|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
ja tez czytalam,ale powiem,ze ja wsadzam mlodego,bo nie lubi na sofie lezec,mata nie bardzo mu tez lezala a mam lezaczek co sie rozklada wlasnie na lezaco wiec jest ok,nie siedzi w nim tylko lezy,i dokladam mu kocyk zeby bylo bardziej plasko.To juz decyzja twoja,ja sie nie sugerowalam nikim tylko mlodym,bo on akurat polubil lezaczek,pomijam ze mamy 2 drugi do usypiania w dzien bo inaczej nie usnie
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
hej dziewczyny, długo się nie odzywałam ale nie mam czasu siedziec przy kompie. Czytam was troche jak msie połącze z netem w telefonie ale to nie to samo
![]() Dziś Kajuś miał drogie szczepienie i skończył 14 tyg! Waży 7300 i długi na 66 cm sporo mu się urosło![]() Pozdrawiamy |
|
|
|
#1803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś czuję, że będę musiała spróbować zrobić takie cuda Kinga dziś kończy 2 miesiące! Ależ ten czas leci... U nas dziś pada, więc nie będzie spacerku. Nie ma tu nikogo z Krakowa z kim bym mogła pójść na spacer na Błonia? Była LadyM, ale się nie odzywa. Zresztą się nie dziwię, pewnie ma tyle pracy przy dwóch szkrabach, że hoho
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, ze czasami wyskakuja mu jakies krostki, ale smarujemy emolium balsamem i znikaja. Ulewa tez strasznie, ale ktore dziecko tego nie robi. Jak sobie chlop dobrze odbije to i nie ulewa. ![]() Odnosnie usuwania zalcznikow to dostalam taka sama wiadmosc Mialam do usuniecia 1 zdjecie wiec sie nie wahalam Zrobilam to z funkcji edycji posta i poszlo U mnie pomalutku waga spada- od porodu spadlo jakies 800g Weidera kiedys probowalam ale odpadlam po kilku dniach, bo moj brzuchol tego nie wytrzymywal Moze sprobuje ponownie? ![]() A kotka masz kochanego, probowal pomoc jak umial najlepiej Niobe7 aniolki boskie ![]() Katakumba- ja za swoja mate zaplacilam w sklepie 139zl, a wczoraj na allegro jak szukalam linka znalazlam za 65zl (+ 25 zl przesylka) taka sama, wiec nie wiem czy Ci nie lepeiej poprosic kogos o zakup na necie |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jestesmy z Krakowa. No prawie Tak wiec mozemy sie kiedys umowic na spacerek jak sie pogoda poprawi Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-01-28 o 15:37 |
|
|
|
|
#1806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z której strony Krakowa mieszkasz? Mam nadzieję, że ta zima się już kończy i niedługo wiosna nastanie Wszystko będzie zielone i od razu milej się będzie na spacerki chodzić
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie chodziło mi bardziej o to czy na pn czy pd od Krakowa, ale rozumiem Błonia wydają się być dość przyjazne na spacerki, bo planty już chyba nie. Mam wrażenie, że tam jakoś tak nieprzyjemnie się zrobiło. Ale przyjdzie wiosna i wszędzie będzie od razu lepiej
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do bujaczka to ja juz nie czytam żadnych opini bo miałam tylko mętlik w głowie. Prawda jest taka że w domu to bym nic nie zrobiła do południa nie mówiac o umyciu się czy ubraniu gdyby nie lezaczek. Mały do poludnia nie pozwala odejść na krok bo zaraz mu sie syrena włącza
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś dał dziś mamie pospać, zamiast 5 godzin tańców były tylko 2,5
![]() Bylismy też w szpitalu u pani doktor, która go uratowała przy porodzie i powiedziała, że wszystko jest ok i mały jest silny i zdrowy Wlazłam na wagę po Waszym pisaniu i od porodu czyli 15 dni zgubiłam 16 kilo. Jeszcze 5 w dół i będę ważyć tyle co w liceum (100 lat temu)
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w tydzień po prodzie zgubiłam 13 kg z 20 kg. Teraz (2 miesiące po) zostały mi tylko 2 kg, pocieszam się że to piersi o tyle więcej ważą ![]() A my od weekendu walczymy z katarkiem Kasi. Gorączki na szczęście nie miała. Jest już dużo lepiej, głównie pomogły maść koperkowa i Euphorbium compisitum w aerozolu do noska. Pozdrawiam wszystkie mamusie! |
|
|
|
|
#1812 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
zesta naskrobaly jak szalone
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja nie ma tu lezaczka wiec sa rece. az sie boje ze jak wrocimy do domu to lezaczek bedzie be, i bedzie znowu walka o to, zebym nie musiala jej nosic Cytat:
![]() no wlansie mam juz gotowego maila do kolezanki szamanki o ta mateCytat:
|
||||||
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalysmy wit c, masc majerankowa i nasivin... mloda sie tak bardzo meczy ze mi szkoda jej okrutnie mam nadzieje ze kasi szybko przejdzie |
