![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnki Morskie cz. II
to fatalne
![]()
#1802 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to oni maja tam taki sprzet - bo jeszcze w wakacje jak tam z nia jezdzilam to cos o przeswietleniu wspominali, ale serca (bo chorobe serca podejrzewali jak ona miala chore gorne drogi oddechowe, bo byla tez taka opcja wtedy), ale nie robili, bo leki pomagaly.
Na pewno krwi nie pobiora, bo ta wetka ledwo jej zastrzyk domiesniowo moze dac... ruda piszczy w nieboglosy (az bebeki chca peknac!! nie przesadzam...) i wierci sie przeokropnie...wczoraj to wlasnie 2 podejscia musiala robic ![]() Nie wiem czy jesli chodzi o mozg to przeswietlenie cos da... przeciez RTG jest glownie do obrazowania kosci, nie narzadow miekkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że jeśli to są jakieś zmiany w tkankach - powinny wyjść na rentgenie - tak jak wychodzą zmiany w płucach przy np. nowotworze czy zapaleniu.
dopisane: Chociaż w sumie przez kości czaszki rentgen się nie przebije... Jakaś lecznica musi mieć odpowiedni sprzęt. Edytowane przez Kasiarzynek Czas edycji: 2009-02-19 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() okaze sie jutro... ja juz zmykam. Dzieki dziewczyny za slowa otuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Koniecznie daj znać co i jak.
![]() Kciukasy cały czas w pogotowiu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Mojej śwince pobrali malutko krwi jak zaczeły się problemy chorobowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Przyczajenie
|
Mam pytanko do PelniaNocy masz naprawde ładnego świniaczka chciałą bym wedziec jaka to rasa bo w sklepie to każdy mówi co innego chciała bym świnkę z krótkim gładkim włosem...takim jak twoja
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Maripossa...ja i Chrum jesteśmy razem z wami !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Maripossa mam nadzieję, że świnkę uda się wyleczyć. Trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Lolipopx3: dzieki
![]() Niecala godz.temu wrocilam od wetki... Pytalam o badanie, stwierdzila ze jest kosztowne a przy tak malym ziwerzaczku tez ciezko je zrobic i nie wnosi ono (to badanie) w sumie nic konkternego - na dobra sprawe jakby chciala zarobic to by zrobila to RTG, ale w takim razie skoro nie robi, to ja jej ufam, wie chyba co robi. Jak wyciaglam Ruda i polozylam na stole i tak klapnęła na stol i lebek na bok jej opadl i tak lezala chwile w bezruchu ![]() ![]() Tak wiec swinka leczona jest nadal... do kiedy, sama nie wiem, wetka tez. Modle sie zeby w koncu nastapila jakas poprawa!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
modlę się z Tobą . Mam nadzieję że świneczka wyzdrowieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o świnke w załączniku to nazwyklejsza świnka gładkowłosa Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2009-02-21 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
piękny prosiak
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Dzis tata byl z Ruda u wetki, byla inna. Dala zastrzyk, kazala przyjsc jutro - tyle... wiecej nic nie wiem
![]() ![]() Znalazlam jeszcze stare zdjecia Rudej, zaraz jak je przywiozlam do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Ale fajna
![]() Szkoda ze moja jest taka plochliwa... ![]()
#1817 |
Zadomowienie
|
Mój Kocur jest u mnie praktycznie rok a tez jest płochliwy... Najpierw ucieka a później zjada go ciekawość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Fajna świnka, rzeczywiście bardzo drobniutka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
a moja jest strasznie plochliwa, mimo ze biore ja codziennie na rece to siedzi nieruchomo... no coz
![]()
#1820 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się mój prosiek robi tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Eee mój Chopper to dopiero dzik..
Codziennie na wybiegu a jedyne co robi jak go wypuszczam to torpeda na drugi koneic pokoju pod fotel. Ja żeby go zachęcić do pobiegania kłade np ogórka na środku pokoju, siadam na łóżko a on wychyla łeb spod fotela, wącha i torpeda na drugi koneic pokoju za firanke. W drodze oczywiście lapie przysmak(nie wiem jak on to robi ![]() ![]() ![]() Ale to chyba ma po mnie bo ja tez specjalnie towarzyska chyba nie jestem ![]() Czasem ma jedzenie wode wszytsko i piszczy jak wariat mimo że ja leże na łóżku i się nie ruszam. Wtedy biore go na 15 min na ręce i jak dkładam do kaltki już nie piszczy. Pocieam się tym że może wobec tego jednak troche mnie lubi ![]()
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
wsiowy_gupek możesz wstawić fotkę swojego prosiaka?? Mój Pieszczoch to wielki czołg.. ha ha ha przezywam go tak bo non stop turkoczę do Kocurka... Jak był młodszy to tez go przezywałam małym dziczkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
No wtedy miala 3 m-ce
![]() Wklejam dla porownania zdj. Czarnej stopy ![]() ![]() Teraz jak patrze na Ruda i Cz.stope, to Cz.stopa spokojnie jest z 1,5 razy wieksza od Rudzinki... Dwa ost.zdjecia to aktualny "wyglad" ![]() ------------- Dzis tez bylam u wetki. Byla inna niz ostatnio, ale tez b.konkretna. Zmodyfikowala jej leki, do Gentamycyny dodala inny lek, ktory mialby dzialac jesli ma chore ucho. Wetka sama stwierdzila, ze dostala chyba juz wszystkie mozliwe antybiotyki swiata i leki... no ale cos tam jeszcze dla niej wynalazla. Ciesze sie, bo to znaczy, ze staraja sie ja naprawde wyleczyc, a nie laduja w nia jednego i tego samego... Zobaczymy jak bedzie wieczorem i jutro - jutro znow jade, wieczorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
Ale Maripossa, tak ogólnie widzisz jakąś poprawę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie miałam kontaktów z weterynarzami ale też bym chciała widziec ich takich zaangażowanych. Poszczęściło Wam się. Dużo zależy od chęci wetów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zadomowienie
|
Kiedy ja próbowałam leczyć moją świnkę to wtedy trafiłam do bardzo dobrej lekarki w Warszawie i tylko ona jedynie znalazła dodatkową przyczynę choroby.. Kamień mi spadł z serca jak wyleczyłyśmy przecięty język ale niestety przedłużyłam życie mojej śwince około 6 m-cy
![]() ![]() ![]() Myślę,że przez te 8 lat i tak miała wspaniałe życie,jeszcze wtedy nie pracowałam tylko za dzieciaka ja kupiłam, całkiem przypadkiem i poświeciłam jej wiele czasu oraz miłości ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patrycja350 Czas edycji: 2009-02-22 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Petunia śpiąca - wersja oczka pół-otwarte
Edytowane przez arrachnee Czas edycji: 2009-02-23 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę...
Znam jednak juz diagnozę i przyczynę!!! UWAGA... Ruda miala wylew krwi do mozgu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Standardowo wit.C mam podawac. Aha... przyczyna jest "starcze" pekanie naczyn krwionosnych - z tym ze wetka wlasnie mowi, ze to dosc nietypowe bo swinka ma dopiero 2 lata, ale ze sie zdarza. Moze dojsc do kolejnego wylewu, ktorego moze wtedy nie przezyc ![]() Jeszcze jutro jade na zastrzyk antybiotyk+sterydy a pozniej juz co 2-3dni na same sterydy... Jejku!! jak sie ciesze ze juz wiem co jej dolega i jak sobie z tym radzic, kamien spadl mi z serca! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
dobrze ze chociaz wiadomo juz co i jak...kciuki nadal trzymane
#1830 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i świnka jeszcze długo pożyje. Trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.