedzi ;p
Jutro będzie napewno masakra, bo z ang. jestem słaba ![]() Ankieta? Yyy ale że co? A formalny jest prawdopodobny, bo chyba go jeszcze nie było
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Ej to by było już nie fair jakby dali formalny , bo on jest trudny. Nie dość ze polski trudny to jeszcze angol , z ktorego lipna jestem . Nie lubię pisac formalnych .. trudne zwroty trzeba znać, a ja nigdy ambicji niemialam zeby sie ich nauczyć .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi jak ja napisałam ze ta karta symbolizowała wokulskiego a nie ze ten cały facio to wokulski to bedzie bład rzeczowy?? zerują pracę??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
A mi poszło za przeproszeniem chu*owo...
![]() Mówiłam.. 'tylko nie lalka' .. wszystko tylko nie lalka.. i oczywiście lalka.. to mi sie słabo zrobiło.. Chciałam pisać na 1 temat.. ale wogóle jakiś kontekst historyczno-jakiś.. a poza tym wiersz Tetmajera w ogóle nie był przerabiany... ![]() Na próbnej temat o cierpiących matkach to była po prostu bajka w porównaniu do dzisiejszego tematu... Jestem załamana.. próbna poszła bez problemu.. a teraz zastanawiam się czy zdam ![]()
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
za błąd rzeczowy nie zerują pracy. Ja na próbnej napisałam że akcja opowiadania Rozdziobią nas kruki i wrony toczy się po upadku powstania listopadowego a to było po udadku styczniowego i miałam 60% z rozszerzonej więc głowa do góry
![]() My w szkole dużo ankiet robiliśmy bo jeszcze nie bło na maturce i nasza nauczycielka ciągle mówiła że obawia się że w końcu będzie...
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Nie no to raczej nie jest błąd rzeczowy. Błąd rzecz. jest chyba wtedy jak pomylisz nazwisko lub płeć itp., ale to chyba tylko akapit kasują, a nie całą prace.
Nic nie bój ![]() werg a o co tak mniej więcej chodzi w tych ankietach?
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Moja nauczycielka w ogole nie powiedziala nam ze coś takiego jak ANKIETA na maturze istnieje . Suuuper . Ktoś ma jakieś fajne zwroty do ang. formalny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a oto zwroty na formalny: Zapytanie: I am writing to enquire about... - Pisze z zapytaniem o... Could you please send me further details about...?- Czy moglibyście przesłac mi dalsze szczegóły na temat...? I look forward to hearing from you soon. - Czekam z niecierpliwoscią na Waszą szybką odp. I would appreciate a reply at your earliest convenience- Byłabym wdzieczna za w miare szybką odpowiedź. Podanie o pracę: I am writing in response to your advertisemen which appeared in... on... - piszę w odpowiedzi na wasze ogłoszenie które ukazało się w ... dnia... I would like to apply for a position of...- chciałabym ubiegac się o pozycję... Reklamacja: I am writing to complain about...- pisze do państwa z reklamacją dotyczącą... I want to express my strong dissatisfaction with...- chce wyrazic swoje glebokie niezadowolenie z... I would therefore be grateful if you could consider a full refound of...- Dlatego byłabym wdzieczna gdybyście państwo mogli rozważyć całkowity zwrot pieniedzy w wysokości... I hope you will replace- mam nadzieje że wymienicie państwo... I demand a full refund. - żądam całkowitego zwrotu pieniedzy Zaproszenie: You are invited to attend - jest pani zaproszona do uczestnictwa w... I would be delighted to attend...- byłoby mi niezmierni miło uczestniczyć w... I am afraid i am unable to attand- obawiam się że nie będę mogła uczestniczyć w... I would be honorued to attend...- to byłby zaszczyt uczestniczyć w ... Please come to dinner on- prosze przyjdz na obiad w dniu... Przeprosiny: I am writing to you about/with reference to/ with regard to...- pisze do pana/pani w sprawie/w odniesieniu do / w związku z ... I would like to apologise for ...- chciałabym przeprosić za... Please accept my sincere apology.- prosze przyjąć moje szczere przeprosiny. Formalny może być byle nie reklamacja - bo jest ciezka :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
rozmawiam z kolezankami to mówią ze jedynie punkty mi odejmą...no super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
widze ze mamy wszystkie podobne odczucia. pisalm 2 temat na 3,5 str mi wyszlo ale to bylo totalne lanie wody juz nie wiedzialm o czym mam pisac :P a tekst zeby nie te parabole i funkcje to jeszcze do zniesienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słuchaj możesz kompletnie pisac nie na temat! wtedy nie dostajesz punktów za rozwiniecie tematu masz tylko punkty za styl kompozycje i język ![]() Ja pisałam byle byle tylko złapać troche punktów za ten jezyk styl i kompozycje... DZIEWCZYNY BYŁO MINĘŁO!! PRZED NAMI JĘZYKI!! ![]() ![]() a ankieta jak dadza ci do wypełnienia to nic prostszego! wystarczy krótko zwiezle i na temat odp. ważne żeby nie pisac samego Yes/No trza uzasadnić krótko np pytanie: Do you enjoy our english course ? odp : Yes, the teacher was very helpfull and patient i'm really happy that i was on his course. I tyle ![]() z układaniem gorzej - trza dać odpowiedni nagłówek i krótkie pytania zadawać - beda podane zapewne odp wiec trza bedzie je dostosowac do pytania ![]() trza tez pod nagłówkiem napisac cel ankiety i oczym jest . W pytaniu pytamy o jedna informacje! będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję monika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
nosz ****wa bo mnie straszą tu ze bede miała zerowaną albo akapit mi odejmą albo punkty ujemne
![]() i jeszcze co do saznisty, to napisałam wartościowy i oczywisci co?? zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
ja napisałam że "ostry" i nie wiem czy dobrze.
Ide do sklepu po redsa i do video maxa. Dziś mi mija 2 lata z tz... relaks.... a pozniej godinke na angielski na przypomnienie pisowni i koniec :P Gosia ja zamiast wyliczen zaznaczyłam hiperbole i zamiast kolokwializmu czy cuś takiego zaznaczyłam neose coś tam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
a hiperbola zle jest??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
wiecie ja miałam takie kartki "writing bank" jak chcecie to podajcie maile ja Wam zeskanuje i prześle. Tam nie jest dużo ale zawsze coś może pomóc. Jest tu przykład ankiety moim zdaniem kiepski przykład ale zawsze sobie można zobaczyć jak to wygląda.
#1825 |
Wtajemniczenie
|
A ja na to "sążnisty" napisałam rozległy, chodziło mi o to, że jest długi ;p
werg madzia816@op.pl ![]() To tam miało być wyliczenie? :/
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Connect wysłane tylko nie są w kolejności ułożone
![]()
#1827 |
Zakorzenienie
|
blondii888@wp.pl
a ja napisałam ze dosadny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
a ja zaznaczylam c :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
sa odp juz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
gdzie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.