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ale moze nastepnym razem. Plant osobiscie nie za bardzo lubie, bo sa tam dzikie tlumy najczesciej turystow i nie ma gdzie zaparkowac samochodu za bardzo ![]() Cytat:
![]() A te 16 kilo zrzucilas rozumie wliczajac w to dzidziusia i wody plodowe? ![]() Cytat:
![]() Scorpioniec- zapomnialam zapytac, czy kupki Igi tez sa ciagliwe? Bo nie wiem czy sie tym martwic, a zapomnialam zapytac pediatre
|
|||
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
niobe ali sliczne anioleczki,normalnie przepiekne
katakumba siem seksilismy na samiuskim poczatku,potem w 20 tyg,a potem zero,ja normalnie szalalam ale maz nie chcial bo siem bal,no coz,nadrabiamy teraz,ze ledwo dysze,teraz ja sie odganiam jak od komara
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
lisey - ale się uhahałam z Twojego posta
niobe - aniołeczki przepiękne
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
poisone niby smieszne ale nigdy nie myslalam ze kijem odganiac meza bede albo on mnie,gdybys zobaczyla jego mine jak probuje atakowac,cos pomiedzy wyglodnialym wilkiem a psychopata
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pola bidna spi od 2 godzin, nie chce jesc... |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
popytam w piątek to dam znać.. na moje oko to malej nic nie jest bo wesoła,śpi i je... ale moze jak lekarzowi powiem o tych kupach to sie okaże np ze ma skaze białkową ![]() moje dziecko ostanio uwielbia jak mu śpiewamy... wiec na zmiane skaczemy dookola niej i spiewamy glupoty.. wyglądamy jakbyśmy cofneli sie w rozwoju.. a mała przeszczęśliwa i az pieje z radości.. u mnie ostanio seksu malo bo tz chory a ja nie chce sie zarazić by nie zarazić małej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
Pola katakumby juz sie przekreca a moja usilnie sie stara, ale jeszcze sie jej nie udalo
no i na lokciach do siadania chce sie dzwignac Oj te nasze skrzaty dorastaja ![]() Niobe sliczne te aniolki, szkoda ze ja beztalencie plastyczne jestem... ![]() Dziewczyny dajcie znac czy przyjelam zaproszenia bo zglupialam No i ja tez chce linki do blogaskow |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
scorpionec, my dzis z mama dalysmy koncert... spiwewalysmy o zajacu co siedzial na kolku w morzu... w kolko, a moje dziecko wylo z zachwytu
moja mala spi, chora bidulka i zawzwiecie jak juz nie spi ogryza nam rece... ja juz mam ze 3 malinki na przedramionach
|
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za pochwale moich niewielkich zdolnosci plastycznych
![]() bo zrobienie aniolkow to nie az taka trudna sparwa, przynajmniej takich plaskich, bo stojacych bym nie umiala a Paula - pokaz swoje ![]() dzis TZ wydrukuje mi ten zestaw cwiczen i chyba zaczne sie katowac... na sama mysl juz mnie wszytsko boli :/ U nas Karola tez lubi jak jej wyje bo ja strasznie falszuje, ale jej i tak sie podoba, hehe. Puszczam fasolki i albo nuce jak nie znam slow albo cos tam wymyslamasiak, katakumba - niech dziewczynki szybko wracaja do zdrowka |
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie tu całe wieki... Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Kurcze... Na nic nie mam czasu, ja nie wiem, jak Wy to robicie, że macie czas pisać... Mieliśmy ostatnio straszne problemy z karmieniem, jakiś kryzys laktacyjny czy co... W zasadzie to ciągle drżę o to, czy już jest ok, czy zaraz znowu będzie ryk, bo tak to ostatnio wyglądało. Karmienie, piersi puste i ryk... Masakra! Na szczęście na wadze przybiera ładnie, więc teorie wszystkich wszechwiedzących wokół o tym, że głodzę dziecko poooooooszły! Widzę, że Wy wszystkie już doszłyście praktycznie do swoich figur. Jakim cudem?!?!?! Czy któraś z Was nie mieści się jeszcze w swoje spodnie sprzed ciąży tak jak ja?! Ja ciągle mam do zrzucenia jakieś 7-8 kg ciążowych + 10 kg sprzed ciąży. No i ten obwisły brzuchol... I w związku z tym mam pytanie: czy któraś z Was używała pasa poporodowego, np. takiego: http://www.allegro.pl/item529474999_...hit_40_44.htmlBardzo proszę o opinie, czy warto zakupić coś takiego. Wczoraj byliśmy wreszcie na pierwszym szczepieniu. Miki zniósl je bardzo dobrze, nic się nie działo. Teraz śpi, co mu się o tej porze raczej nie zdarza, ale dzięki temu wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu Was i mogłam cokolwiek napisać. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i ich słodkie pociechy! Buziaczki!
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
tola3804 fajnie że znalazłaś chwilkę żeby wejść na wizaz!!!!!! pewnie że Cię pamiętamy
a o wagę się nie martw napewno niedługo powrócisz do tej sprzed ciąży niobe7 twoje aniołki są śliczne !!!!!!ale z Ciebie zdolna mamusia jest! wysyłam linka do moich http://www.madaj.pl/zaproszenia_i_pr...rzytulanki.php to jest strona kumpeli i wrzuciła tam kiedyś moje dzieła ![]() asiak, katakumba dużo zdrówka dla maluszków scorpioniec ja też wymyślam małemu piosenki heheh a jak się cieszy a mąż zaczął mu spiewać piosenki z domowego przedszkola hehehehe że on jeszcze to pamięta musze lecieć bo synuś mnie wzywa później się jeszcze odezwe |
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki!!
Zuzia tak mi wczorja dała czadu, że nie miałam czasu w ty... się podrapać. Cały dzień płaczu i marudzenia, tylko na rączki, zero spania w dzień, horror. Myślę, że to reakcja na rotarixa. W końcu wieczorem Tata uśpił, bo stweirdził, że ja już wyglądam jak zombie i mam dac mu sie wykazać. I tak spała całą noc, no ale po takich harcach to ja się nie dziwię. Żal mi tego MOjego Krzykacza, ale czasem już ręce mi opadają z bezradności ![]() Teraz przyszła Babcia i się zajmuje Małą to mam chwilę, ale płacz praktycznie nie ustaje. Dzieczyny wysłałam wszystkim, których mam w kontaktach adres zdjęć Zuzi, bo już nie pamiętałam kto chciał a kto nie, także niezainteresowanym sorki ża zaśmiecanie skrzynki ![]() Nienawidzę szczepionek... |
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
asiak, katakumba oby wasze maluszki szybko doszły do siebie. Duuuzo zdrówka
niobe dziękuję za przepis i za linki do stronek. Rozumiem, że piekarnik ma być nastawiony na niską temp? A u nas niestety od wczoraj kryzys laktacyjny . Pokarmu mało więc często karmię no i mała ma przez to kiepski humor. Ciągle wisi przy cycu dłuuuugo aż w końcu zasypia zmęczona, budzi się i od nowa cyc . Trzymajcie kciuki za szybki powrót do formy moich bimabałków. Już tak się przyzwyczaiłam do karmienia piersią, że nie wyobrażam sobie, że mogłoby byc inaczej
|
|
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Ja też. Zwłaszcza tych zebranych na święta. Po śiwętach sie juz nawet nie ważyłam bo nie chciałam się dołować ale przed byłam 17 kg na plusie. Po porodzie zostało mi 10
! a teraz 8 . Noi oczywiście wałeczek na brzuchu jak ta lala, ale głównie wszystko mam w udach i tyłku. Musiałam sobie kupić nowe spodnie bo w żadne sprzed ciazy sie nie mieściłam a ciążowe już mnie dobijały. Najgorsze że jakaś taka nie wymiarowa teraz jestem- 36 za małe a 38 za duże . Też myślałam o tym pasie poporodowym ale wydaje mi sie że ćwiczenia będą bardziej skuteczne. Od kiedy można zacząć ćwiczyć np brzuszki?
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Paula! Aniołki śliczne! Te Niobe zresztą też. Ale macie talent laski!
No to widzę, że nie tylko ja mam problem z dodatkowymi kg...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

sporo mu się urosło

narazie sie zastanawiam bo jednak lubie z wami pisać a jak usune fotu to ban stały

! a teraz 8