Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-08, 14:33   #1801
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Poproszę o odpowiedź!!! post 1795

Ale mnie przywitały paskudy, aż huczy.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 14:36   #1802
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
O ja cie. Wiesz, ja kiedy kliknelam na Twoj link z dzidziusiem myslalam ze to moj sie wyswietlil bo data prawie taka sama i imie tez . Na kiedy masz wstepny termin porodu? Moj jest na 12.04.09 ale pewnie tez po nastepnej wizycie wszystko sie zmieni
Ja jeszcze USG nie miałam. więc pewnie będzie zmieniony. Narazie mam na 05.04. Ale w nastepna srode idziemy na usg i pewnie sie gdzies o tydzien moze przesunąć. Ale to masz nieaktualne to babystrology. Bo w nim masz termin na 03.04
Witamy nową mamusie

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 14:39   #1803
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Witam Kobitki. Mam nadzieję, że dołączę do Was niedługo (czekam na drugą wizytę u ginekologa, bo na pierwszej zobaczył jedynie powiększoną macicę) W skrócie: dwa testy z moczu pozytywne, beta 126 mlU/ml w 29dc (teraz jest 32dc).
Mam pytanie do doświadczonych ciężarówek. Czy to może być normalne w 5 tc (licząc od pierwszego dnia ostatniej @), że moje piersi bolą mnie z przerwami? To znaczy potrafią boleć dłuższą chwilę albo nawet cały dzień, a czasem następnego dnia nie bolą wcale, dopiero wieczorem. Dziwne te bóle.
Co o tym sądzicie?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Może tak być. Ja mam każdego dnia inaczej, raz bolą raz ani trochę.

Stary 2008-09-08, 14:42   #1804
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Może tak być. Ja mam każdego dnia inaczej, raz bolą raz ani trochę.
Dziękuję Gosiu

Stary 2008-09-08, 14:52   #1805
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Ja jeszcze USG nie miałam. więc pewnie będzie zmieniony. Narazie mam na 05.04. Ale w nastepna srode idziemy na usg i pewnie sie gdzies o tydzien moze przesunąć. Ale to masz nieaktualne to babystrology.

O kurde . babystrolog ustawiam wedlug ostatniej miesiaczki kiedy tylko na tescie zobaczylam 2 kreseczki. Bede musiala to szybciutko zmienic. Ja jestem juz po pierwszym USG. Lekarz ocenil wiek dzidziusia na podstawie jego wielkosci i niewiem teraz czy liczyl tygodnie od chwili zaplodnienia czy tez od dnia miesiaczki.
Stary 2008-09-08, 14:52   #1806
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:

Witamy gorąco Anulka;]
Ja też tak miałam, że raz moje pierwsi były strasznie wrażliwe a raz nie czułam ich wogóle...nawet ostatnio jak już mdłości przeszły i piersi przestały boleć to się zastanawiałam, czy na pewno wszystko jest ok....ale jest w porządku - znowu mam obolałe;]

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 14:56   #1807
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

uff to dobrze...zmartwiłam się, bo wszystko idzie w dobrym kierunku, tylko te piersi takie przewry soie robią Nigdy nie cieszyłam się z bólu i mdłości jak teraz

Stary 2008-09-08, 14:57   #1808
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:

Witamy gorąco Anulka;]
Ja też tak miałam, że raz moje pierwsi były strasznie wrażliwe a raz nie czułam ich wogóle...nawet ostatnio jak już mdłości przeszły i piersi przestały boleć to się zastanawiałam, czy na pewno wszystko jest ok....ale jest w porządku - znowu mam obolałe;]
Stary 2008-09-08, 15:00   #1809
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

kurczę, dwa razy wysłałam to samo....jak się usuwa wiadomość?

Stary 2008-09-08, 15:01   #1810
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
uff to dobrze...zmartwiłam się, bo wszystko idzie w dobrym kierunku, tylko te piersi takie przewry soie robią Nigdy nie cieszyłam się z bólu i mdłości jak teraz
Witaj anulka! Ja mam od czasu do czasu tak obolale piersi wraz z sutkami ze musze zdjac biustonosz bo nawet usiedziec nie moge!
Stary 2008-09-08, 15:26   #1811
ewccik
Zadomowienie

Witaj Anulka
Kiedy idziesz do ginka ?
Mnie bolą od samego początku raz tak że nie mogę dotknąć i mam uczucie jakby miały zaraz pęknąć a czasem tylko przy dotyku.
ja najpierw też wypatrywałam objawów ciąży takich jak: wymioty a teraz mam już ich dość.
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 15:39   #1812
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez lukola Pokaż wiadomość
Hello kwietnióweczki, ja tez juz czuje te delikatne ruchy, jakby rybka pływała mi w brzuszku
zanka205 - musisz mi poprawić termin na 15 kwietnia (w piatek będe znała dokładny termin), bo w tabelce jest jakies przekłamanie
Jesli chodzi o imiona to mamy : Mateusz i Paulina

Pozdrawiam wszystkie brzuszki !

To chyba z tym czuciem ci sie cos wydaje...!!! Ja mam termin na 5 marca czyli jest teraz 15 tydzien i nie czuje nic niby ruchy zaczyna sie czuc miedzy 18 a 22 tyg ciazy ale niektorzy szczesliwce czuja juz wlasnie tak okolo 16 ale to jest zadkosc a ty jak dobrze policzylam masz teraz 9 czy 10 tydz ?? to sorry ale te twoje czucia to pewnie sa bulgotania w źoładku albo gazy bo to jest raczej nierealne zeby w 9 czy 10 tyg cos juz z ruchow czuc
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 15:50   #1813
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Moze i podobnie bedzie z kawa . Tak sie wlasnie zastanawiam czy nie przeczekac pierwszego trymestru i potem te kawe slaba pic..

Mozliwe mogą cie bolec a nawet powinny.... bo przeciez cos sie w nich dzieje... mnie tez bolały i bolą nadal mam 15 t ciazy.... czasem bol jest odczuwalny takie jakby szczypanie, pieczenie, i sa straaaasznie wrazliwe na dotyk!!! wczoraj wieczorem przez przypadek mocno sobie przejechalam reka po sutku i był taki bol ze az mi łzy poleciały, jak moj chce mnie podotykac to od razu robię uniki i błagam zeby tylko nie dotykał bo strasznie boli....
Stary 2008-09-08, 15:56   #1814
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Mozliwe mogą cie bolec a nawet powinny.... bo przeciez cos sie w nich dzieje... mnie tez bolały i bolą nadal mam 15 t ciazy.... czasem bol jest odczuwalny takie jakby szczypanie, pieczenie, i sa straaaasznie wrazliwe na dotyk!!! wczoraj wieczorem przez przypadek mocno sobie przejechalam reka po sutku i był taki bol ze az mi łzy poleciały, jak moj chce mnie podotykac to od razu robię uniki i błagam zeby tylko nie dotykał bo strasznie boli....

tak bol mam dokladnie taki sam jakby szczypanie i pieczenie.
Stary 2008-09-08, 16:40   #1815
astrzyk
Raczkowanie

Lukola tak jak Buziaczekk pisze nie jest możliwe żeby to był maluszek, jest jeszcze za malutki Najwcześniej 16 tydz. tak mówią wszytskie kalenarze ciążowe, a w pierszej ciąży może być nawet dużo później. Właśnie sprawdziłam że piersze ruchy w poprzedniej ciążpoczułam tak około
15-16 tydzień, ale to były takie pojedyncze wyczyny, ale 2,3 tgodnie później zaczeło się już na dobre.

Witam nowe mamusie
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 16:56   #1816
Sznapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
To chyba z tym czuciem ci sie cos wydaje...!!! Ja mam termin na 5 marca czyli jest teraz 15 tydzien i nie czuje nic niby ruchy zaczyna sie czuc miedzy 18 a 22 tyg ciazy ale niektorzy szczesliwce czuja juz wlasnie tak okolo 16 ale to jest zadkosc a ty jak dobrze policzylam masz teraz 9 czy 10 tydz ?? to sorry ale te twoje czucia to pewnie sa bulgotania w źoładku albo gazy bo to jest raczej nierealne zeby w 9 czy 10 tyg cos juz z ruchow czuc
W zupelnosci sie zgadzam z buziaczekk, najwczesniej mozna poczuc ruchy dopiero w 16 tygodniu ale to juz przy kolejnej ciazy, napewno nie pierwszej.
Tez jestem w 15 tygodniu ciazy i nic zadnych ruchow a tak bardzo chcialabym juz poczuc moje malenstwo.
Sznapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 16:59   #1817
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

zanka ale fajnie, ze ty tez czulas, fantastyczne uczucie. Chociaz na razie przynajmniej u mnie, kopniaki to nie sa, tylko jakies obroty czulam, ale i tak niesamowite to.
lukola - na tym etapie ciazy to raczej gazy sa...
Wlasnie wrocilam od lekarza, serduszko bije idealnie. Jestem umowiona na 3 pazdziernika na USG to na ktorym licza paluszki, budowe ciala oceniaja no i plec !!! Oh, ale fajnie bedzie juz wiedziec, o ile oczywiscie moje dziecko sie grzecznie rozkraczy dla lekarzy

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 17:51   #1818
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sznapi Pokaż wiadomość
W zupelnosci sie zgadzam z buziaczekk, najwczesniej mozna poczuc ruchy dopiero w 16 tygodniu ale to juz przy kolejnej ciazy, napewno nie pierwszej.
Tez jestem w 15 tygodniu ciazy i nic zadnych ruchow a tak bardzo chcialabym juz poczuc moje malenstwo.
Przy pierszej również można. Ja mam w kalendarzu dokładną datę zapisaną pierwszych ruchów w poprzedniej ciąży, i tak mi wyszła końcówka 15 tygodnia, to było 16 czerca, a od początku lipca ruchy były już częste i wyraźne. Zajrzałam do moich zapisków z 2006r i mi się błogo zrobiło
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 18:12   #1819
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Przy pierszej również można. Ja mam w kalendarzu dokładną datę zapisaną pierwszych ruchów w poprzedniej ciąży, i tak mi wyszła końcówka 15 tygodnia, to było 16 czerca, a od początku lipca ruchy były już częste i wyraźne. Zajrzałam do moich zapisków z 2006r i mi się błogo zrobiło

a więc i ja może niedługo poczuję...tzn dzisiaj miałam wrażenie, że to może coś;]ale wolę się nie podniecać jak nie jestem pewna;]jutro zaczynam 15 tydz, więc myślę, że jeszcze kilka dni wytrzymam;]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 18:12   #1820
Sznapi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
To moze jak mi sie poszczesci juz na dniach dostane pierwszego kopniaka
Stary 2008-09-08, 19:31   #1821
raspberry69
Zakorzenienie

Ja sie nie moge juz doczekac az poczuje swoja fasolke jak kopie
Stary 2008-09-08, 20:10   #1822
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Ja sie nie moge juz doczekac az poczuje swoja fasolke jak kopie

No ja tez nie.... a czytałam ze najszybciej te motylki w brzuchu czuja osoby ktore były przed ciaza chude tzn miały mało tkanki tłuszczowej na brzuchu wiec maja ciensza skore i szybciej cos czuja a ja tej tkanki mialam nie mało taka wieksza oponka wiec pewnie jeszcze mi przyjdzie poczekac jakis czas

Zanka a ty gdzie uciekłas? bo cos ostatnio mało sie udzielasz? teraz z tego co widze to same nowe osoby pisza a te stare zamilkły
Stary 2008-09-08, 20:12   #1823
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

oj ja tez, czekam na tego pierwszego kopa, niech sobie nawet bedzie w zebro jak musi

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 20:54   #1824
memi
Rozeznanie

anulka witaj trzymam kciuki za pomyslne przejscie pierwszego trymestru ja nic nie czulam na poczatku z wyjatkiem bolu piersi-jak przed okresem.czasem mi to bardziej przeszkadzalo czasem mniej.przyczyna ta sama-progesteron.bol to jest objaw dosc subiektywny (bol kazda z nas osczuwa nieco inaczej) i mysle ze nie ma czym sie martwic jak betka podskoczy powyzej 1500 mozna sie spodziewac ze w usg bedzie widoczny juz pecherzyk ciazowy
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 21:10   #1825
memi
Rozeznanie

ja pije kawe rzdko bo bardziej lubie herbate, ale 2 ginow i kilku innuch doktorkow oraz broszurka feminatal mowi ze jedna dziennie mozna,slaba.mysle ze szkodliwosc kawy latwo zbadac po prstu ankieta i gdyby szkodzila to juz by o tym huczalo w prasie.

gosia j. gdzie byliscie nad jeziorkiem? ja jestem teraz w krakowie, ale pochodze z lubelszczyzny- Łęczna i teskno mi do jeziorek..

moj dzidziusiek mial ostatnio 2 usg- w 13 i 14 tc. wychodzi na to ze jest o kilka dni wiekszy jak na swoj wiek ciazowy. ale pan dr stwierdzil ze moze , ale nie jest to pewne urodze wczesniej. dzieciatka rosna skokowo i moze sie okazac w nastepnym usg ze wiek ciazowy rowna sie kalendarzowemu. podobno pierwsze tygodnie najdokladniej mowia o wieku dziecka- tzn CRL. a itak dzieci sie rodza duze i male i po 2,6kg i po 4kg i termin porodu waha sie w granicach miesiaca... i to wszystko jest wariant normy.
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 22:03   #1826
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
moj dzidziusiek mial ostatnio 2 usg- w 13 i 14 tc. wychodzi na to ze jest o kilka dni wiekszy jak na swoj wiek ciazowy. ale pan dr stwierdzil ze moze , ale nie jest to pewne urodze wczesniej. dzieciatka rosna skokowo i moze sie okazac w nastepnym usg ze wiek ciazowy rowna sie kalendarzowemu. podobno pierwsze tygodnie najdokladniej mowia o wieku dziecka- tzn CRL. a itak dzieci sie rodza duze i male i po 2,6kg i po 4kg i termin porodu waha sie w granicach miesiaca... i to wszystko jest wariant normy.
Powiedz mi memi czy lekarz kiedy robi usg i mierzy dzidzie i okresla jej wiek, to wiek liczy od ostatniej miesiaczki czy od zaplodnienia?
Stary 2008-09-09, 08:22   #1827
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
ja pije kawe rzdko bo bardziej lubie herbate, ale 2 ginow i kilku innuch doktorkow oraz broszurka feminatal mowi ze jedna dziennie mozna,slaba.mysle ze szkodliwosc kawy latwo zbadac po prstu ankieta i gdyby szkodzila to juz by o tym huczalo w prasie.

gosia j. gdzie byliscie nad jeziorkiem? ja jestem teraz w krakowie, ale pochodze z lubelszczyzny- Łęczna i teskno mi do jeziorek..

W małych ilościach napewno nie zaszkodzi.
A co do jeziorka to skoro jest z Łęcznej to na pewno kojarzysz Piaseczno .
Co do usg to fajnie Wam, ja na pierwsze idę za tydzień. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Stary 2008-09-09, 08:59   #1828
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
nie piszę ostatnio, bo moja mama znowu jest w szpitalu , w piątek ją wypuścili, w sobotę miała dośc wysoką gorączkę i w niedzielę rano znowu pojechała na pogotowie, bo nie wiadomo skąd taka gorączka. Teraz lezy i ją dokładnie badają, bo coś jest nie tak. Może dziś się dowiemy co się działo. Jestem wkurzona, bo mogli potrzymać mamę jeszcze weekend i sprawdzić jak funkcjonuje na nowych lekach a nie hop siup do domu, a potem problemy. Mama załamana, że znowu to samo, chwilami wątpi w swoje siły...
u mnie nic ciekawego, w dzień zajmuję się szczeniakiem, w nocy... zajmuję się szczeniakiem, bo TŻ do pracy musi się wyspać
wczoraj znowu czułam jakieś ruchy w brzuchu, ale tym razem na wiekszej powierzchni, jakby mi się tam coś obracało w środku co jakiś czas. Tak myślę o tym no i dochodzę do wniosku, że to dzidzia, bo na serio wcześniej w tych okolicach nie czułam nic. Szkoda, ze to nie jakieś konkretne ruchy, no ale spokojnie czekam na kopniaka pierwszego.
Jutro muszę iść oddać krew do badania i mocz, w czwartek do gina na wizytę, muszę się umówić konkretnie na to usg na 19.09 i dopytać o szczegóły. Nie mogę się tego usg doczekać, a jeszcze muszę pomyśleć o sukience na ślub, butach itd.
W ogóle coś mi net od kilku dni kiepsko chodzi

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 09:07   #1829
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez ewccik
Witaj Anulka
Kiedy idziesz do ginka ?
Mnie bolą od samego początku raz tak że nie mogę dotknąć i mam uczucie jakby miały zaraz pęknąć a czasem tylko przy dotyku.
ja najpierw też wypatrywałam objawów ciąży takich jak: wymioty a teraz mam już ich dość.
Wizytęmam 29 lub 22 września. Mogę wybrać termin, ale znając mnie pójdę wcześniej

Cytat:
Napisane przez memi
anulka witaj, trzymam kciuki za pomyslne przejscie pierwszego trymestru. ja nic nie czulam na poczatku z wyjatkiem bolu piersi-jak przed okresem.czasem mi to bardziej przeszkadzalo czasem mniej.przyczyna ta sama-progesteron.bol to jest objaw dosc subiektywny (bol kazda z nas osczuwa nieco inaczej) i mysle ze nie ma czym sie martwic. jak betka podskoczy powyzej 1500 mozna sie spodziewac ze w usg bedzie widoczny juz pecherzyk ciazowy.
W tym tygodniu wybieram się na drugą betę, tak dla siebie, żeby zobaczyć jak mój szkrabek rośnie

Stary 2008-09-09, 10:05   #1830
Sznapi
Raczkowanie

Cytat:
Powiedz mi memi czy lekarz kiedy robi usg i mierzy dzidzie i okresla jej wiek, to wiek liczy od ostatniej miesiaczki czy od zaplodnienia?
Wprawdzie nie jestem memi ale w moim przypadku wiek dziecka okreslali na podstawie wymiaru dwuciemieniowego. Liczac od ostatniej miesiaczki termin mialam na 12 marca po USG juz na 2 marca
Przewaznie jednak podczas badania USG ocenia się wielkość dziecka i opisuje, że średnia wielkość jest taka jak w ...tygodniu ciąży +- 1 do 2 tygodni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości