OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 11:18   #1801
lisey
Zadomowienie

GG do lisey
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez szamanka82 Pokaż wiadomość
katakumba, to może poniedziałek lub wtorek do południa co?? Daj znać na którą się wyrobisz z tego swojego "zadu..."

U nas nocka spoko, spanie do 5, potem flacha i sen do 8.30. Gorączki brak, nózka w porządku.

Tylko teraz terrorystka urządza koncert pt. Weź mnie na ręce, ale ja jestem twarda, nie dam się

Dziewczyny wiem, że niektóre z was używają leżaczków. My mamy taki jutro dostać, ale ja się naczytałam na innym forum wypowiedzi Pawła Zawitkowskiego że to nie jest zbyt dobry pomysł, szczególnie u takiego malucha jak moja Zuzia. No i mam zagwozdkę, bo to byłaby jakas alternatywa dla tych koncertów łóżeczkowych, widzę to po tym jak ją wsadzam do fotelika samochodowego. I bądź tu człowieku mądry...

ja tez czytalam,ale powiem,ze ja wsadzam mlodego,bo nie lubi na sofie lezec,mata nie bardzo mu tez lezala a mam lezaczek co sie rozklada wlasnie na lezaco wiec jest ok,nie siedzi w nim tylko lezy,i dokladam mu kocyk zeby bylo bardziej plasko.To juz decyzja twoja,ja sie nie sugerowalam nikim tylko mlodym,bo on akurat polubil lezaczek,pomijam ze mamy 2 drugi do usypiania w dzien bo inaczej nie usnie

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:39   #1802
mała82
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

hej dziewczyny, długo się nie odzywałam ale nie mam czasu siedziec przy kompie. Czytam was troche jak msie połącze z netem w telefonie ale to nie to samo
Dziś Kajuś miał drogie szczepienie i skończył 14 tyg! Waży 7300 i długi na 66 cm sporo mu się urosło
Pozdrawiamy
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:50   #1803
drama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
ja robilam dla siebie i jako prezenty dla rodziny i znajomych
w zadnej galerii ich nie wystawialam, bo chybaby sie nie nadawaly
wklejam fotke moich aniolkow
Wow.. jakie ładne! Ja też takie chcę!! Coś czuję, że będę musiała spróbować zrobić takie cuda

Kinga dziś kończy 2 miesiące! Ależ ten czas leci...
U nas dziś pada, więc nie będzie spacerku. Nie ma tu nikogo z Krakowa z kim bym mogła pójść na spacer na Błonia? Była LadyM, ale się nie odzywa. Zresztą się nie dziwię, pewnie ma tyle pracy przy dwóch szkrabach, że hoho
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:53   #1804
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dokladnie.. zauważyłam ze jak z dzieckiem coś nie tak to pierwsze co podejrzewają to skaza.. mala miala pryszcze - prosze odstawić nabial bo może skaza, mala dostala rozwolnienia.. to samo..teraz bede pytala o te glutki w kupie pewnie tez skaza..

a ja widze ze czy jem czy nie nabial to ma te kupy takie same.. a wysypke ma tylko po czekoladzie.. ale i do tego ja przyzwyczaję

niobe pytalas o usuwanie załączników... wysłąłam maila z linkami i uzasadnieniem..
i dostałam odpowiedz ze juz moge se sama po usuwać bo włączon opcję edycji (i tak nie wszystkie moge usunąć) i dodatkowo paragraf z regulaminu co mi zrobią jak to zrobię narazie sie zastanawiam bo jednak lubie z wami pisać a jak usune fotu to ban stały

powrót do formy
postanowiłam walczyć ze sobą.. na diete nie dam rady przejść (słodycze to moja jedyna przyjemność kulnarna) więć korzystając z faktu , ze Iga śpi do 9 rano ja od dziś wstaje o 8 i jezdze na rowerku stac i zaczełam areobiczną 6 weidera(mój brzuch mnie załamuje a to dziala bo juz kiedys próbowałam)

ciekawe jak dlugo wytrzymam... moj kot myslal ze zwariowalm jak robiłam brzuski wlazl na mnie i chcial lizac
z ta skaza to masakra. U nas tez podejrzewali i mam ograniczac nabial. Cale szczescie dostal masc i skaza zniknela Pewnie, ze czasami wyskakuja mu jakies krostki, ale smarujemy emolium balsamem i znikaja. Ulewa tez strasznie, ale ktore dziecko tego nie robi. Jak sobie chlop dobrze odbije to i nie ulewa.

Odnosnie usuwania zalcznikow to dostalam taka sama wiadmosc Mialam do usuniecia 1 zdjecie wiec sie nie wahalam Zrobilam to z funkcji edycji posta i poszlo

U mnie pomalutku waga spada- od porodu spadlo jakies 800g Niestety to troche malo, stad pomysl z koniami Weidera kiedys probowalam ale odpadlam po kilku dniach, bo moj brzuchol tego nie wytrzymywal Moze sprobuje ponownie?

A kotka masz kochanego, probowal pomoc jak umial najlepiej

Niobe7 aniolki boskie

Katakumba- ja za swoja mate zaplacilam w sklepie 139zl, a wczoraj na allegro jak szukalam linka znalazlam za 65zl (+ 25 zl przesylka) taka sama, wiec nie wiem czy Ci nie lepeiej poprosic kogos o zakup na necie
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:56   #1805
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
Wow.. jakie ładne! Ja też takie chcę!! Coś czuję, że będę musiała spróbować zrobić takie cuda

Kinga dziś kończy 2 miesiące! Ależ ten czas leci...
U nas dziś pada, więc nie będzie spacerku. Nie ma tu nikogo z Krakowa z kim bym mogła pójść na spacer na Błonia? Była LadyM, ale się nie odzywa. Zresztą się nie dziwię, pewnie ma tyle pracy przy dwóch szkrabach, że hoho

My jestesmy z Krakowa. No prawie Tak wiec mozemy sie kiedys umowic na spacerek jak sie pogoda poprawi

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2009-01-28 o 15:37
Stary 2009-01-28, 13:12   #1806
drama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
My jestesmy z Krakowa. No prawie. Mieszkamy jakies 3 km za Tak wiec mozemy sie kiedys umowic na spacerek jak sie pogoda poprawi
Ooo to fajnie A z której strony Krakowa mieszkasz? Mam nadzieję, że ta zima się już kończy i niedługo wiosna nastanie Wszystko będzie zielone i od razu milej się będzie na spacerki chodzić
Stary 2009-01-28, 13:55   #1807
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo to fajnie A z której strony Krakowa mieszkasz? Mam nadzieję, że ta zima się już kończy i niedługo wiosna nastanie Wszystko będzie zielone i od razu milej się będzie na spacerki chodzić
Z wiadmoych powodow nie bede pisac gdzie mieszkam, ale ze spotkankiem nie ma problemu- wsiadamy w samochodzik i jestesmy na Bloniach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 14:02   #1808
drama
Raczkowanie

Cytat:
Z wiadmoych powodow nie bede pisac gdzie mieszkam, ale ze spotkankiem nie ma problemu- wsiadamy w samochodzik i jestesmy na Bloniach
Spoko, rozumiem W sumie chodziło mi bardziej o to czy na pn czy pd od Krakowa, ale rozumiem
Błonia wydają się być dość przyjazne na spacerki, bo planty już chyba nie. Mam wrażenie, że tam jakoś tak nieprzyjemnie się zrobiło. Ale przyjdzie wiosna i wszędzie będzie od razu lepiej
Stary 2009-01-28, 14:14   #1809
maniche
Raczkowanie

Cytat:
katakumba, to może poniedziałek lub wtorek do południa co?? Daj znać na którą się wyrobisz z tego swojego "zadu..."

U nas nocka spoko, spanie do 5, potem flacha i sen do 8.30. Gorączki brak, nózka w porządku.

Tylko teraz terrorystka urządza koncert pt. Weź mnie na ręce, ale ja jestem twarda, nie dam się

Dziewczyny wiem, że niektóre z was używają leżaczków. My mamy taki jutro dostać, ale ja się naczytałam na innym forum wypowiedzi Pawła Zawitkowskiego że to nie jest zbyt dobry pomysł, szczególnie u takiego malucha jak moja Zuzia. No i mam zagwozdkę, bo to byłaby jakas alternatywa dla tych koncertów łóżeczkowych, widzę to po tym jak ją wsadzam do fotelika samochodowego. I bądź tu człowieku mądry...
Ja tez oduczam małego noszenia na rekach. Wszyscy chcą go nosić a potem zostaje sama i mam problem a mały coraz cięższy. Na poczatku było ciężko a teraz już jest lepiej także nie poddawaj sie

Co do bujaczka to ja juz nie czytam żadnych opini bo miałam tylko mętlik w głowie. Prawda jest taka że w domu to bym nic nie zrobiła do południa nie mówiac o umyciu się czy ubraniu gdyby nie lezaczek. Mały do poludnia nie pozwala odejść na krok bo zaraz mu sie syrena włącza a tak mały do leżaczka i tak krążę z nim po mieszkaniu dla niego to jest zabawa a ja mam troche czasu

http://s2.pierwszezabki.pl/022/0220789a0.png?5438
maniche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:14   #1810
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Bartuś dał dziś mamie pospać, zamiast 5 godzin tańców były tylko 2,5
Bylismy też w szpitalu u pani doktor, która go uratowała przy porodzie i powiedziała, że wszystko jest ok i mały jest silny i zdrowy
Wlazłam na wagę po Waszym pisaniu i od porodu czyli 15 dni zgubiłam 16 kilo. Jeszcze 5 w dół i będę ważyć tyle co w liceum (100 lat temu)

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:56   #1811
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:

powrót do formy poniewaz zre za dużo herbatników z maslem lub ciasta lub białej czekolady.. moja waga od dwuch miesięcy stoi w miejscu... a mala niby coraz więkasza powinna coraz więcej wyciągać

postanowiłam walczyć ze sobą.. na diete nie dam rady przejść (słodycze to moja jedyna przyjemność kulnarna) więć korzystając z faktu , ze Iga śpi do 9 rano ja od dziś wstaje o 8 i jezdze na rowerku stac i zaczełam areobiczną 6 weidera(mój brzuch mnie załamuje a to dziala bo juz kiedys próbowałam)

ciekawe jak dlugo wytrzymam... moj kot myslal ze zwariowalm jak robiłam brzuski wlazl na mnie i chcial lizac
Potwierdzam, 6 weidera działa! Polecam wszystkim, ja przed ciążą ćwiczyłam i już po paru dniach było widać efekty. Przyznaję że maksymalnie robiłam 6 serii, ale i tak efekty były. Na początku bardzo bolą mięśnie.

Ja w tydzień po prodzie zgubiłam 13 kg z 20 kg. Teraz (2 miesiące po) zostały mi tylko 2 kg, pocieszam się że to piersi o tyle więcej ważą

A my od weekendu walczymy z katarkiem Kasi. Gorączki na szczęście nie miała. Jest już dużo lepiej, głównie pomogły maść koperkowa i Euphorbium compisitum w aerozolu do noska.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 14:58   #1812
katakumba
Zakorzenienie

zesta naskrobaly jak szalone

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
niobe7 o widzę że miałyśmy tą samą pasję robiłaś te aniołki tak tylko dla siebie czy też sprzedawałaś? ja robiłam przez jakiś czas dużo do galerii i na zamówienia zawsze miałam jakaś kasę ale niestety moje ręce bardzo na tym cierpiały robiły mi się ranki i później długa droga zanim je wyleczyłam a masz może jakieś zdjęcia swoich aniołków????bardzo bym chciała zobaczyć

mam do Was takie głupie pytanko muszę małemu kupić nowe smoczki on uwielbia te z aventa mały kończy jutro 2 miechy i jakie mu powinnam kupić chyba te od 0-3 jeszcze?? czy może już od 3-6 bo nie wiem czy to już od 3 miesiąca można mu dawać czy od skończonych 3 miesięcy????? zakręciłam się już
pani doktor nam powiedziala ze jak dziecko glodne to i z mikroskopijnej dziurki wyciagnie... my konczymy 12 tyg w niedziele ale jedziemy nadal na jednej dziurce. mloda sie nie wkurza (jeszcze) wiec po co ja zachlystywac dwoma dziurami?

Cytat:
tez mamy taka mate mala ją bardzo lubi.. i dodatkowo moża dokupywac zabawki by wymieniać

ja tez musze, boze jak ja musze. po porodzie zezarlam tyle czekolady co w calym swoim zyciu, wiec po tym jak zaraz tydzien po wazylam 69 tak teraz waze znowu 74. masakra

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
turysta pelna geba, co do seksiuku to powiem idealny sposob chudniecia,wlasnie siem zwazylam i z 68,5 mam 66,3,waga elektoniczna,dalej mi gada ze za duzo tluszczyku.Wiesz powoli nie wyrabiam ale co tam,9 mcy abstynencji to wiadomo ze jak kroliczki teraz
nie kochaliscie sie w czasie ciazy?!

Cytat:

ok, napisze ci na naszej klasie lub tu na privie. nie wiem czy pisalam ci, czy mslalm o tym zeby napisac ze ja nie wezme wozka, bo mam za duzy do bagazanika auta, wiec ja moja torbe na dzieci wezme.

moja nie ma tu lezaczka wiec sa rece. az sie boje ze jak wrocimy do domu to lezaczek bedzie be, i bedzie znowu walka o to, zebym nie musiala jej nosic

Cytat:
z ta skaza to masakra. U nas tez podejrzewali i mam ograniczac nabial. Cale szczescie dostal masc i skaza zniknela Pewnie, ze czasami wyskakuja mu jakies krostki, ale smarujemy emolium balsamem i znikaja. Ulewa tez strasznie, ale ktore dziecko tego nie robi. Jak sobie chlop dobrze odbije to i nie ulewa.

Katakumba- ja za swoja mate zaplacilam w sklepie 139zl, a wczoraj na allegro jak szukalam linka znalazlam za 65zl (+ 25 zl przesylka) taka sama, wiec nie wiem czy Ci nie lepeiej poprosic kogos o zakup na necie
mojej sie wlansnie nie ulewa. chyba nie zdarzylo nam sie
no wlansie mam juz gotowego maila do kolezanki szamanki o ta mate

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Bylismy też w szpitalu u pani doktor, która go uratowała przy porodzie i powiedziała, że wszystko jest ok i mały jest silny i zdrowy
Wlazłam na wagę po Waszym pisaniu i od porodu czyli 15 dni zgubiłam 16 kilo. Jeszcze 5 w dół i będę ważyć tyle co w liceum (100 lat temu)
matka, 15 dni jestes po porodzie?? wybacz nie bylam na poczekalni, na kiedy mialas termin?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:01   #1813
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Potwierdzam, 6 weidera działa! Polecam wszystkim, ja przed ciążą ćwiczyłam i już po paru dniach było widać efekty. Przyznaję że maksymalnie robiłam 6 serii, ale i tak efekty były. Na początku bardzo bolą mięśnie.

Ja w tydzień po prodzie zgubiłam 13 kg z 20 kg. Teraz (2 miesiące po) zostały mi tylko 2 kg, pocieszam się że to piersi o tyle więcej ważą

A my od weekendu walczymy z katarkiem Kasi. Gorączki na szczęście nie miała. Jest już dużo lepiej, głównie pomogły maść koperkowa i Euphorbium compisitum w aerozolu do noska.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!
tak sie zajelam wami ze zapomnialam wam napisac ze bylysmy dzis z pola u pani dr bo niestety mamy zapchany nose, flegme i takie tam
dostalysmy wit c, masc majerankowa i nasivin... mloda sie tak bardzo meczy ze mi szkoda jej okrutnie

mam nadzieje ze kasi szybko przejdzie

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-28, 15:50   #1814
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, rozumiem W sumie chodziło mi bardziej o to czy na pn czy pd od Krakowa, ale rozumiem
Błonia wydają się być dość przyjazne na spacerki, bo planty już chyba nie. Mam wrażenie, że tam jakoś tak nieprzyjemnie się zrobiło. Ale przyjdzie wiosna i wszędzie będzie od razu lepiej
Blonia sa ok, ale jeszcze lepiej pojsc na spacer do jakiegos parku. Wokol Bloni sa dosc ruchliwe ulice co nie sprzyja plucom No, ale moze nastepnym razem. Plant osobiscie nie za bardzo lubie, bo sa tam dzikie tlumy najczesciej turystow i nie ma gdzie zaparkowac samochodu za bardzo

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Gratuluje zdrowej kruszynki
A te 16 kilo zrzucilas rozumie wliczajac w to dzidziusia i wody plodowe?

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość

mojej sie wlansnie nie ulewa. chyba nie zdarzylo nam sie
no wlansie mam juz gotowego maila do kolezanki szamanki o ta mate
No to jestes pierwsza od ktorej slysze ze sie dziecku nie ulewa. U nas czasami cale fontanny ida i mam wrazenie, ze ulewa wiecej niz je Poki co ladnie przybiera, wiec sie tym nie martwie

Scorpioniec- zapomnialam zapytac, czy kupki Igi tez sa ciagliwe? Bo nie wiem czy sie tym martwic, a zapomnialam zapytac pediatre
Stary 2009-01-28, 15:59   #1815
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

niobe ali sliczne anioleczki,normalnie przepiekne

katakumba siem seksilismy na samiuskim poczatku,potem w 20 tyg,a potem zero,ja normalnie szalalam ale maz nie chcial bo siem bal,no coz,nadrabiamy teraz,ze ledwo dysze,teraz ja sie odganiam jak od komara

Fasolinka
Stary 2009-01-28, 16:15   #1816
poisone
Rozeznanie

lisey - ale się uhahałam z Twojego posta
niobe - aniołeczki przepiękne
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:35   #1817
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

poisone niby smieszne ale nigdy nie myslalam ze kijem odganiac meza bede albo on mnie,gdybys zobaczyla jego mine jak probuje atakowac,cos pomiedzy wyglodnialym wilkiem a psychopata

Fasolinka
Stary 2009-01-28, 17:12   #1818
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
poisone niby smieszne ale nigdy nie myslalam ze kijem odganiac meza bede albo on mnie,gdybys zobaczyla jego mine jak probuje atakowac,cos pomiedzy wyglodnialym wilkiem a psychopata
ja tak wygladalam w ciazy. moj tez uciekal... ale dawal sie zlapac

pola bidna spi od 2 godzin, nie chce jesc...

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-28, 17:25   #1819
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:

Scorpioniec- zapomnialam zapytac, czy kupki Igi tez sa ciagliwe? Bo nie wiem czy sie tym martwic, a zapomnialam zapytac pediatre
nie sa, ale zarzaja sie w kupce takie jakby gile ciągnące..

popytam w piątek to dam znać..

na moje oko to malej nic nie jest bo wesoła,śpi i je... ale moze jak lekarzowi powiem o tych kupach to sie okaże np ze ma skaze białkową

moje dziecko ostanio uwielbia jak mu śpiewamy... wiec na zmiane skaczemy dookola niej i spiewamy glupoty.. wyglądamy jakbyśmy cofneli sie w rozwoju..

a mała przeszczęśliwa i az pieje z radości..

u mnie ostanio seksu malo bo tz chory a ja nie chce sie zarazić by nie zarazić małej
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 19:52   #1820
nelijka
Raczkowanie

Pola katakumby juz sie przekreca a moja usilnie sie stara, ale jeszcze sie jej nie udalo no i na lokciach do siadania chce sie dzwignac Oj te nasze skrzaty dorastaja

Niobe sliczne te aniolki, szkoda ze ja beztalencie plastyczne jestem...

Dziewczyny dajcie znac czy przyjelam zaproszenia bo zglupialam

No i ja tez chce linki do blogaskow
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 20:41   #1821
katakumba
Zakorzenienie

scorpionec, my dzis z mama dalysmy koncert... spiwewalysmy o zajacu co siedzial na kolku w morzu... w kolko, a moje dziecko wylo z zachwytu

moja mala spi, chora bidulka
i zawzwiecie jak juz nie spi ogryza nam rece... ja juz mam ze 3 malinki na przedramionach

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-29, 08:20   #1822
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

dziekuje za pochwale moich niewielkich zdolnosci plastycznych
bo zrobienie aniolkow to nie az taka trudna sparwa, przynajmniej takich plaskich, bo stojacych bym nie umiala

a Paula - pokaz swoje

dzis TZ wydrukuje mi ten zestaw cwiczen i chyba zaczne sie katowac... na sama mysl juz mnie wszytsko boli :/

U nas Karola tez lubi jak jej wyje bo ja strasznie falszuje, ale jej i tak sie podoba, hehe. Puszczam fasolki i albo nuce jak nie znam slow albo cos tam wymyslam

asiak, katakumba - niech dziewczynki szybko wracaja do zdrowka
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:41   #1823
tola3804
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Nie było mnie tu całe wieki... Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Kurcze... Na nic nie mam czasu, ja nie wiem, jak Wy to robicie, że macie czas pisać...

Mieliśmy ostatnio straszne problemy z karmieniem, jakiś kryzys laktacyjny czy co... W zasadzie to ciągle drżę o to, czy już jest ok, czy zaraz znowu będzie ryk, bo tak to ostatnio wyglądało. Karmienie, piersi puste i ryk... Masakra! Na szczęście na wadze przybiera ładnie, więc teorie wszystkich wszechwiedzących wokół o tym, że głodzę dziecko poooooooszły!

Widzę, że Wy wszystkie już doszłyście praktycznie do swoich figur. Jakim cudem?!?!?! Czy któraś z Was nie mieści się jeszcze w swoje spodnie sprzed ciąży tak jak ja?! Ja ciągle mam do zrzucenia jakieś 7-8 kg ciążowych + 10 kg sprzed ciąży. No i ten obwisły brzuchol... I w związku z tym mam pytanie: czy któraś z Was używała pasa poporodowego, np. takiego: http://www.allegro.pl/item529474999_...hit_40_44.html
Bardzo proszę o opinie, czy warto zakupić coś takiego.

Wczoraj byliśmy wreszcie na pierwszym szczepieniu. Miki zniósl je bardzo dobrze, nic się nie działo. Teraz śpi, co mu się o tej porze raczej nie zdarza, ale dzięki temu wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu Was i mogłam cokolwiek napisać.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i ich słodkie pociechy!
Buziaczki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 10:54   #1824
Paula Szyszka
Zadomowienie

tola3804 fajnie że znalazłaś chwilkę żeby wejść na wizaz!!!!!! pewnie że Cię pamiętamy super że Mikuś już po szczepionce! z tym paem niestety Ci nie pomogę bo nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje a o wagę się nie martw napewno niedługo powrócisz do tej sprzed ciąży

niobe7
twoje aniołki są śliczne !!!!!!ale z Ciebie zdolna mamusia jest! wysyłam linka do moich http://www.madaj.pl/zaproszenia_i_pr...rzytulanki.php to jest strona kumpeli i wrzuciła tam kiedyś moje dzieła

asiak, katakumba dużo zdrówka dla maluszków

scorpioniec ja też wymyślam małemu piosenki heheh a jak się cieszy a mąż zaczął mu spiewać piosenki z domowego przedszkola hehehehe że on jeszcze to pamięta

musze lecieć bo synuś mnie wzywa później się jeszcze odezwe
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 10:57   #1825
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Widzę, że Wy wszystkie już doszłyście praktycznie do swoich figur. Jakim cudem?!?!?! Czy któraś z Was nie mieści się jeszcze w swoje spodnie sprzed ciąży tak jak ja?! Ja ciągle mam do zrzucenia jakieś 7-8 kg ciążowych + 10 kg sprzed ciąży. No i ten obwisły brzuchol...
Nie wszystkie kochana, nie wszystkie
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:18   #1826
szamanka82
Raczkowanie

Hej Mamuśki!!

Zuzia tak mi wczorja dała czadu, że nie miałam czasu w ty... się podrapać. Cały dzień płaczu i marudzenia, tylko na rączki, zero spania w dzień, horror. Myślę, że to reakcja na rotarixa. W końcu wieczorem Tata uśpił, bo stweirdził, że ja już wyglądam jak zombie i mam dac mu sie wykazać. I tak spała całą noc, no ale po takich harcach to ja się nie dziwię. Żal mi tego MOjego Krzykacza, ale czasem już ręce mi opadają z bezradności
Teraz przyszła Babcia i się zajmuje Małą to mam chwilę, ale płacz praktycznie nie ustaje.

Dzieczyny wysłałam wszystkim, których mam w kontaktach adres zdjęć Zuzi, bo już nie pamiętałam kto chciał a kto nie, także niezainteresowanym sorki ża zaśmiecanie skrzynki

Nienawidzę szczepionek...
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 11:32   #1827
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez anytsuj Pokaż wiadomość
Nie wszystkie kochana, nie wszystkie
Przyłączam się
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:52   #1828
molka86
Rozeznanie

asiak, katakumba oby wasze maluszki szybko doszły do siebie. Duuuzo zdrówka

niobe dziękuję za przepis i za linki do stronek. Rozumiem, że piekarnik ma być nastawiony na niską temp?

A u nas niestety od wczoraj kryzys laktacyjny . Pokarmu mało więc często karmię no i mała ma przez to kiepski humor. Ciągle wisi przy cycu dłuuuugo aż w końcu zasypia zmęczona, budzi się i od nowa cyc . Trzymajcie kciuki za szybki powrót do formy moich bimabałków. Już tak się przyzwyczaiłam do karmienia piersią, że nie wyobrażam sobie, że mogłoby byc inaczej
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 13:24   #1829
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
Przyłączam się
Ja też. Zwłaszcza tych zebranych na święta. Po śiwętach sie juz nawet nie ważyłam bo nie chciałam się dołować ale przed byłam 17 kg na plusie. Po porodzie zostało mi 10! a teraz 8. Noi oczywiście wałeczek na brzuchu jak ta lala, ale głównie wszystko mam w udach i tyłku. Musiałam sobie kupić nowe spodnie bo w żadne sprzed ciazy sie nie mieściłam a ciążowe już mnie dobijały. Najgorsze że jakaś taka nie wymiarowa teraz jestem- 36 za małe a 38 za duże. Też myślałam o tym pasie poporodowym ale wydaje mi sie że ćwiczenia będą bardziej skuteczne. Od kiedy można zacząć ćwiczyć np brzuszki?
Stary 2009-01-29, 14:09   #1830
tola3804
Zakorzenienie

Paula! Aniołki śliczne! Te Niobe zresztą też. Ale macie talent laski!

No to widzę, że nie tylko ja mam problem z dodatkowymi kg...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości