Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 21:00   #1801
aneczka555
Zadomowienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

hmm a mnie sie wydaje ze zanim dojdzie do implantacji zarodka to ok 7 dni i nastepne 6 czyli mamy w sumie 13 czyli mniej wiecej 2 tyg po owulacji? dobrze mysle?
aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:11   #1802
ziaaa
Rozeznanie

Witam nie wytrzymalam i kupilam test. W poniedzialek rano zrobię, to będzie 43dc.

Cytat:
Napisane przez BUBELS26 Pokaż wiadomość
czesc......trochę ci zazdroszczę tej pewności(bez urazy)....ja tez zrobiłam test....oczywiście wynik negatywny....a @@@ jak nie było tak nie ma...to już 4o dni...dobija mnie ta niepewnośc....wolałabym dostac @ i miec to z głowy...też się staramy o dzidzie ale bez żadnych rezultatów....pozdrawia m....nie ma się czym martwic w czesniej czy pózniej każda z nas będzię ciężarówką
widze, ze jedziemy na tym samym wózku, też jestem w 40dc. Tylko tyle, że ostatnia @ spóźniła mi się 2tyg i miałam 47dc. Więc na razie jakoś bardzo mnie długość obecnego cyklu nie przeraża.

Pozdrawiam dziewcionki i główki do góry podnoszę podłamanym
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:18   #1803
aneczka555
Zadomowienie

Ziaaa u mnie jutro 44 dc,a teoretycznie owu mialam 33 dc...; boje sie zrobic test
Stary 2009-07-24, 22:39   #1804
joanna2912
BAN stały

Wiecie co normalnie jakby nie to,ze w dni plodne do niczego nie doszlo to bym normalnie myslala,ze zaskoczylam az smiac mi sie chce z samej siebie jak zawsze mialam werwe do wszystkiego tak teraz jestem rozleniwiona,wiecznie spiaca,o glowie juz nie wspomne jak boli,wiecznie jestem glodna i jakas taka do niczego,z tego wszystkiego to chyba w tym cyklu tez sie wstrzymam bo cos czuje ,ze moj organizm jakos nie nadaza za mna i chyba to nie jest najlepszy czas na fasoline,musze sie najpierw zregenerowac chyba,a najgorsze jest to w tym wszystkim,ze ja nie pracuje wiec nie wiem co mnie tak meczy zawsze jak zmienialismy domek to sie tak cieszylam ,ze 2 dni i wszystko bylo posprzatane az lsnilo a teraz ...... co zaczne cos robic to zaraz musze odpoczywac chyba sobie uroilam ciaze jak moja suczka kiedys hehe chyba trzeba przestac tyle myslec zeby czlowiek do reszty nie oszalal

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
hmm a mnie sie wydaje ze zanim dojdzie do implantacji zarodka to ok 7 dni i nastepne 6 czyli mamy w sumie 13 czyli mniej wiecej 2 tyg po owulacji? dobrze mysle?
nie wiem tak do konca kochaniutka jak to jest ale wiem ,ze jak myslalam ,ze wpadlam i poszlam do apteki to pani dala mi test na ktorym bylo napisane,ze dziala juz 6 dni po stosunku takze nie wiem
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 23:43   #1805
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hihi Asiu a moze Ty zaciazylas i nic o tym nie wiesz???
Nie pamietam czy czytalas jak opisywalam przypadek mojej przyszlej szwagierki...Ona brala tabletki anty,przez 2 lata bez przerwy,i w zeszlym rokuw lutym dostala@ i skonczyl akurat tak ze w Walentynki miala wziasc tabletke,ale zapomniala i jak sie okazalo zaciazyla i teraz moj Tz ma wspanialego 8 miesiecznego chrzesniaka
A przeciez zaraz po @ nie ma sie dni plodnych,prawda???

