Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 19:14   #1801
nelyen
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez joannaf11 Pokaż wiadomość
W sumie racja :/
A co sadzisz o tym Nicko, tylko ze to jest polska rozmiarówka??:

http://alejka.pl/mortes-biustonosz-push-up-626.html

http://www.4zmysly.pl/art/57/

Wychodzi na to ze wtedy mialabym 65A ?
ja bym obstawiała 60C/D zarówno brytyjskie jak i polskie. pusie (push up) lepiej sobie odpuść, coś lekko usztywnianego spoko, ale nie gąbkowańce. może coś z la senzy brytyjskiej? lasenza.co.uk tu możesz obejrzeć różne modele - na ogół są ścisłe - celowałabym w 30B

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 19:18   #1802
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już od dawna się nie udzielam, ale o biust dbam

A dla dziewczyn z kujawsko-pomorskiego dobra wiadomość

Na dworcowej 37 w sklepiku małym są panache, całkiem duży wybór, naprawdę no i rozmiary poszukiwane co prawda panie nie za bardzo się znają, ale ważne że można poprzymierzać różne modele ;]
Kojarzy ktoś może gdzie dokładnie jest ten sklep i w jakich godzinach jest otwarty?? Chodzi o Bydgoszcz może podpowiem
Stary 2009-10-20, 07:19   #1803
sybillla
Zakorzenienie

Witam!

Od dawna was podczytuje i mam już kilka dobrych staników w mojej szufladzie
Ostatnio kupiłam śliczną Dalię i poza lekko wbijającymi się fiszbinami w mostek jest śiwetna.

Mam pytanie do dziewczyn ze śląska: gdzie są dobre sklepy z bielizną wiem że jeden jest na Al. Korfantego w Katwoicach i tam własnie kupiłam dalię
a czy mozecie mi jeszcze jakiś sklep polecic ze stanikami panache i FREYA?
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 08:26   #1804
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
Witam!

Od dawna was podczytuje i mam już kilka dobrych staników w mojej szufladzie
Ostatnio kupiłam śliczną Dalię i poza lekko wbijającymi się fiszbinami w mostek jest śiwetna.

Mam pytanie do dziewczyn ze śląska: gdzie są dobre sklepy z bielizną wiem że jeden jest na Al. Korfantego w Katwoicach i tam własnie kupiłam dalię
A sklepy z pierwszego postu tego wątku znasz i odwiedzałaś? Jest tam kilka śląskich.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 09:06   #1805
sybillla
Zakorzenienie

już zerkam DZIĘKUJE
Stary 2009-10-20, 09:55   #1806
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Witam!

Freya - Sosnowiec Outlet Fashion Hause

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:11   #1807
sybillla
Zakorzenienie

w outlecie często jesem ale ceny Freya mnie tam POWALAJĄ poza tym jest tam problem z rozmiarówką (moja 72E / 70E mało jest biustonoszy co jest zrzumiałe bo to nie zwykły sklep tylko z promocjami) mierzyłam tam RIO za 189 zł!! a na ebay dostałam go za niecałe 80 zł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 10:12   #1808
nicko
Zadomowienie

Cytat:
W sumie racja :/
A co sadzisz o tym Nicko, tylko ze to jest polska rozmiarówka??:

http://alejka.pl/mortes-biustonosz-push-up-626.html

http://www.4zmysly.pl/art/57/

Wychodzi na to ze wtedy mialabym 65A ?
No wychodziłoby 65A, ale pamiętaj, że to rozmiar tylko orientacyjny, dużo zależy też od kształtu biustu i od tego czy masz co wygarniać czy nie i jeszcze pytanie czy oby na pewno dobrze się zmierzyłaś.
Przyznam, że tej firmy akurat nie znam, ale ten stanik ma szeroki mostek i pewnie bedzie odstawał, a powinien przylegać. Pozatym takie push-upy powinno się zakładać na specjalne okazje, jakieś iprezy itp, bo długotrwałe używanie push-upów spłazcza piersi i są jeszcze mniejsze, jak byś chciała coś powiękzającego to proponuje sławnego żelka:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/177
O i dowód, że uświadomione małobiuściaste nie boją się miękkich staników:
http://balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-brooke-6
I ja w miękkim, a też jestem małobiuściasta, zwróć uwagę na efekt w bluzce;
http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-eleanor-11
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:29   #1809
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
w outlecie często jesem ale ceny Freya mnie tam POWALAJĄ poza tym jest tam problem z rozmiarówką (moja 72E / 70E mało jest biustonoszy co jest zrzumiałe bo to nie zwykły sklep tylko z promocjami) mierzyłam tam RIO za 189 zł!! a na ebay dostałam go za niecałe 80 zł
No, ale takie są ceny Freyi - to, że na ebayu można dostać jakiś model taniej, to nie znaczy, że to sklepy windują ceny Freya jest firmą dość drogą i ceny na poziomie 170-200 zł to są "normalne" ceny Freyi w sklepach.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 10:47   #1810
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
joanna na 77cm w biuście to raczej miska c lub b, a co do tego stanika to moim zdaniem nie jest to najlepszy wybór dla małobiuściastych, może dekolt robi ładny, ale zasłoni ci pół klatki piersiowej, szkoda przykrywać biuścik takimi talerzami.
Czyli uważasz, że nie jest ok? Ja właśnie się nad nim zastanawiałam - i tak zimna, za bardzo dekoltów nie noszę, a wgląda, jakby trzymał w żelaznym uścisku wszystko spod pach - taki stanik korekcyjny
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 11:02   #1811
nicko
Zadomowienie

Mogę się mylić, ale według mnie nie jest to najlepszy wybór dla małych piersi.
http://balkonetka.pl/katalog/bra/panache-inferno-4 mnie osobiście taki efekt się nie podoba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 11:04   #1812
neroza
Zadomowienie

Trzeba szukać na Allegro i ebayu. Ja tam kupuje staniki po 60-70 zł z Freya. Taka jest prawda nie zapłacę za stanik w sklepie 180 zł skoro taki sam model kupie na Allegro za 70 zł. I wydaje mi się, że skoro są tacy ludzie co na All sprzedają ciągle staniki nowe i z meetkami za 70 zł to oni przecież też muszą na nich zarabiać. Czyli kupują od kogoś jeszcze taniej. Zresztą wydaje mi się, że mało kogo stać na zakup staników za 200 zł w sklepie, ale może się mylę.

Dziewczyny mam prośbę doradźcie mi proszę jakie staniki tworzą efekt "jabłuszek w koszyczku"? Bardzo podoba mi się np Panache Maia ale z tego co wiem to nie wwszystkie takie staniki nadają się dla małobiuściatych polećcie mi proszę coś. Aha i jeszcze jeden problem z Freya noszę 60 E czasem 65D a Panache ma rozmairówkę od 65 i czy te rozmiary są adekwatne z rozmiarówką Freya? Czyli czy 65 D u Freya jest takie jak 65 D u panache??
Troche zamotałąm wiem ale mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie
Stary 2009-10-20, 11:14   #1813
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę się mylić, ale według mnie nie jest to najlepszy wybór dla małych piersi.
http://balkonetka.pl/katalog/bra/panache-inferno-4 mnie osobiście taki efekt się nie podoba
Ale może właśnie on przytrzyma to co będę wygarniać ( co dziwne, mimo ogólnej chudość mam tego odrobinkę) i później w ładniejszych stanikach moje piersi będą wyglądać lepiej? Ale to nie zmienia faktu, że wygląda jak talerze na klatce piersiowej

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Trzeba szukać na Allegro i ebayu. Ja tam kupuje staniki po 60-70 zł z Freya. Taka jest prawda nie zapłacę za stanik w sklepie 180 zł skoro taki sam model kupie na Allegro za 70 zł. I wydaje mi się, że skoro są tacy ludzie co na All sprzedają ciągle staniki nowe i z meetkami za 70 zł to oni przecież też muszą na nich zarabiać. Czyli kupują od kogoś jeszcze taniej. Zresztą wydaje mi się, że mało kogo stać na zakup staników za 200 zł w sklepie, ale może się mylę.
Ale wiesz, te staniki wcale nie muszą być z bieżącej kolekcji, mogą mieć też jakieś wady - nitki, guziczek itp. Ja w UK widziałam Panache nawet za 6F, ale były w sklepach typu TK Maxx i miały np, źle wszyty rozmiar albo były sprzed 2 sezonów, rozmiarówka też była poważnie ograniczona. Z kolei w 'normalnych' sklepach z bielizną ceny pokrywały się z cenami z Polski.
Stary 2009-10-20, 11:32   #1814
nicko
Zadomowienie

no nie wiem jak chcesz możesz próbować, widziałam na allegro aukcje od 40zł, więc jeszcze nie taka strata, jak będziesz miała koniecznie wstaw zdjęcia, chętnie zobaczę efekt.

oj freyki są drogie, fakt i jak dla mnie szkoda kasy na te ze sklepu, ja mam dwie: eleanor kupiłam na ebayu za 17 f (razem z przesyłką), a u mnie w sklepie stacjonarnym kosztuje 3of, kupiłam nową, miała metkę z ceną sklepową, akurat była jakaś wyprzedaż, nie miała żadnych wad. Mam jeszczę gretę za 70zł z allegro, też nowa z metką, więc można trafić na co tańzego, ale trzeba szukać.
Stary 2009-10-20, 11:41   #1815
Rozenwyn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Kojarzy ktoś może gdzie dokładnie jest ten sklep i w jakich godzinach jest otwarty?? Chodzi o Bydgoszcz może podpowiem
Sklep znajduje się jakby w takiej wnęce gdzie jest jeszcze pierogarnia i kantor. Jak tam trafisz to już nie zabłądzisz Ceny normalne takie jak wszędzie. Ale nie mają jakiś super przecen. Rozmiarówka już trochę przebrana ja byłam w piątek i nic nie kupiłam, ale mają zadzwonić jak domówią mój rozmiar. Obsługa bardzo miła ale widać że dopiero się uczy wszystkiego. Moim zdaniem warto się wybrać zwłaszcza że mają maskaradki i cleo
Rozenwyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 11:42   #1816
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ale wiesz, te staniki wcale nie muszą być z bieżącej kolekcji, mogą mieć też jakieś wady - nitki, guziczek itp. Ja w UK widziałam Panache nawet za 6F, ale były w sklepach typu TK Maxx i miały np, źle wszyty rozmiar albo były sprzed 2 sezonów, rozmiarówka też była poważnie ograniczona. Z kolei w 'normalnych' sklepach z bielizną ceny pokrywały się z cenami z Polski.
Tak masz rację ale nawet jeżeli coś by było nie tak ze stanikiem np guziczek nie tak wszyty czy coś to dla mnie i tak jest to na tyle mała wada, że nie będę zwracała na to uwagi poza tym za tą cenę to już nie powinno się grymasić. Tym bardziej, że dla mnie nie ma znaczenia czy model jest z ubiegłego sezonu czy nie bo i tak nikomu się nim nie chwalę i noszę go pod ubraniem a za cenę 1 mogę kupić 2 lub 3 więc jest różnica. Poza tym zawsze łątwiej taki stanik sprzedać na All nawet za to 70 zł. Lipa jak kupisz w sklepie za 200 przyjdziesz do domu, pomierzysz i pochodzisz ze 2 razy i okaże się, że jest do niczego wtedy sprzedasz go z bardzo dużą stratą. Ale to tylko moje zdanie
Cytat:
no nie wiem jak chcesz możesz próbować, widziałam na allegro aukcje od 40zł, więc jeszcze nie taka strata, jak będziesz miała koniecznie wstaw zdjęcia, chętnie zobaczę efekt.

oj freyki są drogie, fakt i jak dla mnie szkoda kasy na te ze sklepu, ja mam dwie: eleanor kupiłam na ebayu za 17 f (razem z przesyłką), a u mnie w sklepie stacjonarnym kosztuje 3of, kupiłam nową, miała metkę z ceną sklepową, akurat była jakaś wyprzedaż, nie miała żadnych wad. Mam jeszczę gretę za 70zł z allegro, też nowa z metką, więc można trafić na co tańzego, ale trzeba szukać.
Zgadzam się z Tobą w 100%, ja też kupiłam swoją na e-bayu za 80 zł z wysyłką do Polski miałą oryginalne metki i wszystko. Bardzo dobrze leży i jestem z niem zadowolona model: Freya Myrtle
Stary 2009-10-20, 11:56   #1817
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Tak masz rację ale nawet jeżeli coś by było nie tak ze stanikiem np guziczek nie tak wszyty czy coś to dla mnie i tak jest to na tyle mała wada, że nie będę zwracała na to uwagi poza tym za tą cenę to już nie powinno się grymasić. Tym bardziej, że dla mnie nie ma znaczenia czy model jest z ubiegłego sezonu czy nie bo i tak nikomu się nim nie chwalę i noszę go pod ubraniem a za cenę 1 mogę kupić 2 lub 3 więc jest różnica. Poza tym zawsze łątwiej taki stanik sprzedać na All nawet za to 70 zł. Lipa jak kupisz w sklepie za 200 przyjdziesz do domu, pomierzysz i pochodzisz ze 2 razy i okaże się, że jest do niczego wtedy sprzedasz go z bardzo dużą stratą. Ale to tylko moje zdanie
Ale ja nie twierdzę, że chcę biegać w takich za 200zł, czy coś, gdybym znalazła swój rozmiar w tych za 5f chodziłabym nawet z jedną miską żółtą a drugą zieloną Tylko chciałam wyjaśnić skąd między innymi mogą brać się takie tanie na serwisach aukcyjnych i że to nie jest tak, że w Polsce sprzedawcy dodają sobie 150zł marży.

Oczywiście, jeśli kupię do dodam zdjęcia, nie ma sprawy Najwyżej będę chodzić w nim tylko po domu

Ale ciekawe jak z rozmiarem... Bo tu już D bym się obawiała. Zaraz sobie poszukam jakiś tabelek
Stary 2009-10-20, 12:05   #1818
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ale ja nie twierdzę, że chcę biegać w takich za 200zł, czy coś, gdybym znalazła swój rozmiar w tych za 5f chodziłabym nawet z jedną miską żółtą a drugą zieloną Tylko chciałam wyjaśnić skąd między innymi mogą brać się takie tanie na serwisach aukcyjnych i że to nie jest tak, że w Polsce sprzedawcy dodają sobie 150zł marży.
Hehe wiem, wiem tylko się zastanawiam skąd oni biorą te staniki, że mają tak konkurencyjne ceny

Widze, że wszystki emacie duże biusty i tylko ja z tymi moimi bąbelkami mam problem...
Zamówiłam sobie stanik Discover Mademoiselle Spice. Jeszcze nie miałam stanika z tej firmy. Podobno ma robić jabłuszka ale już sama nie wiem. Gdzieś czytałam że half-cupy robią jabłuszka ale nie wszystkie są ok dla małobiuściastych. Może jest tu jeszcze jakaś taka małobiuściata jak i ja? hehe Bo ja chcę mieć jabłuszka!
Stary 2009-10-20, 12:31   #1819
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe wiem, wiem tylko się zastanawiam skąd oni biorą te staniki, że mają tak konkurencyjne ceny

Widze, że wszystki emacie duże biusty i tylko ja z tymi moimi bąbelkami mam problem...
Zamówiłam sobie stanik Discover Mademoiselle Spice. Jeszcze nie miałam stanika z tej firmy. Podobno ma robić jabłuszka ale już sama nie wiem. Gdzieś czytałam że half-cupy robią jabłuszka ale nie wszystkie są ok dla małobiuściastych. Może jest tu jeszcze jakaś taka małobiuściata jak i ja? hehe Bo ja chcę mieć jabłuszka!
Duże? Ja mam 79 (czasem nawet 78) w biuście, a 65 pod jeszcze niedawno miałam 76, nie wiem dlaczego w wieku 23 lat postanowiły odrobinę spuchnąć. Więc to typowe maleństwa a z tej firmy kupiłam stanik mojej mamie, taki sexi hehe, czerwony z czarną koronką, i mama jest b zadowolona ( a też nie jest dużobiuścista - ma 83 w biuście i 70 pod) tylko nie chce dać sobie zdjęcia zrobić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 13:01   #1820
rozowy balonik
Przyczajenie

Dziewczyny potrzebuję pomocy ostatnio biust bardzo mi urósł, więc postanowiłam zaopatrzyć się w idealnie dopasowany biustonosz. Tyle że kompletnie się gubię w tych rozmiarówkach i firmach. Mogłbyście mi doradzić?
Otóż upatrzyłam sobie Panache Porcelain OASIS Moduled rozmiar 30DD(65DD) mając 86 cm w biuście luźno mierzone i 68 pod biustem mierzone na lekkim wydechu, ściśnięte czy ten model będzie na mnie pasował czy jednak szukać czegoś w rozmiarze 28 (60) F. Aaa i co oznacza że "Miska jest modulowana" ? Z góry dziękuję za pomoc
rozowy balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:15   #1821
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Może to zabrzmi brutalnie, ale z odpadów Odpady produkcyjne, które nie zostały dopuszczone do regularnej sprzedaży z różnych powodów - czasem jest to nadmiar materiału/gąbki, czasem źle wszyta metka, ramiączko, nitka, zły haft, oraz różne inne przypadki. takie biustonosze są sprzedawane za grosze, zazwyczaj wycina się im metki firmowe albo stępluje jako odpady - "reject". Czasem wady są niewidoczne gołym okiem, a mogą się uaktywnić podczas noszenia - np. złe fiszbiny, zły materiał.
Wiem, że większość pewnie sobie myśli, że im takie wady nie przeszkadzają i wolą kupić taką Freyę na ebayu za 70-80 zł niż nową w sklepie, ale trzeba też zauważyć, że ktoś kto jednak tę Freyę kupuje w sklepie płaci za jakość, więc nie ma mowy o sprzedawaniu rejectów.
Ktoś wyżej pisał, że większości ludzi nie stać na stanik za 200 zł - uwierz, jest sporo ludzi, których na to stać
I faktycznie to nie jest tak, że każdy kupuje tą samą Freyę za grosze od producenta, a potem na ebayu ktoś sprzedaje za 70, a sklepy sobie sprzedają za 200. To są zupełnie dwie różne sytuacje Każdy sklep ma z góry ustalone ceny po których musi sprzedawać dany towar (pełnowartościowy). To właśnie sprzedawcy z ebaya mają największą przebitkę, bo zazwyczaj kupują staniki za funta, czy dwa a sprzedają za 15-20
Uff, tyle celem wyjaśnienia.

Cytat:
Napisane przez rozowy balonik Pokaż wiadomość
mając 86 cm w biuście luźno mierzone i 68 pod biustem mierzone na lekkim wydechu, ściśnięte czy ten model będzie na mnie pasował czy jednak szukać czegoś w rozmiarze 28 (60) F. Aaa i co oznacza że "Miska jest modulowana" ? Z góry dziękuję za pomoc
przy takich wymiarach spróbowałabym 60F - ile masz pod biustem ciasno, ale na wYdechu? 65DD/E też ma szansę pasować, ale raczej w ścisłych modelach.
A miska modulowana to znaczy termicznie modelowana - usztywniana po prostu.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 17:51   #1822
joannaf11
Przyczajenie

GG do joannaf11

Cytat:
No wychodziłoby 65A, ale pamiętaj, że to rozmiar tylko orientacyjny, dużo zależy też od kształtu biustu i od tego czy masz co wygarniać czy nie i jeszcze pytanie czy oby na pewno dobrze się zmierzyłaś.
Przyznam, że tej firmy akurat nie znam, ale ten stanik ma szeroki mostek i pewnie bedzie odstawał, a powinien przylegać. Pozatym takie push-upy powinno się zakładać na specjalne okazje, jakieś iprezy itp, bo długotrwałe używanie push-upów spłazcza piersi i są jeszcze mniejsze, jak byś chciała coś powiękzającego to proponuje sławnego żelka:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/177
O i dowód, że uświadomione małobiuściaste nie boją się miękkich staników:
http://balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-brooke-6
I ja w miękkim, a też jestem małobiuściasta, zwróć uwagę na efekt w bluzce;
http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-eleanor-11

Dzieki..fajnie ze mi napisałas. Zeczywiscie teraz uswiadomilam sobie ze zawsze nosilam zle rozmiary biustonoszy. MIerzyłam sie teraz jeszcze raz i wychodzi mi tak: 66-67 pod biustem i 77-78 w biuście. Dodam ze praktycznie zawsze nosilam push-up i moze dlatego moze odnosze wrazenie ze sa mniejsze i bardzij splaszczone.
Powiedzcie mi prosze gdzie mge szukac biustonoszy tych rozmiarów? Dodam ze nie chcialabym zamawiac przez internet, bo juz sie pogubilam w tych rozmiarach( kazda marka ma inne rozmaiarówki-raz mi wychodzi 60 C a u innego producenta 65A- idzie zgłupieć ).

Nicko wysłalas mi zdjecie dziewczyny w biustonoszu-widzialam jej rozmiary, sa takie sama jak moje praktycznie. Wiesz moze gdzie kupuje te biustonosze? jaka to forma jest? Własnie takie chcialabym ale usztywniane.

A co do LA SENCA -to wysłama mi linka Nylen, tylko to jest strona brytyjska, a gdzies w Polsce moge dostac te biustonosze z tej właśnie firmy? Gdzies w Krakowie np??

Aha to badzo wazne: dzwonilam dzis do sklepu z biustonoszami brytyjskimi w krakowie na ul, Wysłouchów, maja tam moje rozmarówki- ale ceny to ok 200 zł- jak dla mnie za drogo niestety.

Poradzie mi gdzie mogłabym kupic i poprzymiezac te biustonosze i to nie w takiej wygurowanej cenie, no i ta la senca : LaSenca.ca.uk

Pozdrawiam gorąco

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

P.S Przepraszam za błedy ort.
Stary 2009-10-20, 21:20   #1823
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Przyszła moja India Berry.Miałyście rację,32ff leży idealnie
Stary 2009-10-20, 21:49   #1824
inc0rrect
Zakorzenienie

Jak to jest z kupowaniem stanika na e-bayu??

Jak sie za to zabrac??
Ja zwykle paypalem place jak kupuje cos ze Stanow, ewentualnie z Kanady z innych krajow jeszcze nie kupowalam...

to chyba troche ryzykowne jesli nie mozna zwrocic stanika?

Ja nadal szukam tego push upa z odpinanymi ramiaczkami w małym rozmiarze...

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-10-20 o 21:51
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 22:23   #1825
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

dopisuję się kiedyś czytałam, potem nie miałam dostępu do netu...
ale ciekawa jestem co nowego w biuściastym świecie
Stary 2009-10-20, 22:32   #1826
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Jak to jest z kupowaniem stanika na e-bayu??

Jak sie za to zabrac??
Ja zwykle paypalem place jak kupuje cos ze Stanow, ewentualnie z Kanady z innych krajow jeszcze nie kupowalam...

to chyba troche ryzykowne jesli nie mozna zwrocic stanika?

Ja nadal szukam tego push upa z odpinanymi ramiaczkami w małym rozmiarze...
Tak samo jak za kupowanie minerałów
Zakładasz sobie konto na polskim eBayu i szalejesz na całym świecie.
Płacąc za stanik masz potem automatyczne przekierowanie do PayPala. Naprawdę nic trudnego. Jak kupujesz u sprzedawcy, który ma "sklep" to w 90% możesz zwrócić stanik, ale zwykle bardziej opłaca się go sprzedać na Allegro.
Ja kupiłam w czwartek Cleo Robyn za pomocą eBaya, w piatek został wysłany a dzisiaj do mnie doszedł. Tempo szybsze niż ma poczta polska, a ceny za stanik sporo niższe niż w Polskich sklepach stacjonarnych i internetowych (oczywiście mówię o pełnowartościowym produkcie a nie o rejectach).
Mam już 5 stanikow z Ebaya (miałam więcej, ale niedobre poszły w świat) z czego jeden jest aż z Australii, a reszta z UK.
Wchodz na ebay i sie loguj
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 09:57   #1827
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adusiadu Pokaż wiadomość
Tak samo jak za kupowanie minerałów
Zakładasz sobie konto na polskim eBayu i szalejesz na całym świecie.
Płacąc za stanik masz potem automatyczne przekierowanie do PayPala. Naprawdę nic trudnego. Jak kupujesz u sprzedawcy, który ma "sklep" to w 90% możesz zwrócić stanik, ale zwykle bardziej opłaca się go sprzedać na Allegro.
Ja kupiłam w czwartek Cleo Robyn za pomocą eBaya, w piatek został wysłany a dzisiaj do mnie doszedł. Tempo szybsze niż ma poczta polska, a ceny za stanik sporo niższe niż w Polskich sklepach stacjonarnych i internetowych (oczywiście mówię o pełnowartościowym produkcie a nie o rejectach).
Mam już 5 stanikow z Ebaya (miałam więcej, ale niedobre poszły w świat) z czego jeden jest aż z Australii, a reszta z UK.
Wchodz na ebay i sie loguj
Ja korzystam tylko z ebay.co.uk, nie wchodzę przez polską stronę, i tam zawsze przy aukcji, na dole pod kosztami wysyłki jest napisane: Returns Accepted, albo Returns Not Accepted. Pewnie na polskim jest to samo. Wybieraj takich, którzy akceptują zwroty, no i jak mawia Ojciec Dyrektor "alleluja i do przodu"!

