![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Ja nie wiem co mi jest
![]() ![]()
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszę postarać się go opanować ![]() ![]()
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Kurcze,ja mam takie samo wrażenie
![]() ![]()
#1804 |
Przyczajenie
|
ja tez z powodu przytycia po plastrach zmienilam i dostałam te, i również o 21
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przetestowałam to na sobie i zaraz jak minęło 7 dni zaszalałam.I w ciąży nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Przyczajenie
|
Hmm, ja zaczęłam w 4 dniu cyklu... Skoro w ulotce było napisane 2-5 dzien cyklu, wiec wzielam w 4... Ale teraz jak czytam wasze wypowiedzi to moze lepiej bylo poczekac do 5..??
![]() ![]()
#1807 |
Zakorzenienie
|
witam , mam pytanie to tych dziewczyn co tez po Yaz okresu nie dostaly , bylyscie u lekarza z tym ? ja juz drugi raz nie dostalam i trace cierpliwosc bo do tego zle sie czuje ....wiem ,ze organizm musi sie przyzwyczaic do nowych tabletek i moze to trwac 3 mies ale ten brak okresow mnie niepokoi ....do tego nie mam zadnych plamien nic a tylko o tym mi lekarka mowila , nie uprzedzila mnie ,ze moge okresow nie miec ....
zmienilam tabletki poniewaz mialam straszne migreny i mam wrazenie ,ze sobie jeszcze bardziej pogorszylam , glowa mnie nie boli ale za to wciaz zmeczona jestem , z lozka sie "dzwignac" z rana nie moge ,wieczorem padam , ciagle mi slabo i niedobrze ,no i w brzuchu mi z 1,5 mies non stopes jezdzilo ...w ogole na nic nie mam ochoty , bym najchetniej spala i nic nie robila ...takze te tabsy sa anty na maxa ![]() ![]() ja bedac w ciazy sie tak nie czulam , dopiero teraz wiem co to sa objawy ciazowe bo tak to chyba wyglada .... zastanawiam sie tylko co lekarz w takiej syt pomoze czy co poradzi ??? ktoras mi cos powie na ten temat ? wezcie mnie tu pocieszcie ,ze to wszystko minie i brak okresow jest normalny .... pozdrawiam serdecznie ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- wlasnie wzielam 3 biala tabletke z drugiego opakowania, a okresu nie widac .. cos czuje ze bede tą ktora zaszla w ciąże przy tabletkach anty chociaz regularnie je stosuje... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...................... olunia witam w klubie ![]() ![]() myslisz ,ze powinnysmy do lekarza isc ? tak sie zastanawiam Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-05-07 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jeśli okres nadal nie wystąpi to dostaniesz pewnie tabletki w układzie 21+7 bo w 24+4 przerwa jest za krótka.
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Ja mam takie pytanie: czy jak będę chciała żeby lekarz rodzinny wypisywał mi recepty na yaz to muszę mieć zaświadczenie od ginekologa, że biorę te tabletki czy wystarczy, że powiem lekarzowi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
zalezy od lekarza.
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
Nie wiecie czy zmieniło się coś w Katowicach?
#1813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
Mam problem.
Otoz w niedziele zapomnialam wziasc tabletke.Wzielam ja tzn ta niedzielna dopiero w poniedzialek po 16 i pozniej ok 21 poniedzialkowa zgodnie z planem.W sobote wieczorem wzielam tez o normalnej porze tabletke i pozniej zaszalalam sobie z moim TŻ.Problem w tym ze doczytalam ( nie wiem moze zle to zrozumialam)w ulotce ze jesli zapomnialo sie ktorejs tabletki z pierwszego rzedu (1-7) w moim przypadku to byla 7 tabletka to przez nastepne 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczac i jesli wspolzylo sie tez 7 dni wstecz od pominiecia tabletki to istenieje ryzyko ciazy.Jesli dobrze to zrozumialam to chyba za jakis tydzien moge sobie zrobic test ciazowy jedynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Btw test najwcześniej po 14 dniach od stosunku, albo BETA HCG po 10 dniach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
pyt.przyjmuję pigulke ale w tym miesiacu nie wystapilo u mnie krwawienie. czy jestem w ciazy?
jezeli przyjmuje sie tabletki regularnie, prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest bardzo male. preparat yaz charakteryzuje sie duza skutecznoscia. jezeli nie wystapilo krwawienie nie musi to oznaczac ciazy. mozliwe ze wyściółka macicy nie pogrubila sie wystarczajaco i dlatego nie ulegla zluszczeniu i wydaleniu. niemniej jednak przed rozpoczeciem kolejnego opakowania preparatu nalezy zasiegnac porady lekarza. ![]() napewno jest wszysko git skutecznosc tabletek obniza ciezka biegunka i wymioty wystepujace w okresie pierwszych 3-4godz. po przyjeciu tabletki. oczywiscie tez papierosy i podobno grejfruty ![]() Edytowane przez Szizu Czas edycji: 2009-05-07 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Przyczajenie
|
Pomocy!
Biorę tabletki YAZ od 3 tygodni. Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Zaczęłam je brac w pierwzym dniu okresu i wciąż mam plamienie. Parę dni bylo mniej obfite, zaś znowu mam typowa miesiaczke ( trwajaca 21 dni ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Mój ginekolog powiedział mi, że krwawienie może trwać nawet przez cały pierwszy miesiąc brania tabletek i jeśli by się tak zdarzylo to nie powinnam się martwić.
#1820 |
Raczkowanie
|
a jak się poczyta całe forum, to mozna znalezc, ze wiekszosc ma plamienia i to przez 2-3 opakowania i to tez jest normalne bo organizm przyzwyczaja sie do hormonów
#1821 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się, jesteśmy dwie... Mnie też się wydaje, że mam już chyba wszystkie oznaki ciąży, chociaż zwykle szczególną panikarą nie jestem. Zastanawiam się nad odstawieniem tabsów, coś mi mówi, że nie są dla mnie...
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W moim przypadku, miałam niedawno komplikacje w braniu tabletek (nie wchłonęła się jedna z ostatniego tygodnia), dokładniej mówiąc przeszłam wcześniej do białych. Z "ulotkowego" punktu widzenia, postąpiłam ok. Sęk w tym, że od paru dni naprawdę dziwnie się czuję, a nie odczuwałam już od dość dawna żadnych skutków ubocznych. Po prostu najpierw odczuwam jakiś symptom, a dopiero potem kojarzę go z ciążą... A do okresu jeszcze tyle czasu! (w kwietniu miałam dwa razy z powodu opisanej wyżej sytuacji ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
Redjelly,nie martw się
![]() ![]() ![]()
#1825 |
Przyczajenie
|
ej? napreawde papierosy moga obnizyc skutecznosc? az tak ze moge wpasc? gdy juz biore drugiew opakowanie tzn jestem na 1 tabl. drugiego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie - biorę Yaz drugi miesiąc, wcześniej sporo czasu byłam na Regulonie. Potrzebuję przesunąć sobie okres (umówiłam się na zabieg krioterapii w jedynym wolnym terminie, a wypada mi to akurat przed miesiączką, a ponoć jeśli się zrobi krio i potem dostanie się okres to trudniej się goi). Zamierzam nie brać tych 4 tabletek placebo tylko od razu przejść do drugiego opakowania. Wiem, że nie daje to 100% pewności, ale jestem ciekawa czy któraś z was już tak robiła i jakie to przyniosło efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś 3 dzień krwawienia, które dostałam na 2 placebo i muszę powiedzieć, że okres jest bardzo dziwny - skąpy i brzuch nie boli
![]() ![]() ![]() ![]()
#1829 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.