|
|
#1801 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
Strój leży bardzo fajnie i widać, że mimo, iż obwód 32 to dobrze trzyma (podobno stroje kąpielowe freye mają ścisłe, na to liczę, bo zamówiłam jeden).Też nie rozumiem dlaczego nie można uszyć czegoś normalnego. Stanik 28G jest dużo bardziej zabudowany niż 30F/FF nie wiedzieć czemu (i dużo rzadziej produkowany). Ja bym pewnie na twoim miejscu szukała bardzo ścisłych 65tek (np. Freya Matilda), z Effuniakiem też bym spróbowała, widać, że staniki o kroju plunge bardzo Ci pasują. Cytat:
|
||
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Polskie, szukam po sklepach wlasnie, ale z literka I jakos malo.
Luizka pewnie dlatego nic nie moglam znalesc Ciemna masa ze mnie
Edytowane przez Aiiiiiii Czas edycji: 2009-06-15 o 15:15 |
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
zajrzałam na Effuniak i wg wyliczeń powinnam mieć chyba 70GG ?
70 w mega ścisku, 104 w zwisie. |
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do dziewczyn które posiadają Effuniaki lepiej brać rozmiar większy czy mniejszy gdy się jest pomiędzy ![]() czytałam że lepiej większy ale wolałabym się upewnić (w stronę mniejszego mam 1cm a większego 1,5cm)
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
Ech... powiem Wam, że zaczynam panikować
W drodze już jest moja Portia (jutro może dojdzie...) a ja dzisiaj odwiedziłam Fiszbinkę w Częstochowie, mierzyłam chyba z godzinę. I co? I nic mi tak do końca nie pasowało... a to fiszbiny na plecach (czyli rozumiem, że należę do grona wąskofiszbinowców?), a to zabudowany strasznie (28 GG), a to miseczka za mała jak tylko G, a to obwód za duży (przynajmniej już wiem, że 30 nie da rady, bo za luźny), albo mi się marszczą miseczki... buuu...
Pędzę przez pokoje. Nie! – krzyczę – Nie! Jestem niczym, dookoła mnie nie ma nic. Krzyczę. Nie, nie. I zawsze tylko nie. Piszę to na stołach, dywanach, obrazach, zeszytach i naczyniach. Niech wszyscy to zobaczą. Nie, nie! Edytowane przez Evvciaa Czas edycji: 2009-06-15 o 17:51 |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nic nie rozumiem, 2 dni temu się mierzyłam i w zwisie miałam ledwo 91cm a dzisiaj 93cm(tak mi zawsze wychodziło)
![]() więc mam wymiary 75/92(93) i wezmę 75D jak się tylko pojawi chciałabym czarnego lub chabrowego
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja też zaliczam się do tego nieuświadomionego grona 95% Polek O prawidłowym rozmiarze czytałam już jakiś czas temu, ale oczywiście w sklepach mojego nie ma. Do tej pory noszę 70B, ale moje wymiary to 67/79. Według kalkulatora, to powinnam nosić 60D ![]() Pochodziłam trochę po sklepach i staników z niższym obwodem niż te moje 70 nigdzie nie znalazłam. Nie chcę kupować w ciemno staników przez internet, bo boję się, że zbankrutuję odsyłając kolejne niepasujące staniki (wciąż te 60D brzmi dla mnie nierealnie). Czy próbowała któraś z was kupić stanik z większym obwodem, miseczką, a potem przesunąć haftki? Ma to sens? I jak w takim przypadku wybrać odpowiednią miseczkę
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradźcie mi jakiś model stanika na lato ... zależy mi nie tyle na typowym plunge, co na wiekszym podcięciu pod pachami i mniejszym zabudowaniem miseczki na gorze, chociaż koronkę to jakoś mogłabym jeszcze sama przerobić ... raczej wąskofiszbinowiec. Mój rozmiar to 60H/65G angielski. Mogą być polskie firmy 60K/65I. Przyznam że trochę trzyma mnie cena.
Zastanawiam się nad confetti (z allegro) ale nie wiem jak ten model wygląda w rzeczywistości i jak wypada wielkościowo.
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) dawałam mamie do podszycia właśnie w obwodzie, żeby był krótszy... i moje spostrzeżenia są takie: nie wygląda to naturalnie, bo ramiączka też automatycznie wychodzą z innego miejsca wyglądając tak \_/ zamiast tak |_| :P (chyba, że pobawić się w przesuwanie ramiączek też...nie próbowałam i nie zamierzam już ), obwód i tak się po kilku dniach rozciągał jeszcze bardziej, miseczka się rozchodziła tracąc kształt/stając się mniejsza przez co robiły mi się jeszcze większe buły :P Więc chyba to tak do końca nie działa dobrze
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moim zdaniem kupowanie 70tek i przerabanie na 60tki dużego sensu nie ma, chyba, żebyś ewentualnie przerobiła te staniki które masz. A kupując stanik przez neta mozesz np. skorzystać z promocji, czasem są darmowe wysyłki no i jest taniej niż w stacjonarnych.
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam sobie małą wycieczkę po sklepach ze stanikami. No cóż....Przygotowałam się co by nie szukać na wieszakach. Wypisałam na kartce rozmiar i modele które mnie interesują. Hmmmm...porażka. Portia-masakra. Nie dość, ze nie przyzwyczajona do miękkiego stanika, to rozmiar nie ten. Generalnie z 10-12 staników najbardziej przypadła mi do gustu Panache Isis. Pięknie leżała, rozmiar 30D za duży w obwodzie ale jak na środkową haftkę to ok-powinnam mieć 28DD ale nie było. Oczywiście byłam z mamą, która komentowałą, kręciła nosem i oczami przewracała na hasło wygarniania z pleców-co ty dziecko chcesz wygarniać, skórę z czoła?Oczywiście dla niej to za ciasne w obwodzie, powinnam kupić 70 a może 75 a miseczka D?Chyba na głowę upadłam.
Tak więc moje drogie wyszłam z nosem spuszczonym i powiedziałam sobie, że na zakupy owszem ale sama. Moja mama niech sobie kupuje 80 i 90 w obwodzie skoro lubi. Przez to wszystko miałam problem ze skupieniem się i wygarnianiem skóry z pleców . Wkurzyłam się. No i 180 zł troszkę boli.Idę szukać w necie czegoś w promocji. Może są jakieś podobne modele z kroju do Isis? |
|
|
|
#1813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Nie, tych co mam to nie ma co przerabiać, bo jak je próbuję ścisnąć na plecach to automatycznie niby idealna miseczka nagle robi się dużo za mała...
|
#1815 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak obsługa? Panie znają się na rzeczy? Zauważyłaś czy mają sporo freyi? Mi chyba do Cze-wy najbliżej, ale jak mi Pani przez maila oświadczyła, że Arabella za 170PLN to zwątpiłam... Bogato trochę.Cytat:
![]() I jak tu wybrać Effuniaka? Na 93 mi Pani Ewa radziła 65F, a na 95 na pewno FF pasowałoby lepiej... Cytat:
![]() Cytat:
http://kataloglmb.blox.pl/html/13107...21.html?512071
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu dziewczyny podają namiary, na sklepy, w których bywają małe obwody. Może znajdziesz jakiś w swojej okolicy
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
A co chciałabyś zamówić z CK? Podaj swoje wymiary to Ci doradzimy.
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
myślałam nad portią albo princess, nie wiem który lepszy w sumie
pod biustem 71 cm, w biuście 96 cm, z panache pasuje mi 65 lub 70 F w zależności od modelu, to w ck jaki powinnam wziąć? |
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek lepiej znależć coś tańszego i bardziej zabudowanego. Bo z takiego pięknego stanika to żal wyrastać. ![]() A na zakupy najlepiej samemu się wybrać/z koleżanką. Zakupy mają być przyjemnością, a nie "walką" z mamą.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-06-15 o 19:12 |
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Co do Fiszbinki w Częstochowie - polecam
Na moje małe doświadczenie biustonoszowe to panie tam świetnie obeznane, chętne do pomocy i zaangażowane Poprosiłam o wszystko w rozmiarze moim, to jak weszłam do przymierzalni początkowo z jednym to zmierzyłam chyba z 15 różnych. Pani przynosiła mi coraz to inne modele, z własnej woli przychodziła mnie oglądać, pomagać przy ramiączkach, doradzała i pocieszała (że przychodzą kobiety bardziej problemowe niż ja ). Freyi sporo, panache mniej, chociaż to też może kwestia tego, że mi panache niezbyt podchodzi... Ceny mi się zdecydowanie nie podobają (:P) ale ja to jestem jeszcze wybredna - mam 17 lat, dochodów praktycznie brak, do tej pory za stanik dawałam góra 40 zł (no, teraz czekam na Portię za 70 zł )
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w tym samym wieku i też właśnie oczekuję na swój pierwszy stanik w odpowiednim rozmiarze. No nie powiem, dla mnie 70zł za stanik to już spory wydatek, tymbardziej że pierwszy którego odsyłam okazał się za duży. Generalnie, obie stoimy na tym samym, mam nadzieje że tym razem będzie dobry
|
|
|
|
|
#1823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do naszych mam. Kiedy mojej wczoraj wspomniałam, że przydałby mi się czarny stanik (przygotowana na zbesztanie ) i po prezentacji w rozciągniętym i bułującym 70C, mama przyznała, że "faktycznie by się przydał i może byśmy się wybrały do tej Częstochowy, jak kiedyś mówiłaś". Tyle, że na wspomnienie o staniku za 150PLN, mama czym prędzej wyszła z pokoju z hasłem "to już sobie lepiej w necie znajdź"![]() Tak, czy owak, jeśli będę miała czas i transport, namówię ją na przejażdżkę, bo widzę, że sama chce się zobaczyć w dobrze dobranym staniku.
|
|
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
o tyle większe? hmm a może 65FF?
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te 30 pod biustem to na ile wzięłaś, tzn ile Ty masz pod i czy jest ok? Miseczki są standardowe, mniejsze, większe?
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Lady Hellsing- Z Twoich wymiarów jasno wynika 65G
![]() Jeżeli nosiłaś 70F, to 65G będzie dobre. Podsyłam linka z innym modelem CK na Pani o podobnych wymiarach: http://balkonetka.pl/katalog/bra/curvy-kate-emily W katalogu jest też dziewczyna w 65F (ma 91cm w biuście) więc obiektywnie 65FF wypada na ok. 93-94cm Oczywiście to zależy od osoby.
|
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
Czy english rose nadaje się pod jasne ubrania? jaki ma obwód ;> bo się właśnie zastanawiam czy kupić .. potrzebuje czegoś jasnego... a na beżowy stanik już mi się znudziło polowanie bo nic nie ma sensownego ;/
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakiei rozmiar Effuniaka powinna nosic moja mama? W kalkulatorze wychodzi jej 70FF, a ze sklepu wyszła z 70GG Curvy Kate Princesse, juz z luzem na migrację.
Nie wiem czy ona jest nietabelkowa czy zle sie wymierzyła.. W pochyleniu niby ma 100 cm.... Szczerze to nawet nie wiem ile ma dokladnie pod biustem. Twierdzi, ze 75. Effuniaka wzielabym dla niej z obwodem 75, bo 70 zapina na ostatnia haftkę. Pytam tu, bo w szufladzie od kilku dni nikt juz nie odpowiada na pytania dot. rozmiarow...
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-06-15 o 20:29 |
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12773425]Czy english rose nadaje się pod jasne ubrania? jaki ma obwód ;> bo się właśnie zastanawiam czy kupić .. potrzebuje czegoś jasnego... a na beżowy stanik już mi się znudziło polowanie bo nic nie ma sensownego ;/[/QUOTE]
English rose ma kolorowe kwiatki, one są dość wypukłe, więc mogę się odznaczać pod cienkimi obcisłymi rzeczami i kolor też może przebijać. Ja mierzyłam 65D na moje 68/82 i chyba była luźna tak sami jak soria, poza tym miseczki robiły kant w miejscu szycia (bo nie były dobrze wypełnione). |
|
|
|
#1830 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chcialabym kupic sobie jeszcze stanik sportowy Impact Free firmy Royce jednak gdzies czytalam ze w takich stanikach jest troche inna rozmiarowka. Orientujecie sie moze co bedzie dobre na 65I/30FF?
Z tradycyjnych stanikow juz wybralam Portie i Princes, jak na pierwszy raz chyba ok? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

dlaczego nie można uszyć czegoś większego poprostu.. kochać swój biust? jasne, akceptować się itd.. ale kurde, jak ja nie mam w co go ubrać to idzie tylko się załamać
przecież same widzicie że to żadne olbrzymy, problem robią z obwodem no! kurczze
Dodam tylko ze wole bardziej zabudowane, pelne staniki, z tych bardziej wycietych sie "wylewam"

chciałabym czarnego lub chabrowego

O prawidłowym rozmiarze czytałam już jakiś czas temu, ale oczywiście w sklepach mojego nie ma. Do tej pory noszę 70B, ale moje wymiary to 67/79. Według kalkulatora, to powinnam nosić 60D
.