(to oczywiście było do Incorrect)

Edytowane przez Tapioka
Czas edycji: 2009-10-21 o 09:58
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 10:42   #1828
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki..fajnie ze mi napisałas. Zeczywiscie teraz uswiadomilam sobie ze zawsze nosilam zle rozmiary biustonoszy. MIerzyłam sie teraz jeszcze raz i wychodzi mi tak: 66-67 pod biustem i 77-78 w biuście. Dodam ze praktycznie zawsze nosilam push-up i moze dlatego moze odnosze wrazenie ze sa mniejsze i bardzij splaszczone.
Powiedzcie mi prosze gdzie mge szukac biustonoszy tych rozmiarów? Dodam ze nie chcialabym zamawiac przez internet, bo juz sie pogubilam w tych rozmiarach( kazda marka ma inne rozmaiarówki-raz mi wychodzi 60 C a u innego producenta 65A- idzie zgłupieć ).

Nicko wysłalas mi zdjecie dziewczyny w biustonoszu-widzialam jej rozmiary, sa takie sama jak moje praktycznie. Wiesz moze gdzie kupuje te biustonosze? jaka to forma jest? Własnie takie chcialabym ale usztywniane.

A co do LA SENCA -to wysłama mi linka Nylen, tylko to jest strona brytyjska, a gdzies w Polsce moge dostac te biustonosze z tej właśnie firmy? Gdzies w Krakowie np??

Aha to badzo wazne: dzwonilam dzis do sklepu z biustonoszami brytyjskimi w krakowie na ul, Wysłouchów, maja tam moje rozmarówki- ale ceny to ok 200 zł- jak dla mnie za drogo niestety.

Poradzie mi gdzie mogłabym kupic i poprzymiezac te biustonosze i to nie w takiej wygurowanej cenie, no i ta la senca : LaSenca.ca.uk

Pozdrawiam gorąco

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

P.S Przepraszam za błedy ort.
Wiesz w sklepach stacjonarnych ciężko trafić takie rozmiary, a jak już to są drogie, ja mam tylko dwa staniki kupione w sklepie, bo naprawdę ciężko coś dostać. Myślę, że większoć z nas kupuje przez internet, nie ma co się obawiać, mi się jeszcze nie zdarzyło, żebym nie trafiła z rozmiarem, niektórzy producenci mają swoje tabele, bo np ich staniki ą ściśliwe, albo mało/dużo miseczkowe, więc lepiej kierować się ich tabelą niż standardową. Na allegro też można znaleźć coś fajnego, o np mogłabyś spróbować freyę pollyannę, bardzo fajny taniczek, tylko ma grube ramiączka:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=789401725

albo milena toffino, tylko jego wadą jest to, że spłaszcza:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=776972468

Noi niedługo mają być w sprzedaży takie effuniaki, więc możesz poczekać:
http://ewamichalak.blogspot.com/

Edytowane przez nicko
Czas edycji: 2009-10-21 o 11:30
Stary 2009-10-21, 11:19   #1829
sybillla
Zakorzenienie

a do mnie idzie panache 32 E ARAGON ciekawe jaki bedzie efekt kupiłam go za sumę trzycyfrową ( a i tak był sporo tańszy od sklepowego)
i mam lekkiego stresa czy bedzie ok
Stary 2009-10-21, 11:30   #1830
nicko
Zadomowienie

Jak dojdzie wstaw zdjęcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości