przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 11:30   #1801
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

no mam nadziej ze masz racje...
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 11:44   #1802
majkela12
Zadomowienie

puma super, że z fasolką wszystko ok

Usg u nas 200zł. U nas też teraz nie za bogato, szczypiemy się właśnie z kasą- a to dopiero początek miesiąca Dobrze, że jeszcze mogę nadrobić korkami. Stwierdziliśmy że to pamiątka na całe życie, najwyżej do końca miesiąca będziemy jeść chleb ze smalcem albo placki ziemniaczane
Jeśli chodzi o twardniejący brzuch, to pytałam na ostatniej wizycie. Mam brać magnez- paprotka może kup sobie w aptece magnezin- on ma 130mg jonów magnezowych. Ja biorę 3 razy dziennie, a jak coś boli to zwiększam dawkę. Podobno brzuszek twardnieje, bo macica przygotowuje się do porodu, albo dzidzia się wierci
Stary 2009-10-06, 12:00   #1803
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

dzieki majkla w sumiw pije magnez raz dziennie taki rozpuszczalny może pomoze..
wiecie co musze iść poszukac moich witamin na necie
jadłam prenatal classic skończyły mi sie i zamówiłam prenatal z kwasami DHA i czytam skład a tam tylko jakis olej z tuńczyka i nie widze żeby pisało czy ma jkaieś inne witaminy:confus ed: i zgłupiałam. bo myślałam że tam jest wszystko plus ten kwas i etraz nie wiem co mam robic zeby nie wyszło ze witamin mi zabrakn ie w organizmie..?

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

dobrze ide robic frytki. zaraziłyście mnie.
Stary 2009-10-06, 13:09   #1804
samanthhha
Wtajemniczenie

Aaaaaaale mi się nudzi!!! Co robicie? Ja nie gotuje dziś jednak bo babcia coś robi na dole to Tż sobie zje z rodzicami

Spać mi się chce
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 13:42   #1805
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

to cyba ta pogoda
ja czekam na tz bo miał w drodze z pracy olej do frytek kupić cały gar czeka a ja umieram z głodu. własnie zjadłam dwie kromki z masłem i koncentratem
Stary 2009-10-06, 13:47   #1806
samanthhha
Wtajemniczenie

Jak to z koncentratem?

Mi też chce się jeść... Zjadłam trochę zupki ale mi mało
Fajnie fryty będziesz jeść, daj trochę

Iwo mi strasznie szaleje w brzuszku Tak dziwnie się wierci i trzęsie
Stary 2009-10-06, 14:00   #1807
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja zaszalam ugotowalam obiad, odkurzylam pokoj i posprzatalam, wyprasowalam i teraz wlasnie ide zabarc sie za sypilanie tylko ze tam taki sajgon ze masakra spedze tam chyba rok

z tego co mi wiadomo jak brzuszek twardnieje to se te przedskurcze czy cos takiego.. ja mam tak prawie caly czas i biore duphaston z zalecenia learza i mam bardziej miekki i mnie nie boli...

ja dostane fotke dzisiaj dzidziulka to zaraz wklejam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 14:05   #1808
samanthhha
Wtajemniczenie

Czekamy na zdjątko
Asiulka to może przyjdź i u mnie też posprzątaj Bo nawet łóżka nie pościeliłam

Taaaka jestem zmęczona

Wiecie co mi brzuch czasem twardnieje po przytulankach z Tż Ostatnio tak. Jutro powiem ginowi o tym. Ciekawe co to znaczy
Stary 2009-10-06, 15:55   #1809
Puma13
Zadomowienie

A mnie coś porozkładało, chyba Asiuulka mnie zaraziłaś
Wchodzi mi tylko herbatka z miodem, bo do mleka z czosnkiem to nawet nie podejdę. Ten katar mnie dobija.

Dziewczyny, jeździcie w samochodzie w pasach?

