Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-12, 10:41   #1801
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Kasiula oby Oli szybko przeszło... Katar to koszmar My męczymy się ponad tydzień i końca nie widać, ciagle leci z kinola jak na początku...
Wysłałam właśnie tz z Tymciem do sklepu, ja mam troszkę prasowania a po południu pojedziemy do teściowej, bo ma urodziny i imieniny
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 12:16   #1802
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

u nas tez noc nie taka straszna, poszlam raz kolo 23 i spala potem prawie do 8 dzis na szczescie znow jest kochana, bylysmy 1,5h na zakupach i spacerku. jak wrocilysmy deserek i spanko. ja troche sie meczylam ze zdjeciami bo mam kupe ciuszkow do wystawienia na all...a ja nie cierpie robic fot wogole nie wiem czy sie bedzie komus chcialo wystawic aukcje

Cestia - ale macie cudne miejsca na spacery u nas blokowisko, markety i nic wiecej widoczki w tle super, zazdroszcze gorek Mati urocza dama, z jakim namaszczeniem dotyka trawy boska

Kasiulka - a prosze cie bardzo, oto moje zdobycze-takie lumpki na codzienne jesienne spacery
http://www.allegro.pl/item730653091_..._9_12_mcy.html
http://www.allegro.pl/item734206779_..._sweterek.html
http://www.allegro.pl/item735166581_..._up_80_cm.html
zwroccie uwage na ost. aukcję-czas mojej licytacji dodam, ze nie uzylam snipa tylko stopera

a foty wozka i byc moze roczkowe znajda sie niebawem w albumie
Stary 2009-09-12, 15:00   #1803
marticia
Zakorzenienie

jak Mala podziwiam krajobraz u Cestii.. pieknie tam u Was A MAti ladnie juz chodzi
Cestia u mnie dopiero dzis sie ruszylo.. oj placzu bylo, dzis zero mleka, tylko jogurciki, sliweczki, gruszeczki, cukinia gotowana..

Jej, ja wole nei myslec co u mnie bedzie jak pojawi sie katar.. mam nadzieje, ze sie nie pojawi.

Bylismy dzis na spacerku w parku, w koncu sie troche zrelaksowalam, mlody byl w siodmym niebie, latal za pilkami innych, tata za nim, a mama korzystala z pieknego sloneczka.
Jutro zaczynaja sie u nas targi miedzynarodowe, ciekawe co z Polski wystawia, pewnie znowu bursztyn. Nie rozumiem dlaczego tylko bursztyn wystawiaja jako ten reprezentujacy Polske, jest tyle fajnych wyrobow, czym mozna by bylo sie pochwalic.

Wiecie ja tez sie pochwale fajna sasiadka.
Mieszka taka na przeciwko nas, balkon w balkon, co to nie ukrywa sie ze sie gapi rosto na nas, co sie u nas dzieje. Niestety nie zaslaniamy okna, bo jest bardzo goraco, wiec baba ma pole do popisu. Wczoraj ja spotkalam, a ta d mnie ze dzis wieczorem znowu bezie sie patzyc jak bede karmc mlodego..no normlanie baba zeby chociaz sprawiala wrazenie, ze sie ne gapi.. mamy w planie wystawic jej tylki niech se popatrzy.. albo jakas orgietke..bedzie miala o czym rozmyslac
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 16:07   #1804
anka1900
Zakorzenienie

hello
byliśmy na wsi odwiedzić kociaki i psa
Kasiulko ja nie mogę dojść do siebie po filmie Ostatni dom po lewej bo jego wybrałam na początek
klimat zagadek, trzymający w napięciu uwielbiam, ale tak realistyczne zbliżenia zadawania bólu to nie na moj żołądek, normalnie robi mi sie nie wiem czemu, tak mi sie zrobiło po porodzie
czeka mnie jeszcze ogarnięcie mieszkania z nieładu, ale czekam aż hrabia sie obudzi, bo biedak nie mógł zasnąć na spokojnej wsi samoloty mu przeszkadzały
własnie jesteśmy po wiosennym obiadku w to prawie jesienne sobotnie popołudnie , skonsumowałam ziemniaki duszono-smażone na maśle z rozmarynem, sałata z vinegretem, oraz jaja sadzone , ale sie obżarłam że fest
chyba na deser zapodam sobie kostkę czekolady z Lidla tej z migdałami całymi, w mlecznej zalewie
Stary 2009-09-12, 18:23   #1805
poulette
Wtajemniczenie

hej
mam rodzicow u siebie, wiec czasu zero. Czuje sie beznadziejnie, caly czas mdlosci i zmeczenie....
Odezwe sie jak wyjada, czyli w nastepny week end.
Pozdrawiam.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 19:21   #1806
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej babencje

Kataru ciąg dalszy dziś zbijałam tempkę nurofenem bo doszło do 38,4 i stwierdziłam że więcej nie czekam. Zbiłam i teraz jest całkiem git... a nurofen już chyba nie działa więc mam nadzieję, że gorączka nie będzie skakać. Biedna ta moja córa, ma po prostu katar gigant. Najgorsze że drze się i bordowieje jak obdzierana ze skóry przy fridzie, ale cóż począć. Przynajmniej chwilę po odciąganiu nie furczy jej w nosie.

Aniu potem będzie już tylko gorzej ale co fakt to fakt, Ostatni dom po lewej był dla mnie jednym z lepszych filmów od dłuższego czasu.

Czekam, aż Olcia zaśnie żeby pójść się umyć.

Maluśna prześliczne ciuszki, cudne mnie się bardzo podobają, szczególnie komplecik a ja nie wygrałam dziś. Już Wam pokazuję, ustawiłam snipa ale na za niską kwotę... baby jakby która widziała dresik z takiego kudłacza (Ola miała taki tylko na mniejszy rozmiar- jest super ciepły)
i jak Wy byście nie chciały proszę dajcie mi link bo rozpaczam

http://www.allegro.pl/item734204875_...a_idealna.html

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 19:27   #1807
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witam i ja

jestesmy w szczyrku o dziwo w hotelu necik
Piter wymeczony bo nabiegal sie dzisiaj, nachodzil, naskakał itd padl i spi od 40 min
niestety wczoraj przyszedl wieczorem katarek, dzis gile lecialy jeden za drugim, albo na zeby, albo oslabiony organizm po szczepieniu
Mam nadzieje, ze gorskie powietrze dobrze mu zrobi, podaje mu cebion multi, frida poszla juz w ruch i nasivin, bo tylko po tych kroplach potrafi spac bez furczenia
Jutro wracamy, wszak impreza trwa do 15.30, to my jedziemy kolo 11.00 bo sa rozgrywki sportowe i jakas olimpiada, a my z dzidziolem za bardzo z tego nie skorzystamy, wiec po sniadanku spacerek po osrodku sportu i rekreacji i na obiad przyjedziemy do mamy

pozdrawiam was dziewczyny

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 21:15   #1808
jowisz
Zakorzenienie

a ja padam. za dużo tlenu
Iga padła, bo spała w ciągu dnia całe 25min. od 14.30 gościliśmy na działce u przełożonego mojego męża super było i pogoda dopisała,z trudem zebraliśmy się po 19stej bo domu 60km. Iga była grzeczna jestem w szoku

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

ja czekam właśnie na zakończenie jednej aukcji. mam 1% szans na sukces ale i tak spróbuję

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

przegrałam

może toi lepiej bo miałam maks. 390 (10zeta za ciuch) (choć małżowi i tak trudno by to było zrozumieć)

ale i tak boli

http://allegro.pl/item734492518_baje...24m_39szt.html
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 21:24   #1809
Cestia
Zakorzenienie

Helou Widzę że lekki zastój był podczas "Mam talent"

Marticia, pozazdrościć sąsiadki No normalnie jakaś nawiedzona baba, szok!

Maluśna, super ciuszki Heh ja to mam dobrze, większość ciuchów przynosi mi znajoma po swojej córci. A że gust mamy bardzo podobny to niewiele muszę dokupywać Dziś właśnie dostałam reklamówę ciepłych ciuchów, w tym dwa boskie kombinezony

A moja córa zaczyna biegać Normalnie tak śmiga, że jesteśmy w ciężkim szoku. Mnie się cały czas wydaje, że gdzieś wyrżnie ale gdzie tam, trzyma pion A... no i wstaje z kolan nie używając przy tym rąk, tzn nie podpierając się nimi

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Jowisz, zarąbisty ten zestaw Współczuję przegranej.

Zwłaszcza ten płaszczyk z kwiatuszkami mi się podoba
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 21:55   #1810
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Jowisz, zarąbisty ten zestaw Współczuję przegranej.

Zwłaszcza ten płaszczyk z kwiatuszkami mi się podoba
mnie się wszystko podobało fakt, że Iga w domu nie wiem jakim cudem by to znosiła, co innego dzieci żłobkowe. no ale jak widać, zdrowy rozsądek został stłumiony

już mam inny zestaw na oku,nie tak obłędny i przyszłościowy (bo tylko 80-86) ale mogłabym go mieć
Stary 2009-09-12, 22:14   #1811
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Hej babencje

Kataru ciąg dalszy dziś zbijałam tempkę nurofenem bo doszło do 38,4 i stwierdziłam że więcej nie czekam. Zbiłam i teraz jest całkiem git... a nurofen już chyba nie działa więc mam nadzieję, że gorączka nie będzie skakać. Biedna ta moja córa, ma po prostu katar gigant. Najgorsze że drze się i bordowieje jak obdzierana ze skóry przy fridzie, ale cóż począć. Przynajmniej chwilę po odciąganiu nie furczy jej w nosie.
Kasiulka zciagaj ile mozesz i zakrapiaj przed tym marinerem itp... bo jak bedzie zalegac, to moze zejsc na gardlo i oskrzela i bedzie gorzej.
Jesien sie powoli zaczyna, pogoda sie zmienia i niestety teraz jest full wirusow, u nas w przychodni tlumy...

A ja sie narobilam! Caly wieczor w kuchni.
Bylismy u znajomych kolo Nysy...masakra zmarla im 3 mies. coreczka...nie wykryto u niej wrodzonej wady serca, zrobili operacje dopiero jak miala okropna dusznosc w Zabrzu i po niej dostala tam gronkowca,. Po operacji serduszka bylo juz ok, a tu nagle to gów.. dostala bidulka zakazenia i szybko 2 po operacji przewiezli takie malenstwo w karetce do Opola...przyjechala z temp.39,9...ach poprostu kosmos. Oddaja sprawe do sadu, bo wlasciwie to nikt tego nie wykryl, a ona mowila u pediatry, ze mala ma dusznosci, ale gadali, ze jest przewrazliwiona...a to powinien wykryc juz ginekolog przy usg... normalnie kosmos, poplakalam sie tam dzis u nich...nie wiedzielismy czy jechac z Borysem, czy sami...ale ona powiedziala, ze wogole zebysmy sie nie zastanawiali nawet, bo wogole tak nie mysli o innych dzieciach i zeby przyjechac z nim....
Posiedzielismy u nich na dzialce, bo kupili ja po smierci malej. Cale szczescie, ze ja maja, bo chociaz mieli tam duzo roboty i nie mysleli tak o tej calej sprawie...bo ona nie pracuje i w domu to by chyba ja musieli do Lubiaza wiezc..
Przywiezlismy 2 reklamowki sliwek i 1 jablek i musialam cos z tym zrobic. 1 sprzedalam mamie na konfiture co by do bigosu na swieta bylo,a druga musialam sama obrobic- powyciagalam pestki, i zrobilam kompocik, ciasto ze sliwkami i czesc zamrozilam- bedzie na knedle ze sliwkami, strasznie dawno je jadlam.
Normalnie nie moge zapomniec o tej ich coreczce...Niby wszystko bylo ok, zdrowe dziecko, a tu taka tragedia! A to wszystko przez niedopatrzenie lekarzy!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
mnie się wszystko podobało fakt, że Iga w domu nie wiem jakim cudem by to znosiła, co innego dzieci żłobkowe. no ale jak widać, zdrowy rozsądek został stłumiony

już mam inny zestaw na oku,nie tak obłędny i przyszłościowy (bo tylko 80-86) ale mogłabym go mieć
hehe, w zlobku to babeczkom najwygodniej jak maluchy sa w rajtuzach i body, heh biegaja takie szkraby w tych smiesznych wdziankach
Stary 2009-09-12, 22:52   #1812
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam wszystkie te które jeszcze siedzą i te co już ucinają komara

Kasiulka zdróweczka dla Oluni

veronko to naprawdę straszne, przeżyć śmierć własnego dziecka

no i zapomniałam co miałam napisać

mam dalej dylemat czy iść na to wesele do kuzynki czy nie bo nadal nie mam gdzie dzieciaków zostawić

Anisiu gdybym miała wolny weekend to bym się też wybrała na równice
ale niestety wczoraj jechaliśmy do gór a dziś wracaliśmy i jechaliśmy prosto do chrześniaka na urodzinki
jutro też idziemy na urodziny do innego chrześniaka

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 12:06   #1813
jowisz
Zakorzenienie

dzień dobry. ciekawa jestem co porabiacie w taką pogodę, że żadna nie zajrzała
ja zaliczyłam tylko zakupy w lidlu.
Młoda po obiedzie (pulpety z mięsa indyczego - MNIAM !) i właśnie usypia.
jakaś taka marudna jest jakby jej coś dokuczało i mam nadzieję, że to ząb a nie zbliżający się katar wczoraj pod wieczór na tej działce już chłodno było (a wciągu dnia na krótki rękaw momentami), miała body z długim, sweter i polarek ale i tak trzęsłam gaciami żeby jej nie przewiało.

chyba dziś ktoś podjedzie obejrzeć wózek
Stary 2009-09-13, 12:57   #1814
Judi21_84
Zakorzenienie

helloU nas też leniwie Tymek zrobił sobie drzemkę wczesniej, wstał po 13. Właśnie jesteśmy po zupce, za chwilkę drugie danko i wybierzemy sie na chwilkę na spacer. Muszę skończyć do biedronki po jakieś zakupki
wczoraj u teściowej ybło super, Tymek grzeczny, bawił całe towarzystwo śmiali się z niego wszyscy
No nic lecę bo słyszę wyjca...
Stary 2009-09-13, 14:37   #1815
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześc kochane

Ja nie zajrzałam bo nie miałam kiedy wcześniej, wstaliśmy o 9 i zleciało do teraz, gotowanie zupy, kończyłam gigantyczne prasowanie z wczoraj Ola maxi marudna i wyjąca. Dziś osiągnęła już szczyt w darciu się przy fridzie, słyszeli ją wszyscy na piętrze Teraz nie chciała mi dać klocka przebrać, tak wyjcowała mieliśmy zaliczyć meblowy, ale przez katar Oli nie jedziemy, za to meblowy zjeżdża do nas i za niedługo pewnie będą. Miłego dnia babencje, na pewno będe wieczorem.

Baby udało mi się z tym dresem! Ta osobna, która wygrała zrezygnowała i sprzedająca napisała do mnie czy chcę za 55 zł już z wysyłką, nio pewnie że chcę więc dresior mój. I tak w ogóle muszę dać sobie siana, ewentualnie dokupić jeszcze pajacyki do spania i body z krótkim rękawem, ale poza tym szafa Oli pęka w szwach dosłownie! Na zimę kupię kombinezon i buty, a teraz czapę do tego futerka. Idę Wam coś nasmarować na ogród

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Zapomniałam oczywiście.

Jowiszku super był ten komplet, trzeba się było lać!!! Piękności

Stary 2009-09-13, 14:51   #1816
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

Jowiszku super był ten komplet, trzeba się było lać!!! Piękności
nie dobijaj
Stary 2009-09-13, 16:49   #1817
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

dobrze, ze ta leniwa niedziela sie konczy no masakra dzis u nas, caly dzien ciemno i co chwile pada...spaceru nie bylo, dzieciak dostaje fiola w domu, rzuca zabawkami, gada do sciany itp drzemke miala jak Tymek wczesniej i przed 13 wstala wiec podwojnie na leb dostaje bo mi sie dluży
zaczelam wystawiac ciuszki na all, ale z naszym zapalem to pewnie ze 2 dni zejda

Kasiulka - ciesze sie, ze lumpki ci sie podobaja-zobaczymy jak przyjda a Twoj dresik boski, moj bączek by sie w tym utopil ja jej biore na 9-12 mies, hmmm tez szukalam bluz misiowatych ale na 80 i g...znalazlam

Jowiszku - no jak moglas przegrac pelen bulwers normalnie choc nie przecze cena niezla no ale za tyle ciuchow...pytanie, czy by sie wszystkie przydaly?

aaa wazylismy Majke dzis i wychodzi, ze 10,2 wazy wiec chyba nie tak malo?

Edytowane przez Mała75
Czas edycji: 2009-09-13 o 16:50
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 17:34   #1818
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł,

ale mam kaca... wczoraj za dobrze wchodzila zubrowka z jablkowym a do tego karaoke bylo przyszlam do pokoju po 24.00, TZ mnie ochrzanil.. (bo on kiblowal z dzieckiem) ze tak pozno przyszlam, a ja grzecznie pod prysznic, i poszlam spac, wzielam piotrka do siebie on sie ponoc przebudzil w nocy i plakal.. a ja go nie slyszalam, rano znalazlam go u meza w lozku
dzis leb napitala okrutnie

Monia, Piter jest lzejszy od Majki na to wyglada

It is what it is

Stary 2009-09-13, 18:32   #1819
Judi21_84
Zakorzenienie

Anisia no pięknie
Jowisz komplet super !!!! szkoda że Ci go sprzątneli sprzed nosa. Kwota wysoka ale za tyle ciuchów-warto Także nie daj sie następnym razem

u nas kapiel trwa, super bo zaraz dzieciak bedzie spałłłł a my siądziemy na "czas honoru".
Po waszych opiniach wczoraj oglądaliśmy "ostatni dom po lewej"-świetny film!!!! kasiulka masz coś jeszcze w tym stylu??? Rzuc jakimś tytułem
Stary 2009-09-13, 18:47   #1820
jowisz
Zakorzenienie

moja już siedzi w pidżamie na narożniku i wpinkala butlę.

na następną aukcję ustawiam snipa, dziś już opłaciłam 20 strzałów, nie dam się
Stary 2009-09-13, 18:56   #1821
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

moj juz od 1,5h spi...

katarek go wymeczyl i podroz oby spal do 6.30 a nie 5.30

It is what it is

Stary 2009-09-13, 19:01   #1822
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi kochana na szybciocha to tak:

Udręczeni - na faktach super!
Jeźdźcy Apokalipsy
Abecadło mordercy
Nienarodzony

Teraz będziemy oglądać "Echo" o gościu który wyszedł z kicia i widzi jak jakiś koleś, nie wiem z naprzeciwka chyba dręczy swoją rodzinę... nio lookniemy to zobaczę czy warto

Maluśna ten dresik na Olcię chyba też za duży będzie, ale będę podwijać rękawki, taka bluza jest naprawdę super ciepła, wiem bo miałam identyko dresik w mniejszym rozmiarze (identyko tzn. z tego samego materiału).

Majunia super waży, faktycznie nie tak malutko git z niej kobita, a ja Oli w tym tyg. nie zważę bo miałam iść do szczepienia ale nie pójdę przez ten katar. Olcia ma się lepiej od wczoraj nie ma temperatury katar mniejszy, ale za to jak mnie od południa wzięło normalnie szpik po kolana.

Stary 2009-09-13, 19:07   #1823
jowisz
Zakorzenienie

mój małż przypomniał sobie właśnie,że pon.-śr. pracuje w godz. 14-22. rychło w czas łosiwieję z nią po południu sama
Stary 2009-09-13, 19:10   #1824
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszku słusznie nie daj się, ja choć kocham kupować ciuchy Oli serio się opanować muszę. Wkleję Wam kiedyś zdjęcie mojej szafy... nie mam jak tam pakować, jak chcę pajace upchnąć, muszę z przodu swetry powyciągać...

Anisia zazdroszczę śpiącego Piterka.Ola robi przemeblowanie w łóżku chciałam jej poduszkę poprawić znowu wszystko przestawia, mówię że potem zaśnie jak żul pod płotem... co ja mam z tą córą

Stary 2009-09-13, 19:14   #1825
jowisz
Zakorzenienie

u nas w szafie to raczej posucha mam jedną kupkę koszulek/body na lato, jedną kupkę bluzek/body dł. rękaw, trzecią kupkę spodni (długie,krótkie) i jakieś 7 szt. zajętych wieszaków (kurtka zeszłoroczna, bluzy). no i 2 sukienki, 2 spódniczki,3 pidżamy, skarpetki i całe 3pary rajstop wystarczą na to wszystko 3 półki w wąskim słupku
Stary 2009-09-13, 19:21   #1826
Kasiulka22
Zakorzenienie

To ja mam tak : stertę ubrań letnich - różności. Kupkę bodziaków, stos spódnic i spódniczek, kupkę pajaców, wielką górę swetrów i bluz, kupę dresów, stertę bluzek ale tu muszę machnąć przegląd co jest za małe. Górę rajstop (jakies 20 par) Mount Everest ze skarpetek, opaski, czapeczki, mnóstwo spodni (jakieś 20-25 par), kurtkę jesienną, puchatkowy komplet, kurtkę polarową. Teraz zamówiłam futerko, przyjedzie dresik i kukam tu jeszcze na jedną kurtkę i płaszczyk

Stary 2009-09-13, 19:25   #1827
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam tak : stertę ubrań letnich - różności. Kupkę bodziaków, stos spódnic i spódniczek, kupkę pajaców, wielką górę swetrów i bluz, kupę dresów, stertę bluzek ale tu muszę machnąć przegląd co jest za małe. Górę rajstop (jakies 20 par) Mount Everest ze skarpetek, opaski, czapeczki, mnóstwo spodni (jakieś 20-25 par), kurtkę jesienną, puchatkowy komplet, kurtkę polarową. Teraz zamówiłam futerko, przyjedzie dresik i kukam tu jeszcze na jedną kurtkę i płaszczyk
gdzie ty jej to zakładasz ?
ja po domu nie mam sumienia ubierać ją w spodnie typu dżins/sztruks, długa kiecka co to się ciągnie jak się nieodpowiednio usiądzie. bo sama w życiu bym tak po domu nie łaziła, musi być miękko i wygodnie do ludzi nie chodzimy więc nie mam gdzie jej wystroić, a na spacer podkurtkę to też że tak powiem bez efektu. jedynie jak do mamy pojadę,a tam rodzinka na miejscu -i mam ją dla kogo na wizyty przebierać
Stary 2009-09-13, 19:26   #1828
anka1900
Zakorzenienie

hello
mnie nie było bo w meblowym dzis kiblowałam
Majeczka faktycznie taka maluśna to nie jest wagowo git dziewuszka
u Mikiego cała szafa-słupek zapakowana, bo też przyszłościowe rzeczy na 2-3 latka juz tam kiblują, na zimę obkupiony, brak jeszcze rajstop, ale to moze na jakimś straganie dorwę a i zimową czapę trzeba zalansować
obecnie to brakuje mi cieńszych niż dżinsowe spodni , na taką pogodę troszkę słońce troszkę deszcz, bo przecież hrabia zaliczy zabawy na placu i wsio do prania sie nadaje
Jowiszku ja pulpety uwielbiam, sosy i mięsko miekkie dla mnie git, kasza,czy ziemniaki plus surówka jakaś, lub sałata to jest pyszota

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2009-09-13 o 19:28
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 19:32   #1829
ver_ona
Zakorzenienie

laski,ja was normalnie podziwiam z tymi ciuchami!
nie wiem, moze to z chlopakami inaczej, a moze ze mna hehe. moj ma tylko duzo szt. body bo brudzi je niemilosiernie, duzo koszulek z krotkim rekawem, troche z dlugim, i sporo spodni, ale duzej ich czesci wogole nie zalozy, bo zawsze o nich zapominam, albo mi nie pasuja i tak pozniej je odnajduje jak juz sa za male. ale te spodnie, to zazwyczaj od bratowej, po chrzesniaku moim. bylam dzis na zakupach i chcialam kupic jemu jakies bluzy, ale niet. oczywiscie same dla dziewuszek. ja chce rozpinana z kapturem i tylko takie mi pasuja, ale byla w sumie jedna ktora mi odpowiadala to w wojciku kosztowala 85zl, wg mnie to duuuza przesada, za bluze na 92cm! pogielo ich...no ale moze ludzie maja inne zdanie na ten tem. ja jej nie kupilam.
borys ma duzo butkow, ale w sumie z wiekszosci juz wyrosl, teraz ma 3 pary na teraz. no i kupilam mu nowe kapciuszki, bo juz z 3 innych wyrosl, ma rozm. 23 i sa takie fajne w "Dziecko" (bratowa mi kiedys z madziarów takie przywiozła) z gumową, miękką podeszwą i ogolnie to bylam w szoku, bo kosztowaly tylko 15zl!, a te co sprzedaja w wiekszosci sklepow, to jak stanie nimi komus na stope, to jak by jakas cegla przylozyl.
mamy tez 3 kurtki, jedna taka na teraz, jedna cieplejsza- taki sweterek z jakims misiem od srodka (dostalam) i 3 na zime
i w sumie nie wiem czy cos jeszcze potrzebne...w tych zestawach co pokazujecie to tyle rzeczy jest! normalnie nie wiem co bym z nimi robila.
musze jeszcze ze 3 pizamki kupic, bo spiochow itp to nie mamy juz od wiosny.
pozatym to taki glupi rozmar teraz jest, te niemowlece to juz takie troche malawe, a te juz dzieciece jeszcze za duze. teraz mamy 86-92, a na all gdzies znalazlam przed chwila w opisie, ze to ubranka dla 2-3 latka??
Stary 2009-09-13, 19:32   #1830
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszku Ola taka wylansowana na co dzień biega a tak serio to ja ją ubieram i w spódnice i w jeansy, na wizyty staram się ubrać w coś najładniejszego z tych rzeczy. Ogolnie to może i rzadko, ale raczej wsio się przewija, tzn. jest ruch w ciuszkach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości