|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
#1802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A muzykę to dzieci chyba dopiero od 5 miesiąca ciąży słyszą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wolę mówić, że moje maleństwo rozwija się w brzuszku od 1,5 miesiąca.
|
|
#1803 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy dałabym radę Cytat:
ja nieco wcześniej na 23 ale nigdy nic nie wiadomo jak uda Ci się przekupić mojego bobasa to może poczeka do 27 ![]() Fajnie 27 lat skończone 27 - taka magiczna liczba. Później będziemy widziały upływający czas po urodzinach dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
_________________________ Weszłam na pierwszą strone i dopiero teraz po liście widzę, że jest nas naprawdę sporo A co do edycji listy to nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale skoro wiemy, że część mam się wypisała to może je usuniemy z listy? Jeśli się nie mylę to pappaya, scholcraft, Asiuuula, tancerkaGd zrezygnowały z naszego wątku. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-03-11 o 10:44 |
||||
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o te przeliczanie tygodni na miesiace...........teoret ycznie 40 tygodni to jest 10 mcy, ale ciaza trwa przeciez 9 mcy!! tak wiec tabela ktora podalam najlepiej obrazuje jak liczy sie tygodnie......
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
no bez przesady. Ja w lipcu kończę 33 lata, wiec jestem tu jedną z najstarszych mamuś
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
40 tyg. to właśnie 9 miesięcy, bo miesiąc ma (pomijajac luty) 3-4 dni więcej niż 4 tygodnie. A żeby nie było po 4 i pół (kłopotliwe pół ) tygodnia ciąży na miesiąc , to jest tak jak podałaś w tabelce: jeden miesiąc ciąży ma 4 tygodnie a inny 5. Tak umownie. Oj czas leci: 7 marca stuknęła mi 30. Jak to kolega miło zauważył: "licznik mi się przekręcił" Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-03-11 o 10:55 |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co wiem Imbupromu nie wolno brać
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam trądzik na plecach ![]() Cytat:
a ja mówię , który to tydzień i dziś moje panie zaczynamy 13ty Cytat:
dla mnie wszystkie i tak jesteście mamusiami 2009
|
|
|
#1809 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! opowiam Wam chwile grozy z mojego swiatka ...
O 4 nad ranem budzi mnie straszny ból w prawej pachwinie, promieniujący do prawego uda. Ból jest tak okropny, że jak siadam, to mam wrażenie, że urywa mi nogę. Nie moge leżeć nie moge siedzieć. Tylko jak stoję to jest dobrze. Budze mame, mówie ze zaraz będę wymiotowac z bólu. Chodze po mieszkaniu, czuje jak mi noge odejmuje. Mama się ubiera, ja się przebieram, pakuje rzeczy do szpitala ... jedziemy na pogotowie. na pogotowiu wielce obrażeni, że ich budzimy, a oni mają wielkie prawo spać. Mama mówi, że jestem w 11 tyg ciazy, że groziło mi poronienie, a teraz nie moge siedzieć, bo urywa mi nogę. Lekarze sie patrza jak na dziwadło, a ta krowa nawet mnie nie zbadała, tylko od razu do szpitala na ginekologie. Znowu w samochód, w samochodzie płacze z bólu, coraz bardziej boli mnie w pachwinie. Do szpitala. na ginekologii bardzo szybko mnie przyjęli. Szybko ginekolog najpierw szuka przeplywu krwi w nodze. Nie ma .... Szuka tetnicy udowej. Nie wyczuwa .... Robie szybko usg brzucha, czy z dzidzią ok wszystko. Widzę swoje maleństwo, któro od ostatniego usg urosło 2,5 cm. Teraz ma już 56 mm. lekarz mówi, że z dzieckiem wszystko dobrze. Ale z udem coś nie tak. I daje skierowanie na chirurgie. Na chirurgi czekamy pół godziny zanim nas ktoś przyjmie. Ból jest niedowytrzymania, lekarze podejrzewają zator tętnicy udowej. A na chirirugi w najlepsze mnie olali. Wkońcu przychodzi pielęgniarka i mówi prosze wejść. To ja wpadam jak opetam. Tam badają mi nogę, pachwinę i wszystko, co jest do zbadania. Rezultat: skierowanie na usg jamy brzusznej i pachwiny udowej. Znowu lecimy biegiem na to skierowanie. a Na drzwiach usg pisze czynne od 8.30 ... ja już płacze, bo nie wiem, co mi się dzieje, noge mam tak obolałą .... przychodzi lekarz i mówi, co trzeba. ja mu od nowa tłumacze, że ciąża, że noga, że udo, że pachwina boli. A on to szybko sie pani kładzie. Leze znowu bez spodni, a on robi usg brzucha, potem pachwiny .... Po usg ból jak reką odjął. Nie czuje żadnego rwania, żadnego bólu, nic mnie nie kuje, nawet nic nie swędzi. Na usg wychodzi wszystko dobrze. Z wynikiem do chirurga ... chirurg nie wiem co to było, ale albo jakiś zator w żyle, albo mięsnioból. Wypisuje karteczkę, że wszystko ok. i na ginekologie do lekarza. Ten potwierdza. I moge jechać spokojnie do domu. Dodam tylko, że ginekologia jest w innym budynku i trzeba jechac samochodem niz chirurgia. Usg robia w innym budynku niz ginekologia i chirurgia. Wiec od lekarza, do samochodzu, na badanie. Byłam przerażona. Najgorsze, że nie wiedzą co to było ....
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AD. 2. Temat brzmi poważnie, a już szczególnie w słowach kobiety ![]() AD. 3. A co? Licytacja ![]() Fasoleczk4, horror! Ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło. Odpoczywaj teraz!
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-03-11 o 11:04 |
|
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
3maj się dzielnie
wiem, ze strasznie, bo ja też raz przerabiałam szpital, ale najważniejsze w tym wszystkim to myśleć pozytywnie - uwierz mi - w końcu masz kruszynke w sobie i miejmy nadzieję, że to nic poważnego - 3mam ckciuki
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fasoleczko - nie zazdroszczę takiego maratonu...
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-03-11 o 11:53 |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę, że masz podobnmie jak ja jesli chodzi o wygląd - jak byłam u lekarza to pani doktor dzwoni do pani od ekg i mówi "przyjdź zrobisz ekg takiej dziweczynce" - ja oczywiście banan na buzi i mówię , ze ta dziewczynka to ma latków 29 a ona mówi, że myśłała ze 16 tylko koleżanka powiedziała, ze mam sie nastawić na oburzenie "moherów" pt taka młoda a już w ciązy ;P - bede to olewać
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszek.1 mojej siostry pierwsza córka ważyła 4600
i urodziła ją naturalnie ja do dnia dzisiejszego nie wiem jak ona to zrobiła
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie udzielałam się kilka dni na wątku ponieważ miałam potworny ból głowy. Myślałam że to ból spowodowany zmianą pogody, więc ratowałam się zimnymi okładami a tu się okazało że to ból od zatok
zamiast wygrzewać czoło to ja głoopia zimny kompres przykładałam do czoła. Wczoraj wysmarowałam na noc czoło maścią rozgrzewającą i dziś czuję się troszkę lepiej... Któraś z dziewczyn wspomniała o krostach na plecach i dekoldzie. Ja niestety mam to samo Nie mam pojęcia skąd mi się wzięło to cholerstwo tzn na plecach mam kilka pojedyńczych krostek natomiast dekold wyglada fatalnie. Nie wyobrażam sobie z takim dekoldem pokazywać się w lecie na ulicy .Dziś wybieram się na usg genetyczne podobnie jak Biedroneczkaolga. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki Kochane Fasoleczk4 - domyślam się przez jaki stres musiałaś przejść ale najważniejsze, że już jest wszystko dobrze. Trzymaj się i uważaj na siebie Acha! I witam nowe mamusie . Przynajmniej jest co czytać
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie mi się ubzdurało, że od 20 tc, bo przeczytałam w gazetce, że dzieci odbierają dźwięki całym ciałym i słyszą mimo, że jeszcze nie mają wykształconych uszu. Tak to sobie zakodowałam, ale jak na złość nie znalazłam tego artykułu
żeby sie w tym utwierdzić.Cytat:
a tak wogóle to jakie znaczenie ma wiek? To tylko liczba - o niczym nie świadczy. Najważniejsze, że już jest wszystko dobrze i oby więcej takie historie się nie powtarzały. |
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
no to mamusie mam wyznaczony termin egzaminu
17kwietnia!!!!
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
A ja zakupiłam taką książkę
http://dlabystrzakow.pl/ksiazki/ciaza.htm jest całkiem niezła - wszystko bardzo ładnie opisane i czyta się jak dobrą lekturę - potrafie z zaineresowaniem czytać przez godzinę dwie...
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pisalam juz wyzej ze bedziemy mlode mamuski
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co w przyszłości wyjdzie na USG i czy termin wg tego się zmieni
|
|
#1822 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pewnie dlatego, że mała i drobna jestem, mi to nie przeszkadza, nie przejmuje się szczególnie tym co tam ludzie myślą czy mówią.tu w Holandii kobiety decydują się na dzieci najczęściej po 35 roku życia, jak już karierę zrobią ( potem wracają do pracy po 3 miesiącach od narodzin , i albo niania 10 godzin dziennie albo żłobek) więc ja tu akurat należę do młodych mam w tym kraju ![]() ale miałam fajny poranek, wpadła moja holenderska przyjaciółka na ploty, jej mąż jest szefem mojego męża, pracująrazem, więc oni też się tu przenieśli. ale super było. i zjadłyśmy po wielkim kawałku ciasta biszkopotwego z truskawami.....
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
pytanko- Czy smarujecie się kremami na rozstępy? Mi ostatnio zaczyna swedzić brzuszek i postanowiłam się smarować - kupiłam krem na rozstępy Gerbera
|
#1824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a do tego jeszcze noszę warkocz do pasa ![]() fajnie że miałaś mily poranek- nie ma to jak dobrze dzień zacząć a brzmi jak brzmi ale jak to w kazdej branzy - dla innych sformułowania są straszne---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do pasa, ale super!!
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
o kurde a ja mam dopiero 22, za 14 dni - 23
drogie Panie...
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co rozstepow nie mam, oprocz tych z okresu dorastania na kosciach biodrowych tak z boku........mam nadzieje ze nowe sie nie pojawia moja mam tez nie miala po ciazy.........---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- no to szykuje sie imprezka!!!!!
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, że niestety przy rozstępach to nie tylko liczy się jak się dba o skórę ale też predyspozycje. zobaczymy.
może to okropne, ale wogóle mnie te sprawy nie zajmują. wiem, że powinnam o siebie dbać itd itp ale ja się jakoś rozstępów nie boję. stosujęte same kosmetyki, co zwykle i w sumie coś mi tam przemyka od czasu do czasu po głowie, że powinnam kupić krem czy coś, ale... odwlekam
|
|
#1830 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mdłości podobno przechodza w drugim trymestrze i mi powiedzmy ze przeszły, a raczej sa mniejsze, za to czesciej wymiotuję niz w pierwszym, ale ja zawsze byłam dziwna Fasoleczko nie zazdroszcze, dobrze ze przeszło, i oby juz nie wracało. Ja dzis tez miałam koszmarna noc, ale nie taka jak Ty. Wczoraj musiałam sie czyms zatruc. I od 4 rano skrecało mnie z bolu. Na poczatku sie wystraszyłam, bo bolał mnie nie zołądek ale właśnie dół brzucha, i to tak bardzo mocno, ze nie mogłam sie wyprostować. Do kibelka szłam zgieta w pol i szczerze powiedziawszy to nie wiedziałam czy musze na kibelek, czy wymiotować. Maz juz chciał dzwonic na pogotowie, ale wybiłam mu to z głowy. No ale teraz sie głoduje i boje sie cokolwiek zjesc, tzn zjadłam serek, wypiłam gozka herbatke i ugryzłam kawałek bułeczki. Ale z głodu to tylko mnie mdli, no i nie mam na nic siły. Ledwo wyszłam z psem. Moze zaraz jakas kaszke wszamam, oby tylko mi nie zaszkodziła, a brzucho jeszcze troche boli, na szczescie nie tak mocno jak w nocy. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

wolalabym 25 bo wtedy moja siostra a zarazem matka chrzestna bedzie miec urodziny 25 

dobrze ze nocne sikanie mnie nie dotyczy jak niektore z Was maja
o wymiotach juz nie wspomne, mnie samo naciaganie meczy potwornie

Together forever