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:00   #1810
eniggma
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Wchodzi mi tylko herbatka z miodem, bo do mleka z czosnkiem to nawet nie podejdę. Ten katar mnie dobija.

ja sie wtrące heehe ja jedzdze znaczy jedziłam bez. moj tż mówi że nie powinno sie zapinac ale sam nie wiem
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:46   #1811
Puma13
Zadomowienie

Ja powtórzę, to co mówiłam u nas na mamusiowym.

W pasach jednak bezpieczniej, ale mnie pasy doprowadzają do szału i bez ciąży, więc wczoraj sobie wymyśliłam tak, że zapięłam tylko przez siedzenie i weszłam pod tę część piersiową, tak, że ten pas na brzuch mam na plecach, jest o niebo lepej. Ale z nikim mądrym tego nie konsultowałam.

Nadia 06.05.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 16:49   #1812
eniggma
BAN stały

Cytat:
Ja powtórzę, to co mówiłam u nas na mamusiowym.

W pasach jednak bezpieczniej, ale mnie pasy doprowadzają do szału i bez ciąży, więc wczoraj sobie wymyśliłam tak, że zapięłam tylko przez siedzenie i weszłam pod tę część piersiową, tak, że ten pas na brzuch mam na plecach, jest o niebo lepej. Ale z nikim mądrym tego nie konsultowałam.
o ciekawy sposób. ja to jedze tylko na zastrzyki wiec nie zapinam. zreszta mój tż od kiedy jestem w ciazy jezdzi 20 km/h masakra
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:54   #1813
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

ja narazie jezdze w pasach bo mam te pikajce ale juz mam kupiony adapter do pasow i jest naprawde boski wogole na brzuszek nie ucska
Stary 2009-10-06, 17:07   #1814
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Wiecie co mi brzuch czasem twardnieje po przytulankach z Tż Ostatnio tak. Jutro powiem ginowi o tym. Ciekawe co to znaczy
Też jestem ciekawa , bo mój ginek jak mu o tym powiedziałam to zabronił mi przytulanek Tylko sama zauważyłam, że po orgazmie boli. Jak nie dochodzę to jest wsio ok No ciekawe co twój wymodzi

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
to cyba ta pogoda
ja czekam na tz bo miał w drodze z pracy olej do frytek kupić cały gar czeka a ja umieram z głodu. własnie zjadłam dwie kromki z masłem i koncentratem
No teraz mnie i samanhhhte trzymasz w nieświadomości- jak to z koncentratem????? takim pomidorowym Oj frytki znowu bym zjadła

Cytat:

Oj kuruj się, do wyrka jazda wygrzać się porządnie
Ja jestem tylko pasażerem, więc jak jadę to ręką trzymam pasy żeby nie uciskały na brzuszek

Byłam na spacerze, kupiłam gruszeczki takie soczyste i orzeszki włoskie- tylko dziadek mi szwankuje Zaraz zgarniam się do ginka
Stary 2009-10-06, 17:39   #1815
Puma13
Zadomowienie

Majkela, taaa, już widzę to moje leżenie przy Amelce. Niestety do soboty ominie mnie ta przyjemność. Zostaje mi tylko wylegiwanie się w nocy.

Wniosek prosty, chorujcie ile wlezie, bo przy dziecku się nie da:hahaha żartuję oczywiście)

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Wypadało by już zacząc temat, co dziś na kolację, bo godzina chyba już najbardziej odpowiednia, a koncentrat jakoś mnie na razie nie przekonuje, zobaczymy może za parę miesięcy.

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-10-06, 18:11   #1816
zebra666
Zakorzenienie

Hello
Puma supcio, ze z dzidziolkiem oki

Asiulka czekam na focie

Glukoza była bleeeee i mdląca ale nie taka straszna :P tylko źle się ją pije przez to, ze naczczo, bo taka słodka a człowiek głodny

Byłam też w lumpku i kupiłam pomarańczowy sweter z motylkiem hehehe przynajmniej cieplusi i dłuższy- póki co zakrywa brzucho a kosztował całe 4,40zł

Odwiedziłam znajomą co urodziła 3 tyg temu... ech dzidziolki są śliczne kupiłam jej synkowi gryzaczko- grzechotke

