|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Poproszę o odpowiedź!!!
post 1795Ale mnie przywitały paskudy, aż huczy.
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy nową mamusie
|
|
#1803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Gosiu
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde . babystrolog ustawiam wedlug ostatniej miesiaczki kiedy tylko na tescie zobaczylam 2 kreseczki. Bede musiala to szybciutko zmienic. Ja jestem juz po pierwszym USG. Lekarz ocenil wiek dzidziusia na podstawie jego wielkosci i niewiem teraz czy liczyl tygodnie od chwili zaplodnienia czy tez od dnia miesiaczki.
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy gorąco Anulka;] Ja też tak miałam, że raz moje pierwsi były strasznie wrażliwe a raz nie czułam ich wogóle...nawet ostatnio jak już mdłości przeszły i piersi przestały boleć to się zastanawiałam, czy na pewno wszystko jest ok....ale jest w porządku - znowu mam obolałe;]
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
uff to dobrze...zmartwiłam się, bo wszystko idzie w dobrym kierunku, tylko te piersi takie przewry soie robią
Nigdy nie cieszyłam się z bólu i mdłości jak teraz
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy gorąco Anulka;] Ja też tak miałam, że raz moje pierwsi były strasznie wrażliwe a raz nie czułam ich wogóle...nawet ostatnio jak już mdłości przeszły i piersi przestały boleć to się zastanawiałam, czy na pewno wszystko jest ok....ale jest w porządku - znowu mam obolałe;] |
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę, dwa razy wysłałam to samo....jak się usuwa wiadomość?
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj anulka! Ja mam od czasu do czasu tak obolale piersi wraz z sutkami ze musze zdjac biustonosz bo nawet usiedziec nie moge!
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Anulka
Kiedy idziesz do ginka ? Mnie bolą od samego początku raz tak że nie mogę dotknąć i mam uczucie jakby miały zaraz pęknąć a czasem tylko przy dotyku. ja najpierw też wypatrywałam objawów ciąży takich jak: wymioty a teraz mam już ich dość.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba z tym czuciem ci sie cos wydaje...!!! Ja mam termin na 5 marca czyli jest teraz 15 tydzien i nie czuje nic niby ruchy zaczyna sie czuc miedzy 18 a 22 tyg ciazy ale niektorzy szczesliwce czuja juz wlasnie tak okolo 16 ale to jest zadkosc a ty jak dobrze policzylam masz teraz 9 czy 10 tydz ?? to sorry ale te twoje czucia to pewnie sa bulgotania w źoładku albo gazy bo to jest raczej nierealne zeby w 9 czy 10 tyg cos juz z ruchow czuc
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe mogą cie bolec a nawet powinny.... bo przeciez cos sie w nich dzieje... mnie tez bolały i bolą nadal mam 15 t ciazy.... czasem bol jest odczuwalny takie jakby szczypanie, pieczenie, i sa straaaasznie wrazliwe na dotyk!!! wczoraj wieczorem przez przypadek mocno sobie przejechalam reka po sutku i był taki bol ze az mi łzy poleciały, jak moj chce mnie podotykac to od razu robię uniki i błagam zeby tylko nie dotykał bo strasznie boli.... |
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak bol mam dokladnie taki sam jakby szczypanie i pieczenie.
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Lukola tak jak Buziaczekk pisze nie jest możliwe żeby to był maluszek, jest jeszcze za malutki
Najwcześniej 16 tydz. tak mówią wszytskie kalenarze ciążowe, a w pierszej ciąży może być nawet dużo później. Właśnie sprawdziłam że piersze ruchy w poprzedniej ciążpoczułam tak około 15-16 tydzień, ale to były takie pojedyncze wyczyny, ale 2,3 tgodnie później zaczeło się już na dobre. Witam nowe mamusie
|
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez jestem w 15 tygodniu ciazy i nic zadnych ruchow a tak bardzo chcialabym juz poczuc moje malenstwo. |
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
zanka ale fajnie, ze ty tez czulas, fantastyczne uczucie. Chociaz na razie przynajmniej u mnie, kopniaki to nie sa, tylko jakies obroty czulam, ale i tak niesamowite to.
lukola - na tym etapie ciazy to raczej gazy sa... Wlasnie wrocilam od lekarza, serduszko bije idealnie. Jestem umowiona na 3 pazdziernika na USG to na ktorym licza paluszki, budowe ciala oceniaja no i plec !!! Oh, ale fajnie bedzie juz wiedziec, o ile oczywiscie moje dziecko sie grzecznie rozkraczy dla lekarzy
|
|
|
|
#1818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a więc i ja może niedługo poczuję...tzn dzisiaj miałam wrażenie, że to może coś;]ale wolę się nie podniecać jak nie jestem pewna;]jutro zaczynam 15 tydz, więc myślę, że jeszcze kilka dni wytrzymam;]
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez nie.... a czytałam ze najszybciej te motylki w brzuchu czuja osoby ktore były przed ciaza chude tzn miały mało tkanki tłuszczowej na brzuchu wiec maja ciensza skore i szybciej cos czuja a ja tej tkanki mialam nie mało taka wieksza oponka wiec pewnie jeszcze mi przyjdzie poczekac jakis czas ![]() Zanka a ty gdzie uciekłas? bo cos ostatnio mało sie udzielasz? teraz z tego co widze to same nowe osoby pisza a te stare zamilkły
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
oj ja tez, czekam na tego pierwszego kopa, niech sobie nawet bedzie w zebro jak musi
|
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
anulka witaj
trzymam kciuki za pomyslne przejscie pierwszego trymestru ja nic nie czulam na poczatku z wyjatkiem bolu piersi-jak przed okresem.czasem mi to bardziej przeszkadzalo czasem mniej.przyczyna ta sama-progesteron.bol to jest objaw dosc subiektywny (bol kazda z nas osczuwa nieco inaczej) i mysle ze nie ma czym sie martwic jak betka podskoczy powyzej 1500 mozna sie spodziewac ze w usg bedzie widoczny juz pecherzyk ciazowy
|
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
ja pije kawe rzdko bo bardziej lubie herbate, ale 2 ginow i kilku innuch doktorkow oraz broszurka feminatal mowi ze jedna dziennie mozna,slaba.mysle ze szkodliwosc kawy latwo zbadac po prstu ankieta i gdyby szkodzila to juz by o tym huczalo w prasie.
gosia j. gdzie byliscie nad jeziorkiem? ja jestem teraz w krakowie, ale pochodze z lubelszczyzny- Łęczna i teskno mi do jeziorek.. moj dzidziusiek mial ostatnio 2 usg- w 13 i 14 tc. wychodzi na to ze jest o kilka dni wiekszy jak na swoj wiek ciazowy. ale pan dr stwierdzil ze moze , ale nie jest to pewne urodze wczesniej. dzieciatka rosna skokowo i moze sie okazac w nastepnym usg ze wiek ciazowy rowna sie kalendarzowemu. podobno pierwsze tygodnie najdokladniej mowia o wieku dziecka- tzn CRL. a itak dzieci sie rodza duze i male i po 2,6kg i po 4kg i termin porodu waha sie w granicach miesiaca... i to wszystko jest wariant normy.
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do jeziorka to skoro jest z Łęcznej to na pewno kojarzysz Piaseczno . Co do usg to fajnie Wam, ja na pierwsze idę za tydzień. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie piszę ostatnio, bo moja mama znowu jest w szpitalu , w piątek ją wypuścili, w sobotę miała dośc wysoką gorączkę i w niedzielę rano znowu pojechała na pogotowie, bo nie wiadomo skąd taka gorączka. Teraz lezy i ją dokładnie badają, bo coś jest nie tak. Może dziś się dowiemy co się działo. Jestem wkurzona, bo mogli potrzymać mamę jeszcze weekend i sprawdzić jak funkcjonuje na nowych lekach a nie hop siup do domu, a potem problemy. Mama załamana, że znowu to samo, chwilami wątpi w swoje siły... ![]() u mnie nic ciekawego, w dzień zajmuję się szczeniakiem, w nocy... zajmuję się szczeniakiem, bo TŻ do pracy musi się wyspać wczoraj znowu czułam jakieś ruchy w brzuchu, ale tym razem na wiekszej powierzchni, jakby mi się tam coś obracało w środku co jakiś czas. Tak myślę o tym no i dochodzę do wniosku, że to dzidzia, bo na serio wcześniej w tych okolicach nie czułam nic. Szkoda, ze to nie jakieś konkretne ruchy, no ale spokojnie czekam na kopniaka pierwszego. Jutro muszę iść oddać krew do badania i mocz, w czwartek do gina na wizytę, muszę się umówić konkretnie na to usg na 19.09 i dopytać o szczegóły. Nie mogę się tego usg doczekać, a jeszcze muszę pomyśleć o sukience na ślub, butach itd. W ogóle coś mi net od kilku dni kiepsko chodzi
|
#1829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przewaznie jednak podczas badania USG ocenia się wielkość dziecka i opisuje, że średnia wielkość jest taka jak w ...tygodniu ciąży +- 1 do 2 tygodni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

post 1795

. Na kiedy masz wstepny termin porodu? Moj jest na 12.04.09 ale pewnie tez po nastepnej wizycie wszystko sie zmieni
. babystrolog ustawiam wedlug ostatniej miesiaczki kiedy tylko na tescie zobaczylam 2 kreseczki. Bede musiala to szybciutko zmienic. Ja jestem juz po pierwszym USG. Lekarz ocenil wiek dzidziusia na podstawie jego wielkosci i niewiem teraz czy liczyl tygodnie od chwili zaplodnienia czy tez od dnia miesiaczki.

. Tak sie wlasnie zastanawiam czy nie przeczekac pierwszego trymestru i potem te kawe slaba pic..
, w piątek ją wypuścili, w sobotę miała dośc wysoką gorączkę i w niedzielę rano znowu pojechała na pogotowie, bo nie wiadomo skąd taka gorączka. Teraz lezy i ją dokładnie badają, bo coś jest nie tak. Może dziś się dowiemy co się działo. Jestem wkurzona, bo mogli potrzymać mamę jeszcze weekend i sprawdzić jak funkcjonuje na nowych lekach a nie hop siup do domu, a potem problemy. Mama załamana, że znowu to samo, chwilami wątpi w swoje siły...