![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
madziwnia matko kochana!!! nie żartuj!!! to jak my będziemy wyglądały?? Ja mam tylko 158cm i 55 kg i rozmiar z D na F??????????Przecież mnie te wymiona do ziemi będą wisiały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-09-28 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Hm normalnie już nie pamietam na co miałam odpowiadać. Zaczne od teściów. Współczuje mieszkania po ślubie z rodzicami. Ja na szczęście nie miałam takiego problemu, bo udało nam sie załatwić maly pokoik z kuchnią i łazienką do wynajęcia za grosze i bez żadnego namysłu to przyjęliśmy. Nie wyobrażam sobie mieszkania z moimi czy mojego meża rodzicami. Z teściami nie miałam jeszcze zatargów ale znam siebie i wiem że raczej byśmy sie nie dogadali. Jak jeździmy na niedzielne obiadki jest super miło i przyjemnie ażczasami mi sie za nimi tęskni i tak jest najlepiej. Teraz niestety mieszkanko musimy już zmienić bo z 3 dzieci w jednym pokoju to po tygoniu do wariatkowa by nas zabrali.
Megi bardzo ciesze sie że będziesz mieć synka i gorąco gratuluję. Chłopaczyska sa super. a co do ubierania to się nie martw teraz też jest fajny wybór ubranek i można stroic małego cwaniaczka, pewnie że ksieżniczki z niego nie zrobisz ale fajny koleś może być. A co do powiększajacego się biustu to ja normalnie az się boje co to będzie. Teraz już wyobrażam siebie jako dojną krowę, nie dosyć że cyce do pasa to ja jeszcze od razu na dwa. Masakra to bedzie. Ale z tego co pamietam z pierwszym synkiem była to dla mnie najmilsza chwila zaraz po porodzie kiedy mogłam go nakarmić, wiec teraz pewnie też tak to bede odczuwać, póki co narazie wolę o tym nie myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie Mamy i Maleństwa brzuszkowe !
Od dłuższego czasu namiętnie czytam wątek i dziś postanowiłam oficjalnie dołączyć do znamienitego Grona. Witam się: Ja i moje Maleństwo 9-10 tygodniowe ![]() My, najpewniej przytulimy się do siebie około 23 kwietnia. Wiec w rankingu kwietniowych Mam jestem pomiędzy Mamą lucy007 (Ewa, lat 30) tp. 22.04.10r. Maja lub Adam, a Mamądytuś77 ( Edyta 31 lat ) , tp 24.04.10r. Kornelia lub ???. Na USG widzieliśmy się dotychczas dwa razy (23.08, 22.09), a ok 23.10 będziemy się podglądać na USG "genetycznym". Na to ostatnie zamierzam zaprosić Tatę Maleństwa. Dlatego mam pytanie do Mam, jak wasi Panowie reagowali na pierwsze podglądanie Malucha-bicie serduszka i machanie łapkami? Oraz drugie pytanko; ile trwało wasze badanie USG "genetyczne" i czy było wykonywane przez powłoki brzucha, czy jeszcze dopochwowo ? tym intymnym pytaniem zakańczam bis bald eppona (vel Aga) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
jestem już po badaniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1806 |
Zakorzenienie
|
Cześć eppona!!
Baobabek, no i widzisz- wszystko dobrze! A że fotki nie dostałaś to trochę nieładnie ze strony gina. Ja tam zawsze mówię, że poproszę portret dla dziadków, bo inaczej mnie do domu nie wpuszczą ![]()
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
No to przyszaleliśmy-właśnie wygraliśmy na aukcji mega wyprawkę składającą się z.... 75 sztuk ubranek na 0-3 miesięcy! Cena wyszła taka, że za sztukę wyszło jakieś 1,01zł
![]()
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#1811 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry z rana
![]() nie powiem zebym ja tez wspaniale wygladala... piesri przed ciaza juz bylo duze D a teraz ![]() ![]() Baobabek bedzie dobrze nie stresuj sie... janie rozumiem tych pracodawcow co zaraz wyrzucaja z pracy bo kobiety w ciazy sa... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Ja jeśli chodzi o pracę to chyba mam dobrze. Jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży (po potwierdzeniu przez gina), zaniosłam zaświadczenie o tym, że jestem w ciąży. Od razu miałam powiedziane, że nie mogę pracować więcej niż 8 godzin więc grafik musiałam mieć zmieniony bo miałam dwa razy po 12 godzin. Poza tym "mam się oszczędzać, nie przemęczać się"itp. Koleżanki z pracy wyręczają mnie z czego się da i wciąż nakazują mi siedzieć
![]() ![]() Lecę coś wpałaszować bo głodzik mnie ssie w żołądku... ![]() ![]()
#1813 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Witam też z rana i jestem zła!!! buuuuuuuu
Moje wyniki z posiweu moczu będa dopiero o 12 a na 10 jestem u lekarza rodzinnego umówiona masakra!! wiec musze chyba odwołac bo na 13 jade do gina dzis tez sie stresuje bo dziwnie brzuch czuje codziennie ale może to jakies gilgotanie czy bulgotanie i niedobrze mi od 3 dni. Uciekam bo mnie głowa boli i niedobrze mi..
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
hej kobitki....czy ja wczoraj sie chwalilam ze mi mdlosci przeszly ?? - otoz nie przeszly od wczoraj od godz 17 male mi tak w kosc daje ze ledwo sie doczolgalam do pracy i mysle tylko o powrocie do domku......
oj urwis bedzie z tej mojej fasolinki nie ma to tamto.....
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Pochmurno, deszcz siąpi, ciemno jak nie powiem gdzie i spać mi się okrutnie chce. To tak po krótce
![]() Ponarzekałam sobie, to teraz do roboty ![]()
#1817 |
Zakorzenienie
|
wczoraj mialam miec wizyte i zobaczyc znow moja iunie na usg ale moj lekarz sie nieststy rozchorowal i odwolal wizyte jedyne co dostalam to zwolnienie na kolejne dwa tygodnie od lekarza zastepcego dostarczylam je mojemu pracodawcy i mowie ze jak sie skonczy to za dwa tygodnie chce wrocic do pracy bo sie dobrzec zuje a w domu sie juz nudze
![]() ![]() zona mojego szefa to jedyna osoba ktorej udaje sie wyprowadzic mnie z rownowagi ![]() powiedzcie co mam teraz zrobic z zona szefa wariatka bo inaczej tej kobiety nie mozna nazwac ![]()
#1818 |
Zakorzenienie
|
drcron - moja opinia: zadzwoń o PIPu (inspekcji pracy) i powiedz im o tej rozmowie, oni Ci doradzą, albo wskażą drogę, albo same się wezmą - pewnie nie chcesz póki co zaogniać sytuacji, ale chroń siebie i dzidzie - następnym razem spróbuj nagrać rozmowę - pewnie masz opcje w komórce - jeśli przez nerwy nie zapomnisz.
Ech... uszy do góry! Ściskam serdecznie.
#1819 |
Zakorzenienie
|
nie przejmowac sie... glupie babsko i tyle... boze czy ludzie to wogole serca nie maja czy co?? bo ja nie rozumiem... a oni wcale nie placaza twoje l4 tylko zus wiec niech glupio nie gada... widac z kobita ma nudne zycie i kamien z seca bo chce ci tylko uprzykrzyc zycie... wiec olej ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Olać!!!
Wiem, że łatwo się mówi, ale żadna szefowa, żona, szef czy dyrektor nie są teraz ważniejsi od Ciebie i maluszka. Olać!!! I oby kiedyś się szanowna szefowa spotkała z podobnym traktowaniem.
#1821 |
Wtajemniczenie
|
nie przejmuj sie kobitko - nastepnym razem najlepiej nagraj rozmowe.....po prostu jej powiedz ze polskie prawo ma przepisy na takie osoby jak ona a Ty nie zawachasz sie po nie siegnac jak CIe bedzie straszyc.....
a ja mam kolejna wizyte u ginekologa w ten czwartek - moja fasolka wraz z moim podwoziem uzyskaja miano najczesciej badanych na forum....chyba musze zaczac zapisywac te wizyty zeby policzyc ile ich bylo ![]() ![]()
#1822 |
Zakorzenienie
|
macie racje najlepsze co moge zrobic to ja olac nie ma co sie denerwowac bo to sie odbije na moim malusita83 - zakazdym razem podczas wizyty masz robione usg ?? ja mam wizyty co 2 tygodnie
![]()
#1823 |
Wtajemniczenie
|
nio nie za kazdym razem....zalezy co wyjdzie- na razie mialam 2 razy teraz w pon mam miec genetyczne z faldem karkowym a w czwartek ide po wyniki ostatniej cytologi i zrobic kolejna - bo chyba znow zlapalam jakas infekcje......
a czy bedzie usg to sie okaze na miejscu.....
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie rozmowa i dywanik u dyra dziś ominął ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() ![]() Na imię mam Agnieszka, lat 24, dzisiaj kończę 14 tydzień swej drugiej ciąży, brzuszka nie mam ani ociupinkę, a każdy mi mówił że z drugim dzieckiem to szybko widać i taka trochę zawiedziona jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do zdrówka to różnie bywa, choć teraz (odpukać!!) jest już o niebo lepiej. Miałam okropne mdłości całymi dniami i schudłam 4kg ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Fasolki, zdrówka życzymy!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy serdecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |||
Wtajemniczenie
|
Witaaaajcie dziewczynki
![]() Jak się macie kochane? ![]() Jak zawsze po weekendzie trzeba dużo postów doczytać ![]() ![]() I coraz nas więcej .... ehhh ![]() ![]() Dziewczynki z tym biustem to naprawdę może być masakra. U mnie E, ale potrafię w ciągu tygodnia mieć wahania w obwodzie biustu do 4cm ... ![]() A swoją drogą jak to robicie że wizyty macie co 2 tyg??? Ja próbowałam zbałamucić mojego lekarza, żeby mnie co 2-3 tyg zapraszał, nawet sugerowałam że z czekoladkami przyjdę ![]() ![]() ![]() A jeszcze co do zdjęć USG gdzieś czytałam, że czasami jednak trzeba sobie wziąć parę z ł i za takie zdjęcie zapłacić, bo lekarz w sumie nie musi dawać takiego zdjęcia .... ? ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() Oj kochana, każda ciąża jest inna, ale mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
WITAM MAMUŚKĘ ![]() Napisz kochana jak się czujesz ![]() A co do pytań. To cięzko mi powiedzieć. Mój mąż idzie pierwszy raz ze mną na usg 8.10 (to też będzie z badaniem przezierności) i nie wiem jak zareaguje, ale jak widzę go jak mu opowiadam co było na badaniach, czy pokazuje zdjęcie usg, to nieraz mu się zdarzyło łezki puścić... jest bardzo szczęśliwy i myślę że na usg reakcja będzie taka sama + szok. Mój lekarz mówił, że badanie prawdopodobnie będzie już przez brzuch, ale w razie czego można zrobić od sytuacji. Więc myślę, że to jednak sprawa indywidualna. Ja chyba bym wolała dopochwowo, bo jednak obraz jest dużo wyraźniejszy .... tylko trochę jednak krępujące przy swoim mężu takie badanie.... Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-09-29 o 16:14 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to mam pytanie ...
od jakiegoś czasu... mniej więcej tak jak ustąpiły problemy żołądkowe ... czyli jakieś 2 tygodnie ... boli mnie ... heh... nie wiem jak tookreślić... tyłek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Załącznik 2551310 |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
Nie no z tymi pracowadcami to jakaś maskara. Ludzie przecież to jest jakaś pomyłka. Stawiam na nagranie i zgłoszenie tego do PIP - u. Niech pinda następnym razem zastanpwi sie co robi i co mówi.
Hehe a co do tego rysunku to kochana masz talent - pupa wyszła super taka jędrna. A tak na serio to przykro mi ale nie mam zielonego pojecia od czego może cie boleć . Ja tez mialam bóle ale wyzej krzyżowe takze to chyba nie te same. |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Izumi, z nieba mi spadłaś z tym tyłkiem
![]() ![]() Ale rysunek ubawił mnie setnie ![]() ![]() W ogóle mi się teraz śmiać chce, bo straszniście wesoło mi się dzisiaj zrobiło na zajęciach, aż się popłakałam ze śmiechu i mnie kursanci częstowali chusteczkami higienicznymi cobym sobie łzy otarła ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.