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:09   #1817
Asiuulka89
Zakorzenienie

no i wszystko jasne bedzie DZIEWCZYNKA - Zuzia dolaczam do Ciebie Paprotko:brzydal :

ale sie ginek musial nameczyc masakra... Zuzia nie chciala wogole sie pokazac 20 min ja ogladalismy szturchal i nic w koncu zrobil dopochwowe i wszytsko widac czarno na bialym mam film ahhhhh piekna ta moja maruda wszytsklo jest w jak najlespzym porzadku ahhh rozplywam sie

a tutaj Zuzia chcialaby sie przywitac z ciotkami
Stary 2009-10-07, 07:10   #1818
samanthhha
Wtajemniczenie

PIERWSZA!!!!! Biorę się za czytanie

Ło jak mało miałam do nadrobienia

Asiulka super, że z Małą okej!!! Cioci Samanthcie baaardzo podoba się Twoja córusia Wykapana mama - już widać

Mój mężuś dziś zaspał i nie pojechał na pierwsze ćwiczenia.. Dopiero teraz jedzie, eh...

A wczoraj zrobiłam mu placki ziemniaczane i był zachwycony

Dziś gotuję zupkę pomidorową - tak sobie zażyczył

No wstawajcie już bo nudno tu! Samotna jestem

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2009-10-07 o 07:19
Stary 2009-10-07, 08:21   #1819
Asiuulka89
Zakorzenienie

dzien dobry

juz wstajemy juz.. sama jestem pod wrazeniem ze tak dlugo dzisiajspalam ja na obiadek mysle ze dzisiaj zrobie jakas karkowke albo cus kluski slaskie i kapuste czerwona jeszczenigdy tego nie robilam wiec bedzie smiesznie
Stary 2009-10-07, 08:26   #1820
samanthhha
Wtajemniczenie

A jak się to robi?

Ja dzisiaj jak zwykle przed wizytą u gina zaczynam się denerwować...
Zawsze się martwię, że powie, że coś jest nie tak, że coś się dzieje i takie tam... Masakra
Stary 2009-10-07, 08:33   #1821
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja wlasnie sie nie boje bo ide z mysla ze zobacze moja niunie i tak sie nastawiam i jest dobrze i u ciebie tez bedzie dobrze napewno

wiesz co to miesko to kupie przyprawy do karkowki posypie zostawie na troche kluski kupie bo nie chce mi sie bawic... a kupste trzeba zetrzec i ugotowac co do przyoraw to telefon do mojej mamusi i bede wszytso wiedziala a sosik ciemny doklusek bedzi e z tej karkowki powinno mi wyjsc
Stary 2009-10-07, 08:36   #1822
samanthhha
Wtajemniczenie

Heh też bym pewnie kupiła większość potrzebnych rzeczy a nie bawiła się w robienie

Nie mam kostki rosołowej do zupy A nie chce mi się iść do sklepu... U Was też taka okropna pogoda? Chyba ugotuje jarzynową. I kropka!
Stary 2009-10-07, 08:37   #1823
Asiuulka89
Zakorzenienie

no pogoda beznadzieja... wlansie przez taka ogode kurde musze isc kupic kurtke bo zamarzam a nie mieszcze sie w stara

ja tak czy siak nic nie mam wiec musze isc do sklepu a sklep mam 2 min z domu wiec sie porzejde

Jarzynowa ja lubie ale za to moj tzet nie...
Stary 2009-10-07, 09:56   #1824
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Majkela, taaa, już widzę to moje leżenie przy Amelce. Niestety do soboty ominie mnie ta przyjemność. Zostaje mi tylko wylegiwanie się w nocy.

Wniosek prosty, chorujcie ile wlezie, bo przy dziecku się nie da:hahaha żartuję oczywiście)

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Wypadało by już zacząc temat, co dziś na kolację, bo godzina chyba już najbardziej odpowiednia, a koncentrat jakoś mnie na razie nie przekonuje, zobaczymy może za parę miesięcy.
szybkiego powrotu do zdrówka. Na kolację miałam kisiel o smaku leśnym.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
no i wszystko jasne bedzie DZIEWCZYNKA - Zuzia dolaczam do Ciebie Paprotko:brzydal :

ale sie ginek musial nameczyc masakra... Zuzia nie chciala wogole sie pokazac 20 min ja ogladalismy szturchal i nic w koncu zrobil dopochwowe i wszytsko widac czarno na bialym mam film ahhhhh piekna ta moja maruda wszytsklo jest w jak najlespzym porzadku ahhh rozplywam sie

a tutaj Zuzia chcialaby sie przywitac z ciotkami
Część Zuzia Gratuluję córci Super że wszystko ok.

Teraz jest 3chłopców:2 dziewczynki. I tak prowadzimy
Cytat:
A wczoraj zrobiłam mu placki ziemniaczane i był zachwycony

Dziś gotuję zupkę pomidorową - tak sobie zażyczył

No wstawajcie już bo nudno tu! Samotna jestem
Oj widzę że koleżanka to pełną gębą Ja korzystam z tego że babcię i mamę mamy na 1 piętrze i gotujemy na zmianę. Babcia robi dzisiaj zupę fasolową a ja tortillę.

Cytat:
A jak się to robi?

Ja dzisiaj jak zwykle przed wizytą u gina zaczynam się denerwować...
Zawsze się martwię, że powie, że coś jest nie tak, że coś się dzieje i takie tam... Masakra
będzie wszystko ok. 3mam kciuki za Ciebie i Iwo

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
no pogoda beznadzieja... wlansie przez taka ogode kurde musze isc kupic kurtke bo zamarzam a nie mieszcze sie w stara

ja tak czy siak nic nie mam wiec musze isc do sklepu a sklep mam 2 min z domu wiec sie porzejde

Jarzynowa ja lubie ale za to moj tzet nie...
Okropna pogoda, najlepiej to leżeć w łóżeczku i przydałby się jeszcze tz
Kurczę też nie wiem jak się ubierać. W kółko noszę to samo. W lumpiku oprócz jednego polarka nic nie wygrzebałam. Jakoś dla siebie nie umiem nic znaleźć. Poczekam do wypłaty może wtedy coś kupię żeby nie zmarznąć 1 listopada.
Mój tz też nie lubi jarzynowej, śmieciuchy itp a ja uwielbiam lekko strawne zupki.
----------------------------------------------------------------------------
Wczoraj po wizycie nie miałam już siły na nic. Tak mnie wkurzyła baba w recepcji, że aż mi ciśnienie skoczyło. Tz nie wytrzymał i była awantura a w dodatku wizytę mieliśmy na 19 20. (trzeba i tak wcześniej przyjechać i zapłacić) a weszliśmy dopiero o 20 20 To skandal człowiek płaci kupę pieniędzy w zamian jest tak traktowany.
Jeśli chodzi o samą wizytę to wszystko w porządku, pozamykana jestem na 4 spusty. Mały zasłonił buzię rączkami, nie chciał z nami współpracować. Lekarz próbował go przekręcić i Więc 3/4d będziemy mieli dopiero w 31tyg. Od początku ciąży przytyłam 3kg. Z czego prawie 2kg w ciągu ostatnich 4 tyg.
A mały klocek waży już 1kg Lekarz powiedział że chłop jak dąb

Jeśli chodzi o twardnienie brzuszka, to mam dalej brać magnezin 130mg i tyle pastylek ile uważam- bo magnezu nie da się przedawkować a nadmiar wydalany jest z organizmu. No i nospa.
Stary 2009-10-07, 10:28   #1825
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

a więc tak: majkela dziekuję za info w sprawie brzuszka uspokoiłas mnie i normalnie zazdroszcze tego 3d.. może namówie jednak mojego tż
pumcia zdrowiej tam asiuullka przylazła i choróbska roznosi a tak przy okazji to nie mówiłam wam że mam zawsze racje mówiłam że bedzie dziewczynka????????? mówiłam cudownie ehhehee
samnthha czekmy na relacje co tam u gina. i tak pewnie wszystko supe no ale i tak czekamy
aha samanthha jak nie masz kostki rosołowej to nie szkodzi. możesz dać do pomidorowej sama marchefke pietrusze sele, potem jak to wyciągniesz to bedzie dobra. troche wegety by sie przydało. ostatnio tez przypomniałam sobie ze takie coś istnieje
a ja mam dzisiaj najlepszy obiad. nie zgadniecie. PIEROGII i to nie kupione a robione przez teściową prawdziwa z niej pani pierogowa ahhahaah!!!

a co do tego koncentratu to ja tak juz jadłam przed ciążą.. pychaaa... normalny koncentrat na kanapce. spróbujcie. trzeba poznawać nowe smalkiu nas mama chowała koncentrat w zamrażalniku żebyśmy nie wyjadali
a frytki mi nie weszły wczoraj.. jakos tak sie kiepsko po nich czułam...
Stary 2009-10-07, 12:07   #1826
Asiuulka89
Zakorzenienie

jeju jak tu u nas dzisiaj cicho.. wooow wszystkie zajete robieniem obiadku.. ja wlasnie ide umyc wlosy i tez zabieram sie za obiadek
Stary 2009-10-07, 12:19   #1827
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja też się biorę za gotowanko Będzie pomidorowa jednak bo raczyłam pofatygować się do sklepu Idę. Odezwę się potem
Stary 2009-10-07, 12:44   #1828
Puma13
Zadomowienie

Hejka,

Asiulka, gratuluję córci.
Samanthha, nie martw się, napewno wszystko jest ok, zobaczysz Iwo i napewno sie uspokoisz
Majkela, dzięki już mi chyba troszkę lepiej, naszczęście dopadł mnie tylko straszny katar i gardło coś pobolewa, nic więcej. Inaczej chyba bym nie dała rady, i mężuś by musiał wziąć ze dwa dni wolnego, ale na szczęście nie musi.
Paprotka, wyślij mi trochę pierogów Z czym masz? Ja bym sobie zjadła z serkiem, jogurtem leśnym i kakao.Pycha.
Zebra, dobrze, że cię nie zemdliło po tej glukozie, bo jak moja znajoma piła, to robiła się zielona na twarzy Mam nadzieję, że w tej ciąży też mnie ominie picie tego paskudztwa.

A ja w końcu dzisiaj robię parówki wg przepisu Samanthhhy, bo przedwczoraj mężuś zrobił tak gigantyczny obiad, że zostało do wczoraj i musieliśmy resztki pokończyć. Tylko nie wiem, z czym je zrobić, może frytki?
A Samanthha, próbowałaś do tej bułki tartej dodać potarkowany ser? bo mnie korci, żeby tak spróbować, tylko nie wiem, czy mi się doklei do tej parówy.

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-10-07, 13:33   #1829
samanthhha
Wtajemniczenie

Pumcia nie próbowałam Co do sera to znam przepis na kotlety serowe Z frytkami na pewno paróweczki będą ok Ja ostatnio ugotowałam ziemniaczki i ubiłam i też było pycha

A teraz co? Zesr***ałam zupę pomidorową!!! Taki miałam dziwny przepis i mi nie wyszło Muszę od babuni Tża wziąć i już

I w końcu robię jarzynową aaale ze mnie kucharka
Stary 2009-10-07, 15:18   #1830
zebra666
Zakorzenienie

hej

Asiulka gratuluję córci

Puma nie ominie Cię picie glukozy, bo z tego co widzę to badanie to standard po 24 tygodniu

Samanthhha ja pomidorową robię normalnie jak rosół, a od rosołku różni się tylko tym, ze na koniec dodaje pzrecier pomidorowy i śmietanę i tyle:| Nigdy nei zdarza się żeby nie wyszła

Nic mi się nie chce nadal nie kupiłam butów:P Masakra- kurtka też by się przydała...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości