![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Może ktoś jeszcze?
![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
no cóż, ja nie biorę bardzo długo, bo jakieś 5 miesięcy. Pajączków nie mam, zatrzymywania wody nie zauważyłam, schudłam trochę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Mi po novynette zaczęły się problemy z nogami, żyłami i lekarz zmienił mi właśnie na Qlairę - jako mniej inwazyjne. Nie wiem jak to faktycznie wygląda jeśli chodzi o skład itd bo po prostu się nie znam, ale co prawda to prawda- okropne bóle w łydkach zniknęły, pajączków nie przybyło.
![]() |
#1804 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie!
Właśnie zaczynam stosować Qlairę i mam pytanie odnośnie ulotki a mianowicie to co jest w niej napisane gdyż nie wiem do końca jak to rozumieć: Tekst jest z ulotki tabletek: " Co należy zrobić jeśli wystąpią wymioty lub ciężka biegunka? Jeżeli wymioty wystąpiły w ciągu 3 do 4 godzin od przyjęcia tabletki zawierającej substancję czynną lub wystąpiła ciężka biegunka, istnieje ryzyko, że substancje czynne z tabletki nie zostały całkowicie wchłonięte do organizmu. Sytuacja ta jest bardzo podobna do pominięcia tabletki. Po wystąpieniu wymiotów lub biegunki należy jak najszybciej przyjąć kolejną tabletkę. Należy ją w miarę możliwości przyjąć przed upływem 12 godzin od ustalonej pory przyjmowania tabletki. Jeżeli nie jest to możliwe, lub upłynęło już 12 godzin, należy postępować według zasad podanych w rozdziale "Pominięcie zażycia leku Qlaira". Jeśli kobieta nie chce zmieniać przyjętego wcześniej schematu zażywania tabletek, należy zażyć odpowiednią tabletkę z innego pudełka" Czy dobrze rozumiem co jest napisane w ulotce a mianowicie: jeżeli wystąpią u mnie wymioty bądź biegunka po zażyciu tabletki np. w 5 dniu brania tabletek to oznacza, że natychmiast powinnam wziąć tabletkę przeznaczoną na 6 dzień??? Jeśli tak to w 6 dniu mam brać tabletkę z 7 dnia i tak dalej? w końcu pod koniec brania opakowania tabletek w 28 dniu zabraknie mi tabletki;/ i co wtedy? Nie wiem czy któraś mnie rozumie co mi chodzi;/ Jeśli tak to proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczna ![]() (dopiero zaczynam brać Q i chcę być przygotowana na każdą możliwą ewentualność która może mnie zaskoczyć dlatego pytam) Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic Ci nie zabraknie, po prostu skończysz opakowanie dzień wcześniej.
![]() |
![]() |
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1807 |
Rozeznanie
|
Biorę od stycznia. Pajączki nie znikną nie ma co się łudzić- można je lekko rozjaśnić kremami albo usunąć np laserem jeśli komuś bardzo przeszkadzają. Cieszę się, że nie robią się nowe, bo już dość problemów mam z rozstępami żeby się jeszcze tym martwić
![]() ![]()
![]() |
#1808 |
Przyczajenie
|
![]()
witam posiadam 4 opakowania Qlairy jezeli ktos by potrzebowal prosze pisac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Przyczajenie
|
Ja niestety nie jestem zachwycona tymi tabletkami. Nigdy więcej!
1. Biorę je od 4 miesięcy. dostałam je na złagodzenie napięcia przedmiesiączkowego (bo zawsze 2 dni wcześniej byłam bardzo nerwowa i płaczliwa). No to się zmieniło - teraz nieprzerwanie od 4 miesięcy taka jestem. 2. Problemy z cerą miały się skończyć - niestety tak się nie stało. Wręcz zaczęło mi wysypywać dekolt i plecy - jak nigdy! 3. Przy każdym większym stresie dostaję okresu i ten stan utrzymuje się jakiś tydzień! Nigdy wcześniej tak nie miałam. 4. Jedyny plus, że schudłam 3 kg. Wcześniej brałam Diane 35 - wszyscy tak narzekają i krytykują. A mi pasowały bardzo! nie miałam aż takich stanów depresyjnych, okres był co do dnia, a z cera była o niebo, albo i 2 nieba lepsza niż przy tym gównie. Qlairze mówię NIE NIE NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo osób zachwala Microgynon - ja się po nim czułam fatalnie. A po Qlairze czuję się tak, jakbym w ogóle nie brała tabletek, tylko okres regularny i brak napięcia przedmiesiączkowego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry Biorę tabletki antykoncepcyjne Qlaira od 16 dni ( dzisiaj będzie 17 tabletka). Wczoraj jak kochałam się z moim chłopakiem, to pękła nam prezerwatywa i skończył właściwie we mnie, a nie w prezerwatywie (używamy prezerwatyw, ponieważ boję się trochę ciąży, a w tym roku piszę maturę, więc nie chciałabym urodzić w maju dzieciątka). Trochę się boję, czy jestem zabezpieczona, ponieważ przed ostatnim okresem przez kilka dni miałam brązową wydzielinę przez 2 dni i dopiero na 3 dostałam okres i nie wiem właściwie czy wzięłam tą 1 tabletkę w 1 dzień okresu czy w 3... Ponieważ w tej brązowej wydzielinie było trochę krwi, ale wzięłam tabletkę jak się pojawiło więcej. Czy jestem zabezpieczona? Czy mogę się obawiać ciąży? Dodam jeszcze, że od 3 dni mam takie jakby plamienie, na początku brązowe teraz mam czerwone. Wiem, że to normalne i czy to oznacza, że tabletki działają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem po co się męczysz z prezerwatywami, też pisze w tym roku maturę i co z tego? ![]() ![]() I tak, te plamienia na początku są w normie. Jeśli będą w 2-3 opakowaniu pod koniec przyjmowania może to oznaczać, że tabletki nie trzymają cyklu i musisz je zmienić (a w przypadku Qlairy to bardzo częste zjawisko) na inne. Nie oznacza to, że nie jesteś bezpieczna-jesteś, tylko chodzi tu o to, żeby te plamienia nie były uciązliwe. ![]()
![]() |
![]() |
#1813 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedź. I przepraszam, że napisałam dwa razy, także w innym wątku, ale dopiero później pomyślałam, żeby napisać w tym, gdzie jest odnośnie tych tabletek.
Wiem, że ta metoda jest skuteczna, ale dużo czytałam, że dziewczyny zachodziły w ciążę pomimo brania tabletek, właściwie nie wiem ile w tym prawdy, a ile kłamstwa, bo dla mnie to raczej niemożliwe skoro nie ma owulacji. Aczkolwiek masz rację, że muszę uwierzyć i czerpać większe przyjemności z seksu. Tabletki biorę dobrze, nie zapominam i o tej samej godzinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam do sprzedania 3 opakowania tabletek Qlaira. Cena za opakowanie 40 zł, cena za 3 sztuki 100 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post, bo nie znalazłam nigdzie podobnego problemu a biorę dopiero trzecie opakowanie, także jeszcze jestem niepewna co do działania tych tabletek.
Problem następujący:16 dnia zapomniałam przyjąć tabletkę, 17 przyjęłam dwie (jedna brakująca). Po dwóch dniach (mimo, że brałam dalej normalnie tabletki) wystąpiło plamienie/miesiączka, ginekolog poradził przerwe 4 dni, ale na opakowaniu jest napisane, że powinnam brać je dalej. Może ktoś miał podobny problem i ma poradę? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
|
Pytanie do Wrocławianek, stosujących Qlairę- gdzie najtaniej kupić te tabsy?
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Na stronie doz-u?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-10-05 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Na stronie DOZ-u Qlaira kosztuje 46 zł z groszami, a wiem, że podobno można kupić nawet za 38-40 zł.
![]()
![]() |
#1819 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja dopiero pierwszy raz tu się wpisuję, ale śledzę ten wątek od samego początku. Sama stosuję Qlairę już 3 rok i muszę przyznać, że jest ok. Wcześniej stosowałam YAZ i miałam straszne migreny, więc zmiana na Qlairę była dla mnie wybawieniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1822 |
Przyczajenie
|
Na Śląsku niestety próżno szukać Qlairy poniżej 45zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Rozeznanie
|
Ja kupuję za 43zł (na Śląsku) więc chyba zależy jaka apteka
![]() |
#1824 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
A ja mam to samo pytanie do poznanianek: póki co najtaniej znalazłam za 45zł...
![]() |
![]() |
#1826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Dzięki Moniczorek, następnym razem przejadę się tam i obczaję
![]() A tymczasem dziś kupiłam Qlairę w Silesii na Grunwaldzie za 42 zł ![]()
![]() |
#1828 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Też macie tak, że ceny Qlairy lekko szaleją?? Ja raz kupiłam za około 45 zł, a w następnym miesiącu już było 48zł. Oczywiście w tej samej aptece...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
sprzedaz
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2012-10-13 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Przez ostatnie kilka dni robiłam wywiad w aptekach o cenę Qlairy iii
najtaniej znalazłam za 42 zł, a najdrożej za 56! ![]() ![]() ![]() A myślałam że poniżej 45zł już nie znajdę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.