![]() |
#1801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz zmykam do szkoły ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj jadę na trzecią lekcję. ![]() ![]() I taka brzydka pogoda tu ![]()
#1803 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj narzekałam na upał a dziś już buro i ponuro ![]() Dziś mam 4 lekcje z czego 3 to języki- zaczynam nieszczęsną łaciną, poźniej angielski i polski, a na samym końcu chemia ![]() ksh- dziękuje, dziękuje ![]() ![]() Lecę pa ![]()
#1804 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze mam duuużo czasu do wyjścia.
Tutaj deszcz i zimno, ale mam cichą nadzieję, że do mojego wyjścia się poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Konto usunięte
|
ostatnia wakacyjna impreza zaliczona... nadal siedze z zakatarzonym nosem;/ i mi gorąco;/ a dzisiaj na 3 lekcyjną to troche chociaż pospałam.uff
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Dzisiaj mam wyjatkowo lekcje do 15 (krtoko ![]() ![]()
#1807 |
Konto usunięte
|
ehh straszny jest powrót do rzeczywistości szkolnej
![]() i tak jak się obawiałam zmienili mi nauczyciela od polskiego, uczy mnie jakaś dość młoda babka ale jest jakaś taka niezadowolona z życia i lekcje prowadzi nam chyba ze swoich notatek ze studiów i jak ktoś mówi coś inaczej niż ona ma zapisane to mówi ze tak tez może być ale ona chce inna odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I też jestem jedną z 2 osób zdających matmę ![]() ![]() No i w końcu w domu xD Nareszcie odebrałam dowód :PPP Idę spać bo padam :P jeszcze dzisiaj jazda... na 20 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam trochę później niż zamierzałam, ale siedziałam w bibliotece i chciała przeczekać deszcz- i tak wróciłam cała mokra
![]() A na 17 idę ze znajomymi popatrzec na nasze vademecum z biologii itp ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia ![]()
#1810 |
Zakorzenienie
|
Witaaaaam!
![]() U mnie to samo, wczoraj nie wiedziałam, gdzie się schować, żeby było chłodniej, a dziś deszcz - akurat jak wracałam ze szkoły. Bez parasola, oczywiście. ;] I Wszełka - podziwiam za tą powtórkę z bioli. Ja się dziś zabieram do roboty. ![]() ![]() No to lecem, miłego dnia i do pogadania wieczorkiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
a ja jeszcze nie dostałam tematów na mature
![]() Jak jutro nie dostanę to będe zła ![]() W szkole narazie luzy, ale niedługo się zacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Ja już dzisiaj miałam sprawdzian z Wesela, bosko ...
Szaro i ponuro, w taką pogodę jeszcze bardziej nie chce się nic robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciłam ze szkoły lekko zmasakrowana... co będzie jutro jak mam 11 lekcji ![]() Dziewczyny mam nowego chłopa od niemieckiego ![]() ![]()
![]() |
#1814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe nie Ty jedna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
taramtamtam zawaliłam drugą klasówkę z matmy tururururu
![]() ![]() denerwuje mnie już takie zachowanie, które ma doprowadzić do zrezygnowania ze zdawania rozszerzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Luz mam na razie w szkole totalny...
Ale pouczę się dzisiaj ![]() Powiedzcie mi, że dam radę, jakoś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja miałam czwórkę i dostateczny. I nei raz oberwało mi się jedynkę. Ale damy radę i wierze w nas obie
![]() Dziewczyny pomocy ![]() Scharakteryzuj wzorzec poety przedstawiony we fragmencie wiersza, nazwij przywołaną tu tradycję literacką: "Minęły już te noce, gdy przedziwne cienie nad jego młodą głową splatały się w wieńce i prosiły, składając do modłów ręce: oto nas twe do ciebie przysłało natchnienie, chcemy na świat! patrz, jakie piękne i tęczowe, daj nam gwiazdom jasnym, nad twym czołem błysnąć, daj nam ciało, daj duszę!...A on ściska głowę, co pękała w gorączce, i pytał sam siebie: co jutro? lecz co jutro? czy z okna sie cisnąć?" Czy chodzi o romantyzm? Jak nazwać ową tradycję literacką?
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2008-09-08 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
U nas przyszła jakaś kobieta z matmy nowa i mam ocenę trzeciej klasy stworzyć na podstawie 1,2 i półrocza z 3. Czyli taką jakby średnią. Moim zdaniem głupi pomysł :P
W ogóle moja klasa żyje marzeniami ![]() Nikt nie jest wybitnie zdolny (najlepsza średnia w klasie ok.3.8),a tutaj plany typu: x chce iść na prawo (co roku ma poprawki z angola,a na świadectwie dwója dwóje goni) y chce iść na germanistykę (ma czwórki. Druga sprawa,że ja u tej n-elki mam tróję,a nawet przedstawić się po niemiecku nie umiem :P) Z geografii 3/4 klasy ledwo przelazło (też się zaliczam do tego grona ![]() ![]() Żeby się jeszcze od początku wzięli do roboty ... dzisiaj z 23 osób było 15 ![]() No istny cyrk ... A najlepsze, że nawet nauczyciele mówią teksty typu: Ty chyba śnisz, Nie masz szans się dostać itd. U Was też są tacy co to z motyką na księżyc ...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Ych, mam naukę na jutro z histy i z wosu.
![]() I rano dodatkowe zajęcia z zaległego "Nad Niemnem", bo klasa nie przeczytała przed wakacjami i teraz mamy po godzinach przerabiać. ![]() Zapisałam sie na angielski - miesiąc jednak 139zł ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziwne. ![]() ![]() U mnie klasa też słaba, ale chyba doszli do wniosku, że nie maja się na co porywać. Bo jeszcze na początku pierwszej klasy to wszyscy na prawko, psychologię niby. ![]() ![]()
![]() |
#1820 |
maszyna, nie człowiek
|
Tak.. na przykład ja ;P Tylko, że do mojego LO chodzą naprawdę w miarę zdolni ludzie (prócz kilku niechlubnych wyjątków ;P). Także jak będę ćwiczyć i nadrabiać zaległości (m.in. przez choróbska) to dam radę, bo nie bez kozery się do mojej szkoły dostałam. Ale te mniej zdolne osoby to się naprawdę porywają z motyką i to nie na księzyc, nie na słońce, ale chyba do innego układu słonecznego ;P
paula007, dzięki za utwierdzenie mnie w pierwszej myśli. Ja sama od piątku się zastanawiam z koleżankami jak nazwać ową "tradycję literacką" i nie możemy wpaść na żaden pomysł ![]()
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiejszy dialog: N-elka: Ale my do R nie przygotujemy, chodzisz gdzies na dodatkowe zajecia? X: Nie N-elka: a masz w planach X: Nie N-elka: Sama chcesz sie przygotowywac? X: Nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
maszyna, nie człowiek
|
Faktycznie, ja przynajmniej coś chcę robić ;P Z tym, że dodatkowo chodzę tylko na angielski, a resztę robię sama... A szczerze mówiąc bardzo bym chciała korki z matmy, ale się nie rozczworzę i pieniezy też na to nie wynajdę xD
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 11 !!! po 2 fakultety z jednej i drugiej strony. Co lepsze, dyr nie widzi nic dziwnego w tym, że będziemy w szkole od 7:30 do 17:20 "bo jak nie chcemy to nie musimy chodzić". I chyba tak zrobie po jakimś czasie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Moooniaaaa świetna klasa
![]() ![]() U mnie też są takie ludziska... Kolega, który od 3kl gim olewa sobie szkołe; chodzi jak chce co roku ma ponad 100h opuszczonych; ledwo przechodził z mat, fiz, chem teraz stwierdził, że chce iśc na dziennikarstwo i zamierza zdawać pol, ang i wos na rozszerzeniu ![]() Ja sobie skanuje różne pierdoły lekcje już odrobione, ale chyba zrobie pol. Tylko nie wiem jak... Nikt nie wie jak zinterpretować słowa Raskolnikowa: ''Człowiek jest podły! I podły jest ten kto go za to zwie podłym'' Hmm Zaraz gdzieś tu coś poszukam no i poważnie pomyśle, ale gdyby ktoś miał jakieś przemyślenia to poproszę o wskazówkę, bo ja ciemnota w takich sprawach.
![]() |
#1825 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej Was przygotowują do matury. U nas nie ma fakultetów w ogóle. Tylko pierwsza lekcja w poniedziałek jest przeznaczona na konsultacje czy dodatkowe zajęcia do matury. Ja będę na geografię chodzić, ale nie wiem, co ma zrobić ktoś zdający np. i biologię i historię, bo wszystko jest w tym samym czasie. ![]() Idę się "zapoznać" z konkordatem -> http://pl.wikisource.org/wiki/Konkor...85_Polsk%C4%85 ![]() buuuuuu
![]() |
#1827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie: czym różnią sie te dwa tematy: "Doswia.dczenia Holocaustu - pisarskie swiad.ectwa z obu stron muru" "Holocaust jako temat utworów lit..." Proszę pomóżcie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na pt mam przeczytać jakąś książkę z angielskiego xD wypożyczyłam jakąś, ale jest tak nudna.... że znalazłam ją w necie ![]() problem w tym ze te moje wydanie które mamy czytać jest okrojone bardzo a streszczenie mam z całej powieści, na dodatek też niezbyt szczegółowe, ale coś na ściemniam, bo chyba umrę jeżeli będę miała to przeczytać:P Nikaa Co do tych tematów, to nie mam ich chyba na swojej kartce ale w tym pierwszym chodzi o utwory osób które na własnej skórze to przeżyły [że tak brzydko się wyrażę ] i tych które z drugiej strony muru przeżywały tą tragedię razem z nimi [np. jakaś powieść osoby, której bliscy się znaleźli po tej drugiej stronie muru] Co do drugiego tematu to moim zdaniem chodzi ogólnie o książki które dotyczą holocaustu i może to jak w poszczególnych książkach jest on przedstawiony, fakt faktem wyżej to też jest jakiś sposób przedstawienia, jednak w tym temacie można też odwołać się do książek które dają różne obrazy holocaustu. No nie wiem czy ci pomogłam, pewnie i tak nie można mnie zrozumiec:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
dokładnie to nie wiem kto na co chce iść u mnie.
kilka osób na pewno na SGH chce iść, z czego część myślę, że myśli realnie, a niektórzy hmmm no cóż ![]() generalnie część klasy idzie na politechniki i myślę, że mogą się dostać. no, nie wiem jak osoba, która na architekturę, bo nigdy nie widziałam jak rysuje. a reszta jakieś ekonomie, finanse czy turystyki pewnie głównie, więc też nie widzę problemów w dostaniu się ![]() w ogóle podobno mój temat o piosenkach na ustną jest trudnym tematem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Halo halo-przyjmiecie mnie spowrotem?
U mnie tez duzo nauki juz. Lekcje standardowo prawie codzien do 17 ![]() Od 9 albo 10. w piatek beznadziejnie bo 7 przedmiotow scislych pod rzad a w czwartek 5 informatyk ![]() Planuje sie zapisac na korki z niemca to juz w ogole bede o 20 w domu ![]() Obecnie obiad jem kolo 17 lub 18 ![]() A i zdaje geografie podstawowa bo na wosie nie mam szansy -mamy niezlego .^^^%&* od Wosu(mielismy z nim kiedys historie)-czyli nic sie nie nauczymy. A gosc od geografii jest normalny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.