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 23:56   #1806
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hihi Asiu a moze Ty zaciazylas i nic o tym nie wiesz???
Nie pamietam czy czytalas jak opisywalam przypadek mojej przyszlej szwagierki...Ona brala tabletki anty,przez 2 lata bez przerwy,i w zeszlym rokuw lutym dostala@ i skonczyl akurat tak ze w Walentynki miala wziasc tabletke,ale zapomniala i jak sie okazalo zaciazyla i teraz moj Tz ma wspanialego 8 miesiecznego chrzesniaka
A przeciez zaraz po @ nie ma sie dni plodnych,prawda???
moj starszy synek jest na dianie 30 hehe wiem cos o tym no wlasnie jak sobie wyliczylam plodne to nie bylo nic bo myslalam ,ze moje sterydy moga zaszkodzic dopiero jak sie dowiedzialam,ze mozna to dzialalismy to nie byl to ten czas niestety
Stary 2009-07-25, 00:20   #1807
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hihih Asienko kochana,wiec wiesz ze wszystko sie moze zdarzyc Jak ma byc dzidzia,to nawet dni plodnych nie trzeba hehehehe Wtedy nie pomoga rozne srodki ostroznosci nawet,Bozia swoje zawsze zdziala i przysle bociana tam gdzie ma byc Ja tam trzymam kciuki Zeby to Twoje zmeczenie oznaczalo piekna fasolineczke

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 06:57   #1808
joanna2912
BAN stały

Witajcie kobietki ja dzis z samego rana bo z tego wszystkiego spac nie moge ...........wczoraj pisalam,ze zle sie czuje i jestem jakas przemeczona i do niczego ostatnio sie nie nadaje i....moj maz stwierdzil wczoraj,ze jestem w ciazy i polecial do Tesco24h i kupil mi test ciazowy clearblure taki ktory robi sie tydzien przed spodziewanym @ja mu mowie,ze nie ma sensu bo jest za wczesnie ale ,ze on sie uparl to dzisiaj z samego rana jak tylko zachcialo mi sie siusiu polecialam do lazienki i robie i.....patrze jest..... plus czyli jest ciaza bo w tym akurat nie ma 2 kreseczek i nie wiem co o tym wszystkim myslec bo przeciez w dni plodne raczej sie nie staralismy, tylko przytulanko raczej bylo przed dniami plodnymi i po wiec chyba jak tylko dojde troszke do siebie to lece po nastepny test i robie 2 tylko najgorsze ,ze tu test kosztuje ponad 10 funtow ale chyba raczej nie wytrzymam i bede musiala zobaczyc na 2 tescie bo ten moze sie mylic
Stary 2009-07-25, 07:37   #1809
aneczka555
Zadomowienie

o Boze Joanna super by bylo az jestem w szoku

ale fajowo jakby sie udalo,nie wiem co powiedziec...lec po drugi test i daj nam znac!
Stary 2009-07-25, 07:47   #1810
joanna2912
BAN stały

Cytat:
o Boze Joanna super by bylo az jestem w szoku

ale fajowo jakby sie udalo,nie wiem co powiedziec...lec po drugi test i daj nam znac!
musze cos zjesc tylko i wziasc prysznic i lece do sklepu teraz kupie chyba z 5 testo dla pewnosci zadziwiajace jest to ,ze jakby nie moj malzonek i ten wyskok z testem to by mi do glowy nie przyszlo ze wzgledu na przytulanki przed i po ale nie w terminie
Stary 2009-07-25, 07:51   #1811
aneczka555
Zadomowienie

A ktory masz dzien cyklu dzis????

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

A widzisz Asiulka89 tez zaskoczyla pomimo ze nie przytulali sie w dni plodne,moze ty masz tak samo?

A ja spanikowalam i nie zrobilam testu dzis tak bardzo boje sie znowu rozczarowac
Stary 2009-07-25, 08:06   #1812
joanna2912
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

A widzisz Asiulka89 tez zaskoczyla pomimo ze nie przytulali sie w dni plodne,moze ty masz tak samo?

A ja spanikowalam i nie zrobilam testu dzis tak bardzo boje sie znowu rozczarowac
jestem 3 dni przed terminem @ szkoda,ze spanikowalas a moze akurat by cosik tam wyszlo trzeba zawsze byc dobrej mysli
Stary 2009-07-25, 08:09   #1813
aneczka555
Zadomowienie

Jutro bede testowac ale i tak mam zle przeczucia ehh
Stary 2009-07-25, 08:17   #1814
Tity
Zakorzenienie

Joasiu a to niespodzianka Super, gratuluję Ci serdecznie i po cichutku zazdroszczę -pozytywnie Drugi test na pewno wyjdzie. Niech maleństwo chowa się zdrowo

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 08:24   #1815
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Joasiu a to niespodzianka Super, gratuluję Ci serdecznie i po cichutku zazdroszczę -pozytywnie Drugi test na pewno wyjdzie. Niech maleństwo chowa się zdrowo
Zebys wiedziala,ze dla mnie to tez MEGA niespodzianka na razie jeszcze nie dziekuje podziekuje jak drugi test tez wyjdzie pozytywny ale zrobie go dopiero rano jednak bo musze isc do apteki po taki test ktory pokazuje na wyswietlaczu tygodnie ciazy wlasnie moj maz znalazl na necie i tego testu dostalam przykaz zrobienia chyba oszaleje do jutra rana

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Jutro bede testowac ale i tak mam zle przeczucia ehh
bedzie dobrze kochaniutka,trzeba byc dobrej mysli testuj i dawaj nam znac
Stary 2009-07-25, 09:52   #1816
Tekla79
Raczkowanie

Taki nius z samego rana ale poczekam jeszcze z gratulacjami na nastepny wynik.
Tekla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:20   #1817
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Asiu tak sobie czytam o Twoich objawach i normalnie jakbyś pisała o mnie z tą różnicą, że u mnie przytulanki były zaraz po @. Co prawda w tym czasie już nie brałam leku na alergię, ale .... nie wiem jak długo wypłukuje się on z organizmu. Jakoś dziwnie mnie boli podbrzusze, nerki (te mnie bolały na @ czasem) a wczoraj kręgosłup - oczywiście zwalam to na ten upał.
Dziś mam wesele, a ja śpiąca jak nigdy - też przez pogodę, bo od rana leje Mam nadzieję, że przejdzie bo będę cała mokra, a z włosów to mi loczki popłyną.
Trzymam kciuki by na drugim wyszły II krechy i nie gratuluję jeszcze
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:29   #1818
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Asiu trzymamy kciuki Oby sie ten test nie mylil !!!

U nas tutaj tez sa testy, ktore pokazuja tez tydzien ciazy (clearblue z wyswietlaczem) ... Myslalam o kupieniu, ale sama juz nie wiem :P Ale z tego co sie orientuje to tu kosztuja ok 10 euro!
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:56   #1819
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:

Widzę, że masz tak jak ja. Też się bałam, ale w końcu zrobiłam test bo po co dalej się miałam nakrecać.
Może lepiej zrobić.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Kicia coś ostatnio się mijamy na tym forum U mnie ok.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 11:17   #1820
mrowak
Zakorzenienie

Witam wszystkie ranne staraczki i fasolki.
Za test Joanny trzymam kciuki i zaczynam powoli pakować się nad morze. Jedziemy w poniedziałek, ale dzisiaj impreza rodzinna u TZta więc czasu mało zostało.
Mam nadzieję, że podróż nad morze minie spokojnie- ja siedzę całą drogę za kółkiem. Czy oprócz częstych przystanków macie jakieś rady dla początkującej mamy za kierownicą? (właśnie zdałam sobie sprawę, że po raz pierwszy nazwałam siebie mamą...ale dziwnie...)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 12:07   #1821
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tekla79 Pokaż wiadomość
Taki nius z samego rana ale poczekam jeszcze z gratulacjami na nastepny wynik.
Ok czyli do jutra z samego rana pewnie z teego wszystkiego jak sie polozylam spac to dopiero wstalam

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Asiu trzymamy kciuki Oby sie ten test nie mylil !!!

U nas tutaj tez sa testy, ktore pokazuja tez tydzien ciazy (clearblue z wyswietlaczem) ... Myslalam o kupieniu, ale sama juz nie wiem :P Ale z tego co sie orientuje to tu kosztuja ok 10 euro!
Tez bym chciala aby sie nie mylil dokladnie o tym samym tescie mowimy kurcze u nas on kosztuje 12.50 funta,drogi jak cholerka ale skoro mezus tak bardzo chce to nie ma problemu tylko,ze on by chcial abym juz teraz go zrobila i ciezko mu wytlumaczyc ,ze do @ mam jeszcze 3 dni i lepiej poczekac do jutra rana tylko,ze facetom zreszta cokolwiek ciezko wytlumaczyc bo dla nich skoro jeden wyszedl plus to drugi tez powinien
Stary 2009-07-25, 12:11   #1822
Asiuulka89
Zakorzenienie

Asiu ja mialam tak samo jak ty wogole wtedy nic w dni plodne nie bylo takze tfrzymam kcuiki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 12:26   #1823
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Asiu tak sobie czytam o Twoich objawach i normalnie jakbyś pisała o mnie z tą różnicą, że u mnie przytulanki były zaraz po @. Co prawda w tym czasie już nie brałam leku na alergię, ale .... nie wiem jak długo wypłukuje się on z organizmu. Jakoś dziwnie mnie boli podbrzusze, nerki (te mnie bolały na @ czasem) a wczoraj kręgosłup - oczywiście zwalam to na ten upał.
Dziś mam wesele, a ja śpiąca jak nigdy - też przez pogodę, bo od rana leje Mam nadzieję, że przejdzie bo będę cała mokra, a z włosów to mi loczki popłyną.
Trzymam kciuki by na drugim wyszły II krechy i nie gratuluję jeszcze
Kochaniutka to rob tesciora u mnie przytulanki byly tez zaraz po @ a pozniej po plodnych dniach tak bynajmniej wyliczylam,no i moj mowi mi wczoraj,ze chyba w ciazy jestem bo jestem inna niz zawsze (zawsze pelna energii,siedzaca po nocach a odsypiajaca rano ,zawsze chetna na jakas mala klotnie )wiec kupil tesciora i wyszedl dodatni ale dla pewnosci powtorze rano moj juz rozmawial z moja ciotka gin i ta mu powiedziala,ze ponoc akurat w te strone testy sie nie myla ale dla pewnosci trzeba zrobic drugi bo ja to taki niedowiarek jestem mnie tez brzucho boli dziwnie tak jakos dolem,ciezko to wytlumaczyc rob,rob tescik moze sie wkoncu cos tutaj u nas ruszylo chcialabym zeby w koncu wszystkie sie POSYPALY

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Asiu ja mialam tak samo jak ty wogole wtedy nic w dni plodne nie bylo takze tfrzymam kcuiki
Czasem ASIENKO wydaje mi sie ,ze to nie jest tak do konca chyba z tymi dniami plodnymi jak my czasem sobie wyliczamy a bynajmniej nie u kazdej z nas
Stary 2009-07-25, 12:39   #1824
BUBELS26
Przyczajenie

GG do BUBELS26

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
Witam nie wytrzymalam i kupilam test. W poniedzialek rano zrobię, to będzie 43dc.

widze, ze jedziemy na tym samym wózku, też jestem w 40dc. Tylko tyle, że ostatnia @ spóźniła mi się 2tyg i miałam 47dc. Więc na razie jakoś bardzo mnie długość obecnego cyklu nie przeraża.

Pozdrawiam dziewcionki i główki do góry podnoszę podłamanym
tak na tym samym ...dzisiaj już 41 dzień bez@@@...chciałam dzisiaj jechac do kliniki ale Irlandzcy lekarze nie robią badania "ręcznego"... tylko USG więc zostaje mi poczekac do następnego tygodnia aż zarejestruję się w Polskiej przychodni...także troszkę się obawiam....mam nadzieję że będzie dobrze...pozdrawiam
Stary 2009-07-25, 12:59   #1825
ziaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BUBELS26 Pokaż wiadomość
tak na tym samym ...dzisiaj już 41 dzień bez@@@...chciałam dzisiaj jechac do kliniki ale Irlandzcy lekarze nie robią badania "ręcznego"... tylko USG więc zostaje mi poczekac do następnego tygodnia aż zarejestruję się w Polskiej przychodni...także troszkę się obawiam....mam nadzieję że będzie dobrze...pozdrawiam
no to 41dc rozpoczęty.

trzymam kciuki za Ciebie i za siebie. A powiedz mi jak sie czujesz? Bo ja w sumie... normalnie, jakbym w ogole na okres nie czekała (poza bólem jak zwykle piersi)
Ja w poniedzialek zrobię test i pojde sie zarejestrowac do lekarza. Czy wyjdzie negatyw czy pozytyw to i tak muszę iść. Jeśli wyjdzie pozytyw- to wtedy w sprawie ciąży, a jeśli negatyw...co żeby mi coś zrobił na uregulowanie tej przeklętej @
Asiu trzymam kciuki i czekam do jutra!!!!!!!!!!!!!

Pepuś, Kicia, Asiulka, Aneczka, Panienko: co u Was? jak humorki? jak starania?) buzioki przesyłam, bo ostatnio rzadko tu jestem, w ogóle rzadko przy kompie...
rodzice nad morzem- więc jestem Panią domu- obiadki, sprzątanie etc a dodatkowo sprzeczki z TŻtem, czasem mam już dość tych sprzeczek... wczoraj mu powiedziałam, że nie chce żebyśmy przez te sprzeczki się oddalali od siebie.. Ale czasem to nieuniknione. Bleh
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 13:55   #1826
aneczka555
Zadomowienie

Ziaaa doslonale cie rozumiem tez ostatnio z TZ nie moge dojsc do porozumienia oby to bylo chwilowe

A ja testuje jutro,i w sumie to teraz zaluje ze nie zatestowalam dzisiaj-bo mialabym juz z glowy a tak stres bedzie az do jutra.Pewnie i tak wyjdzie jedna kreska ale lepiej wiedziec bo dosyc mam juz tego nakrecania sie.

Okres wg moich wyliczen powinien byc wtorek-sroda

Buziaki dla wszystkich

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A powiedzcie mi co moze oznaczac zolty sluz?? nie mam go duzo-wczesniej byl bialy a teraz zmienil kolor na taki zoltawy
Stary 2009-07-25, 14:00   #1827
joanna2912
BAN stały

Ja mam pytanko juz do zafasolkowanych bo ja niestety juz nie pamietam albo po prostu nic nie mialam takiego wczesniej a mianowicie chodzi mi o bole podbrzusza bo tak mnie jakos dziwnie boli jak na okres albo jak podczas okresu i sama nie wiem co o tym wszystkim mam myslec a tutaj zanim pojde do lekarza a raczej zanim sie dostane do niego to troszke czasu minie a pozatym do 3 miesiaca jak sie poroni to dla nich jest naturalne a dla mnie to wszystko dziwne z ta sluzba zdrowia
Stary 2009-07-25, 18:28   #1828
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko juz do zafasolkowanych bo ja niestety juz nie pamietam albo po prostu nic nie mialam takiego wczesniej a mianowicie chodzi mi o bole podbrzusza bo tak mnie jakos dziwnie boli jak na okres albo jak podczas okresu i sama nie wiem co o tym wszystkim mam myslec a tutaj zanim pojde do lekarza a raczej zanim sie dostane do niego to troszke czasu minie a pozatym do 3 miesiaca jak sie poroni to dla nich jest naturalne a dla mnie to wszystko dziwne z ta sluzba zdrowia
Joasiu, ja gdzies czytalam ze takie bole na poczatku ciazy moga byc spowodowane rosnieciem macicy Niektore kobiety podobno odczuwaja tak tez zagniezdzanie sie jajeczka, ale nie wiem ile w tym prawdy:p Jesli jednak bol bedzie sie nasilal i zacznie towarzyszyc krwawienie to szybko to lekarza !
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 19:04   #1829
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Joasiu, ja gdzies czytalam ze takie bole na poczatku ciazy moga byc spowodowane rosnieciem macicy Niektore kobiety podobno odczuwaja tak tez zagniezdzanie sie jajeczka, ale nie wiem ile w tym prawdy:p Jesli jednak bol bedzie sie nasilal i zacznie towarzyszyc krwawienie to szybko to lekarza !
no wlasnie z tym lekarzem tu jest problem niestety bo trzeba czekac nawet z tydzien jak nie dluzej,dzis sie juz zapisalam do polskiego ginekologa na wizyte wlacznie z usg na 6 sierpnia kurcze jeszcze 2 tygodnie troszke dlugo ale tutaj nie mam takiej mozliwosci zeby isc prywatnie nawet jak bede chciala zaplacic
jakies to chore
Stary 2009-07-25, 21:12   #1830
Tekla79
Raczkowanie

Laski, ktora z Was (oprocz mnie ) stara sie o pierwsze dziecko i nie jest jeszcze w ciazy?
Tekla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości