|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Dema-
2. dałabym serek wiejski zamiast jogurtu np. lub do jogurtu twarogu np. 3. więcej warzywek A oprócz tego jakościowo b. mi się podoba, nie wiem jak z gramaturą. Nie byłaś głodna? ryż można gotować w wodzie, a chleba raczej nie smarować, ale bez przesadyzmu, odrobina masła nie zaszkodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- ja się tu naprodukowałam a Funky mnie ubiegła ;D |
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za Wasze uwagi są one dla mnie bardzo pomocne bo dopiero zaczynam przygodę z takim odżywianiem
|
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
wszystkim kobietom na forum wszystkiego, co najlepsze !
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podpinam sie pod zyczenia
|
|
|
#1806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
główka do góry, pamiętaj, że zawsze możesz napisać na pw mongan- te migdały chyba z lidla, przynajmniej ja tam kupuję. polecam też kokosa w czeko! ![]()
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
|
#1809 |
|
Przyczajenie
|
Wychodzenie z naciskiem na Utrzymanie:
sniadanie: owsianka na 3/4 szkl mleka 2% (3 łyżki płatkow owsianych, 2 łyzki otrebow granulowanych, 2 łyzki rodzynek, lyzka czekolady rozpuszczalnej, lyzka dzemu wisniowego, troche slodziku) 2 sniadanie: 2 kanapki posmaowane serkiem czosnkowym z szynka z kurczaka pomirdorem i ketchupem obiad: gołąbek z sosem pomidorowym, szkanka barszczu czerwonego przegryzka: jablko kolacja: serek wiejski z pomidorem, kromka chleba ziarnistego prosze o ocene |
|
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
wychodzenie z glodowki / U
sniadanie; szklanka mleka , ok6 lyzek platkow owsianych gorskich , 3-4 lyzki platkow fitness, 2 lyzki otrebow pszennych 2 sniadanie ; kanapka z ciemnego chlebka razowego (kromka, plasterek poledwicy sopockiej , pomidor i troche cebulki obiad ; 100g brokul , 100g piersi z kurczaka pieczonej bez dodatku tluszczu na teflonie 100g marchewki , 5 lyzek brazowego ryzu podwieczorek ; jakas saltka warzywna moze marchew ogorek kiszony i kapusta pekinska kolacja ; jajko na twargo i 60g marchewki co o tym sadzicie ? |
|
|
|
#1811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dolej wiecej mleka, tych platkow wiecej.Podwieczorek, za malo, moze jakis homo z dodatkami.No i do tej kolacji dozucamy 2 kanapki grahama, bo samo jajko nie wystarczy
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze poimprezowe R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu) II śniadanie: nie było,za późno wstałam. Pozatym na kacu nie mam ochoty na jedzenie. Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego, pół szklanki pomidorowego sosu (z torebki) z 2 podsmażonymi pieczarkami, duża łyżka ziół prowensalskich i oregano Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych Kolacja: 110g twarożka chudego z łyżką kakao Pozatym po miesięcznej redukcji schudłam tylko 2kg.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-03-08 o 13:36 |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Staram sie jesc wiecej na sniadanie i nie tylko, dzisiaj np.zjadlam na sniadanie 400kcal
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jeśli można proszę o ocenkę RRRRR
1. pół homo naturalnego , pół wtartego banana , płatki owsiane + płatki fitness , wkrojone kiwi , trochę mleka 2% , 1/3 jabłka 2. 2 krompki razowca posmarowane serkiem light i dzemem bez cukru , duuuuża pomarańcz i tu moje pytanie : czy nie zjadłam za dużo owoców ? gdzieś coś słyszałam, że na R powinno się tak jeść najwięcej do 2 w pierwszej połowie dnia ? 3. 1/3 woreczka ryżu bosmadi , filet z rybki podsmażony na łyżeczcę oliwy z oliwek , sałatka z pomidora , papryki , sałaty itp. + buraczki (czy można sobie na nie pozwolić na R ? ) 4. sałatka z tuńczyka , jajka , papryki i łyżki jogurtu naturalnego dzisiaj mam w planach imprezę więc na zdrową kolację nie liczę, ale postaram się powstrzymać od bardzo kalorycznych produktów . chciałam wiedzieć czy reszta jadłospisu ujdzie a zazwyczaj na kolacje jem serek wiejski lekki z papryką , pomidorkiem , albo coś w ten deseń z góry bardzo dziękuje ! |
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie widze tu nnkt, a reszte zalecen masz u gory![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- A no wiec dodaje dzis moje UW(starałam sie jak moglam i chyba troche mi się udało): Śniadanie:serek wiejski z jablkiem i cynamonem, 2 male kromki grahama Obiad:mniejsza polowa piersi z kurczaka, 2 ziemniaki, surowka z kapusty pekinskiej Deser:kawalek Kopca Kreta, jablko ![]() Podwieczorek:100g sera bialego chudego z dzemem niskoslodzonym, kawalek Kopca Kreta, 2 ciastka bezcukrowe Kolacja:beda 2 male kromki grahama z szynka drobiowa i ketchupem I jak??
|
|
#1819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowo się odżywiam Ćwiczę Zapuszczam włosy Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-08 o 18:31 |
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze R. Mile widziana ocena.
9:30 - razowiec z wędliną z indyka, owsianka z 4 łyżek płatków, dużej łyżki otrębów, kilku rodzynek, łyżeczki dżemu i małej wkrojonej mandarynki. 12:30 - 2x razowiec z pasztetem sojowym z koperkiem, łyżka sałatki z kiszonej kapusty, marchwi, selera i kukurydzy; zielona herbata 15:00 - obiad, dość kaloryczny, ale w końcu niedzielno-rodzinny... gruby plaster pieczonego schabu z suszoną śliwką, 3 malutkie kluski śląskie, brzoskwinia z puszki z łyżka żurawiny 18:30 - wieśniak z 2 orzechami włoskimi i łyżeczką słonecznika, marchewka ok 20:00 będzie sałatka tuńczykowa
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bój się , jesteś taka młoda ,zużywasz dużo energii i jej potrzebujesz, po co się tak umartwiać , w jakim celu? Na bank nie przytyjesz jak bedziesz jadła wiecej, metabolizm będzie szybszy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
![]() pewnie, że mleko do owsianki było - kubek 0,5 %
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
To fajnie, a u mnie jeszcze 2tofifiki wpadly
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
Rrrrr chociaz trudno je tak nazwac..
sniadanie: jajecznica z 2 jajek robiona na patelni teflonowej z kromka chleba zytniego posmarowana cieniutko maslem, jablko Obad i tu jest porazka.. ale niestety bylam u babci: 2 lyzki ziemniakow posypane szczypiorkiem, 2 male udka z kurczaka pieczone w piekarniku w folii z jakiegos przepisu z torebki.. duzo salatki z czerwonej kapusty i marchewki..( dopero potem jak spytalam babcie czemu ta woda z niej jest taka biala to mi powiedziala ze dodala olej, troche majonezu i cukier a wygaladala dietetycznie.. ) szklanka kompotu domowej roboty..Podwieczorek standardowo: serek homo nat z zarodkami pszennymi Cappucino waniliowe od babci chodzilo za mna od jakiegos czasuKolacja: tunczyk wsw z ogorkiem konserwowym, i kawalek normalnego ogorka.. kieliszek wodki z papryka sasiad przywiozl z lwowa i oczywiscie musialam sprobowac bo inaczej nei dalby mi spokoju.. Ach te babcie.. jak zawsze rozpieszczaja wnusie.. Mam nadzieje ze az tak zle nie jest.. Moge zjesc jeszcze te udka..?? bo niestety babcia mi je wcisnela zebym wziela ze soba na studia.. czy lepiej zrezygnowac..?? jak cos to sie nei zmarnuja w akademiku ktos je przygarnie..![]() Prosze o ocene.. przyjme kazda krytyke..
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przesadzasz, wcale nie jest źle. Zresztą wczoraj był przecież Dzień Kobiet, więc i tak skromnie zero większych grzechów.A udka zjedz, oczywiście, najwyżej pozbaw je skóry
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
UUU:
Ś: 3 kromki razowca: dwie z boczkiem pieczonym (starałam się bez tłuszczu), jedna z tatarem. dwa ogórki kiszone II Ś: kawałek sernika z brzoskiwiniami 5x8 cm jakoś ![]() O: 5 canelloni z mięsem mielonym, zapiekane pod beszamelem z mąki razowej i mleka 0,5% i serem, łyżką szpinaku z fetą i jogurtem K: może będzie sałatka śledziowa z buraczkami albo jakiaś wędlina z warzywami bez PW, bo późno obiad zjadłam ![]() lepiej?
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2009-03-09 o 15:31 |
|
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
R:
Śniadanie:owsianka (2 łyżki) z otrębami pszennymi (1 łyżka),średnim jabłkiem i cynamonem II śniadanie:kanapka z 2 kromek razowca cieniutko posmarowanych serkiem topionym ziołowym z ogórkiem,papryką,kiełkami soi i rzeżuchą,jabłko Obiad:pół woreczka kaszy gryczanej z warzywami na patelnię (ok.250 g) Podwieczorek: marchewka,2 mandarynki Kolacja: omlet z 2 jajek z czosnkiem,plasterkiem sera żółtego i papryką Proszę o ocenę (kolacji i podwieczorku jeszcze nie jadłam :P)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

/ banan, 2x jablko co jeeest? 

Nie bój się , jesteś taka młoda ,zużywasz dużo energii i jej potrzebujesz, po co się tak umartwiać , w jakim celu? Na bank nie przytyjesz jak bedziesz jadła wiecej, metabolizm będzie szybszy.
) szklanka kompotu domowej roboty..
chodzilo za mna od jakiegos czasu